WhatsApp krijgt langverwachte iPhone 6-update

20 reacties

WhatsApp ziet er ineens een stuk beter uit op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De populaire messenger heeft na lang wachten een update vrijgegeven die ondersteuning heeft voor het 4,7- en 5,5-inch scherm van de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Naast plaats voor meer chats onder elkaar in het gesprekken-overzicht, is ook meer tekst zichtbaar in gespreksvensters. Zeker wanneer het toetsenbord in beeld staat, is dit een welkome verbetering. De update die versie 2.11.14 heeft meegekregen omvat verder niets spannends.
whatsapp-iphone6
De blauwe vinkjes kunnen overigens nog niet uit. Een update die dat mogelijk maakt, volgt waarschijnlijk binnen enkele weken of maanden.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  rdesign

  Zo zo, nu al? Snap dat ik – als iemand die nooit voor Whatsapp betaald heeft – weinig mag zeuren, maar deze update heeft wel heel erg lang op zich laten wachten..;!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Vorig jaar duurde het met een iOS 7-update net zo lang. Ik heb het vermoeden dat WhatsApp weken lang alles, maar dan ook alles doortest. Als één ding fout gaat, is meteen heel de wereld pissed. Waarschijnlijk heeft het daarmee te maken. Better safe than sorry.

  Dat ze die blauwe vinkjes wél spontaan aan hebben gezet is dan weer wel vreemd.

 • Profielfoto
  Aerea

  Zijn er nog mensen die WhatsApp gebruiken dan?

 • Profielfoto
  Targaryen

  Retorische vragen? Leuk @Aerea.

  Meeste van mijn kennissen hebben een Android telefoon. Dan is het wel leuk om foto’s, bestanden en berichten te kunnen versturen.

 • Profielfoto
  koen

  Jammer dat de tekstballonnen en letters er nog steeds uitzien alsof het iOS 6 is.

 • Profielfoto
  Crixus

  Top! Echt helemaal top.

  Ik gebruik Whatsapp ontzettend veel. Eigenlijk iedereen die ik ken.
  Zijn we eindelijk van die koeienletters af die iedereen vanuit het weiland mee kon lezen.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Vergeet niet je iPhone op te laden Raymon (foto’s).

  Trouwens, ik vertrouw dit niet zo. Het is straks hetzelfde als de 9.nog-wat update van de Facebook app. Die forceerde, dacht ik, de gebruiker om hun aparte chat app te gebruiken. En zonder te weten hebben heel veel mensen die geüpdatet.

  Dus deze keer wacht ik maar ff.;-)

 • Profielfoto
  vuurvreter

  En de groeps chat grote is verhoogt van 50 deelnemers naar 100 deelnemers.

 • Profielfoto
  iKingJX

  Ben ik de enige die de tekst nu echt veel te klein vind? (Zit op de iphone 6 plus)
  Als het de grootte had van iMessage zou het perfect zijn, maar dit is toch echt te klein…

  Iemand enig idee hoe tekst groter te maken is voor alleen whatsapp zelf? Dus niet via instellingen en dan grotere tekst..

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Vroeger kom je de tekstgrootte in whatsapp zelf instellen. Tegenwoordig pakt het automatisch de grootte van iOS mee en kan je het niet meer los instellen. Dat is sinds iOS 7 zo.

 • Profielfoto
  Flesh

  Het kan niet klein genoeg voor mij. Heerlijk die mega kleine letters. Veel content op het scherm op die manier. Echt een verademing deze update, whatsapp gebruiken was afzien op de iPhone 6 plus tot vandaag.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Werd zeker tijd. Kon het geduld niet meer opbrengen, dus Had twee weken exact deze build als bèta geïnstalleerd. Dus wees gerust: geen bug gevonden;)

  Wel blij, ga nu gewoon de officiële weer installeren. In de huidige bèta kan je wel de blauwe vinkjes uitzetten. Van die bèta die ik heb (had) build tot deze bèta build heeft ongeveer twee weken geduurd. Het is dus mogelijk dat wanneer whatsapp dezelfde periode voor de officiële stelt, het twee weken duurt voordat de officiële versie met uitzet functie verschijnt. Al heb ik mijn twijfels..

 • Profielfoto
  sanderman

  @iKingJX : Ik denk wel dat je een van de weinigen bent inderdaad. Ik heb een 6 (niet-plus), en ben helemaal blij met de kleinere lettertjes, maar vooral met de toepassing van (EINDELIJK!) een toetsenbord met normale afmetingen!

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Van de ene kant is WhatsApp gratis of nagenoeg gratis dis heb je weinig te “eisen”
  Van de andere kant vreemd dat je bv lettergrote en dat soort dingen niet zelf kunt instellen of dat je inderdaad zo lang moet wachten op een update

 • Profielfoto
  Ruwepit

  maar vooral met de toepassing van (EINDELIJK!) een toetsenbord met normale afmetingen!

  Juist, erg fijn.

 • Profielfoto
  Vtenvoorde

  Even over die blauwe vinkjes.
  Hebben jullie al ontdekt dat als je eroverheen veegt naar links dat je dan de detail ontvangst en leesinfo krijgt.
  Vooral handig voor in een groep, je ziet precies wanneer de groepsleden je bericht gelezen hebben.
  AJB whatsapp zet het niet uit!

 • Profielfoto
  seek

  Is dit lang wachten? De iPhone 6 is er nog maar 2 maanden, en nog korter in Nederland. Erg overdreven vind ik.

 • Profielfoto
  jur6414

  Nog een nieuwe functie: je gearchiveerde chats tonen.

  Als je in het chatoverzicht helemaal naar boven scrolt, krijg je bovenaan een balk met ‘Gearchiveerde chats’ te zien. Indien je daar op drukt krijg je een overzicht van al je gearchiveerde gesprekken.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Is dit lang wachten? De iPhone 6 is er nog maar 2 maanden, en nog korter in Nederland. Erg overdreven vind ik.

  Gezien de meeste apps al lang een update uitgebracht hadden voor de iPhone 6 / 6 plus kun je best stellen dat WhatsApp, zoals altijd, weer lang op zich heeft laten wachten.

 • Profielfoto
  Sarcas

  Voor hen die hopen dat ze eindelijk de gammele laatste werkende versie 2.11.8 op hun iPad kunnen vervangen… Helaas, deze nieuwe versie doet het ook niet.