Ontwikkelaars opgelet: WatchKit is uit!

10 reacties

Apple heeft vandaag WatchKit uitgebracht. Hiermee kunnen ontwikkelaars apps maken voor de Apple Watch die begin 2015 verwacht wordt. Dankzij deze tool voor ontwikkelaars weten we nu ook iets meer over het font en de resolutie van de Apple Watch.

Wat opvalt, is dat de resolutie van de schermen van de kleine en grote Apple Watch verschilt. De ‘Apple Watch voor mannen’ heeft een resolutie van 312 bij 390 pixels terwijl de ‘Apple Watch voor vrouwen’ een resolutie heeft van 272 bij 340 pixels. Maar WatchKit geeft meer prijs.

Zo is daar namelijk het speciaal door Apple ontwikkelde lettertype van de Apple Watch. Het heet San Francisco en ex Apple designer Sebastiaan de With biedt het lettertype aan op zijn website. We zetten hier alle varianten van ‘San Francisco Display’ op een rij. Van Ultralight tot Black.

San Francisco
Lettertype ‘San Francisco’ werd speciaal voor de Apple Watch ontwikkeld door Apple

Met WatchKit in handen kunnen ontwikkelaars op verschillende fronten ontwikkelen voor de Apple Watch. Allereerst is het mogelijk om bestaande interactieve notificaties ook op de Apple Watch te laten verschijenen. Maar daarnaast is het ook mogelijk om zogenaamde ‘Glances’ te ontwikkelen. Dit zijn de widget-achtige kaartjes die je informeren over het weer, je volgende afspraak of je locatie. Tot slot kunnen ontwikkelaars natuurlijk ook apps maken voor de Apple Watch.

glances
Glances: snel kijken wat het weer doet of wat je volgende afspraak is

Wil je aan de slag met WatchKit? Download dan iOS 8.2 op de developers portal van Apple. Hier vind je ook een 28 minuten durende video waarin WatchKit in begrijpelijke taal (voor ontwikkelaars) wordt geïntroduceerd.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik heb hem gedownload. Ga een klok app maken!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Cool! Met iedere dag een andere meeuw op de wijzerplaat?:grin:

 • Profielfoto
  Maikelw

  Beter dan Helvetica! Voer maar door in iOS en OS x:-)

 • Profielfoto
  Needler

  Ik heb hem gedownload. Ga een klok app maken!

  Een homofobe klok?

 • Profielfoto
  polansky

  Het plaatje met de vinger op het scherm laat ook gelijk het grootste manco zien.
  Zodra je een vinger op het scherm legt ben je minstens 30% van het scherm kwijt.
  En dan hebben beide modellen (klein/groot) ook nog eens een verschillende resolutie…

  Hoe meer ik erover nadenk hoe minder interessant het ding wordt.

 • Profielfoto
  Floris

  Ik vraag me ook af wanneer de Watch komt in Nederland

 • Profielfoto
  Collan1998

  Voor de pessimisten:
  De Apple watch is bedoelt om klein te zijn
  (je gaat namelijk niet snel met een tvscherm om je pols lopen)
  Apple heeft al veel gedaan om dit een beetje op te lossen (de kroon) maar daardoor word die dus ook iets dikker:)
  Eigenlijk is er toch een grote logica achter;)

 • Profielfoto
  koen

  Beter dan Helvetica! Voer maar door in iOS en OS x:-)

  Om het te installeren in Yosemite:

  https://github.com/wellsriley/YosemiteSanFranciscoFont

  Op eigen risico!

 • Profielfoto
  MEEUW

  Cool! Met iedere dag een andere meeuw op de wijzerplaat?:grin:

  wat een goed idee:) de meeuw app;)

 • Profielfoto
  pippen2

  De grafische mogelijkheden zijn nog heel beperkt, maar mijn eerste Apple Watch app is inmiddels gemaakt (een remote-app voor de “grotere” iPhone app). Toch leuk om daar nu al zo mee te kunnen testen. Hopelijk komt de Watch snel volgend jaar.