Microsoft Word, Excel en Powerpoint nu gratis iPhone-apps

9 reacties

Microsoft is een heus charmeoffensief richting Apple-gebruikers begonnen. Eerder deze week werd nieuwe versie van Office for Mac aangekondigd, stak men Outlook for Mac in het nieuw en werd opslagdienst Dropbox in Office for iPad geïntegreerd.

Vandaag is er nog een cadeau voor iPhone-gebruikers. Microsoft Word, Excel en Powerpoint zijn als gratis iPhone-app uitgebracht. Er is geen Office 365-abonnement nodig om documenten te bekijken en te bewerken. Inloggen met een Microsoft-account is genoeg. Ondersteuning voor Dropbox is aanwezig.

De nieuwe Office-apps voor de iPhone zien er grotendeels uit als de iPad-versie, alleen zijn ze geoptimaliseerd voor verticaal gebruik. De losse Office-apps vervangen Office Mobile, dat was een zeer beperkte versie van Office op de iPhone die al beschikbaar was.

office-iphone-screenshots

Omdat een iPhone-scherm klein is, heeft Microsoft een speciale functie die ‘reflow view’ heet toegevoegd. Een scrollvriendelijke en ingezoomde versie van een document waar meteen bewerkingen op toegepast kunnen worden. Abonnees van Office 365 krijgen extra premium-functies in de apps. Denk daarbij aan sprekersnotities in PowerPoint en draaitabellen in Excel. De meeste gebruikers zullen echter genoeg aan de standaard-functies hebben.

Ook Office voor iPad is bijgewerkt. Een Office 365-abonnement is ook op de iPad niet langer verplicht. Daarnaast is de eerder aangekondigde Dropbox-ondersteuning in Excel, PowerPoint en Word voor de iPad geïntegreerd.

Downloaden
De nieuwe Office-apps zijn gratis te downloaden in de App Store en vereisen minimaal iOS 7.1

Donderdag had OneMoreThing.nl last van een serverstoring, hierdoor was het plaatsen van nieuwsberichten niet mogelijk. Deze worden in de nacht van donderdag op vrijdag alsnog geplaatst. Onze excuses voor de vertraging.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Targaryen

  Mooi initiatief! Kon natuurlijk niet uitblijven, willen ze blijven concurreren met iWork voor iOS (gratis voor nieuwe toestellen).

 • Profielfoto
  iDeMi

  Op mijn werk gebruik ik Office dagelijks tot grootte ergernis toe. Dus voor mij is dit een Nee, niet op mijn devices.

 • Profielfoto
  Noest

  Heel fijn, hopelijk nu eindelijk makkelijk en goed Office-bestanden kunnen bewerken mobiel:)

  Ben ook benieuwd naar de cloud-oplossing van MS.

  Kan OMTvdaar niet een mooi artikel over schrijven? Wat is nu de beste cloud-oplossing? Ben er nog steeds niet uit.

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Gratis is relatief. Als ik lees welke functies allemaal achter de paywall zitten, dan ben ik vrij zeker dat deze gratis versie behoorlijk onbruikbaar is. Of je moet Office gaan gebruiken zoals het niet moet: zonder stijlen, zonder secties, zonder …

  http://www.macworld.com/article/2844476/office-goes-free-on-phones-and-tablets-what-you-get-and-what-you-dont.html

 • Profielfoto
  Pjotr

  Leuk dat het kan. Had het en paar jaar geleden meteen gedownload. Nu een beetje laat en heb al andere apps op mijn ipads. Bovendien: Free is niet helemaal free. Cripple-ware. In app-aankopen voor de rest. Hmm. Toch maar niet doen dan.

 • Profielfoto
  petervl57

  Een raar bericht. Microsoft mobile office voor iPhone was al gratis voor thuisgebruikers. Dat is niet nieuw. Wel zijn de Apps vernieuwd, maar voor de iPhone kun je je afvragen wat je op zo’n klein scherm daarmee moet.

  Het echte nieuws is dat Word, Excel en Powerpoint voor iPad nu ook gratis zijn voor thuisgebruikers, maar dat wordt in de marge van het artikel vermeld. De kop zou dan ook moeten luiden Microsoft Word, Excel en Powerpoint nu ook gratis iPad-apps
  Voor bedrijven die van de business-faciliteiten van office in de cloud gebruik willen maken verandert er niks. Daar blijft het gebruik alleen voor office365 abonnementen.

  Het lijkt een typisch voorbeeld van slecht lezen en slecht overschrijven van buitenlandse berichten?

 • Profielfoto
  Rolf

  ik vind gratis versie voor de iPhone inderdaad behoorlijk kul. Wie gaat dat nou doen. Maar dat je office nu ook voor de iPad hebt vind ik wel echt top. Niet dat het mijn lievelingspakket is, maar het vergemakkelijkt wel enorm het uitwisselen met kantoor documenten.

 • Profielfoto
  Marijn100

  Alleen een beetje jammer dat de vorige App 140 MB groot was en deze drie 1,5GB. Gelukkig heb ik 64GB

 • Profielfoto
  Brainalyser

  Super chill! EDIT: meh ik kan nog steeds niets bewerken op mijn ipad:( EDIT2: ow laat maar hij was nog niet bijgewerkt:P