Microsoft Office krijgt Dropbox-integratie

6 reacties

Microsoft en Dropbox kondigden dinsdag een onverwachte maar welkome samenwerking aan. De maker van Windows en Office gaat samenwerken Dropbox integreren in zijn apps. Daarmee behoort de lock-in tot Microsoft OneDrive binnenkort tot het verleden.

De samenwerking houdt in dat gebruikers van Office for iPad documenten direct vanuit Dropbox kunnen openen en opslaan. Vanuit de Dropbox-app wordt het ook mogelijk om documenten te bewerken. Momenteel is het alleen mogelijk om Office-bestanden te bekijken. Volgend jaar kan bewerken ook vanuit de Dropbox-webapp.

Het is niet bekend of Office for Mac 2015, dat volgend jaar uitkomt, ook een vorm van integratie met Dropbox krijgt. Op de Mac is het al mogelijk om Dropbox standalone te installeren, de noodzaak lijkt daar minder groot.

Het openen of opslaan van een Office-document in Dropbox ziet er op de iPad als volgt uit. Duidelijk wordt dat meerdere Dropbox-accounts gekoppeld kunnen worden en Dropbox naast OneDrive gebruikt kan worden.
CROPPED-Access-Dropbox-files-from-the-Office-app-copy
Vanuit de Dropbox-app kunnen kleine bewerkingen op Office-documenten gedaan worden, maar alleen als het apparaat ook voorzien is van Office-software. Anders blijft de functionaliteit beperkt tot alleen lezen. In de Dropbox-webapp kunnen documenten altijd bewerkt worden.
CROPPED-Edit-Office-files-from-the-Dropbox-mobile-app-copy
In een gesprek met TechCrunch liet Microsoft weten onder de indruk te zijn van de grootte van Dropbox. De opslagdienst heeft 80.000 betalende, vaak zakelijke klanten en honderden miljoenen persoonlijke gebruikers. De financiële details van de deal zijn niet bekend gemaakt, maar waarschijnlijk heeft Microsoft hiervoor in de buidel moeten tasten.

De samenwerking met Dropbox wil niet zeggen dat Microsoft zijn eigen OneDrive opgeeft. Bij een abonnement op Office 365 krijgen gebruikers sinds kort onbeperkte opslagruimte in OneDrive.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Wijtze

  Kijk dat is goed nieuws! Liep er vorige week nog tegen aan, even snel een bestandje dat op Dropbox staat bewerken op m’n iPad bleek niet zo snel te zijn.. Eerst het bestand overzetten naar OneDrive, kopie makenom überhaupt te mogen bewerken en dan weer terug sturen naar Dropbox, wat een gedoe!

  En aangezien alleen OneDrive gebruiken geen optie is met de samenwerking op de werkvloer. Zou dit een welkome aanvulling zijn!

 • Profielfoto
  polansky

  Wordt tijd dat de EU eens in gaat grijpen bij Apple zoals ze dat destijds ook bij Microsoft hebben gedaan om destijds hegemonie van IE te doorbreken.

  Ik wil als consument keus. En zeker wanneer het aankomt op dergelijke triviale zaken als clouddiensten zou het niet zo mogen zijn dat je te maken hebt met een vendor lock-in.

  We hebben onlangs allemaal kunnen zien hoe ‘veilig’ de iCloud van Apple is….

 • Profielfoto
  Moltie

  We hebben onlangs allemaal kunnen zien hoe ‘veilig’ de iCloud van Apple is….

  Ja, die is heel veilig, alleen gebruikers die voor andere services dezelfde wachtwoorden gebruiken helpen zichzelf nogal eens in de problemen.

 • Profielfoto
  remcojan

  Ik wil als consument keus. En zeker wanneer het aankomt op dergelijke triviale zaken als clouddiensten zou het niet zo mogen zijn dat je te maken hebt met een vendor lock-in.

  Je hebt meer dan genoeg keus. Apple is zowel mobiel als op de desktop maar een kleine speler. Je kunt altijd overstappen op Windows of Android. Microsoft was/is dat niet, en dat is waarom de EU daar wel ingreep.

 • Profielfoto
  steveb

  ik blijf toch bij iwork.

  blij dat ik van dat ms gedoe van af ben

 • Profielfoto
  leovanh

  Ik hoop dat ze ook toegang gaan verschaffen tot iCloud !