Eigen foto’s naar iCloud-fotobibliotheek uploaden nu mogelijk

15 reacties

Sinds iOS 8.1 kan iedereen gebruikmaken van iCloud-fotobibliotheek. Een dienst die foto’s van al je iOS-apparaten synchroniseert in één fotobibliotheek. Vanaf nu kunnen hier ook eigen kiekjes, die niet met een iOS-apparaat gemaakt zijn, aan toegevoegd worden.

Foto’s kunnen via het web op iCloud.com geüpload worden. Alleen JPG-bestanden zijn welkom en video uploaden is nog niet mogelijk. Het uploaden van foto’s werd eerder al in de iCloud-beta getest. Nu is de upload-knop voor iedereen zichtbaar bovenaan het foto-overzicht in iCloud.

Een geuploade foto verschijnt meteen in de fotorol van gekoppelde iOS-apparaten. Hoewel het voorlopig goed werkt, is het belangrijk te onthouden dat iCloud-fotobibliotheek momenteel nog in (publieke)betafase is.
Schermafbeelding 2014-11-24 om 11.35.55
Het uploaden van je hele iPhoto-bibliotheek kan nu in theorie, maar iPhoto-gebruikers kunnen het best nog even wachten tot Apple een nieuwe Photo’s-app voor OS X af heeft. Deze gaat iPhoto en Aperture vervangen en kan synchroniseren met iCloud-fotobibliotheek.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  OMT-fan

  Waarom zou je je hele foto-library in de cloud willen hebben?
  Ik heb ca. 12.000 foto’s en filmpjes en zit niet te wachten op een cloud van 132Gb alleen om ze ook op mij iPhone/iPad te kunnen bekijken.

  Voor een backup heb ik TM en de foto’s/films die ik op mijn iPad wil worden via itunes dagelijks gesynchroniseerd en/of geüpdatet.

  Ook straks verwacht ik gewoon mijn foto’s en films op mijn iMac te bewaren.
  Zijn zij nou zo ….. of ben ik zo…..?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik vind het persoonlijk wel makkelijk. Heb nooit iets anders dan een iPhone gebruikt om foto’s te maken. Voor €3,99 per maand 200GB iCloud-ruimte gekocht en geen zorgen meer om foto’s die mn iPhone-opslag hoggen.

  Bekijken op een PC/Mac kan vanaf het web en door de synchronisatie loop ik geen foto’s of screenshots voor in artikelen naar mezelf te mailen.

 • Profielfoto
  Denief

  Bij mij stopte de upload telkens, nu ik zie dat filmpjes (nog niet) werken is dat mogelijk de oorzaak.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Eigen foto’s naar iCloud-fotobibliotheek uploaden nu mogelijk

  Ja…. welke foto’s zou ik anders naar icloud moeten uploaden? Was dat niet het doel van ilcoud? Of hadden ze eerst een ander doel voor ogen?

 • Profielfoto
  tarun

  Moet je voor die fotobibliotheek extra ruimte kopen in iCloud of is dat gratis?

 • Profielfoto
  THX-1138

  Tegen de tijd dat Apple flink peper in de reet van de iCloud-webomgeving stopt, ga ik er serieus gebruik van maken.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik wordt een beetje Cloud-moe.
  Heb nu Clouds van Dropbox, T-Mobile, KPN, Apple, Google (en heb er al een heleboel weer gecanceld).
  .
  Het duizelt me lichtjes.;)

 • Profielfoto
  MrHammond

  Ik snap dat hele cloud-gedoe ook niet zo… Met een mobiele datalimiet van 250 MB per maand, een fotolibrary van bijna een TB, en de mogelijkheid om in een dag dik 10 GB aan foto’s te schieten, en dat alles via een (trage) internetverbinding moeten uploaden… Nee, de tijd is er gewoon nog niet rijp voor…

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik snap dat hele cloud-gedoe ook niet zo… Met een mobiele datalimiet van 250 MB per maand, een fotolibrary van bijna een TB, en de mogelijkheid om in een dag dik 10 GB aan foto’s te schieten, en dat alles via een (trage) internetverbinding moeten uploaden… Nee, de tijd is er gewoon nog niet rijp voor…

  Precies!
  En wacht maar tot je internet verbinding eruit lig !
  Weten we niet meer wat we moeten doen, kunnen helemaal niks meer.

 • Profielfoto
  Jurr

  Ik heb al mijn foto’s al tijden in iCloud staan en kan ze via mijn iPhone gewoon zien (album maken in iCloud en delen met jezelf). Ben wel gebonden aan iPhoto om mijn foto’s te beheren maar ik betaal verder niks. Weet iemand of dit blijft bestaan?

 • Profielfoto
  ro_me

  Ik vind dit wel een zeer welkome toevoeging. Ik zet all foto’s van de kids in de cloud. Zo heb ik er altijd een backup van. Moet er niet aan denken dat door een brand alle fotoboeken in vlammen op gaan. We zijn bu zelfs begonnen met de kinderfoto’s van ons zelf te (negatief) scannen en te uploaden.
  Ik gebruik flicker, handig en relatief goedkoop.

 • Profielfoto
  RJG

  Begin zo langzamerhand een beetje het vertrouwen in dat iCloud gedoe van Apple te verliezen. Sinds ze hier mee bezig zijn heb ik problemen dat mijn iPhone maar bezig is om de foto’s te uploaden. Van alles aan en uitgezet maar het resultaat is er niet.

  Gisteren klapte spontaan de numbers folder uit de iCloud en werkte time machine ook niet naar behoren, zie reactie op mijn post.
  Problemen met Time Machine

  Naast het problemen met het netwerk zoals computers onvindbaar, computernamen die veranderen door met (2) enz.. achter de naam, computers die niet uit slaap komen of er juist weer niet in slaap komen. Het ene moment werkt alles en het andere moment weer niet. 2 Apple TV’s die ik net heb aangeschaft die ook zo hun eigen leven leiden.

  Nu kom ik een heel eind maar bij de rest van de familie is dat wat minder.
  Allemaal niet schokkend maar bij elkaar erg vervelend en tijdrovend. Oude Windows tijden herleven! Dit is niet wat ik van Apple zou verwachten.
  Tel daar nog de hardware problemen op en de frustratie is compleet.

  Hopen maar dat ze dit gerommel snel oplossen en dat het de toekomst iets beter gaat.

 • Profielfoto
  LastBoyScout

  Handige feature die ik zeker ga gebruiken. En de video upload werkt wel degelijk. Zojuist een filmpje van mijn iPhone in de browser op mijn Windows laptop bekeken!

 • Profielfoto
  recoiller

  Als Apple nog steeds aan het statement van Steve onderschreef: “It just works” dan zou ik nu hierom staan te springen.

  Bij Apple is die tijd echter voorbij en iCloud is daarin wel het klapstuk.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik heb toevallig 3 weken geleden per ongeluk die iCloud library uitgeschakeld, en sindsdien krijg ik het jammer genoeg niet meer aan de praat. Nog heel erg beta dus …