Beta OS X Yosemite 10.10.2 beschikbaar

18 reacties

Drie dagen nadat Apple alle gebruikers van OS X Yosemite trakteerde op een 10.10.1-update, komt het bedrijf al met een beta-versie uit van diens opvolger: 10.10.2. Vooralsnog is niet bekend welke Yosemite-bugs Apple in deze versie aanpakt.

Algemeen wordt verwacht dat er een oplossing komt voor aanhoudende WiFi-problemen waar sommige gebruikers mee kampen. Gehoopt werd dat deze problemen met de publieke update van begin deze week verholpen zouden worden, maar dat bleek niet het geval.

Ontwikkelaars die meedoen aan het betaprogramma van Yosemite krijgen de update automatisch aangeboden. Het zal nog zeker weken duren voordat de 10.10.2-update het beta-stadium verlaat en voor iedereen beschikbaar zal zijn. Nog even geduld dus, als je geen OS X-ontwikkelaar bent.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  donut

  Op het internet wordt melding gemaakt dat met Yosemite het niet meer mogelijk is om SSD’s te trimmen – behalve de Apple ssd’s natuurlijk…

  Online reports are that OS X Yosemite no longer supports TRIM for non-Apple SSDs. This is true.
  Furthermore, use of a tool that enables TRIM on an SSD causes the system to become non-bootable, because Yosemite sees that a key ‘kext’ has been modified.
  Users who have not upgraded to Yosemite that have used a TRIM-enable tool should be aware of this, and revert before upgrading to Yosemite.”

  maw als je een ssd hebt van een andere fabrikant kan je niet meer Trimmen en als je een 3rd party tool installeert om te trimmen kan je niet meer opstarten..
  heeft iemand dat al aan de hand gehad?

 • Profielfoto
  Wimusia

  Alweer achterhaald. Mijn 250 GB Samsung EVO werkt MET trim in 10.10 en 10.10.1.

  Zie: http://www.cindori.org/trim-enabler-and-yosemite/

 • Profielfoto
  Multimediaknaller

  Nog steeds geen oplossing voor het Airport Time Machine probleem in combo met Yosemite?

  Ik blijf bij Mavericks totdat ook echt ALLE kinderziektes er uit zijn!!

 • Profielfoto
  mowat

  @fruitdruif
  Dat is dan waarschijnlijk wachten tot het volgende systeem alweer uit is ( al gaat dat snel , te snel) tegenwoordig. Volgens mij zijn er maar 2 systemen die tijdens hun bestaan helemaal af geraakt zijn en dat was 10.4. en 10.6 maar die hebben dan updates moeten verwerken tot 10.4.11 en 10.6.8.v .
  Geduld dus…

 • Profielfoto
  csteelooper

  @fruitdruif heb hier nu twee systemen met Yosemite draaien waar zich geen problemen met Time Machine voordoen, dus het is ook niet zo dat iederéén die problemen krijgt. Moet wel zeggen dat ik met mijn eigen Mac (de anderen zijn van m’n ouders) wel bij Mavericks blijf voorlopig, al was het maar omdat ik weet dat m’n scanner niet meer wil samenwerken met Yosemite en nieuwer (maar dat ligt bij Canon; die hebben het model uit de support gehaald…).

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Ik hoop echt dat Apple gaat inzien dat die jaarlijkse release niet houdbaar is. Ik beheer hier ongeveer 500 Apple computers en nog een 100-tal iDevices. Het is gewoon niet meer te doen sinds Apple jaarlijkse een nieuw systeem uitbrengt. Wij lopen nu ongeveer een jaar (en dus een versie) achter wat OS X betreft en zelfs daar zitten nog bugs in. Upgraden naar de laatste nieuwe versie is niet mogelijk want die bevat nog meer bugs; andere weliswaar.

  En dan gaat Apple nog verplichten om te upgraden: laatste nieuwe versie van Pages, Keynote en Numbers… laatste versie nodig.
  iCloud Drive: laatste versie nodig

  En ga zo maar door…

  Wat fruitdruif zegt “ik blijf bij Mavericks tot alle bugs uit Yosemite zijn”… dat is dus een utopie geworden. De volgende versie staat al klaar terwijl Yosemite nog niet helemaal bug-vrij is. En vergeet dan maar dat je nog updates ziet voor Yosemite (behalve security).

  Geef mij maar een nieuw systeem om de twee jaar en wat minder toeters en bellen die bijna niemand gebruikt. Werk in plaats daarvan een stabiel systeem uit. De beta’s zijn in ieder geval al een goede stap vooruit: vroeger kreeg je soms updates met bugs die je niet voor mogelijk kon houden. Die zijn er dan toch al min of meer uit. Terug naar het niveau van 10.6! Die was snel én stabiel. Ook op serverniveau!

 • Profielfoto
  poing

  Ben het met je eens Fred het draait niet meer om een stabiel systeem, maar om het zoveel mogelijk verkopen van gadget troep.

 • Profielfoto
  SvS

  Fred, helemaal eens.
  Ontwikkelingen zijn altijd goed, maar breng het pas uit als het stabiel is en niet focussen op datum deadline.
  Fred, ik raad je aan om Apple rechtstreeks te benaderen als zakelijke gebruiker.

 • Profielfoto
  defores

  Wat is er dan niet stabiel?
  Beheren van apparaten is toch helemaal niet zo ingewikkeld?
  Update doorvoeren en klaar, niks ingewikkeld aan.

 • Profielfoto
  RemSon

  Je kan er niet in de keuken kijken natuurlijk.. maar ik geloof dat Apple om wat voor reden dan ook niet 100% in control is geweest bij de release van iOS 8 en Yosemite…

 • Profielfoto
  RemSon

  en met in controle, voor dat er mensen over vallen, bedoel ik dat ze niet 100% grip hadden op de releases

 • Profielfoto
  fredmatrack

  @defores
  Het beheren van enkele apparaten op thuisniveau werkt prima. Daarin staat Apple heel wat verder dan andere fabrikanten.

  Op enterprise-niveau is het huilen met de pet op. Geen enkel bedrijf, school, instelling, … zit op een jaarlijkse release te wachten. Het mooiste voorbeeld: Windows XP. Hoeveel instellingen draaien dat nog? Het is dus niet zo evident om op iets grotere schaal jaarlijks migraties uit te voeren zonder dat applicaties niet meer werken.

  Bij Apple gaat het nog verder: oudere printer- en scannerdrivers werken plots niet meer want Apple heeft beslist dat ze heel hun systeem van drivers anders laten werken. Ik ben niet tegen innovatie maar de fabrikanten van printers en scanners kunnen dit tempo niet aan! Die brengen nu drivers uit die eindelijk (!) werken in 10.9. In 10.10 werken ze opnieuw niet meer of maar half. Dat is frustrerend. Dat zorgt er voor dat ik hoe langer hoe minder geneigd ben om nog Apple aan te kopen of te ondersteunen, ook al werk ik zelf ontzettend graag met hun producten.

 • Profielfoto
  donut

  @Wimusia
  Ja het is opgelost door de security feature uit te zetten… geen mooie oplossing, maar het is een oplossing.

  @defores
  Kan het goede begrijpen al die ellende- zelfs op mijn ZZP- niveau erger ik me al dood aan de basale fouten…Apple heeft zich in het verleden nooit wat aangetrokken van derde partijen, maar toen waren ze klein en konden ze dat maken. Een groot voordeel destijds tov Microsoft die iedereen moest plezieren.
  Dat laatste zal een sterk punt worden voor Microsoft; zij zijn in die zin wel te vertrouwen..
  Dat de zakelijke klant voor Apple niet ertoe doet is allang duidelijk: Final Cut ProX plomp introduceren – Aperture stoppen- pas na 5 jaar met een nieuwe Mac-pro komen, de server afdeling wegdoen en wat je zegt je gebruikers verplichten de laatste versie van de software te gebruiken Ook al wil je dat niet.
  Het is een gadget consumer company aan het worden dat zich richt op sharing van gegevens zodat daar ook nog aan verdiend kan worden. De Apple Watch voegt daar ‘lifestyle’ aan toe zonder inhoud. De enige manier om die watch te verkopen…als sieraad.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Hoewel ik erg veel kritiek heb op Apple de laatste tijd wat betreft hun slordigheid met releases vind ik het wel goed dat er snel wordt opgevolgd. Erg snel voor zo’n groot, lomp bedrijf zelfs, maar het maakt maar weer eens duidelijk dat Yosemite echt rammelt aan alle kanten.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Heerlijk te lezen dat ik eindelijk eens wat bijval krijg hier in plaats van al die gadget geile idioten hier die Apple de hemel in prijzen ondanks hun zakelijk dodelijke fouten. Ik werk nu al jaren als systeembeheerder en word werkelijk niet goed van Apple. Ik had het liefst al mijn klanten nog steeds met Snow Leopard laten werken, de tot nu toe enige fatsoenlijke release maar ja… Apple haalt elk jaar de kill switch over met vorige releases, vreselijk frustrerend. Apple en zakelijk, het is inmiddels niet meer te verkopen…

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  @ fruitdruif:
  Stop toch met dat achterlijke TimeMachine. Gebruik lekker carbon copy cloner. Geniaal en foutloos!

 • Profielfoto
  Multimediaknaller

  Dus door dat brakke Yosemite is TM ineens een achterlijk apparaat?

  Probleem is dat hij wel netjes een kopie maakt, maar verder is de harde schijf niet te benaderen.

  Wel weer supersnel en stabiel internet:)