iPhone 6 (Plus) breekt nu al verkooprecord

42 reacties

Hoewel de iPhone 6 en iPhone 6 Plus nog maar enkele dagen in pre-order zijn, gaan de nieuwe telefoons van Apple als warme broodjes over de pre-order-toonbank. De vooruitbestellingen werden afgelopen vrijdag voor de eerste landen opengezet.

In negen landen gingen de pre-orders om 00:01 uur lokale tijd van start. Het blijkt dat veel consumenten op zijn gebleven om er zeker van te zijn een nieuwe iPhone te hebben. Apple laat Re/Code weten dat in de eerste nacht meer nieuwe iPhones dan ooit zijn besteld.

Hoewel Apple geen precieze cijfers bekend heeft gemaakt, is duidelijk dat de vraag naar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus groter is dan die naar de iPhone 5s en iPhone 5c vorig jaar. Eerder werd al duidelijk dat de 5,5-inch iPhone 6 Plus na enkele uren uitverkocht was in de pre-order fase.

iphone6iphne6plus
De nieuwe iPhones zijn niet alleen groter, maar ook dunner.

De verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gaat in de eerste landen op vrijdag 19 september van start. Consumenten met een pre-order zijn zeker van een iPhone die thuisgestuurd wordt of bij de Apple Store af te halen is. Anderen rest in de rij staan.

In Nederland gaat de verkoop van de nieuwe iPhones op vrijdag 26 september van start, vooralsnog lijkt Apple in ons land geen pre-orders te gaan accepteren. Je hebt nog twee weken om te bedenken: iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Ben jij er al uit?

Reacties

42 reacties
 • Profielfoto
  Sandermrt

  Bij hi begint de pre-order om 00:01 vrijdagnacht.
  Hoeveel iphones zijn er vorig jaar verkocht in de voorverkoop?

 • Profielfoto
  Psvu2

  Waarom berichten plaatsen die op alle sites al dagen staan?

 • Profielfoto
  tyler

  Ik vind dat bij de poll ook zou moeten staan ‘ik weet nog niet of ik voor de 6 of de 6 plus ga’ :)

 • Profielfoto
  vdlindenmark

  You need permission
  This form can only be viewed by users in the owner’s organization.
  Try contacting the owner of the form if you think this is a mistake. Learn More.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Waarom berichten plaatsen die op alle sites al dagen staan?

  Omdat we in het weekend doorgaans zo goed als geen actieve redactie hebben, vaste editors ook wel eens weekend willen. Maar we dit bericht als van origine fansite niet niet geplaatst konden hebben. Dan maar liever laat dan nooit.

 • Profielfoto
  vdlindenmark

  Ah, pagina refresh hij doet het…

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Tyler, ala je een vraag niet weet moet je hem ook niet beantwoorden

 • Profielfoto
  Noest

  Waarom berichten plaatsen die op alle sites al dagen staan?

  Waarom dit soort reacties plaatsen?

  Het is voor mij nieuws hoor, aangezien ik niet op andere sites kom:)

  Veel dank OMT voor jullie inzet, en zelfs op zondag avond nog items plaatsen! Goed bezig;)

  Laat de zuren maar de zuren zijn, die zijn er nu eenmaal altijd. Uitgekeken op het leven, geen positief draadje meer te vinden tussen al vezels in hun lijf, kunnen ze lekker in hun eigen zure sop gaar koken:)

  Waar komt de uitslag van de poll te staan?

 • Profielfoto
  Flemmy

  Over de keuze; ik ga denk ik voor de 6. De 6 plus is me echt een slag te groot. Het enige dat me doet twijfelen is de landscape modus, met name het homescreen. Ik vind dit echt een feature die al lang en breed standaard had moeten zijn in iOS. Maar, om daarvoor met een telefoon te gaan lopen die ik gewoon te groot vind.. Nee. Ik kan dan alleen maar hopen dat die feature ook nog wordt toegevoegd aan de iOS-versie voor de iPhone 6.

 • Profielfoto
  crazylegs

  Het wordt voor mij wel de 6+ maar weet nog niet of ik voor de zwarte of witte uitvoering ga en of ik voor de 16GB ga of de 64GB..

 • Profielfoto
  Arjan110

  Het wordt de iphone 6 of toch de 5s.

  de 6+ is veel te groot.

  Ik heb nu de iphone 4 dus ben wel aan een nieuwe toe.
  Maar ik vind de 6 wel erg duur, daarom kan het maar zo zijn
  dat ik toch kies voor de 5s.

  Eerst maar eens in de winkel zien hoe groot de 6 nu echt is.

 • Profielfoto
  Usain

  Zelf twijfel ik nog erg, ben wel toe aan vervanging van mijn iPhone 5. Ben steeds minder gaan houden van iOS 7. De jailbreak en alle apps maakt me toch wel tevreden. Nu is die jailbreak geen zekerheidje, en ik wil iets anders dan de rest van Nederland. Blackberry q20 classic of iPhone 6… Nog 2 weekjes nadenken.

 • Profielfoto
  djneo

  De accu in mijn 5s is stuk. Dus die gaat op marktplaats en dan koop ik denk ik toch echt de 6+

 • Profielfoto
  IOS dude

  Psst, gameweekend is vergeten dit weekend;)

 • Profielfoto
  bangbangsystems

  Ik ga voor de Plus 128gb. Vooral voor de verbeterde camara om video en foto’s te schieten. En direct in imovie te editten tot reclame spot. Eerst nam ik op met me 5s voor de betere camera. Dan via airdrop versturen naar mijn iPad om te editten. De Plus heeft een nog betere camera en editten kan ik dan direct op het toestel zelf. Helemaal toppie. Kan ik me ipad thuis laten of zelf verkopen. ;-))

 • Profielfoto
  Flemmy

  Oh damn, zwart of wit.. Daar had ik nog niet eens over nagedacht! Heb tot nu toe altijd zwart gehad, maar toch twijfel ik elke keer of ’t niet eens tijd wordt voor een witte..

 • Profielfoto
  Psvu2

  @rmens klinkt logisch en ook jullie hebben natuurlijk recht op weekend!
  @noest omdat ik me dat afvroeg, gebeurt vaker vandaar.
  Hoezo meteen zuur? Uitgekeken op het leven haha, juist mensen die zo reageren lijken mij meer dat soort mensen. Heb hier of waar dan ooit nog nooit ergens negatief op gereageerd(google maar).

 • Profielfoto
  Macnido

  Handig formulier… weet google meteen met welke advertenties ze je de aankomende maanden helemaal gek moeten maken. Hier, neem nog een cookie.

 • Profielfoto
  Psvu2

  @Bangbagsystems zit er ook aan te denken heb nu nog iPad1, wil een nieuwe halen alleen als ik de 6+ haal denk ik dat de iPad links blijft liggen, hier zullen meer mensen last dan v hebben.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Reactie opgeslagen is wat ik te zien krijg, refresh helpt niet:sad:

  Maar ik ga voor de 6+ en 16 gb is voldoende, waarbij Space Gray mijn voorkeur kleur is, maar heel spannend is dit niet;-)

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Tyler, ala je een vraag niet weet moet je hem ook niet beantwoorden

  De vraag staat erboven.
  Je bedoeld dat hij het antwoord niet weet? Dan kun je geen antwoord geven.

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Student he.. als ik het geld had, had ik het wel geweten:P

  Maar voorlopig blijf ik bij m’n 4S zolang die nog mee gaat.

 • Profielfoto
  Rickje

  Anders gebruiken jullie volgende keer even een poll waarvan wij ook de uitslag kunnen zien? Wat is dit nou weer voor geheimzinnig gedoe. Uitslag gaat zeker naar iCentre, kunnen ze mooi op inspelen!:shock:

 • Profielfoto
  koen

  Ik blijf bij mijn iPhone 5. Van het uitgespaarde geld gaan we eens lekker op vakantie.

 • Profielfoto
  hokkie

  Anders gebruiken jullie volgende keer even een poll waarvan wij ook de uitslag kunnen zien? Wat is dit nou weer voor geheimzinnig gedoe. Uitslag gaat zeker naar iCentre, kunnen ze mooi op inspelen!:shock:

  Precies!

  Ik heb een keuze gemaakt, maar wil ook graag zien wat de uitslagen zijn (of ik een schaap ben of niet…haha).

 • Profielfoto
  MrJvG

  Er gaan op internet verhalen dat er 16 miljoen iPhone’s in de pre-order besteld zijn. Link

 • Profielfoto
  Aerea

  6 Plus:heart:

 • Profielfoto
  H.deweg

  Ik zou graag willen dat al die lui, Schriftgeleerden, fundamentalisten en Apple-jihadisten die constant hebben beweerd dat een grotere telefoon allemaal onzin en afgoderij was; omdat dat je een telefoon toch echt met je duim zou moeten kunnen bedienen. Zich vanavond bij zonsondergang op dam in Amsterdam verzamelen om daar twee uur lang te scanderen: sorry, sorry, we hadden het bij het verkeerde eind, we waren verblind door zelfzucht en trouw aan de grote leider, maar zagen de ware appel, het symbool van innovatie en vooruitgang, niet meer hangen. Om zichzelf daarna drie uur lang te geselen, collectief hun hoed op te eten en dan te zwijgen, dertig jaar lang.

 • Profielfoto
  knekkie

  ik zie de meerwaarde niet ten opzichte van mijn oude iPhone 5 en de Lumia 930 die ik sinds kort heb. Bij de aanschaf van de 6 of 6 plus is de stap voorwaards is niet zo heel groot. in ieder geval niet groot genoeg om mijn Lumia 930 er weer voor aan de kant te leggen.

  Wie weet dat ik de volgende generatie iPhone’s wel weer mee doe.

 • Profielfoto
  Ce

  @H.deweg…hier kan ik me helemaal in vinden:lol:

  Zoals gebruikelijk haalt Apple bij elk nieuw product en elke nieuwe release verkooprecords, met 1 belangrijke aantekening….ze hoeven het nooit met cijfers te onderbouwen (dat doen ze pas aan het einde van hun fiscale jaar). Roep op dit forum iets wat tegen het zere been van een Apple liefhebber is en je krijgt meteen om de oren dat je je opmerkingen moet onderbouwen of anders eeuwig moet zwijgen;-) Wanneer Apple vervolgens roept, en dat hebben ze de afgelopen dagen veel gedaan, over verkooprecords wordt dat door velen klakkeloos voor waar aangenomen. Apple zegt het…Apple spreekt altijd de waarheid….dus zal het wel waar zijn. Zonder feiten is elke berichtgeving over “verkooprecords” volstrekt zinloos en puur speculatie, zorgvuldig door Apple geregisseerde speculatie.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Handig formulier… weet google meteen met welke advertenties ze je de aankomende maanden helemaal gek moeten maken. Hier, neem nog een cookie.

  Ja, heel erg! We hebben allemaal veel liever advertenties die totaal niet op onze interesses aansluiten, dan advertenties die daadwerkelijk interessant kunnen zijn voor ons.

  Overigens vind ik het wel grappig dat op alle sites en blogs waar ik kom nooit geklaagd wordt over Google Forms (wat overigens echt een mooie dienst is), maar dat uitgerekend op een Apple-blog wel geklaagd wordt …:)

 • Profielfoto
  Noest

  Ik zou graag willen dat al die lui, Schriftgeleerden, fundamentalisten en Apple-jihadisten die constant hebben beweerd dat een grotere telefoon allemaal onzin en afgoderij was; omdat dat je een telefoon toch echt met je duim zou moeten kunnen bedienen. Zich vanavond bij zonsondergang op dam in Amsterdam verzamelen om daar twee uur lang te scanderen: sorry, sorry, we hadden het bij het verkeerde eind, we waren verblind door zelfzucht en trouw aan de grote leider, maar zagen de ware appel, het symbool van innovatie en vooruitgang, niet meer hangen. Om zichzelf daarna drie uur lang te geselen, collectief hun hoed op te eten en dan te zwijgen, dertig jaar lang.

  Ik weet niet precies op welke mensen je doelt, en je kan toch niet ontkennen dat een grotere telefoon niet meer met 1 hand te bedienen is?

  Maar goed, wanneer ik ‘m nu dan nog steeds niet wil, en bij mij 5s blijf, welke ik eigenlijk ook net te groot vind doch de 4s vond ik net weer te oud qua techniek om aan te schaffen, moet ik er dan ook tussen gaan staan?

  Waarom nu de verkooprecords worden gehaald heeft er wellicht ook mee te maken dat er veel mensen die een aanschaf hebben uitgesteld of waren overgestapt omdat ze een groter scherm wilden nu wel weer vernieuwen of een iPhone kopen. Maar er is natuurlijk ook een grote groep die liever kleiner wil.

  Wellicht over twee jaar weer een kleiner model ook. Dan ga ik toch ook niet vi den dat jij daar op de dam koet gaan staan?

  Hoe dan ook, dat er behoefte is aan een groter scherm, dat is duidelijk, maar dat is slechts voor een deel van de mensen zo. Ik zou het mooi vinden wanneer Apple zijn lineup zou uitbreiden op den duur met een 3,5″ model. Die koop ik dan meteen. En qua batterijduur komt dat ook wel weer goed, want een kleiner scherm verbruikt minder stroom:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @H. deweg: Groot gelijk! Je wordt al gauw verketterd als je een ander idee hebt. Ik vond al jarenlang dat de iPhone groter moest en met meer variatie. Gewoon omdat me dat handig leek en de markt er ook al lang om vraagt. Maar veel mensen vonden dat hier niet nodig. Straks staat een groot aantal in de rij voor de allergrootste iPhone 6+.

  Een paar jaar geleden vond ik ook dat er een kleinere, goedkopere iPad moest komen. Handzamer, lichter, goedkoper. Daar leek mij een grote markt voor en ik vond het zelf ook handiger. Enorm veel tegenstand op dit forum. Dat was niet nodig en zou ook niet gebeuren. De iPad Mini is een enorm succes geworden en het zou wel eens kunnen dat de iPhone 6+ de meest verkochte iPhone wordt!

 • Profielfoto
  Noest

  @MacAanZee Oh, wat ben jij geweldig zeg!

 • Profielfoto
  bugboy

  Blijkbaar trekt Apple toch veel nieuwe consumenten aan met de iPhone 6 en 6+. In mijn omgeving zijn de meeste mensen veel sceptischer. Al mijn kenissen hebben eigenlijk een iPhone, maar niemand hoeft eigenlijk de 6 omdat ze die te groot vinden en maar weinig vinden toevoegen.

  Ik heb zelf nog een iPhone 5 en was wel benieuwd naar de 6. Maar ik laat mijn iPhone 5 toch maar maken (battery recall) en ga er mee door. Ik vind zo’n grote telefoon niet handig. Hij is zwaarder en groter. Aangezien ik hem veel met sporten op mijn arm heb wil ik dat niet. Jammer dat Apple niet een 4″ model heeft gehouden.

  Ik vind de aankondiging van de iPhone 6 erg overdreven. Het werd gebracht als “the biggest change in iPhone”. Ik vond de iPhone 4 een veel grotere stap. Een echt nieuw en luxe design en een retina display (wat toen uniek was).

  Bij de overgang naar de iPhone 5 ging men naar een groter scherm, maar wel met een gewichtsreductie van 25 gram. Nu gaat er weer 17 gram bij. Overal lees je dat die dunner is geworden, maar nergens dat die zwaarder is. Dat dunner is ook relatief. Ze meten op het dunste punt, terwijl ze bij de iPhone 4 (versus Galaxy S2) een klacht hadden ingediend dat Samsung op het dunste punt aan het meten was en dat het ging om het dikste punt.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Anders gebruiken jullie volgende keer even een poll waarvan wij ook de uitslag kunnen zien? Wat is dit nou weer voor geheimzinnig gedoe. Uitslag gaat zeker naar iCentre, kunnen ze mooi op inspelen!:shock:

  Precies!

  Ik heb een keuze gemaakt, maar wil ook graag zien wat de uitslagen zijn (of ik een schaap ben of niet…haha).

  In eerste instantie willen we de polls meenemen in onze talkshow OMT LIVE. Daar zie je de uitslag dan ook voorbij komen. Aanstaande woensdag vanaf 21:00 uur live, of on-demand via deze website terug te kijken.

  Weet nog niet zo goed of het voldoende is om ze alleen in OMT LIVE te behandelen. Ook de vormgeving vind ik nog lelijk, dus waarschijnlijk blijven we niet eeuwig Google Docs gebruiken. Als ik iCentre was zou ik ook meekijken als we de uitslagen presenteren, maar het is geen direct marktonderzoek voor iCentre ofzo. Gewoon een probeersel van onze kant om te kijken of het lezers dat leuk vinden.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik vind het interessant om te weten waarom de iPhone 6 in de preorder al records breekt. Wil iedereen straks rondlopen met een iWatch?

 • Profielfoto
  DannyMiddelburg

  Ik ben zwaar teleurgesteld in Apple… Ze moesten het weer zonodig dunner maken en groter… Het formaat van de 5 was prima! En nu een halve maatregel zodat je toch bij de bovenkant van het scherm kan…
  Beetje jammer..

 • Profielfoto
  Dliggy90

  Ga toch voor de iPhone 6, de 6+ is me iets te groot. Kan me voorstellen dat mensen met een 5S de overstap niet maken, maar iPhone 5 is toch alweer 2 jaartjes oud.

 • Profielfoto
  koningjordy

  ik kies toch echt voor de 6+ alleen omdat die batterij veel beter is.

 • Profielfoto
  essiw

  Anders gebruiken jullie volgende keer even een poll waarvan wij ook de uitslag kunnen zien? Wat is dit nou weer voor geheimzinnig gedoe. Uitslag gaat zeker naar iCentre, kunnen ze mooi op inspelen!:shock:

  Precies!

  Ik heb een keuze gemaakt, maar wil ook graag zien wat de uitslagen zijn (of ik een schaap ben of niet…haha).

  In eerste instantie willen we de polls meenemen in onze talkshow OMT LIVE. Daar zie je de uitslag dan ook voorbij komen. Aanstaande woensdag vanaf 21:00 uur live, of on-demand via deze website terug te kijken.

  Weet nog niet zo goed of het voldoende is om ze alleen in OMT LIVE te behandelen. Ook de vormgeving vind ik nog lelijk, dus waarschijnlijk blijven we niet eeuwig Google Docs gebruiken. Als ik iCentre was zou ik ook meekijken als we de uitslagen presenteren, maar het is geen direct marktonderzoek voor iCentre ofzo. Gewoon een probeersel van onze kant om te kijken of het lezers dat leuk vinden.

  Aangezien ik niet naar omt live kijk, vul ik tegenwoordig de enquetes ook niet in, niets is frustrerender dan een enquete in te vullen om dan niet te weten wat de uitslag is.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple kan nu eindelijk mensen bedienen met 3 formaten iPhones. (iPhone 4/4S wordt niet meer verkocht, anders waren het er vier). Dus wie de iPhone 6 of 6+ te groot vindt kan toch gewoon een iPhone 5S kopen?! @Bugboy: natuurlijk maken ze er bij Apple elke keer weer een enthousiast verhaal van op de Keynote. Toch is elke iPhone weer een flinke verbetering op de vorige. De iPhone 5S was ook een flinke verbetering op de iPhone 5, met Touch ID en vooral ook de M7 bewegingschip, waardoor het batterijgebruik behoorlijk kon worden beperkt en nieuwe mogelijkheden erbij kwamen. Dat is nog ’s wat anders dan Siri, waar we na jaren nog niks aan hebben.

  De iPhones 6/6+ hebben naast de grotere schermen ook weer een aantal vernieuwingen die de moeite waard zijn. En het design zal naar mijn idee ook goed bevallen. Ik denk dat de ‘nieuwe’ rand veel prettiger vasthoudt. En de mensen die dénken dat grotere iPhone schermen niet nodig of handig zijn…kwestie van wennen. Als je de iPhone vooral voor internettoepassingen gebruikt (en dat doen de meeste mensen denk ik) dan is een groter scherm erg prettig. Toen de iPhone 5 er aan kwam vonden veel mensen het ook niet nodig dat het scherm groter werd. Intussen zijn veel jongeren en ICT-achtige types overgestapt van iPhone naar Samsung of HTC omdat die eerder grotere schermen hadden. Of die nu weer terugkomen naar de iPhone weet ik niet. Uit onderzoek bleek twee jaar geleden al dat 30% van de smartphonegebruikers het liefst een groot scherm heeft. Misschien zijn dat er nu nog meer.

  @Noest: Je hebt helemaal gelijk! Nog een wonder dat ik niet al door Apple ben aangenomen als trendwatcher.:lol: