iBoeven gepakt dankzij Find My iPhone

18 reacties

Door de prijs en populariteit zijn Apple-producten helaas ook geliefd bij dieven. Apple bedacht hiertegen Find My iPhone. Hiermee is het mogelijk een Apple-apparaat te traceren, blokkeren, signaleren of wissen. Afgelopen maandag bewees dit opnieuw zijn succes.

Een 35-jarige man uit Amsterdam werd afgelopen maandag bestolen van zijn iPhone en iPad. Nadat de man zijn iCloud-gegevens aan de politie had overhandigd konden de hulpdiensten overgaan tot actie. De politie ging naar het inmiddels getraceerde adres en het geluidssignaal werd geactiveerd. De dief schrok blijkbaar zo erg van de pieptoon, dat ze besloot de apparaten uit het raam te gooien. Helaas stond de politie al achter de woning en vond de buit in het gras. Er werden twee verdachten gearresteerd. 

Via iCloud.com is het mogelijk een iPhone te traceren.
Via iCloud.com is het mogelijk een iPhone te traceren.

Het is zeker niet de eerste keer dat iBoeven gepakt worden met behulp van Find My iPhone. Het helpt de politie enorm bij het onderzoek en maakt de kans dat verloren of gestolen apparaten terugkomen veel groter. Bij de configuratie van een nieuwe iPhone wordt aangeboden Find My iPhone in te schakelen. Daarna is het in te stellen via de iCloud voorkeuren op de iPhone:

 • Ga naar Instellingen
 • Kies voor iCloud
 • Activeer eventueel iCloud, mocht dit nog niet gebeurd zijn.
 • Schakel Find My iPhone in

Hoewel de naam anders doet vermoeden werkt Find My iPhone ook voor een iPad, MacBook, iMac en iPod Touch. Een opgeladen accu en verbinding is wel vereist voor het uitpeilen of benaderen van het apparaat. Als het apparaat offline is kan er wel een bericht of ‘actie’ worden verzonden. Dit zal vervolgens worden uitgevoerd zodra het apparaat weer online komt.

Bron: Politie.nl Via: Bright.nl

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  streeff

  Ik heb die gasten aan de Heer Bokelweg ook nooit vertrouwd.;-)

 • Profielfoto
  hanspoot

  Nou, als die gastjes met jouw iMac in een 9-hoog flatblok zitten en je detecteert samen met de politie die plaats dan gaan ze echt niet huis aan huis controleren, gewoon pech, ‘doen we niet, meneer’ (zelf meegemaakt)

 • Profielfoto
  html-junky

  Als je ‘Find my iPhone’ hebt geactiveerd in iOS7 kunnen dieven de telefoon ook niet meer resetten zonder Apple ID. Dit betekend dat de dief niks meer aan de iPhone hebben want hij kan niet meer terug naar fabrieksinstellingen

 • Profielfoto
  Jorik

  Het blijkt nog niet altijd zo makkelijk om de politie achter een dief aan te laten gaan op basis van tracking info. Mijn aangifte voor diefstal van fiets met een GPS-tracker hebben ze niets mee kunnen doen. Iets in de richting van dat er niet voldoende informatie was. De GPS positie/tijden logs en account info van de tracking service waren kennelijk niet voldoende? Die fiets was nog wel een stukkie duurder dan een iPhone.
  Hoe dan ook, mooi dat het wel kán helpen :-).

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @jorilcaljouw Maar je kan die fiets dan zelf och op gaan halen zodra deze beweegt. Gewoon de persoon achtervolgen en dan de politie bellen en zeggen dat wanneer ze niet komen je de persoon zelf gaat aanspreken. Dan komen ze wel even kijken hoor;)

 • Profielfoto
  Haike

  Een opgeladen accu en verbinding is wel vereist voor het uitpeilen of benaderen van het apparaat.

  Euuhh,… er is nog wel iets meer voor nodig…. namelijk een tweede apparaat (anders valt er niks uit te peilen) waar vanaf je, je gestolen mac, iphone, pod of pad kan traceren en indien nodig kan blokkeren. Hebben ze goed over nagedacht bij apple….;-)

 • Profielfoto
  Ansems

  @Haike

  Hoe wil je dat anders doen dan? En er is altijd wel een apparaat in de buurt hoor. Zelfs iemand met n Android telefoon zou het voor je kunnen doen.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  @haike dat hebben zeker, kan namelijk via elk apparaat, via icloud.com

 • Profielfoto
  venco58

  Hanspoot vind je dat gek. Moeten ze dan overal naar binnen stappen.

 • Profielfoto
  Rickje

  Even een balletje opgooien.

  Als je telefoon leeg is, of niet op een netwerk is aangesloten dan kun je helemaal niks met iCloud. Oftewel, de beste inbraakprotectie is GEEN ontgrendel-code instellen. Zodat een dief zelf zijn eigen simkaart kan activeren en met je telefoon kan werken. Want anders is het toestel compleet useless voor hem, en mocht de accu leeg zijn, dan krijg je ‘m op geen andere manier meer op een 3/4G of wifi-netwerk. Correct?

  Na diefstal HEEL HEEEEL snel handelen dus en hopen op ’t beste…

 • Profielfoto
  koen

  iBoeven? Was het misschien Vlugge Japie?

 • Profielfoto
  Joostb1991

  Een slimme dief weet dat Find My iPhone aan kan staan, en zal dus meteen zorgen dat het apparaat offline is. Apple heeft dit wel heel makkelijk gemaakt door het mogelijk te maken om de vliegtuigmodus te activeren vanaf het ontgrendel scherm. Dit vind ik het grote nadeel van Find My iPhone, dus als ie gejat wordt maar hopen dat het door een ‘domme’ dief is.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  En dat is de reden dat ik control center uitschakel op het ontgrendelscherm Joostb1991. Eerst is mijn vingerafdruk nodig vooraleer iets kan gewijzigd worden op m’n Foon!

 • Profielfoto
  Imade

  Of de dief maakt gebruik van DFU mode om de iphone opnieuw te installeren.

 • Profielfoto
  Nora Nora

  @Tony smeT Goede tip!;-) Dank je !

 • Profielfoto
  Pixeldude

  Onze iMac is destijds op een zelfde mannier terug gevonden en heeft daarmee ook de krant gehaald: http://www.trendwerk.nl/found-our-mac/

 • Profielfoto
  SunKeeper

  A gut, de doemdenkers zijn weer gearriveerd.
  Punt 1: wat moet iemand met een iPhone die niet op het internet kan? Lekker handig.
  Punt 2: Je kunt DFU-modus en herstellen wat je wilt. Lock zit op het logic board, dus eerste vraag bij de setup van een nieuwe iOS is de gegevens van het Apple ID van de laatste gebruiker indien niet Find My iPhone is uitgeschakeld voordat de DFU-procedure is opgestart.

  Sommige mensen denken al net zo als de dieven die ‘wel even een reset doen’. Zal je nog tegenvallen.

 • Profielfoto
  Petje

  Er is niets leuker dan de dief zelf pakken. Heb ik gedaan samen met een kameraad en mijn zoon. Was dan wel met een fiets, maar toch.
  Gewoon aangebeld en confronteren en mijn zoon bij de achterdeur wachten en kameraad om de hoek. De dief had geen kans, want vluchten betekend gewoon een hardhandig burgerlijke aanhouding met wat extra nadruk.
  Was achteraf allemaal niet nodig want de dief scheet zowat ik de broek bij de confrontatie. ha ha ha.