Stationsgebied Rotterdam vol iBeacons

8 reacties

Rotterdam wil naast New York en Londen de eerste Nederlandse stad worden waar op grote schaal geëxperimenteerd wordt met iBeacons. De komende tijd wordt het hele ‘Rotterdam Central District‘ voorzien van Apple’s slimme Bluetooth-bakens.

Door middel van iBeacons kunnen passenten persoonlijke aanbiedingen en notificaties van bedrijven, retailers en restaurants uit de omgeving van het stationsgebied ontvangen. De iBeacons staan echter ook open voor ontwikkelaars, zij kunnen de apparaatjes reserveren om projecten op grote schaal te testen. Hiermee wordt Rotterdam een grote proeftuin voor iBeacons.

Het Rotterdamse Internetbureau Mangrove is bezig met een app voor het stationsgebied, deze zal ervoor zorgen dat de telefoons van bezoekers de informatie van de iBeacons kunnen ontvangen. Op moment van schrijven is de Rotterdam Central District (RCD) app nog niet in de App Store aanwezig.

Benieuwd naar de mogelijkheden van iBeacons? In een recente aflevering van onze talkshow OMT Live gat het een uur lang over de nieuwe, door Apple ontwikkelde techniek. Bekijk ook een praktijkvoorbeeld: het gebruik van iBeacons in het Groninger Museum.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik neem dus aan dat de iBeacontags ook van afstand bediend kunnen worden. Dat zou erg praktisch zijn als je in het OV zit en er ineens een storing op jouw pad zit en die je gelijk op je apparaat krijgt. Alleen moeten die OVmaatschappijen wel meedoen.
  Trouwens jullie zijn het reageer stukje vergeten toe te voegen op de desktop site.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Trouwens jullie zijn het reageer stukje vergeten toe te voegen op de desktop site.

  Ging ik in alle haast de developers inseinen. Bleken reacties gewoon per ongeluk uit te staan bij dit artikel (maar daar kijkt de app niet naar). Vals alarm;!

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ieuw, daar zit ik dus echt niet op te wachten, aanbiedingen op mijn telefoon terwijl ik door een winkelcentrum loop.

 • Profielfoto
  polansky

  Kun je die onzin ook uitzetten? Ik zit er niet op te wachten om door iedere winkel gevolgd te worden en bij iedere winkel de nieuwste aanbieding te krijgen….
  Beter nog ik wil zelf kunnen bepalen wat ik wel en niet wil ontvangen.
  .
  Aanbiedingen van commerciele bedrijven en winkels zit ik niet op te wachten, terwijl ik wel info wil ontvangen van het OV.
  .
  Zoals ik niet iedere avond door allerlei opdringerige verkopers opgebeld wil worden, wil ik ook niet dat mijn berichtencentrum continu vervuild wordt met onzinnig schreeuwerige aanbiedingen.

 • Profielfoto
  joram

  Ehm, mijn iPhone, met eigen geld betaald. Als ik een app koop of download kunnen daar ook advertenties in zitten… dat weet je als je de app download. Maar ongevraagd “iBeacons advertenties” alleen al als je langs loopt? Nee dank je.

  Mensen hebben er vaak al een hekel aan als je weer zo’n aasgier op je af ziet komen in bijvoorbeeld een kledingzaak, en nu hoeven ze niet eens meer op je af te stormen maar krijg je gewoon van die irritante reclames door je telefoon geprakt? De eerste de beste die dat bij m’n telefoon flikt krijgt een mooie privé boycot van mij.

 • Profielfoto
  SUPERJORN

  Hmmm iBacon…

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  Terwijl men in België (of toch Brussel) stemt met *slechts* 20 jaar oude systemen op basis van FloppyDisk-technologie. :ooms:

 • Profielfoto
  tricksel

  Volgens mij is niet bij iedereen bekend hóe iBeacons werken…

  iBeacons zelf sturen nl. letterlijk he-le-maal niks naar je telefoon. Ze zijn slechts aanwezig in een ruimte, met een unieke “naam”.

  Wanneer je een app installeert, en die herkent in-de-buurt-aanwezige iBeacons (aan de hand van die unieke naam) dan zal die app iets kunnen doen, als bijvoorbeeld een melding tonen. Je moet dus eerst zelf een app installeren en je Bluetooth op je telefoon aanzetten voordat er ook maar mogelijk een melding op je telefoon binnenkomt.

  iBeacons zenden zelf dus helemaal geen notificaties of wat dan ook naar je telefoon.

  Please mensen, get your facts straight, voordat je oordeelt over een naar mijn idee héle mooie ontwikkeling.