Fuffr: magie in een iPhone-hoesje

8 reacties

Vorig jaar lieten wij Leap Motion zien, een apparaatje dat het mogelijk maakt een Mac met gebaren te bedienen. Fuffr doet precies zoiets, maar dan voor de iPhone. Zo wordt een tafel opeens een onzichtbaar maar groot touchscreen.

Fuffr werkt met een bescheiden hoesje om de iPhone, dit scant de omgeving op bewegingen en zet deze om. Hoewel de techniek nog in ontwikkeling is, ziet het er veelbelovend uit. In een korte video is te zien dat swipes en multitouch gestures al probleemloos werken.

Inmiddels zijn 200 ontwikkelaars voorzien van een developer kit. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Van een DJ applicatie waarbij de knoppen te bedienen zijn tot games als Fuffr Bird (ja, echt, geen verdere uitleg nodig).

Ontwikkelaars die zelf met Fuffr willen testen, kunnen via de website van het product een invite voor een developer kit aanvragen. De startup is ook nog op zoek naar ontwikkelaars, projectmanagers en meer personeel.

Hoewel de functionaliteit inventief is, blijven vragen als wat de gevolgen voor de accuduur zijn onbeantwoord. Het is ook nog niet bekend wanneer Fuffr op de markt komt. Wij zijn enthousiast, maar zie jij wat in deze ontwikkeling?

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Targaryen

  Hé, redactie, kijken jullie wel eens naar de tips die via de meldknop hieronder worden doorgegeven? Ik heb er al een paar gestuurd en ze blijven onbeantwoord. Een beetje jammer. Je kunt niet alles plaatsen, maar zeker één van die tips is toch vrij handig om weten…

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Heel erg gaaf!
  zou leuk zijn als apple deze onderneming overneemt en verwerkt in nieuwe iDevices.

 • Profielfoto
  hermen

  Zeker als er een versie komt voor de iPad en een toetsenbord wordt gesimuleerd kan het een prima toevoeging zijn. Misschien iets voor Apple om standaard te integreren

 • Profielfoto
  marcapple

  Rxtrx

 • Profielfoto
  steveb

  Heel erg gaaf!
  zou leuk zijn als apple deze onderneming overneemt en verwerkt in nieuwe iDevices.

  zijn we nu weer een stapje dichter bij een virtueel lazer keyboard?
  https://www.youtube.com/watch?v=HH8CUTimTvY

  handig

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Ik zou dit wel voor de iMac willen zien. Dat je geen trackpad meer nodig hebt.

  Zo in de lucht als bij leap deed me wat onhandig en vermoeiend aan. Maar wanneer je hand toch al opde tafel ligt….

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Laser toetsenbord is al wel achterhaald hoor, op mijn oude Blackberry Bold van een paar jaar geleden kon ik deze accessoires al kopen.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Als Flappy Bird of Maps het meest zinnige is waar ze mee voor de dag kunnen komen, laat het dan maar…
  En als ze niks kwijt willen over batterijverbruik, dan zal het niet geweldig goed zijn zeker??