Bitcoin-apps mogen weer op iOS

7 reacties

Apple heeft lange tijd een streng beleid op het gebied van Bitcoin-apps gevoerd. Talloze applicaties die een virtuele portemonnee voor de cryptografische geld bevatten, werden uit de App Store verwijderd. Toch lijkt Apple nu teruggekomen op deze beslissing.

De eerste app die het mogelijk maakt om Bitcoins te verhandelen is terug. Coin Pocket werd zondag toegelaten in de applicatiewinkel voor iOS. Dit is mogelijk door een wijziging in de voorwaarden van de App Store. Hierin staat nu dat apps die virtueel geld faciliteren toegestaan zijn, mits deze in overstemming zijn met de wetten in de landen waar de apps in werken.

In sectie 11.17 van de App Store Review Guidelines is te lezen:

“Apps may facilitate transmission of approved virtual currencies provided that they do so in compliance with all state and federal laws for the territories in which the app functions.”

Hoewel er in veel landen nog discussie is over de legaliteit van Bitcoin, is het virtuele geld in zowel de Verenigde Staten als in Nederland legaal. Alleen in Vietnam en IJsland is duidelijke wetgeving die Bitcoin een verboden munt maakt. In Nederland kwam het CDA recent met een voorstel om het cryptografische geld te verbieden, maar dit werd al snel afgeschoten.

In-app aankopen met Bitcoin
Ook in-app aankopen met Bitcoin lijken toegestaan. Zo maakt de app eGifter het mogelijk om cadeaukaarten direct vanuit de app te kopen en met Bitcoin te betalen. Hierbij wordt de gebruikelijke 30 procent die aan Apple afgedragen moet worden ook omzeild.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Vraag mij dan af hoe Apple deze ‘30% afdragen’ wilt krijgen.
  Als het zo gaat, is het oneerlijk tegenover de andere ontwikkelaars.
  Dat er ‘wallets’ erin mogen is natuurlijk mooi voor diegene die graag zijn/haar geld willen riskeren voor een valuta dat niet verzekerd is.

 • Profielfoto
  Usain

  Vraag mij dan af hoe Apple deze \’30% afdragen\’ wilt krijgen.

  Die wordt omzeild

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Omzeilen is ook een groot woord. Apple kan die 30% van de Bitcoin-betalingen niet accepteren, omdat het niets met Bitcoins doet.

 • Profielfoto
  Imade

  Dan is dit best oneerlijk tegen over andere ontwikkelaars en vraag mij dan sterk af of dit juridisch wel correct is.
  Ben niet echt ingeleerd op Bitcoin namelijk.. maar het zal wel steken leveren en discussies.
  Dus vraag mij echt af of dit wel slimme zet is van Apple.

 • Profielfoto
  ehoog

  Het mag alleen transacties faciliteren, net als bijvoorbeeld PayPal dat doet. Er is altijd nog regel 11.2 van diezelfde guidelines

  Apps utilizing a system other than the In-App Purchase API (IAP) to purchase content, functionality, or services in an App will be rejected.

  Dus zolang die API geen Bitcoins accepteert, zullen alle In-app aankopen niet met BitCoins gedaan kunnen worden lijkt me en is die 30% ook niet te omzeilen, toch?

 • Profielfoto
  Usain

  Als je iets fysieks koopt mag een app ook buiten apple om betalingen accepteren. Maar er misschien is dit een leuk onderzoekje voor OMT. Uber werkt ook met creditcard apple hoeft daar geen 30% over.

 • Profielfoto
  farl4web

  Zijn de Nxt-apps nu ook toegestaan? Bitcoin is zo 2013.;)