Nieuwe aanwijzingen iPad met Touch ID

15 reacties

Toen de iPhone 5s met Touch ID vingerafdrukscanner geïntroduceerd werd, was de verwachting dat ook de iPad Air en iPad Mini 2 van Touch ID voorzien werden. Niets bleek minder waar, maar waarschijnlijk komt daar dit jaar verandering in.

Nadat de iPad met Touch ID al op een roadmap van wisselend betrouwbare analist Ming Chi Kuo was verschenen, zijn er nieuwe aanwijzingen opgedoken. Een van Apple’s vaste leveranciers, TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), zou al flink wat vingerafdruksensors voor in de iPad Air 2 en iPad Mini 3 klaar hebben liggen.

De informatie komt van de Chinese website CESB2B die zich baseert op gesprekken met subcontractanten van TMSC. Concreet worden de namen van Suzhou Crystal Semiconductor Technology en Xintec genoemd. Beide bedrijven leveren ondersteuning in het maakproces van chips voor de vingerafdrukscanner.

Touch ID zag in september van 2103 het levenslicht.
Touch ID zag in september van 2013 het levenslicht.

De kans dat de iPad Air 2 en iPad Mini 3 een vingerafdrukscanner krijgen wordt elke dag groter. Maar uiteraard is nog niets zeker totdat de officiële aankondiging van Apple plaats heeft gevonden. De nieuwe iPads worden in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Frank Visser

  krijgt ook de iPhone 6 zeer waarschijnlijk Touch ID.

  Nee, ze gaan Touch ID alleen in de 5s gebruiken, nu is het niet meer leuk…

 • Profielfoto
  Kaj Lohman

  Zo zie je maar weer dat Apple pas in 2103 met een vingerafdrukscanner komt en Samsung er al in 2014 een heeft in de S4… (informatie uit dit artikel: “Touch ID zag in september van 2103 het levenslicht”)

 • Profielfoto
  Kaj Lohman

  In de Galaxy S5 bedoel ik*

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Typo die ervoor zorgde dat er 2103 in plaats van 2013 stond gefixt. Dank voor het doorgeven.

 • Profielfoto
  exilim

  @raymon zelfs met jouw correctie klopt het verhaal van @Kaj Lohman niet… zo ver ik heb geleerd ligt 2013 voor 2014… Volgens mij typt Kaj op een Samsung en ligt daar het probleem;-)

 • Profielfoto
  steveb

  dat is de logica zelf toch
  waarom niet in de macbooks en de touchpads voor imac, mac pro en mac mini?

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Wat een nieuws zeg! Zoals boven ook al genoemd zou het juist heel gek wanneer de iPad dit niet zou krijgen. Begrijp de meerwaarde van dit soort berichten niet echt.

  FF off-topic; waar is het bericht over AddBlocker+ gebleven? Gister stond het online en een uurtje later was het plots verdwenen.. Zelf-censuur? Of commentaar van eigen adverteerders? Vreemde actie!

 • Profielfoto
  koen

  Haha, ja dat vroeg ik mij ook af.:evil:

 • Profielfoto
  Arthur345

  Wat een nieuws zeg! Zoals boven ook al genoemd zou het juist heel gek wanneer de iPad dit niet zou krijgen. Begrijp de meerwaarde van dit soort berichten niet echt.

  FF off-topic; waar is het bericht over AddBlocker+ gebleven? Gister stond het online en een uurtje later was het plots verdwenen.. Zelf-censuur? Of commentaar van eigen adverteerders? Vreemde actie!

  Waarschijnlijk gewoon rationeel nadenken. Beetje rare actie om het bericht te publiceren, logisch om het naderhand te verwijderen. Had niet anders verwacht ook

  Trouwens waarom heeft het bericht geen nieuwswaarde? Ik vind juist van wel, dat het nu zo’n beetje bevestigd was. In de iPad air was touch id ook logisch Geweest alleen Apple is altijd vrij onvoorspelbaar

 • Profielfoto
  Jord

  Zou prettig zijn. Ik betrap mij er zelf steeds vaker op dat ik verwachtingsvol even mijn vinger op de homebutton van mijn ipad leg en er dan na een seconde achter kom, dat dit niet mijn 5s is. En andersom gebeurt ook nog wel eens…

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Waarschijnlijk gewoon rationeel nadenken. Beetje rare actie om het bericht te publiceren, logisch om het naderhand te verwijderen. Had niet anders verwacht ook

  Trouwens waarom heeft het bericht geen nieuwswaarde? Ik vind juist van wel, dat het nu zo’n beetje bevestigd was. In de iPad air was touch id ook logisch Geweest alleen Apple is altijd vrij onvoorspelbaar

  Hoezo Rationeel nadenken en rare actie om het te publiceren? Het is toch een objectieve site die dingen post van, over en voor Apple liefhebbers? Mag je dan niet iets publiceren om Ads te blokkeren? Het is toch ieder zijn keuze om het te installeren? Door het niet te publiceren is het programma niet verdwenen toch. Dan zou je ook niks moeten schrijven over the Piratebay en andere torrent sites, zodat je mensen niet op het idee brengt om illegaal films en muziek te downloaden.

  En waarom geen nieuwswaarde? Omdat ik het een vrij nutteloos bericht vind (mijn mening). Het hele gehype met geruchten is echt een beetje onzinnig aan het worden (weer mijn mening).

 • Profielfoto
  ---

  Hoezo Rationeel nadenken en rare actie om het te publiceren? Het is toch een objectieve site die dingen post van, over en voor Apple liefhebbers? Mag je dan niet iets publiceren om Ads te blokkeren? Het is toch ieder zijn keuze om het te installeren? Door het niet te publiceren is het programma niet verdwenen toch. Dan zou je ook niks moeten schrijven over the Piratebay en andere torrent sites, zodat je mensen niet op het idee brengt om illegaal films en muziek te downloaden.

  Denk eens na man. OMT gebruikt toch zelf ook advertenties om inkomsten te generen. Of dacht je dat deze website gratis draait.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Denk eens na man? Doe ff normaal. Begrijp heus dat OMT heel blij is met zijn adverteerders maar je denkt toch niet dat mensen alleen maar OMT bekijken voor het nieuws enzo? Denk je nou echt dat ze anders nooit in aanraking komen met het programma?

 • Profielfoto
  ---

  Voel je je aangevallen ja? En wat heeft dat argument nou te maken met het verwijderen van de AdBlock? Toch niet omdat dan niet alle bezoekers het artikel dan niet zien? Dat zou het namelijk behoorlijk raar maken. De meeste mensen komen hier om de artikelen te lezen. Niet om de podcast(‘s).

 • Profielfoto
  Arthur345

  Denk eens na man? Doe ff normaal. Begrijp heus dat OMT heel blij is met zijn adverteerders maar je denkt toch niet dat mensen alleen maar OMT bekijken voor het nieuws enzo? Denk je nou echt dat ze anders nooit in aanraking komen met het programma?

  Adblock ‘adverteren’ terwijl je afhankelijk bent van ads is gewoon niet slim, dat kan een peuter nog bedenken.

  Wat betreft de geruchten: Die zijn wel degelijk nieuws. Kijk maar naar de iphone 5s/5c, zelf nooit verwacht dat de 5s een vingerafdruksensor zou hebben en had zelf ook nooit de 5c verwacht maar die geruchten hadden toch gelijk.