‘Apple Store in Gent (België) steeds waarschijnlijker’

26 reacties

In tegenstelling tot Nederland, heeft België nog geen enkele officiële Apple Retail Store. Daar zou binnenkort zomaar verandering in kunnen komen, de geruchten rondom een Apple Store in Post Plaza, het voormalig postgebouw in de Vlaamse stad Gent, wakkeren aan.

Het gebouw voldoet aan alle wensen van Apple. Het is groots, historisch en staat al enige tijd leeg. Niet verwonderlijk dat de projectontwikkelaar die Post Plaza nu in beheer heeft vorig jaar al door liet schemeren dat er onderhandelingen met de iPhone-maker gaande waren. Lokale bronnen vertellen OMT nu dat de onderhandelingen een afsluitende fase hebben bereikt en dat de komst van de Apple Store zo goed als vast staat.

Het oude postgebouw staat inmiddels een kleine vijf jaar leeg, hoewel het gebouw aan de Korenmarkt in de Vlaamse stad open is voor publiek valt er weinig te zien. Gent is als naar inwonersaantallen gekeken wordt de één na grootste gemeente van België, het telt 248.000 inwoners. Genoeg potentiële klanten, toeristen niet meegerekend.

De nu nog troosteloze binnenkant van 'Post Plaza' Gent.
De nu nog troosteloze binnenkant van ‘Post Plaza’ Gent.

Als de beweringen van onze bronnen kloppen, zullen er in de toekomst vacatures voor winkelpersoneel in Gent op de Apple-website verschijnen. Het is waarschijnlijk dat dit nog even duurt, het gebouw moet van binnen nog gerenoveerd worden. Bij de Apple Stores in Amsterdam en Haarlem duurde het ook een behoorlijke tijd voordat vacatures verschenen. Projectontwikkelaar MG Real Estate De Paepe was niet bereikbaar voor commentaar.

pp-001
Buitenkant van het voormalig postgebouw in Gent.

Naast Apple zou ook Albert Heijn een deel van het gebouw willen huren. Nederlanders die de vermeende toekomstige Apple Store willen gaan bekijken, kunnen ook nog een bezoekje aan ’s lands bekendste grootgrutter brengen. Als dat niet lekker vertrouwd is.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  248.000 inwoners? Is dat België zó klein joh?!:)

  Hoe zou het trouwens gaan met die mooie Apple Store in Den Haag?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik zal deze week eens een kijkje gaan nemen of er nog iets in de passage in Den Haag te zien is. Die Apple Store gaat volgens de laatste berichten overigens 14 juni open. Dat is niet zo lang wachten meer dus.

 • Profielfoto
  Arthur345

  Dat is een mooi gebouw

 • Profielfoto
  Xenophon

  Eindelijk een Apple-store als buren:-) Hopelijk maken ze s’nachts niet teveel lawaai!

 • Profielfoto
  ToMiKoN

  Zeer mooie locatie!

  Gent is de 3de grootste stad van het land
  1. Brussel: 1000000
  2. Antwerpen: 500000
  3. Gent: 250000

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Waarom staat er (België) achter Gent? Er staat toch ook geen (Nederland) achter Haarlem ?!?!?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  onemorething.nl

  Dus dan kan je maar beter duidelijk zijn.:)

 • Profielfoto
  Di May

  Gent een ‘gemeente’ ? …

 • Profielfoto
  LighScan

  Brussel of Antwerpen waren veel logischer geweest. Vooral Brussel, tenslotte (onofficieel) de hoofdstad van Europa.

 • Profielfoto
  Dieter_31

  Ja, toch liever Brussel gehad omdat er al een Apple winkel is in Gent Centrum. Het zou een steek in het hart zijn voor de Switch winkel.

 • Profielfoto
  aukem

  Ik wacht nog steeds op een apple store iets meer naar het noorden van Nederland…. Er word alleen gebouwd lager dan Utrecht

 • Profielfoto
  Dalike

  @PuLse: als ik even mag mierenneuken!;-) Gent is wel degelijk de tweede grootste stad van ons landje. Het Brussel met 1.000.000 inwoners die jij benoemd is het Brussels Hoofdstedelijk gewest, een verzameling van 19 gemeentes. De stad Brussel is de 4e grootste stad van België met ongeveer 167.000 inwoners.;-)

  Maar terug on-topic. Het zou eens tijd worden dat dit gebeurt. Ziet er een schitterende locatie uit die volledig bij Apple past. Ik zie de bruine tafels er al staan:-)

 • Profielfoto
  mowat

  @Di May – inderdaad Gent , Brussel , antwerpen zijn “gemeenten”. Maar sommige gemeenten mogen de naam “Stad” dragen . Gent is dus een gemeente en ook een stad.
  En het klopt (bijna) wat Dalike zegt : Gent is de 2 de gemeente (248.000) van Belgie , na Antwerpen (507.000) en voor Charleroi (203.000) , Luik (195.000) en Brussel (167.000).

  Wat de Apple store betreft : Alhoewel ik van Antwerpen ben , vind ik Gent een prachtige en gezellige stad en het postgebouw is heel mooi en magnifiek gelegen. Een goede keus. Ik ga dan zeker weer eens een uitstapje naar Gent maken.

 • Profielfoto
  Jello

  @Dieter_31 toch liever Gent als Brussel, die ‘premium resellers’ van Apple mogen direct verdwijnen, liever een echte Apple center, daar krijg je tenminste service, wat van de anderen niet gezegd kan worden…

 • Profielfoto
  queenfan

  @Dalike, dat wist ik niet eens, betekend dat zelf Groningen groter is dan Brussel.

  Geinig feitje.

  Ontopic, had eigenlijk ook een in Brussel en/of Antwerpen verwacht, persoonlijk denk ik dat het logischer is.

 • Profielfoto
  Dieter_31

  Jello Ja het is al te zien wat je doet met je toestel. Ik heb daar eens een half uurtje gezeten, wat sommige doen met hun macbook pro. Ik stel me er toch vragen bij en of als beter zou zijn als daar een Apple winkel nog eens bijkomt in Gent zelf. Gewoon omdat betere service is? De service zal niet beter zijn dan in de Switch zelf;)

 • Profielfoto
  Zakske


  @queenfan: Hier heb je Groningen en Brussel op dezelfde schaal, dan zie je meteen dat Groningen toch echt iets kleiner is.

  Wat stiekem deel uitmaakt van “Brussel” heeft ongeveer 1,1 miljoen inwoners, maar wegens achterlijke regels & politieke onzin wonen er dus officieel maar 167.000 mensen. Dat is net zoiets als beweren dat enkel alles binnen de grachtengordel de stad Amsterdam is, en wat daarbuiten ligt aparte steden zijn.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Een projectontwikkelaar die zo’n pand 5 jaar leeg laat staan? Zat er vast wel een beetje korting bij voor Apple Inc…

 • Profielfoto
  Qapla

  Tof , 1km van mijn deur.

 • Profielfoto
  panorama

  Brussel zou als hoofdstad en stad met vele Europese werknemers logischerwijze een betere kandidaat zijn om de eerste Apple Store te huisvesten. Maar waarom is die er nog niet ? Mogelijks wacht Apple op een van de 3 mega shoppingcentra projecten die momenteel voorbereid worden in het Brusselse :

  1. Op het ‘heizelplateau’ (daar waar het atomium staat) komt een groot shoppingcomplex, Neo genaamd. Met een conferentiecentrum, en mogelijks ook een nieuw nationaal voetbalstadium.

  2. In het noorden van de stad komt een nieuw project onder de naam ‘Docks Bruxsel’, voorheen bekend als het ‘just under the sky’ project. Mét filmzalen, en opening in 2016 zegt men. De werken zijn deels al gestart.

  3. Nog verder noord, tussen Vilvoorde en Brussel, in een vroegere industrie-zone komt ‘Uplace‘, waarschijnlijk het grootste van de 3 projecten. Ook zij spreken van 2016, maar dat lijkt erg optimistisch. Tegen dit project kwam de meeste tegenkanting wegens het wegzuigen van winkelende klanten van omliggende steden en dorpen.

  Elk van de projecten is erg groot en ambitieus, met kantoren, hotels, theaters, nieuwe tramlijnen of snelweguitritten en dergelijke. Maar ze halen wel de bezoekers weg uit het stadscentrum en dat is niet erg goed voor de mobiliteit. Ze zijn in variabele staat van voorbereiding.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Brussel komt vast nog wel idd, verder is België niet zo super groot (Nederland is al niet groot), daarmee vraag ik mij ook af of Luxemburg een apple store gaat krijgen XD dat is zo klein dat ik vaak vergeet dat dat ook nog een land is…

 • Profielfoto
  Nora Nora

  Wellicht is er in Brussel nog niet een geschikt pand vrijgekomen.

 • Profielfoto
  queenfan

  @Zakske als ik goed begrijp telt het Brussels Hoofdstedelijk gewest ruim 1.1 miljoen inwoners, maar als stad “maar” ca. 170.000, dat is dus iets wat ik niet wist.

  Niet dat ik voor elke stad dingen ga uitzoeken, daarom was ik wel verbaast. Daarom zei ik ook dat de stad Brussel (niet het hoofdstedelijk gewest) kleiner is dan de stad Groningen.

  Niet dat het me uitmaakt beide leuke steden, maar vond het wel een leuk feitje.

 • Profielfoto
  Boxerke

  Er gaan al een hele tijd geruchten over een Apple Store in Brussel de ronde, namelijk een pand die momenteel in aanbouw is aan de Guldenvlieslaan.

  De eerste geruchten kwamen in 2012: http://www.a-n-v.be/5479/eerste-belgische-apple-store-in-2014/
  De werken gingen echter pas in 2013 van start: http://www.a-n-v.be/14111/mogelijke-bevestiging-van-apple-store-in-belgie/

  Het gebouw zou moeten opgeleverd worden voorjaar 2015

 • Profielfoto
  computer space

  En Eindhoven de 4e grote stad van Nederland, omdat Den Haag geen stad is….

  Ik had eigenlijk meer van Liège verwacht. Dacht dat die stad toch echt groter was dan Gent. Voelt i.i.g wel zo. Maar wellicht zijn dat ook meerdere gemeenten die een kluit vormen.

 • Profielfoto
  p-touch

  is er in tussentijd nog meer nieuws over de store in Gent?