Apple probeert retail te verleiden voor betaalsysteem

Maarten op 30 mei 2014 13 reacties Laatste door Caszz

Geruchten over een eigen betaalsysteem van Apple gaan al lange tijd de ronde. Dat het ook in Cupertino aan de orde van de dag is blijkt vandaag uit gelekte informatie naar 9to5Mac. Apple praat met topmerken in de retail over het uitrollen van een eigen betaalsysteem.

De bron, die geheel anoniem wil blijven, meldt dat de gesprekken nog in een verkennende fase zijn. De iPhone-maker onderzoekt of bedrijven, maar ook hun klanten geïnteresseerd zijn in een Apple-betaalservice. Daarbij zou de integratie van iBeacons tevens onderwerp van gesprek zijn. Dit kan er op wijzen dat het systeem al enige vorm heeft en dat we er snel meer van kunnen gaan horen.

De focus van het systeem zal liggen op de iPhone. Touch ID biedt namelijk de veiligste mogelijkheid om een betaling te kunnen bevestigen. De betaling zal vervolgens via het Apple ID verwerkt worden. Daarmee blijft Apple binnen het eigen, veilige ecosysteem. Op OMT bespraken wij eerder al een aantal elementen die op dit moment aanwezig zijn om een betaalsysteem te kunnen realiseren:

iTunes accounts met creditcard.
Apple heeft 800.000.000 iTunes accounts waar een creditcard aan is gekoppeld. Dit maakt dat er een grote massa mensen is die met hun Apple ID meer zouden kunnen betalen dan alleem muziek, apps en films.

Touch ID en tweestaps-verificatie
Hoewel de tweestaps-verificatie nog wereldwijd moet worden uitgerold, is dit een goede veiligheidsmaatregel voor het Apple ID. Tel daarbij de strikte beveiliging van iOS, sandboxing en Touch ID op en het resultaat is een veilig digitaal betaalsysteem.

iBeacons
Met iBeacons is een hele hoop mogelijk, kijk maar eens de uitzending van OMT LIVE met iBeacon-specialist Sven Hajtjema. Het is dan ook te verwachten dat Apple de Bluetooth-bakens gaat verwerken in het betaalsysteem. Daarmee creëren ze een veilige brug tussen de winkel en de klant. 

Het lijkt erop dat het nu aan de retail is om antwoord te geven op de vraag van Apple. Maar ook de consument moet er voor open staan. Als deze het niet wil gebruiken, is het systeem natuurlijk volkomen zinloos. Wil jij graag afrekenen met je iPhone?

Maarten is redacteur bij OMT en daarnaast student HBO Verpleegkunde. Hij tweet over tech, zorg en de talkshow die hij maakt met Raymon: de TechSnacks Podcast | Lees meer artikelen van Maarten.

En nu?

13 reacties

Profielfoto

nk22 op 30 mei 2014

First;-)

Profielfoto

belfortmac op 30 mei 2014

Never nooit niet.

Profielfoto

FvGunst op 30 mei 2014

Zeker weten!

Profielfoto

darthvader op 30 mei 2014

Lijkt me een prima systeem;)

Profielfoto

nk22 op 30 mei 2014

@darthvader Apart nog steeds, dat er een speciaal Star Wars event op de WWDC is…

Profielfoto

Ruud Ravenhorst op 30 mei 2014

Apple weet al genoeg van me…

Profielfoto

Yh-xxl op 30 mei 2014

1) ja.
2) dood aan de fyisieke (grote hoveelheden) klantenkaart(en!)
3) ergens wel jammer dat je dit niet anders gaat kunnen bereiken dan met een van de grote bedrijven die al zovéél van je weten.
3b) weer een systeem meer voor de wikelier, want da androids gaan niet mee doen en een eigen systeem krijgen met vermoedelijk nfc (is al bijna zover dacht ik, maar dan weer bank-specifiek)

Profielfoto

ro_me op 30 mei 2014

Nee!

Profielfoto

Swiftly op 30 mei 2014

Heel graag!
Dit is het systeem waar ik op wacht, tot die tijd koop ik helemaal niks!;-)

Profielfoto

pindakaasrules op 30 mei 2014

OMT heeft echt een opzienbarende iBeacon-obsessie…

Profielfoto

Swiftly op 31 mei 2014

OMT heeft echt een opzienbarende iBeacon-obsessie…

Het is mij opgevallen dat ze naast iBeacon ook een enorme obsessie hebben voor iPhones,…

Profielfoto

H.deweg op 31 mei 2014

Apple gaat weer lekker een heel eigen systeem maken, waar de rest van wereld zonder iPhone dan dus geen reet aan heeft.
Volstrekt kansloos en een blinde vlek bij Apple.

Profielfoto

Caszz op 01 juni 2014

Eens met H.deweg. Gaat hem niet worden.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?