‘Nieuwe Apple TV binnen een maand’

23 reacties

Gisteren bleef het nieuws uit Cupertino ‘beperkt’ tot twee nieuwe iPhones en iOS 7. Rond Apple’s plannen op de televisiemarkt bleef het stil. Dit terwijl er al maanden bèta’s rondzwerven van een software-update van de Apple TV. Nu wordt gesuggereerd dat de Apple TV niet vergeten wordt maar over een maand in de spotlight staat.

In een tweet zegt de doorgaans goed-ingelichte analist MG Siegler dat mensen die uitkijken naar de Apple TV-software-update nog véél enthousiaster worden als Apple volgende maand met nieuwe hardware komt.

 

Siegler heeft eerder al gesuggereerd dat Apple dit jaar meer in petto heeft voor de Apple TV dan een software update. In augustus beweerde hij in de podcast van John Gruber dat er voor het eind van dit jaar nog nieuwe Apple TV-hardware verwacht kon worden. Daarbij moest niet direct gedacht worden aan een scherm, maar eerder een nieuwe versie van het huidige settopbox-model.

Het nieuws van Siegler gaat in tegen berichtgeving van AllThingsD dat onlangs nog beweerde dat Apple niet van plan zou zijn om op korte termijn nieuwe Apple TV-hardware uit te brengen. De focus zou voorlopig alleen op een software-update liggen. De site voorspelde echter dat deze gisteren onthuld zou worden. Nu dat niet gebeurd is lijkt het er op dat Apple toch grotere plannen heeft met de Apple TV, dan AllThingsD vermoedde.

Het is niet onwaarschijnlijk dat Apple volgende maand wederom een media-evenement zal organiseren. Daar zou naast een nieuwe versie van de iPad ook aandacht aan een nieuwe Apple TV besteed kunnen worden. Vorig jaar hield Apple ook een evenement in oktober. Toen werden de vierde generatie iPad en de iPad mini aangekondigd.

Waarin een nieuwe Apple TV zich zal onderscheiden van het huidige model blijft vooralsnog gissen. 9to5Mac noemt de ondersteuning voor 4K-resolutie als mogelijkheid. Ook zou gedacht kunnen worden aan bediening van het apparaat via armgebaren, aangezien Apple onlangs een bedrijf overkocht dat hierin gespecialiseerd was.

Ons lijken dit eerder dromen dan serieuze opties. Apple zal zich waarschijnlijk willen focussen om de Apple TV van een hobby-project om te vormen tot een commercieel interessante productgroep. Daarom zijn een ontwikkelaarsplatform, een breder ‘kanaal’-aanbod en verbeterde AirPlay-functionaliteit reëlere opties voor de eerstvolgende Apple TV.

Welke functie wil jij terugzien in de volgende Apple TV?

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Dus iTunes radio maar dan met films en tv series?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik wil graag via de Apple TV netflix gaan kijken en video streamen vanaf mijn computer.

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Ik zou het zeer op prijs stellen als ze er een game console van zouden maken en dan je GTA enzo uit de app store downloaden en spelen maar snap niet waarom Apple dit niet doet het hele eco systeem hebben ze al

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik wil graag via de Apple TV netflix gaan kijken en video streamen vanaf mijn computer.

  Dat kan al.. .. ..

  Ik zou het zeer op prijs stellen als ze er een game console van zouden maken en dan je GTA enzo uit de app store downloaden en spelen maar snap niet waarom Apple dit niet doet het hele eco systeem hebben ze al

  Daarvoor is Airplay vanaf je iPhone/iPad of Mac computer;)

 • Profielfoto
  radegreef

  Een daadwerkelijke Apple TV!!:razz:

 • Profielfoto
  I-pad68

  Blackvibes,

  Airplay om te gamen ? je bedoelt een stotterende mirroring !
  Ze moeten gewoon een gameconsole van de Apple TV maken.
  dus A7, M7 en 32 Gb erin, dan pas kun je gamen.

 • Profielfoto
  GT1988

  @i-pad68 volgens mij heb je niet opgelet bij de keynote. Wat moet een Apple TV met de M7 coprocessor?

  Ontopic:
  Ik denk geen nieuwe hardware alleen software. Netflix is een moois eerste stap maar een appstore voor de appletv zou helemaal mooi zijn.

 • Profielfoto
  Sjoerdje

  Er moet weer een harde schijf in, net als in de eerste generatie(s)….

 • Profielfoto
  I-pad68

  @GT1988
  M7 is voor de fitnessmensen haha
  Ik bedoel Apple, maak er een echt Gameconsole van, zo vaag je echt de concurrentie weg !

 • Profielfoto
  ro_me

  Dat ding hoeft maar een ding te kunnen; aps installeren zoals op elk ander ios apparaat! Plex wil ik!!

 • Profielfoto
  Kotter

  Mooi dan kan de ATV3 naar de slaapkamer.

 • Profielfoto
  MacSjon

  App store voor de aTV zodat je VLC, XBMC of Plex kunt installeren en zo alles kunt afspelen zonder eerst te converteren. Ik weet zo goed als zeker dat het niet gaat gebeuren want Apple verdient juist aan de content en die geven ze op die manier uit handen.

 • Profielfoto
  TheoKl

  Ik heb gisteren een (gratis) proefabonnement genomen op NetFlix en ik moet zeggen alles zonder problemen: zeer hoge kwaliteit beeld en totaal geen gestotter of andere ongerechtigheden. Aanrader!!!

 • Profielfoto
  jan jansen

  Blackvibes 11 uur geleden
  Swiftly
  Ik wil graag via de Apple TV netflix gaan kijken en video streamen vanaf mijn computer.
  Dat kan al.. .. ..

  Ook alleen maar als je over de nieuwste Appeltjes beschikt.

 • Profielfoto
  App-ie

  Voor mijn gevoel is er softwarematig en qua content eigenlijk nog niet zo veel op de ATV3 gebeurd, dus om nu met een nieuwe ATV te komen? We hebben nu eindelijk eens netflix (en wat gekke andere kanaaltjes waar niemand op zit te wachten). Als ik later een 4K tv koop, zal er wel een nieuwe ATV aan moeten hangen die die resolutie ondersteunt (of een all-in-one oplossing van Apple natuurlijk). Tot die tijd blijf ik bij de ATV3. Works for me:-)

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Ik sta op het punt een ATV te kopen, maar wacht dus toch maar eventjes….

 • Profielfoto
  CloseMe

  Ik ben al blij als mijn Apple TV van vorig jaar meer functionaliteit krijgt, dan dat er een nieuwe Apple TV kastje komt, waardoor alle voorgaande Apple TV’s de prullenmand in kunnen. Als je een nieuwe fiets koopt, koop je toch ook niet steeds het allernieuwste model?

  Maar toen ik de Keynote zag van dinsdag met die nieuwe snellere chip voor dat geweldige spel, dacht ik “een iPhone 5(s)-bezitter zit toch niet te wachten op supergames?

  En dat er een nieuwe kleur is “toegevoegd” aan de iPod modellen. Mijn 32Gb “slate” Touch (5th gen.) is inmiddels net zo uniek als de iPhone 5. Ik ben bang dat ik, als ik al wil spelletjes epelen, zeer binnenkort een iPod Touch 6e generatie moet kopen met die A7 chip erin.

  Ik heb in Netflix op de Apple TV wel ontdekt dat het gebruik van bijvoorbeeld het aanmaken van een eigen lijst van favorieten net zo werkt als bij de Podcasts en Films op de Apple TV.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Wat ik wil terug zien op de Apple TV? Uitzendinggemist:-)
  Serieus:
  Hardware: snellere chip (ja, toch?), mogelijkheden voor eigen inbreng (o.a. XBMC), voeding via USB/anders zodat de dimensies nog verder omlaag kunnen en je de AppleTV achter je scherm kunt plakken/klikken. En als dat niet kan: maak eens een witte.
  Software: ik sta nog steeds verbaasd over de mogelijkheden, dus ik kan alleen maar verder verbazen…

 • Profielfoto
  Geldersscheepje

  @ jan jansen : zelf een iMac 2010 kijk eens naar de app Beamer. Kun je toch streamen naar de AppleTV

 • Profielfoto
  steveb

  stel: apple tv wordt itv
  => tv in the cloud. dus je gebruikt de apps van je ipad/iphone op u tv.
  koppel daar je bleutooth toetsenbord en trackpad aan en je hebt een buget computer met gratis office pakket.

 • Profielfoto
  sling

  Graag ondersteuning voor ( synology ) NAS. XBMC ondersteuning.

 • Profielfoto
  ZCase

  @Dydefox: de Beoplay V1 heeft aan de achterkant een holletje waar de Apple TV precies in past. Die kun je dan met de afstandsbediening van de TV bedienen. Het doosje blijft volledig uit het zicht. Daar volgt gelijk mijn grootste wens uit: zelfde afmetingen als de huidige!

 • Profielfoto
  Maurie Hoffmans

  Een update voor HD AirPlay mirroring zou top zijn, het beeld van iPhone, Ipad en Macbook naar Apple tv is nog wel is traag en niet kraakhelder. Of natuurlijk van Mac naar Apple tv alleen de video’s streamen ipv het hele scherm. Ben benieuwd wat de update zal zijn. Desnoods een redesign met iOS 7 uiterlijk. Even een verse start met nieuw design en natuurlijk nieuwe gave opties waardoor Apple tv ook voor niet Apple gebruikers aantrekkelijk word