RefoWeb: Apple is de religie van de duivel!

Door: Raymon Mens - 76 reacties

Uit een onderzoekje waar OMT eerder deze zomer over schreef, bleek al dat gelovige delen van Nederland niet zo Apple-minded zijn. Dat is opmerkelijk, gezien Apple-fans wel eens als aanhangers van de ‘Apple-kerk’ gezien worden. Dat moet religieuzen dan toch aanspreken, zou je denken. Het tegendeel lijkt echter waar.

In de rubriek ‘vraag en antwoord’ op RefoWeb vraagt een lezer zich af of het waar is dat Apple de religie van het beest om zich heen heeft en of je als gelovige nu wel of geen Apple-producten moet kopen. Het antwoord van RefoWeb is kortgezegd: Apple is het kwaad, de duivel, het beest.
bitethatapple
Het kwaad zit in het logo van de iPhone-maker. Dit zou de verboden vrucht waarvan gegeten is voorstellen. Deze verboden vrucht wordt in de geschiedenis van de kerk voorgesteld als een appel. Gezien het eten van de vrucht de verzoeking van de satan was, moet Apple wel verwijzen naar het beest. Aldus de hervormde redacteur van RefoWeb.

Er gloort echter ook hoop, indien Apple-apparaten gebruikt worden in dienst van god, en niet in dienst van de duivel, is het gebruik best toegestaan. Dát maakt volgens de website voor christelijke jongeren het verschil. Wij zijn benieuwd of er gelovige OMT’ers zijn die in hun omgeving weerstand ervaren hebben tegen het gebruik van Apple-producten?

Reacties

76 reacties
 • Profielfoto
  GeenMorgenrood

  Onzinnige eisegesis. Deze mensen hebben een hobby nodig. Wellicht kunnen ze vertier vinden in Minion Rush?

 • Profielfoto
  Rudie124

  Wat een bullshit

 • Profielfoto
  Hermanko

  Sjonge, jongens wat een bericht … !

 • Profielfoto
  AliO

  Omg!
  Wat een onze > de bijbel spreekt nergens van een “appel” maar van een “vrucht”

  Ffs

 • Profielfoto
  Torino

  Blijft grappig die vraag en antwoord rubriek. Een kijkje in de denkwereld van totaal geflipte mensen.

 • Profielfoto
  Kisho Jaiwo

  Waar gaat dit nog over :-D!

 • Profielfoto
  P-sibuna

  Ik vind het wel grappig:p

 • Profielfoto
  Lonworks

  Waar is dit Artikel voor bedoelt? haatzaaiïng? vindt het altijd zo frappant dat dit soort dingen uitgelicht worden vanuit het christelijke geloof, de retorische reactie welke spoedig zullen volgen brengen alleen maar onrust.

 • Profielfoto
  rollercast

  sorry hoor maar in mijn kerk zijn er heel veel mensen met een mac of iets van apple beetje ver gezocht. dan kan je over alles een probleem maken.

 • Profielfoto
  Basbod

  Het moet niet gekker worden. Daar ook komkommertijd zeker

 • Profielfoto
  Vince Kramers

  Windows investeert in storende artikelen op internet, wauw! Not Cool

 • Profielfoto
  joostvg

  Gelukkig worden in mijn kerk mijn iPad gebruikt voor muziek en de iPad van de voorganger voor preken.
  Daarbuiten hou ik op m’n iPhone de preken bij op Facebook dus wij maken een hoop goed..

  Ik ben er alleen nog niet uit of ik nu een visje of een Apple-logo op m’n nieuwe auto moet plakken…

 • Profielfoto
  THX-1138

  Religie = oorlog

 • Profielfoto
  Rhapsody

  Godsdienst is opium voor het volk.
  Wie gelooft is te lui om te leren.

 • Profielfoto
  rruiter1

  Even de Volkskrant van vandaag doornemen.

 • Profielfoto
  martinschenderling

  bwaahhh … en dat in 2013.

 • Profielfoto
  Ewoud Koremans

  Kom op zeg anno 2013!!

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Refo’s vinden maar één religie de juiste en dat is de hunne. De rest is van de duivel. Helaas vinden veel refo’s dat de refo’s van één dorp verderop afgedwaald zijn en dus ook van de duivel zijn. Dus, boeie.
  .
  Verder klopt het van die appel. In de bijbel wordt niet over een appel gesproken, die hadden ze toen niet in Woestijnië. Het was gewoon een ‘Vrucht van de Boom der Kennis’. Dat was metaforisch. Waarom het een appel is geworden? Er is inderdaad een hapje van genomen in Apples logo en dat verwijst naar Adams hapje. En natuurlijk is dat een punt op Refoweb. Maar Refoweb is een dagelijkse bron van amusement. Helaas zijn er buiten Nederland religies met dezelfde ideeën die wél serieus worden genomen.

 • Profielfoto
  1984

  Wij zijn benieuwd of er gelovige OMT’ers zijn die in hun omgeving weerstand ervaren hebben tegen het gebruik van Apple-producten?

 • Profielfoto
  Mcegbert

  god zou alom verboden mogen worden

 • Profielfoto
  W Salko

  Mensen alsjeblieft, graag respect voor elkaar. Ook ik ben gelovig en een Apple fan. Ben het eens met aliO. Oh en btw ik ben zeker niet geflipt en zal niemand die God niet kent of wil kennen schofferen. Dus laten we elkaar aub respecteren. Wat mij betreft einde discussie.

 • Profielfoto
  fatboysmart

  @Mcegbert… Hoe kun je iets verbieden dat niet bestaat?

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Jammer dat zo het geloof weer te kak word gezet. Als bijvoorbeeld leden van jouw voetbal club zich misdragen betekend dat dan dat iedereen die lid is een misdadiger in inclusief jou? Dus als een paar gelovigen zeggen dat het ‘duivels’ is betekend niet dat alles christenen dat vinden. Zelf ben ik ook christen en maak ik met veel plezier gebruik van mijn iPad en ook in onze kerk. Je kunt uit de meeste dingen wel iets ‘duivels’ halen als je dat wilt dus dan kan die dominee ook zijn computer beter verkopen, want dat staat net zo goed in contact met internet en daar zijn ze ook al zo gevreesd voor zoals je leest in de reacties op die site (waar ik zelf nog nooit van gehoord heb). Ik vind het jammer dat sommige mensen hun respect verliezen door dit soort reacties en berichten. We leven in een vrij land en je mag geloven wat je wil zolang we elkaar maar respecteren.

 • Profielfoto
  MadTice

  Zelf christen: ik vind het statement kortzichtig. Als je op die manier naar merken of logo’s kijkt kun je je huis ook niet meer schoonmaken met Ajax omdat dat een griekse god is. Wat je er mee doet is waar ze zich zorgen om moeten maken. Gelukkig word dat ook terloops gemeld in het bericht:P

 • Profielfoto
  Lonworks

  Zoals eerder vermeld “de retorische reactie welke spoedig zullen volgen brengen alleen maar onrust.” -> doel bereikt

  ——–

  Waar is dit Artikel voor bedoelt? haatzaaiïng? vindt het altijd zo frappant dat dit soort dingen uitgelicht worden vanuit het christelijke geloof, de retorische reactie welke spoedig zullen volgen brengen alleen maar onrust.

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  Wat een slecht artikel Raymon…

  Het is een vraag, het antwoord komt totaal niet in de buurt van wat je probeert over te schrijven. Het zielige van je stuk is ook nog dat je het totaal verkeert interpreteert. De duivel gebruikt deze middelen ook is het antwoord, dat is geen verwijzing naar dat de Apple de duivel is! Waar slaat dat op? Dominees typen ook op een MacBook een preek…

  Je had niets te doen, je ging even op een forum kijken wat je anders geen bal interesseert en je gaat even vervelend lopen doen.

  Ga aan de slag bij joop.nl.
  Wat probeer je nu hier mee te zeggen?

 • Profielfoto
  Gabriel

  In het scheppingsverhaal komt geen appel voor. Waarschijnlijk waren er in die tijd geen eetbare appelen: het is een gecultiveerde vrucht. De verboden vrucht zou misschien een dadel kunnen zijn.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Gelovigen (christen en moslims vooral) zijn sowieso conservatieve mensen die niks van nieuwe dingen moeten hebben. Of het nou gaat over vrouwen emancipatie, homohuwelijk, abortus etc. Ze kunnen het nooit vinden met de rest van de ‘normale’ mensheid. Maar verder moet natuurlijk iedereen doen en geloven wat ze willen natuurlijk…

 • Profielfoto
  INCTRL

  Apple Akbar!

 • Profielfoto
  wouterwouter

  Het is een vraag, het antwoord komt totaal niet in de buurt van wat je probeert over te schrijven.

  Ik sluit me aan bij sallandsebeer. Het volgende schrijft een predikant uit Veenendaal in zijn antwoord op de vraag of Apple een duivelse religie is:

  Dat je daarom geen producten van Apple zou mogen kopen, voert mij te ver.

  Dit is geheel in tegenspraak met de kop van dit artikel:

  RefoWeb: Apple is de religie van de duivel!

  Ik vind het jammer dat een dergelijk ongenuanceerd op One More Thing wordt geplaatst, omdat het onwaarheden de wereld in helpt door verkeerde interpretatie. En daar ben ik persoonlijk niet zo’n fan van. Op een dergelijke manier wordt een verhaal enorm opgeblazen of wordt van een mug een olifant gemaakt!

  Prima dat reageerders danwel reaguurders ongenuanceerd zijn, maar mag de redactie van OMT alsjeblieft hoog niveau houden? Want dat niveau is er wel degelijk, heb ik de afgelopen jaren gemerkt.

 • Profielfoto
  Dutch-American

  Refo\’s vinden maar één religie de juiste en dat is de hunne. De rest is van de duivel.

  Dat hebben de Apple gebruikers en de refo’s wel gemeen. Ook Apple gebruikers(en vooral op dit forum) vinden alles wat Apple doet goed en alles waar geen Apple logo opstaat is goedkope rommel en rotzooi.

  Voor velen hier was Steve Jobs de messiah, men duldt geen kritiek op Apple en men koopt braaf alles waar een Apple logo opstaat.

  Eigenlijk zijn de fanboys hier nog erger dan religieuze fundamentalisten.

 • Profielfoto
  iep

  En dan heeft Apple ook nog een OS dat gebruik maakt van een OS dat ook al zo duivels is: FreeBSD. Misinterpretatie van hier tot ginder welke goed laat zien dat men niet eens weet wat hun geloof nou inhoudt. Het probleem voor hun zit hem in de mascotte, dat zou een duivel zijn. Helaas voor hen klopt dat niet want het is geen duivel maar een daemon, ook wel demon, en die is zowel goed- als kwaadaardig. Zeg maar hetzelfde als een engel.:nerd:

  Overigens moet de soep niet zo heet gegeten worden:

  De zonde zit niet in de materie (een oude ketterij, die de kerkvaders unaniem afwezen), maar deze huist van nature in ons hart.

  Waardoor het hele verhaal uiteindelijk bij de persoon ligt en niet bij het merk van het apparaat. En zo is het maar net.

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  Godsdienst is opium voor het volk.
  Wie gelooft is te lui om te leren.

  +1

 • Profielfoto
  joostvg

  Jammer, OMT… Ik waardeer jullie om het nieuws omtrent Apple…
  Ik snap dat het lastig is om in de komkommertijd meer nieuws te brengen dan de vermeende iPhone 5C maar hiermee hebben jullie weer een aloude bron aangeboord waarbij de gelovigen dus ‘dom’ en ‘lui’ zijn, aan de hand van een enkel artikel op een objectieve website… Ik schat jullie hoger in!

  Of eigenlijk: “Had jullie hoger ingeschat dan dit komkommernieuws”.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  @Joostvg, meerdere Nederlandse websites zijn al aan de haal gegaan met dit onderwerp. Het is misschien dan wel komkommer tijd, maar het maakt wel een discussie los onder de bezoekers van OMT.

 • Profielfoto
  tomc

  … gezien Apple-fans wel eens als aanhangers van de ‘Apple-kerk’ gezien worden.

  En steve jobs is onze god of zo?

  hha wat een onzin.

 • Profielfoto
  Brian Van Middendorp

  Allereerst ik ben zelf gelovig en een apple fan en vind dit artikel werkelijk belachelijk!
  Allereerst het oordeel van het refo forum dat het appel merk de duivel zou zijn, maar nog meer dat OMT hierover een artikel schrijft!
  En dat daardoor Christenen weer een slechtere naam krijgen.

  Dit artikel is inderdaad alleen maar geschreven om heisa te creëren. Jammer OMT! Echt jammer!

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Wat een Zwarte kousen inteelt verhaal
  Zou toch denken dat Apple aardig aan zou slaan bij deze mensen aangezien Apple niet hou van porn en niet vies is van censuur btw zelf ook lid van een kerk maar denken doe ik wel graag zelf

 • Profielfoto
  Stoklos

  Wezen buurten bij GeenStijl, Raymon? Linkje

 • Profielfoto
  Nelis00

  Even wat feiten: over mezelf
  – Dagelijks OMT bezoeker sinds 2003
  – Niet gelovig
  – Dagelijks bezoeker van Geenstijl

  Maar dit is echt het punt waarop jullie uit mijn bookmarks verdwijnen.
  Kom hier voor serieuze berichtgeving omtrent het merk Apple.

  Serieus zijn jullie al jaren niet meer en grappig lukt jullie ook nietecht.
  Ik zie de toegevoegde waarde niet meer.

  Tot ziens…

 • Profielfoto
  Hans3920

  Zever, zever en nog eens zever!!!!

 • Profielfoto
  HappyUser

  Ha, ha, ha, wat ’n lange tenen reacties! Het gevoel voor humor is bij de meesten weer eens ver te zoeken!

 • Profielfoto
  macmellow

  Sorry Raymon, dit slaat werkelijk nergens op. Ik erger mij aan de toon in dit stukje:

  ‘Dat moet religieuzen dan toch aanspreken, zou je denken.’

  Waar is dat voor nodig? Ik kom hier voor Apple nieuws, niet voor iemands mening over geloof en een reactie op Refoweb.

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Lekker belangrijk wat een stelletje gelovigen vinden.. Daar luistert toch zeker niemand naar? Geloof is zo 1900..

 • Profielfoto
  tmow

  Sorry Raymon, dit slaat werkelijk nergens op. Ik erger mij aan de toon in dit stukje:

  \’Dat moet religieuzen dan toch aanspreken, zou je denken.\’

  Waar is dat voor nodig? Ik kom hier voor Apple nieuws, niet voor iemands mening over geloof en een reactie op Refoweb.

  Het gaat toch over Apple? Het is ook nooit goed hier he, iedereen heeft altijd wat te klagen. Als je daadwerkelijk wat toevoegt hier heb je recht van spreken, zo niet lekker je mond houden. Geloof is een belangrijke factor voor velen in het leven en de een gaat daar wat verder in dan de ander.

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Gevoel voor humor was er sowieso al niet bij veel bezoekers beetje zeikers maar ja kom er voor de artikelen

 • Profielfoto
  Peter Villevoye

  De naam (en het logo) zijn zo gekozen omdat Jobs een object zocht dat vriendelijk en tastbaar was, i.p.v. een techneuten-naam of fantasieloze afkorting. Jobs en de kliek waarmee hij samenwerkte verdienden hun geld in de appelboomgaarden van Cupertino, dus opperde hij (als fanatieke vegetariër) “Apple”. Dat de naam dan een A had was ook gunstig (bovenaan alfabetische lijsten) en een bekend Amerikaans gezegde luidt “as American as Apple pie”. De dag voordat ze zich toch echt moesten gaan inschrijven bij de KvK had nog niemand een betere naam of idee bedacht, dus werd het “Apple”.

  De hap uit het logo werd pas later bedacht, omdat het gestyleerde beeld van een appel teveel aan een perzik, abrikoos of zelfs kers deed denken. De hap zorgde onmiddellijk voor een herkenbaarder beeld van een appel. Daarnaast was het wel een leuk woordgrapje: “bits and bytes” in een appel.

 • Profielfoto
  Peter Villevoye

  En prompt plaatst de geautomatiseerde advertentie-boer wat toepasselijke reclame voor de EO “Samen Geloven” Bijbel-app, onderaan deze pagina. Tja, zo werkt dat…

 • Profielfoto
  THX-1138

  Je moet je voorstellen dat je behalve geradicaliseerde fundamentalistische imams, ook geradicaliseerde fundamentalistische christenen hebt. Deze man, die van der Sluis op Refoweb, is daar een mooi voorbeeld van. De man gebruikt zijn positie om makkelijk beïnvloedbare, labiele mensen, dit soort nonsens te laten geloven. Hij doet een aanname en verkondigt dit vervolgens als een waarheid. Dit soort lepe smoezelaars hebben een verantwoordelijkheid en dienen hun woorden dus zorgvuldig te kiezen alvorens ze aan een groot publiek kenbaar te maken.

  @Peter Villevoye: gebruik Adblock. Vind je bij de Safari-extensies.

 • Profielfoto
  mtooster

  Vraag mezelf af wie ik zieliger vind…
  De vraagsteller en beantwoorder op refoweb, die overigens wel nadenkt over keuzes die hij wil of moet maken.

  of

  OMT die zich laat verleiden tot het schrijven van een compleet niet interessant en niets-zeggend stuk.
  Die niet nadenkt over de keuzes zie ze willen en moeten maken.

  Ik kom hier voor nieuws en tips omtrent Apple en hun producten. Ga lekker een review schrijven van de Wacom touch ofzo… (zomaar een suggestie)
  Maar in plaats van vooruitgang (misschien moet die abnormale hoeveelheid witruimte op de site maar eens gevuld worden met context… metadata… Een bio van de schrijver van het artikel, gerelateerd nieuws, zoekfuncties, tags, categorieën, productdossiers.)
  Misschien moet OMT maar eens nadenken wat ze willen zijn… een veredeld forum of een nieuwssite.
  Want op dit moment is het geen van beide… het forum (en met name de forumsoftware) zuigt heel erg hard! En voor een nieuwssite is er gewoon te weinig content en te weinig context!

 • Profielfoto
  essiw

  Wat een onzin… het logo is een appel met een hap er uit, dus duivels… hoe kortzichtig kan je zijn. Laten we alle echte appels ook maar verwijderen van de markt, want dat zijn duivelse vruchten…

 • Profielfoto
  rolandvc

  Mits apps zoals “The Pope App” publiceert het Vaticaan rechtstreeks nieuwsberichten op iPhone en iPad. Zo des duivels wordt het dan door de kerk bijkbaar toch niet beschouwd.

 • Profielfoto
  Macnido

  Oorsprong van het “hapje” is redelijk onschuldig
  http://www.old-computers.com/museum/photos/Apple_2e_Logo_s1.jpg

 • Profielfoto
  ro_me

  Heeft OMT die Raymon ook van een of ander Refo-forum weggeplukt? Wat een bar slechte artikelen schrijft die gast! En alles lekker bij elkaar verzonnen! Een wazig bericht op een wazig forum de basis laten zijn voor een artikel hier op OMT?

 • Profielfoto
  defores

  Volgens mij is de boodschap simpel in de bijbel:
  ‘wat je ook doet doe het met de juiste intentie’

  Waarom zou een Apple gebruiker die heel goed leeft of een Moslim die heel goed leeft minder zijn dan een Christen die overal het kwaad inziet als het gaat om modernisering en noem maar op.

  Het gaat om de daden die je verricht.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Wow dit is echt weer typisch geloof gezeik. Nouja het is ook van een refo iets. Hier wordt mijn mening dat bijna alle gelovigen gestoord zijn en enkel op uit zijn om hun mening en invloed over mensen te verspreiden.

  Blijf ik toch bij de bedrijfsmotto van apple, Think diffrent.

  Owja dat is heiligschennis, want alles wat niet als normaal gezien wordt in de kerk is het kwaad. Lekker zwart wit en lekker dat ze zich met hun kop in het zand zitten.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Omg! Wat een onzin, de Bijbel spreekt nergens van een “appel” maar van een “vrucht”…Ffs

  Inderdaad, maar in de Griekse bijbelvertaling wordt mèlon gebruikt. Het Griekse woord voor appel. Men heeft er daardoor appel van gemaakt in bijbelvertalingen en zo is de misvatting tot stand gekomen denk ik. Je ziet het ook in Paradise Lost trouwens van Milton. Bij Andrew Marvell krijg je eenzelfde foute vertaling vanuit zijn origineel. Hijzelf heeft het over een luscious grape. In de vertalingen van het gedicht krijg je ook appel. Als je dan nog eens denkt aan de Grimm broertjes die ook de appel als verboden vrucht bestempelen…

 • Profielfoto
  Hydræ

  Zo kun je overal wel iets achter zoeken. Als je de ASCII codes van William H. Gates III optelt kom je uit op 666.
  Jobs is onze messias, was het lang geleden voorspeld…
  .

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Ach wat kan je zeggen…. het ging met de eerste appel ook al niet best wahahah

 • Profielfoto
  fvdn

  Ik zou als ik een grefo was vooral niet in fruit happen! Mocht je dat toch ooit eens gedaan hebben dan ben je zelf verworden tot het kwaad, de duivel.

  de geschiedenis heeft het bewezen en ook in de huidige wereld in men dit nog steeds aan het bewijzen => ” relegie=oorlog ” !

 • Profielfoto
  hardus

  De Apple 1 kostte 666 dollar…

 • Profielfoto
  Heijtink

  @Rhapsody

  “Godsdienst is opium voor het volk.
  Wie gelooft is te lui om te leren.”

  En dat geloof jij?

 • Profielfoto
  polansky

  Refoweb – een site voor extremistische christenen.

  Extremisten, moslim of christen, kunnen nooit voor zichzelf denken.
  Voor hen staat de waarheid in een boekje dat al 2000 jaar niet fatsoenlijk is geupdate en niet met zijn tijd is meegegaan.

  Van mensen die omwille van hun geloof niet zelf kunnen en willen nadenken komt een hoop ellende. De recente geschiedenis bewijst het allemaal maar weer.
  Dat zegt toch eigenlijk al genoeg.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Godsdienst is opium van het volk, niet voor het volk. Daar schuilt een groot verschil in. Lees Das Kapital nog eens voor je met quotes gaat strooien!

 • Profielfoto
  Hans V R

  Balen zeg. Bel net met Apple maar ik kan mn iMac niet meer afbestellen.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Destijds hadden ze op de redactie van de EO anders heel veel iMacs. Geen idee of dit nog zo is…

  Maar ik sluit me in dit geval wel aan bij de meerderheid: echt Raymon… Je mag dan stagiair zijn, maar met dit soort artikelen graaf je je eigen graf. Slecht van je!

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Dat hele idee van een “Apple geloof” is ontstaan door de wijze waarop Apple in staat was de consument te boeien en te verassen. Maar ook door de wijze waarop Jobs de keynotes presenteerde (als stond hij voor zijn schapen). Nu ben ik zelf 100% atheïst en ik moet dan ook niets hebben van welke geloof dan ook. De mensen mogen het belijden van mij maar meer ook niet.
  Ze hoeven echt niet te proberen mij te bekeren. En natuurlijk is de link tussen Apple en de duivel te belachelijk voor woorden.

  En toch heeft het iets van een ‘geloof’ als je ziet hoe lang de rij kan zijn bij het verschijnen van b.v. een nieuwe iPad. In dat opzicht verschilt het niet veel van de rij mensen die de kerk in gaan om de nieuwe dominee te zien. Want laten we eerlijk zijn: mensen die de dag ervoor in een slaapzak voor de winkel gaan liggen zijn of getikt of Apple fundamentalist.

 • Profielfoto
  Ruben

  Ik ben er alleen nog niet uit of ik nu een visje of een Apple-logo op m\’n nieuwe auto moet plakken…

  Plak ze er beiden op en dan op een manier waarbij de vis de hap uit de appel neemt.;-)

 • Profielfoto
  Undaunted

  Pff.. OMT informeert.. vrij onschuldig; neemt ook geen standpunt in. Stelt een relevante vraag.

  Jullie (on)vrede van religie hoeft toch niet hier geuit te worden?

 • Profielfoto
  Akoni

  Ik ben niet gelovig, maar als je naar de periode van vlak voor de keynotes hebt gekeken.
  Muziekje, apple logo regelmatig in beeld, mensen wachtend in de zaal, alles wordt klaargestoomd voor een nieuwe Apple openbaring.
  Ik vind het wel erg sekte achtig , maar dat is dan mijn mening en hoeft een ander dat niet te vinden.

 • Profielfoto
  Lustigson

  Shiiit, dit is niet een béétje een slecht artikel, maar de titel stelt gewoon precies het tegenovergestelde als de bron.

 • Profielfoto
  joostvg
 • Profielfoto
  joostvg

  Ik ben er alleen nog niet uit of ik nu een visje of een Apple-logo op m\\\’n nieuwe auto moet plakken…

  Plak ze er beiden op en dan op een manier waarbij de vis de hap uit de appel neemt.;-)

  Die is leuk bedacht..:lol:

  Weer eens iets anders dan een haai die Ichtusvisjes opeet..

 • Profielfoto
  INCTRL

  … gezien Apple-fans wel eens als aanhangers van de ‘Apple-kerk’ gezien worden.

  En steve jobs is onze god of zo?

  hha wat een onzin.

  Het is maar wat je onzin vindt. Steve Jobs heeft werkelijk bestaan. Die sprookjesgod waar al die godsdienstwaanzinnigen hun leven aan ophangen niet.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Die sprookjesgod waar al die godsdienstwaanzinnigen hun leven aan ophangen niet.

  Ik zou volgende keer als het onweert toch maar heel voorzichtig zijn mocht je je buiten moeten begeven. Hij staat er om bekend erg wraakzuchtig te zijn.

 • Profielfoto
  1God2wegen3stukken

  Het zou goed zijn de bronnen te checken. Wat is er werkelijk geschreven en welke stoorzenders hebben er een ander verhaal van gemaakt. U kunt beter eerst checken of uw bron, GeenStijl, wel zuiver schrijft. En dat is inderdaad niet gebeurd, zowel het checken als het schrijven/citeren. Dus een correctie graag op dit artikel!
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/08/apple_sekte_van_satan.html
  En wat stond er werkelijk: http://www.refoweb.nl/vragenrubriek/20692/apple-de-religie-van-het-beest
  ds. C.A. van der Sluijs schreef: “Dat je daarom geen producten van Apple zou mogen kopen, voert mij te ver.” Dus vanwaar dit zinloze artikel? Graag zie ik een aangepast artikel verschijnen met excuses voor dit onrecht!