‘Misschien al dit jaar opvolger Apple TV’

14 reacties

Het was lang stil rond Apple’s plannen voor de televisiemarkt, tot er deze week nieuws kwam van de overname van Matcha. Dit bedrijf was gespecialiseerd in een interactieve en on-demand programmagids. Daarmee blijkt Apple nog steeds interesse te hebben in de televisie-markt. Maar hoe lang duurt het nog voor we een opvolger van de Apple TV kunnen verwachten? Misschien niet lang meer.

De doorgaans goed ingelichte journalist en investeerder M.G. Siegler heeft berichten gehoord over een mogelijk nieuw Apple-televisieproduct dat misschien al in november dit jaar op de markt zal komen. Hierbij gaat het niet persé om een televisie-scherm met Apple-logo maar wel om een product dat significant anders is dan de huidige Apple TV. Siegler deed zijn uitspraak in de podcast van Apple-blogger John Gruber. 

Volgens Siegler is het bericht niet meer dan ‘gefluister’. Hij kan daarom niet concreet zijn in zijn voorspellingen. Wel denkt hij te weten dat het met name de interactie tussen de gebruiker en het apparaat vernieuwend zal zijn. In tegenstelling tot eerdere geruchten denkt hij dat dit niet via Siri-achtige spraakherkenning gebeurt. Maar hoe het apparaat dan wel bestuurd moet worden kan hij niet zeggen.

Vorige maand ging nog het gerucht dat Apple in onderhandeling was met een bedrijf dat Xbox Kinect-achtige interactie via gebaren mogelijk maakt. Eerdere geruchten gingen uit van een daadwerkelijk televisie-scherm van Apple. Daarbij werd begin 2014 genoemd als mogelijk lanceermoment.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  RoyvdV

  Mag hopen dat het snel is! Mijn TV begint nu toch wel aardig te verouderen..

 • Profielfoto
  ro_me

  Ik hoop echt dat Apple met iets komt dat nieuw is. Horloges en tv’s worden al gemaakt door Samsung, Song etc. Dat hoeft Apple niet te gaan kopiëren.

 • Profielfoto
  Cees Jol

  Net een nieuwe TV ~.~

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Hopelijk wordt hij niet te duur… Als je kijkt naar de prijs andere Apple-producten, dan krijg ik toch een beetje schrik. Als het €3000 voor 1 tv wordt, dan pas ik toch hoor.

 • Profielfoto
  IOS dude

  @noplasticphones
  Dan zou er al de processor van de nieuwe mac pro in moeten zitten:)

 • Profielfoto
  Bman

  Wéér een ‘sneak peak’!

 • Profielfoto
  koenvisser

  @ro_me: en smartphones werden al gemaakt door blackberry, en tablets ook al door genoeg bedrijven.
  Whats your point?

 • Profielfoto
  Maverick9898

  @koenvisser: of wat dacht je van PCs en muziekspelers;)?

 • Profielfoto
  Hypertallih

  Volgende ga ik zoiezo kopen aanrader voor mensen met geen smart TV!

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Via RTL nieuws

  Sony heeft de televisiewereld al gerevolutioneerd. In Amerika kan je al MTV en Comedy Central van Viacom al via Sony verkrijgen zonder het gebruik van abonnementen.

  Dus wat gaat Apple dan doen dat zo ‘revolutionair’ is?

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Apple is wel slimmer dan dat lijkt me. Ze zullen wel goed genoeg weten met wat ze moeten aankomen. Mijn eisen zijn niet zo groot, een Apple Tv met een Airport en een Time Capsule in één is ook tof. Alles in één apparaat, en dat je de apple Tv als Digitaal Tv box kan gebruiken. Maar één apparaat en één stekker nodig voor alles. Nu zit ik hier met een Wifi box van Snow en een digibox van snow en dan nog eens apple tv appart. Allemaal veel.

 • Profielfoto
  Caszz

  hmm, dus nog even wachten op een Apple oled-behang/tv:grin:

 • Profielfoto
  karelschapie

  Persé? Kom op zeg. Het is “per se”!

 • Profielfoto
  bartvdv