Apple TV populairste streaming-ontvanger

11 reacties

Ondanks dat Apple de Apple TV nog altijd als hobby ziet, had de streaming-ontvanger in 2012 een wereldwijd marktaandeel van 56%. Dat becijferde researchbureau Frost & Sullivan. De streaming-ontvangers van het Amerikaanse Roku staan met een marktaandeel van 21% ruim onder de Apple TV.

De analisten van het bureau noemen Airplay de killer feature van de Apple TV, de meeste Apple TV’s worden volgens Frost & Sullivan aangeschaft om op een simpele manier beeld van apparaten naar een televisietoestel te krijgen. Airplay zou zelfs een belangrijkere reden zijn om een Apple TV aan te schaffen dan bijvoorbeeld de mogelijkheid om HBO en Netflix te streamen, aldus het researchbureau.
appletvanalist

Groeimarkt
Met streaming diensten als HBO en Netflix die hoogwaardige content aanbieden, blijft de markt voor streaming media volgens Frost & Sullivan flink groeien. Apple heeft met de Apple TV een flexibel apparaat in handen waarmee makkelijk ingesprongen kan worden op streaming content via diverse kanalen.

Google van geen betekenis
In 2010 kondigde Google in samenwerking met Intel, Sony en Logitech Google TV aan. Tot vandaag de dag is dit echter geen commercieel succes. Google’s TV-platform heeft nog weinig gebruikers. De zoekgigant kampt met dezelfde soort problemen als op smartphones. Software die op Google TV-apparaten draait is vaak een antieke aangepaste versie van Android, niet gebruiksvriendelijk en slecht ingericht door de fabrikanten die niet happig zijn op het updaten van apparaten die bijna niet verkocht worden.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  appelsenperen

  Conclusie: Apple is weer de beste.

 • Profielfoto
  Ihagens

  Ik ga denk ik mijn jailbroken atv2 maar eens op marktplaats zetten…

 • Profielfoto
  Rickje

  Slim plan! Mijn atv2 een halfjaar geleden verkocht voor 170 euro en voor 100 aangeschaft:cool:

 • Profielfoto
  Xcode

  Het is alleen jammer dat BREIN, BUMA STEMRA en de Belgische varianten innovatie in de Benelux remmen. Ik zie graag bijvoorbeeld Amerikaanse series op de Apple TV verschijnen en de introductie van Netflix in Nederland lijkt nog weken te gaan duren.

 • Profielfoto
  The Gimp

  zet dan een vpn-verbinding op met een server in Amerika als je netflix wilt bekijken…
  werkt perfect!

 • Profielfoto
  jackybe67

  Zolang er geen jailbreak is voor de 3, blijf ik nog even op de atv2.

 • Profielfoto
  mytecmaster

  Paar maand geleden de atv3 gekocht zeker geen spijt van, ondanks het uitblijven van een jailbreak een topapparaat. In samenwerking met het programma Beamer op de mac werkt de streaming perfect, kan ook subs kiezen etc..

 • Profielfoto
  Hydræ

  Opmerkelijk nieuws! De Apple tv is bedoeld om content op je huiskamer tv te bekijken zonder tussenkomst van pc, en hij wordt het meest gebruikt/aangeschaft als draadloze ontvanger. Zou dit te maken hebben met de vele iPads die de huiskamer in gekomen zijn?

 • Profielfoto
  janau

  Ik heb nu bijna anderhalf jaar de Apple tv 3. Nog nooit een film gehuurd. Kan nl. ook met UPC tegen vergelijkbare prijzen. Wat kijk ik ermee? Films en tv-progamma’s die in iTunes staan. Die zijn dan meestal opgenomen met EyeTv of gedownload met Get iPlayer Automator. (BBC). Verder YouTube, prachtig beeld en geluid. Ook regelmatig de oude FrontRow functie om door mijn muziekbestanden de bladeren. O ja, tot slot ome Walt Mosberg op Wall Street Journal.

 • Profielfoto
  janau

  @The Gimp Sinds een paar dagen heb ik ook een VPN verbinding. Mijn vraag: moet je altijd betalen voor de verbruikte data?

 • Profielfoto
  keesverwaal

  En wat denken jullie dan van ROKU?
  dit apparaat is praktisch het zelfde als de apple tv alleen een stuk goedkoper, en werkt beter.
  Te koop op http://www.gadgets-games.nl