Aangepaste plannen Apple-campus 2

15 reacties

De nieuwe Apple-campus zorgt vaak voor verbaasde blikken. Apple gaat echt een nieuw hoofdkantoor in de vorm van een ruimteschip bouwen en dat mag ongeveer 5 miljard kosten. De Apple Campus 2 zou in 2015 klaar zijn, dit is echter recent verschoven naar 2016.

Vandaag maakte 9to5Mac een rapport openbaar waarin te lezen is dat Apple de plannen enigszins heeft aangepast. Het gaat dan niet om het gebouw zelf, maar vooral om de omgeving. Het aantal parkeerplaatsen is uitgebreid en er zijn fietspaden in de plannen opgenomen. Dit lijken de spreekwoordelijke puntjes op de i in de bouwplannen.

applecampusii1
Het rapport met daarin de veranderingen bevat ook een aantal renders van de omgeving.

Waren er eerst 10500 parkeerplaatsen, nu zijn het er iets meer, namelijk 10980. De parkeerplaatsen zijn bovendien niet meer bovengronds, hierdoor blijft in het gebouw meer ruimte over voor werkplaatsen.

Ook aan fietsers is gedacht.
Ook aan fietsers is gedacht.

In de nieuwe plannen is aanzienlijk meer aandacht voor fietsers. Er zijn voor het eerst gemarkeerde fietspaden opgenomen in de bouwplannen, heel Nederlands.

Meer foto’s en renders zijn te zien in het complete rapport met daarin alle revisies. Eerder toonde we op OMT al impressies van het interieur.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Ben heel benieuwd, alleen jammer dat het zo lang duurt.

 • Profielfoto
  Needler

  Ziet er prachtig uit. Gebouwd voor de toekomst. Hopelijk heeft Apple die:)

 • Profielfoto
  sdk1990

  Dus in 2016 kunnen we een nieuw icoon verwachten voor de Kaarten-app:lol:
  Is er eigenlijk al bekend wat er met het ‘oude’ hoofdkantoor gaat gebeuren?

 • Profielfoto
  MEEUW

  5 miljard … niet een beetje over de top?
  Daar kan je 3 keer de De Burj Khalifa neer zetten….
  En dan kunnen de mensen die er in werken bij apple er ook nog in wonen;)

 • Profielfoto
  Spongebob

  Grootheidswaanzin ..
  Hoogmoed komt voor de val

 • Profielfoto
  johnkeates

  @sdk1990 ik denk dat het oude hoofdkantoor blijft staan, dat is tenminste wat steve jobs te melden had bij de zitting met het bestuur dat de bouwplannen moest goedkeuren. Staat nog wel een filmpje van op internet. Is volgens mij ook nog eens het laatste materiaal waar hij op staat voor dat hij overleed.

 • Profielfoto
  poing

  5 miljard gevalletje grootheidswaanzin.

 • Profielfoto
  aukem

  Geen grootmoet waanzin, investeren in de toekomst…

 • Profielfoto
  Erwal

  Investeren in kantoren is zo 2003. Hier in NL staat inmiddels. 16% leeg, o.a.mdoor invoering van HNW. Waarom geen wereldwijde hubs, dus een kantorennetwerk in laats van zo’n solitaire kolos? Niet innovatief, wel een schittert ontwerp.

 • Profielfoto
  Illiarus

  Voor 5 miljard kan ik ook wat moois bouwen. Beetje geldverspilling, maar ach, goed voor de werkgelegenheid zullen we maar zeggen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  In ELK geval innovatie in het hoofdkwartier:):)

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Zouden de bepaalde delen al aan het bouwen zijn en opslaan in loodsen. Want zo’n gebouw is niet snel gebouwd als ze niet goed voorbereiden. Eens als de fundering er ligt kan het snel gaan toch.

  En als je twee apple logo’s langs elkaar brengt krijg je toch een alien figuur. Zou dat ufo daar wat mee te maken hebben.

 • Profielfoto
  klonic

  5 miljard, daar kunnen een hoop mensen voor werken, mooi project voor de werkgelegenheid aldaar dus.

 • Profielfoto
  Caszz

  Investeren in kantoren is zo 2003. Hier in NL staat inmiddels. 16% leeg, o.a.mdoor invoering van HNW. Waarom geen wereldwijde hubs, dus een kantorennetwerk in laats van zo\’n solitaire kolos? Niet innovatief, wel een schittert ontwerp.

  Ik woon sinds kort in een verbouwd kantoorpand, wat 6 jaar heeft leeg gestaan.
  Misschien moeten ze er meer verbouwen tot appartementen;-)

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Ik vind het gebouw en hele idee echt geweldig.
  Apple heeft 150 hectare gekocht en gebruikt slechts 20% voor hun gebouwen en dus 80% aan natuur. Dat is best raar, aangezien de campus in Silicion Valley staat en dat daar de grond mega duur is….