Ook Sony flirt met iPhone-gebruikers

Raymon op 10 maart 2013 18 reacties Laatste door 1984

Enkele weken terug betrapten wij HTC op het flirten met iPhone-gebruikers. De Taiwanese smartphone-fabrikant stelde een hulpprogramma beschikbaar waarmee iPhone-gebruikers hun gegevens makkelijk konden overzetten naar HTC’s nieuwe vlaggenschip-telefoon.

Blijkbaar zijn iPhone-gebruikers een aantrekkelijke doelgroep, ook Sony flirt nu met de gebruikers van Apples smartphone. Een originele charmeur is het Japanse conglomeraat overigens niet. Sony doet precies hetzelfde als HTC, door middel van een softwarematig hulpprogramma moet overstappen van een iPhone naar een toestel uit de Xperia-reeks makkelijk worden.

Op de website van Sony Mobile lezen we dat het hulpprogramma ‘Xperia Transfer’ de contacten, berichten, afspraken, notities, favorieten, foto’s, video’s en muziek in iTunes over kan zetten. Om dit te doen moet er eerst een volledige iTunes-backup van de iPhone gemaakt worden. Hierna haalt Xperia Transfer bovengenoemde gegevens uit de backup en zet deze over naar het Sony-toestel.

Wij twijfelen aan de effectiviteit van dit soort hulpprogramma’s. De belangrijkste motivatie om niet over te stappen van smartphone-platform zijn misschien wel de vele betaalde apps die opnieuw aangeschaft moeten worden. Hier bieden zowel Sony als HTC geen oplossing voor.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

18 reacties

Profielfoto

sunapple op 10 maart 2013

En wat dacht je van al die behaalde Angry Birds scores? Dat ga ik echt niet nóg een keer doen:razz:

Profielfoto

jobbawink op 10 maart 2013

Ik begrijp dat dit een Apple Fanboy site is, maar de laconiek en flauwe ondertoon waarmee dit wordt geschreven komt op mij zo ondermaats over. Vind je het gek dat ze niet de applicaties kunnen doe?. Nee, ze kopen voor jou lekker al je TomTom etc. Misschien dat er in de toekomst zoiets komt als cross buy, maar aangezien Google en Apple nou niet beste maatjes zijn… En stel je voor, je wil van Android naar Apple dan moet je het stellen met helemaal noppes. Ik vind het erg goed van HTC en Sony dat ze in ieder geval iets doen voor hun klanten.

Profielfoto

MEEUW op 10 maart 2013

Het zou wettelijk bepaald moeten worden dat je de gegevens zonder problemen kan overzetten. Dit is geen flirten, dit is gebruiksvriendelijk zijn!
Oei das goede in het cafe :” ben helemaal niet aan het flirten, ben gewoon gebruiksvriendelijk :D”

Profielfoto

Barend Mars op 10 maart 2013

Die denken ook veel mensen zeiken over appel wie weet nemen we zo een paar klanten over

Profielfoto

Raymon [moderator] op 10 maart 2013

Om terug te komen op jobbawink: Zou bijvoorbeeld 25 euro playstore credit bijvoegen niet effectiever zijn in combinatie met deze software? Je kan er geen TomTom van kopen, maar het is in ieder geval iets. Dat lijkt me helemaal niet zo gek, en een soort van oplossing voor de apps.

Profielfoto

sallandsebeer op 10 maart 2013

@MEEUW
“Wettelijk bepaald”

Hup Hup nog meer wetjes!:lol:

:grin:

Profielfoto

Maurice Willems op 10 maart 2013

Ik heb afgelopen woensdag bij mijn nieuwe vodafone abonement de nieuwe sony xperia z genomen! Buiten dat ik android absoluut niet fijn vind, doet sony het erg goed!
Ik ben vrijdag wel snel weer ingeruild voor een iphone 5! Mijn derde! Na de 3G 8GB en de 4 32GB nu de 5 32GB.

Profielfoto

1984 op 10 maart 2013

Sony Bridge for Mac-software

Met Sony Bridge for Mac kun je de software van je Android-telefoon bijwerken, en foto’s, muziek, video’s en podcasts overbrengen tussen je telefoon en iTunes, iPhoto of een aangepaste map op je Mac. Je kunt ook afzonderlijke bestanden overbrengen tussen je telefoon en je Mac door gebruik te maken van “slepen en neerzetten”…….

Als je vorige telefoon een iPhone was, kun je Xperia™ Transfer gebruiken om je content over te brengen van de iPhone naar je nieuwe Sony-apparaat. http://www.sonymobile.com/nl/tools/bridge-for-mac/


werkt probleemloos http://www.youtube.com/watch?v=zlzwLQGdNGg

@Raymon Find the phone that’s right for you http://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/

Profielfoto

CedricH op 10 maart 2013

Die nieuwe Xperia Z telefoons zijn schitterende toestellen en de moeite om al je gegevens overzetten van je huidige iPhone kan wel een reden zijn om zo’n toestel niet te kopen. Ik zou zelf overwegen een Xperia te komen maar ik denk toch bij de iPhone te blijven omwille van al de Apps die ik al gekocht heb en het gemak van de integratie. Tools als dit zijn belangrijk om dit laatste punt ietwat meer te helpen.

Profielfoto

KR1275 op 10 maart 2013

Overweeg serieus een Sony Xperia Z. De reviews zijn zeer positief. En Sony kennende zal de geluidskwaliteit van de Walkman en beeldkwaliteit van de ingebouwde camera wel top zijn. Na 2 iPhones en de manier waarop Apple met de gebruikers om gaat… klaar ermee. Als ze dat niet wat meer loslaten, haken steeds meer gebruikers af. Goed dat de concurrentie overstappen bemakkelijkt! Samsung komt er bij mij niet in, vind het een onsympathiek merk. Maar Sony… goede kanshebber.
Het succes van Apple is niet eeuwigdurend. Ik ben benieuwd waar Apple over 5 jaar staat.

Profielfoto

Reintjuh1989 op 11 maart 2013

Ik als fanatiek iPhone gebruiker van de eerste klas, (iPhone 2G, 3G, 3GS, 4, 4s en 5), en volledige apple fan en gecertificeerde, ga definitief over naar de xperia z. Heb hem al 2 weken nu. Mijn iPhone gaat de deur uit. Die apps neem ik op de koop toe. Sony doet het zo ontzettend goed, heeft een mooi design, en niet te vergeten, Steve jobs was zelf ook Sony fan. Dit zijn allemaal, met uitzondering van die laatste, goede eigenschappen. Die laatste is gewoon een leuk weetje.
Deze tool is heel erg fijn. Al mijn sms’jes vanaf de aller eerste iPhone, kan ik gewoon terug lezen. Heerlijk!

Apple: innoveer iOS eens drastisch. Kom eens met super goede, écht nieuwe features waar je iets aan hebt! Breng iOS en osx nog dichter bij elkaar, maar leer van de fouten die Microsoft gemaakt heeft.

Profielfoto

Jordy1994 op 11 maart 2013

Je moet niet gaan denken dat ik mijn iPhone ga inruilen voor een Sony ben een keer van iPhone naar htc gegaan wat had ik daar een spijt van zeg
Had ook binnen twee weken weer een iPhone

Profielfoto

Jafo op 11 maart 2013

Eindelijk wordt er nu voor smartphones anders dan de iPhone ook ondersteuning geleverd voor Mac gebruikers. De HTC , de Sony maar ook de Nokia 920. Dan is het toch alleen maar toe te juichen dat er echte concurrentie komt? Ongeacht welke telefoon jij nu het liefste hebt.

Profielfoto

Jeroen3007 op 11 maart 2013

Ik ben al een Sony fan sinds mijn eerste cassettedeck;) en hoe graag ik ook eigenlijk een Xperia telefoon zou willen hebben is toch echt het enige dat mij tegen houd het Android OS.

Profielfoto

Hermanko op 11 maart 2013

Vriend van me had een iPhone 4S, toen een Samsung Galaxy…nu weer een iPhone 5.

Profielfoto

gsmaster op 11 maart 2013

Ik blijf bij de iPhone nu, triple gemaakt naar HTC. Waarna de hunker naar iOS snel terug was… Ook de batterij van men iPhone 5 is gewoon 2 keer zo goed!

Profielfoto

iMachia op 11 maart 2013

Vraag me zomaar af… diegenen die hier zo overdreven reclame maken voor die Xperia… met foto’s en YouTube filmpjes en lyrische tekst…. Werken jullie al lang bij de marketingafdeling van Sony?

Profielfoto

1984 op 11 maart 2013

@iMachia , Sony flirt met iPhone-gebruikers, maar verkondigt geen evangelie, zoals………………… [edit]
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gWysHOjl95E

Sony Macintosh marketingafdeling

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?