Aaaand it’s gone: Dropbox koopt Mailbox

Door: Koen van Tongeren - 21 reacties

Dat ging snel. De razendpopulaire Mailbox-app is nog lang niet klaar met het wegwerken van de wachtlijst van wanna-be-gebruikers maar nu al is de startup opgekocht. Clouddienst Dropbox heeft het bedrijfje achter Mailbox opgekocht.

Het nieuws van de overname werd bekendgemaakt in een blogpost van de Mailbox-makers. Daarbij wordt benadrukt dat het hier niet gaat om het wegkopen van personeel, wat vaak wel het geval is in Silicon Valley. In plaats daarvan moet Mailbox met de hulp van Dropbox sneller beschikbaar komen voor meer mensen.

Volgens de makers van Mailbox was de interesse in Mailbox zo groot dat er een samenwerking (lees: overname) nodig was om de grote vraag de baas te kunnen. Daarnaast is het de bedoeling dat de app nu sneller andere mail-services naast Gmail gaat ondersteunen en beschikbaar komt voor andere platforms naast iOS.

Mailbox werd begin van dit jaar geïntroduceerd als een vernieuwende combinatie van de Gmail-inbox met to-dolijstjes en herinneringen. Een van de makers was Adam Cue, zoon van Apple’s VP van Internet Software en Services Eddy Cue. Vader Cue is al bekend met de kopers van zijn zoon’s bedrijf. Apple toonde jaren geleden interesse in Dropbox. Naar verluid werd een miljoenenbod op de clouddienst afgewezen waarna het bedrijf zelf iCloud ontwikkelde.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Diastro

  notbad.jpg!
  Dropbox integratie, iCloud Mail ondersteuning en wellicht Mailbox for Mac? Can’t wait!

 • Profielfoto
  knekkie

  iCloud… hmm ja ik blijf de iDisk en Gallery functionaliteit toech missen in de nieuwe iCloud. Ik hoop dat dat ooit nog terug komt.

  Mail app van iCloud.com kan ook beter.
  Ik ben erg benieuwd of apple überhaupt nog wel bezig is met het verbeteren van de huidige iCloud services en dienstende laatste tijd.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik ben benieuwd of Apple überhaupt nog wel bezig is met het verbeteren van haar complete productlijn… ’t is een ingekakte bende.

 • Profielfoto
  Ouw

  “In plaats daarvan moet Mailbox met de hulp van Dropbox sneller beschikbaar te maken voor meer mensen.”

  Wat bedoelt de schrijver, Koen, met deze zin?
  Triest.

 • Profielfoto
  iFan

  Ouw, misschien moet je de tekst is lezen, dan weet je wat de schrijver bedoelt.

 • Profielfoto
  Macwijk

  Haha, +1 voor iFan

 • Profielfoto
  Rolf

  mmm, ik sta nog steeds in de wachtrij voor Mailbox – gewoon nieuwsgierigheid. Maar het viel me wel op dat het aantal geïnteresseerden (mensen voor je, en mensen achter je in de rij) de afgelopen weken met grote sprongen is afgenomen. Is de hype over?

 • Profielfoto
  Macwijk

  De hype zal denk ik niet over zijn. Ik ben gebruiker van Mailbox en het is werkelijk erg fijn! Ik kan niet wachten op de iPad app! Mac app zou ook een aanwinst zijn, maar geef mij maar eerst de iPad app.

 • Profielfoto
  Ouw

  iFan:
  Natuurlijk heb ik de tekst gelezen en ik begrijp ook wel wat er met die kromme zin bedoeld wordt, maar ik vind het triest dat de schrijver zijn epistel niet naleest en nog eens naleest teneinde dergelijke fouten te voorkomen. Ik verwacht van schrijvers, op een forum als het onderhavige, dat ze enigszins fatsoenlijk Nederlands schrijven.

  Ook jouw zin “Ouw, misschien moet je de tekst is lezen, dan weet je wat de schrijver bedoelt.” deugt niet. Waar jij ‘is’ schrijft, moet ‘eens’ staan. Omdat je, neem ik aan, geen lid van de redactie bent is dat minder storend.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @Ouw

  Neem het van mij aan. Verbeteren van spelfouten op OMT is zoals proberen om de Noordzee te ontzouten.

 • Profielfoto
  Brammetjebammetje

  @ouw een stel Apple fans dat vrijwillig en zonder commercieel belang stukjes schrijft en dan wel eens een foutje over het hoofd ziet. Het is inderdaad diep triest… dat daar zo ondankbaar op gereageerd wordt door verzuurde types.

 • Profielfoto
  Ouw

  Yggdrasil: Daar heb je volkomen gelijk in. Het ging in dit geval echter niet om een simpele spel- of tikfout van iemand die reageert, maar om een kromme zin van een redacteur. Een redacteur die, naar nu blijkt, wel degelijk de reacties leest en zijn tekst heeft aangepast. Mijn complimenten.

  Overigens maak ik dankbaar gebruik van Dropbox en het wordt tijd dat ik eens ga kijken wat Mailbox te bieden heeft. Ik ben echter wat terughoudend om bepaalde documenten, zonder versleuteling, in Dropbox te mikken. Is er een versleuteling die zowel in OS X als in iOS gebruikt kan worden? Om maar niet te spreken over Android dat zo lek als een mandje is. Het zou toch prettig zijn als ik al mijn wachtwoorden ook op reis veilig achter de hand zou hebben voor het geval dat mijn geheugen te kort schiet.

 • Profielfoto
  Sikki

  Goed gedaan hoor. Interessant. Dat ouw niet snapt dat mensen die in hun VRIJE TIJD GRATID EN VOOR NIKS schrijven op omt doet er niet toe. Kom op zeg. Een klein foutje vergeten te verbeteren.

 • Profielfoto
  Sikki

  Gratis bedoelde ik natuurlijk.

 • Profielfoto
  Ce

  Ik vind die Southpark titel wel leuk/treffend.:lol:

 • Profielfoto
  jamba

  Ik zit eigenlijk te wachten op goede integratie van bijv. spamsieve in mail of mailbox. Zodat ik niet steeds mijn spam op mijn iPad moet verwijderen.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  GRATID EN VOOR NIKS

  Je lijkt zo zeker te zijn van je zaakje… Echter zit je er naast.

 • Profielfoto
  Fietsbel

  @Ouw – je moet is naar 1password keike. Perfecte integratie OSX/iOS/Dropbox en ook iOS/iCloud, alles secure.

 • Profielfoto
  Needler

  Ik word niet warm van Mailbox. Ik heb het een week gebruikt voordat ik het weer heb weggegooid. Het is veel te omslachtig.

 • Profielfoto
  Ouw

  @Fietsbel: Bedankt voor de tip. Ik heb even gekeken en wat lees ik daar?
  A priceless utility for only $49.99. Priceless?
  Ik doe het wel om mijn eigen, veilige, manier.

 • Profielfoto
  Karim Bizid

  Ik ben inmiddels, na een aardige wachtrij, ook in het bezit van de Mailbox app.
  Inhoudelijk is het iets waar ik al tijden naar op zoek ben, maar eigenlijk kan ik er nu verder even niets mee…

  Heb de app even aan een oud Gmail account gekoppeld, maar hoop stiekem toch op een mogelijkheid om m’n eigen mailserver er aan te kunnen koppelen.

  Ik denk dat ze hier goud in handen hebben, maar niet te lang moeten wachten met een vervolg.