Nieuwe tijdschriften eerder op de iPad dan in de winkel

Koen van Tongeren op 18 januari 2013 7 reacties Laatste door Psvu2

Apple heeft gisteren een nieuwe categorie toegevoegd aan Newsstand (‘Kiosk’ in het Nederlands). In het overzicht aan kranten en tijdschriften in de App Store is nu een reeks ‘Read them here first’ toegevoegd. Hier zijn tijdschriften te vinden nog voordat ze in de winkel of bij andere digitale tijdschrift-aanbieders te koop zijn.

Vooralsnog bestaat de nieuwe categorie alleen uit 20 tijdschriften van uitgeverij Hearst. Daar vallen tijdschfiten als Popular Mechanics, Esquire en Elle onder. Deze bladen zijn ook in de Nederlandse iOS-Kiosk te koop. Het is echter nog onduidelijk of ze ook hier eerder zullen verschijnen. De ‘Read them here first’-categorie is namelijk (nog) niet te vinden in de Nederlandse Kiosk.

Het is niet toevallig dat juist Hearst zo’n exclusieve overeenkomst met Apple gesloten heeft. CEO David Carey had zich in 2011 al lovend uitgelaten over de App Store. Hij noemde het een efficiënte manier om content digitaal aan te bieden, in vergelijking met andere digitale platformen.

Overigens was er gisteren nog meer goed nieuws in de Kiosk te vinden. Na lang wachten is het fameuze muziektijdschrift Rolling Stone Magazine er eindelijk te vinden. Het gaat om een iPad-versie van het tijdschrift waar directe iTunes-links in verwerkt worden. Zo kun je de muziek waarover geschreven wordt direct beluisteren en kopen. Rolling Stone Magazine is vooralsnog niet in de Nederlandse Kiosk te vinden. Je zult er dus een Amerikaans iTunes-account voor moeten aanmaken.

Koen van Tongeren is mede-oprichter van One More Thing. Daarnaast is hij zelfstandig filmmaker en is hij te vinden op Twitter, Facebook en Instagram. Lees meer artikelen van Koen.

En nu?

7 reacties

Profielfoto

LorenzoG op 18 januari 2013

Rolling Stone staat ook gewoon in de NL store. Tenminste, ik heb hem gisteren gewoon gedownload en een abbo op genomen. In euro’s.

Profielfoto

Koen van Tongeren [moderator] op 18 januari 2013

@LorenzoG hmm, heb je een link voor me? Ik heb in de Nederlandse store namelijk niet meer kunnen vinden dan de Zuid Afrikaanse versie van RS.

Profielfoto

LeonDekkers op 18 januari 2013

Toch blijft de app een vreemde verschijning. Alsof hij maar half in beeld is.

Profielfoto

Martink op 18 januari 2013

@THX-1138 ah dat was de uitslag van het onderzoek dat ze onder 3 tieners hebben gedaan waar ze het tijdens omtlive over hadden.:)

Profielfoto

EdMoRo op 18 januari 2013

@Martink, als plaaster van dit artikel vindt ik het niet juist dat je reageert, het lijkt wel of jij het idee heb dat je wordt aangevallen….

Profielfoto

Psvu2 op 20 januari 2013

Mooi, jammer dat je rollingstone niet kan omzetten van Zinio naar deze app

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?