De opvallendste iPhone-hoesjes op CES

Koen van Tongeren op 10 januari 2013 18 reacties Laatste door charlotte321

CES 2013 in Las Vegas komt langzaam richting zijn einde. Vele duizenden nieuwe producten uit de tech-industrie zijn er voor het eerst publiek vertoond. We bespraken eerder al gadgets voor de iPhone en iPad die op de beursvloer te zien waren. Vandaag de drie meest bijzondere iPhone-hoesjes op CES 2013.

Endliss Smartcase
Veel iPhone-bezitters weten niet dat het flitslampje aan de achterkant van hun iPhone ook gebruikt kan worden voor notificatie-meldingen (je vindt de optie bij de Toegankelijkheidsinstellingen). Maar voor wie dat niet genoeg is komt er binnenkort een hoesje uit waar niet minder dan 128 LED-jes ingebouwd zijn.

De Endliss Smartcase is een heosje voor de iPhone 5 waar 128 multi-color-LED’s ingebouwd zitten. Met deze lampjes worden bijvoorbeeld icooontjes getoond om je te attenderen op nieuwe Tweets, e-mails of Facebook-updates. Mocht je daar behoefte aan hebben dan kan er ook de tijd mee getoond worden.

De lampjes worden gevoed door een eigen 1500 mAh-accu. Deze kan je iPhone ook bijladen, wat geen overbodige luxe is. De Endliss Smartcase heeft namelijk een continue Bluetooth-verbinding nodig om contact te houden met je iPhone.

Of je zelf notificatie designs kunt toevoegen of aanpassen is niet bekend, net als waar de case te koop komt, wanneer en voor hoeveel.

Sensus (Canopy)
Heb jij je ooit beperkt gevoeld met het touchscreen van je iPhone? Dan ben je niet alleen. Eerder kwam Sony al met de PSP Vita die naast het scherm ook een aanraakgevoelige laag aan de achterkant van het apparaat heeft. Binnenkort kan dat ook op je iPhone.

De Sensus van Canopy is een hoesje voor de iPhone waar tien aanraakgevoelige gebieden op te vinden zijn aan de achterkant en zijkanten. Op die manier kun je dus bijvoorbeeld in een app of een game spelen zonder dat je met je vingers op het scherm hoeft te zitten.

Helaas is de geslotenheid van iOS de achilleshiel van de Sensus. Het hoesje werkt alleen met apps die ervoor herschreven zijn. Nu kan dat volgens de makers vrij eenvoudig en zijn er nu al 500 apps geschikt voor de Senus. In de zomer kunnen we uitproberen of dat klopt. Dan komt de Sensus uit voor de iPhone 4(S) en 5 voor minder dan 100 dollar. Later volgen versies voor de iPod touch, iPad en iPad mini.

BricksOnBack (Smallworks)
Het is bijna niet voor te stellen dat er zes jaar na de uitkomst van de iPhone nog hoesjes uitkomen waarvan je je afvraagt: waarom is niemand daar eerder op gekomen? Bij LEGO in Denemarken zullen ze zich dat waarschijnlijk afvragen bij het zien van het nieuwste hoesje van Smallworks.

De BrcksOnBack is een simpel hoesje voor je iPhone of iPod touch. Het verschilt alleen met enig ander dertien-in-een-dozijn-hoesje door de nopjes aan de achterkant, Die zijn precies groot genoeg voor, je raadt het al, LEGO-steentjes. Zo kun je dus je eigen hoesje decoreren, gewoon met de geliefde steentjes die op zolder stonden te verstoffen.

Smallworks heeft een versie van de BricksOnBack gemaakt voor de iPhone 5, de iPhone 4(S) en de vierde generatie iPod touch. De hoesjes kosten 25 dollar en zijn direct online te bestellen in verschillende kleuren.

Koen van Tongeren is mede-oprichter van One More Thing. Daarnaast is hij zelfstandig filmmaker en is hij te vinden op Twitter, Facebook en Instagram. Lees meer artikelen van Koen.

En nu?

18 reacties

Profielfoto

Marcvdwiel op 10 januari 2013

Die Lego hoesjes zijn leuk!

Profielfoto

IcyDragon68 op 10 januari 2013

Oud nieuws voor mij

Profielfoto

SunKeeper op 10 januari 2013

Nu het iPhone-Dock doodverklaard is kun je met het Legohoesje toch een mooie houder maken voor je iPhone 5.

Profielfoto

Yggdrasil op 10 januari 2013

Ik vraag me af of ze betaald hebben aan Lego voor dat design.
.
Hier bij ons in België is er onlangs een vonnis uitgesproken in een zaak waarbij het bedrijf dat de Ice Watches maakte verplicht werd om een ander doosje te maken voor de horloges, omdat hun doosjes opvallend veel gelijkenissen vertoonden met de typische blokjes. Die sensus lijkt me wel cool in ieder geval!
.
Noot: Na op de link te hebben geklikt hebben ze inderdaad een overeenkomst met Lego (gezien de vermelding onderaan de website)

Profielfoto

SanderApple op 10 januari 2013

Stel je eens voor wat voor een mogelijkheden er zijn met zo’n Lego hoesje. Je zal er zelfs een standaard(tripod) van Lego voor kunnen maken of een Dock. Ook goede grip door die nopjes.

Profielfoto

TechArt op 10 januari 2013

Zo nieuw zijn de lego hoesjes niet. Ik heb al twee jaar zo’n hoesje.:-)
Super leuk, want zo wijzig ik vaak het hoesje met andere legoblokjes. Ik krijg heel vaak leuke reacties. Oh en de mijne was veel goedkoper!

Profielfoto

Koen van Tongeren [moderator] op 10 januari 2013

@Yggdrasil het octrooi op LEGO is een paar jaar terug verlopen. Sindsdien mogen andere bedrijven het systeem dus namaken, zolang ze het maar geen LEGO noemen en niet specifieke sets kopiëren.

Profielfoto

EdMoRo op 10 januari 2013

@ Icygragon68, telt niet voor ieddereen!

Profielfoto

Yggdrasil op 10 januari 2013

@Yggdrasil het octrooi op LEGO is een paar jaar terug verlopen. Sindsdien mogen andere bedrijven het systeem dus namaken, zolang ze het maar geen LEGO noemen en niet specifieke sets kopiëren.

Werkelijk? Dankje voor die info. Kun je me dan alleen verklaren waarom ze hiervoor dan veroordeeld zijn begin december vorig jaar?

Profielfoto

Mcegbert op 10 januari 2013

over hoesjes gesproken, vandaag in Gouda gezocht naar hoesjes voor de 5, maar niets gevonden. Waar zijn ze wel en ook fysiek te proberen? Online bestellen is namelijk niet hetzelfde. Enig idee? zo’n lego hoes lijkt me aardig, maar dat is slechts 1 optie:)

Profielfoto

ro_me op 11 januari 2013

@Yggdrasil het octrooi op LEGO is een paar jaar terug verlopen. Sindsdien mogen andere bedrijven het systeem dus namaken, zolang ze het maar geen LEGO noemen en niet specifieke sets kopiëren.

Werkelijk? Dankje voor die info. Kun je me dan alleen verklaren waarom ze hiervoor dan veroordeeld zijn begin december vorig jaar?

Lees je eigen link dan ook, het staat er letterlijk in!!!!
Zelf wat moeite doen om aan je informatie te komen mag ook wel hoor!

Profielfoto

Macman op 11 januari 2013

Het zijn nagemaakte lego nopjes. hoe origineel! En je kan er van die scherpe lego-steentjes opplakken met scherpe randjes? Heerlijk! Wat een lekker gevoel zal dat geven als hij in je broekzak zit! Ik kan niet wachten om er een aan te schaffen, ik houd ervan om mezelf te pijnigen!

Profielfoto

jptje93 op 11 januari 2013

Die lego is toch wel de allerleukste! Dus die gaan we gelijk maar even bestellen☺ tenzij de mensen die zeggen het al twee jaar te bezitten voor een latere prijs mij willen vertellen hoe ze dit hebben geflikt!
@techart

Profielfoto

His_Dudeness op 11 januari 2013

Mijn Lego staat absoluut niet te verstoffen op m’n zolder, maar gewoon prominent uitgestald in de woonkamer:P

Profielfoto

THX-1138 op 11 januari 2013

@His_Dudeness: O, wat leuk! Een Tokkie-huis!

Profielfoto

TechArt op 11 januari 2013

@jptje93 gewoon op Amazon.com zoek op ‘iphone lego case’ o.i.d. en voilà. Toen voor iPhone 4 gekocht. Ze zullen er vast ook voor de 5 er zijn. Overigens niet van het merk Lego.

Profielfoto

Yggdrasil op 12 januari 2013

Lees je eigen link dan ook, het staat er letterlijk in!!!!
Zelf wat moeite doen om aan je informatie te komen mag ook wel hoor!

Sorry hoor uwe Majesteit. In de link staat dat het vonnis eigenlijk onnodig was omdat de doosjes uitverkocht waren en ze geen nieuwe doosjes meer maakten. Toch zijn ze veroordeeld terwijl er gezegd werd dat dat ‘octrooi’ al een paar jaar weg is. (!!!!!!!!!) Ik heb wel degelijk dat artikel doorgenomen voor ik het hier plaatste ter referentie. !!!!!!!!

Profielfoto

charlotte321 op 16 april 2014

Grappig, die Lego hoesjes zijn super leuk.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?