‘Venus’ is weer vrij

Jan David Hanrath op 25 december 2012 18 reacties Laatste door Ladylefty

Het beslag op het superjacht van de familie Jobs ‘Venus’ heeft gelukkig niet lang geduurd. Vier dagen om precies te zijn. Die tijd hebben de advocaten van de erven Jobs en de Franse ontwerper Phillippe Starck nodig gehad om het financiële geschil dat gerezen was op te lossen.

Starck had mondeling met Steve Jobs afgesproken dat zijn honorarium 6% van de bouwsom van 150 miljoen euro zou bedragen. Het bijna 80 meter lange schip werd met dank aan de crisis echter voor 45 miljoen euro minder gebouwd, zodat er 6 miljoen in plaats van 9 miljoen euro werd overgemaakt naar Frankrijk. Een belletje met Laurene bleek niet afdoende en daarom werd een deurwaarder ingeschakeld die het schip in de Amsterdamse haven aan de ketting legde.

Volgens de advocaten van beide partijen zijn ze nu toch tot overeenstemming gekomen en is er een extra bedrag overgemaakt naar de bankrekening van Starck. Starck zegt zelf dat hij zo close was met Steve Jobs, dat er nooit een formele overeenkomst is opgesteld.

Onze bronnen zeggen dat de iboot in de Amsterdamse haven ligt te wachten op beter weer, om vervolgens op eigen kracht de oceaan over te steken.

Jan David Hanrath is mede-oprichter van One More Thing en daarnaast als architect gespecialiseerd in de bouw van bibliotheken. Je vindt hem op Twitter en Linkedin. Lees meer artikelen van Jan David.

En nu?

18 reacties

Profielfoto

ICell op 25 december 2012

Superjacht?!

Super lelijk jacht!
Hoe ziet de binnenkant er uit, daar is nog helemaal niks van bekend?

Profielfoto

MacAanZee op 25 december 2012

We gaan toch niet wéér teuten of het jacht nu mooi of lelijk is hè? De één vindt het mooi, de ander lelijk. Het hangt er daarbij vooral vanaf of je van moderne vormgeving houdt. Ik wel en daarom vind ik het schip mooi. Een vernieuwende vorm van architectuur. Ik ben ook benieuwd naar de binnenkant. Het enige dat we daarvan tot nu toe weten is dat er een stuk of zeven grote iMacs op de brug staan voor de navigatie. Of dat nou mooi en vernieuwend is waag ik te betwijfelen…!

Profielfoto

Hans3920 op 25 december 2012

Ik denk wel dat de binnenkant afgewerkt zal zijn met duurdere matrialen zoals notenhout en leder.

Profielfoto

wensink op 25 december 2012

zijn het nog steeds die ‘oude’ iMacs? :LOL:

Profielfoto

GrannySmith op 25 december 2012

We gaan toch niet wéér teuten of het jacht nu mooi of lelijk is hè? …
.
knip
.
en daarom vind ik het schip mooi.

.
Loop je toch even in je zelf gegraven gat zeg:-)

Nou ik dan ook maar even… oerlelijk. Vooral als je weet wat dit scheermes met daarop een tomatenkas met daarop een aquarium gekost heeft en wat je voor dat geld niet had kunnen laten bouwen.

Profielfoto

Soulshaker op 26 december 2012

Superjacht?!

Super lelijk jacht!
Hoe ziet de binnenkant er uit, daar is nog helemaal niks van bekend?

Niet zoveel eigenlijk

Profielfoto

MvdM op 26 december 2012

Dat staat dan weer niet zo mooi, dat kabeltje over de grond. Zeker kabelgootje vergeten te maken:)

Profielfoto

bartvanderveer op 26 december 2012

Ik meld me aan als bemanningslid voor de overtocht, desnoods de hele reis water en brood…

Profielfoto

xvisx op 26 december 2012

De NASA kon mensen naar de maan laten gaan met de rekenkracht van een huidig mobieltje (zo’n ouderwetse koelkast, niet een smartphone) maar om een boot te besturen zijn blijkbaar zeven moderne computers nodig. Je zou zomaar kunnen gaan denken dat zo’n iMac maar bar weinig aankan.

Profielfoto

mac osx rules op 26 december 2012

@xvisx:

Meen je dit? Of wil je gewoon laten weten dat jij ergens in de Elsevier hebt gelezen dat de NASA raketjes naar de maan stuurde met de rekenkracht van een huidig mobieltje?

Profielfoto

donut op 26 december 2012

Starck zegt zelf dat hij zo close was met Steve Jobs, dat er nooit een formele overeenkomst is opgesteld.

…maar uiteindelijk vind hij het wel nodig om de boot vast te laten leggen voor alle zekerheid om zijn geld te claimen…
Ze waren close maar het scheelde 3 miljoen.. how close can you get to Steve Jobs?

Profielfoto

jtd op 26 december 2012

@Donut,
Steve Jobs is overleden, he! Hij had nu te maken met de erven van Jobs, die wellicht niet bij deze mondelingen overeenkomst aanwezig waren…

Profielfoto

taxandria op 26 december 2012

Mondelijke afspraak over een prijsje van €150.000.000

Profielfoto

Lauwrence op 27 december 2012

xvisx: je vergeet voor het gemak even zaken als een vectorkaartensysteem met overlays als AIS en radar + inputs van GPS, echosounder, speedlog, etc… dat had de NASA niet in hun ruimtevaartuig. Eerder een geavanceerde wordprocessor..

on-topic: beste vriendschap moet dat geweest zijn om over een dergelijk flutbedrag, voor dhr. Starck, tot dergelijke acties over te gaan na de dood van Steve. Zo zie je maar dat geld altijd de beslissende faktor is…

Profielfoto

hendrik ijzerbroot op 28 december 2012

De NASA kon mensen naar de maan laten gaan met de rekenkracht van een huidig mobieltje (zo\’n ouderwetse koelkast, niet een smartphone) maar om een boot te besturen zijn blijkbaar zeven moderne computers nodig. Je zou zomaar kunnen gaan denken dat zo\’n iMac maar bar weinig aankan.

Het kon zelfs met nog minder rekenkracht hoor. Tijdens de Apollo vluchten die eindigde in een maanlanding werd als backup een HP rekenmachine meegenomen. Waarschijnlijk (dat kun je zien aan de schermen) heeft elke iMac een specifieke functie zodat er niet geswitcht hoeft te worden.
De rekenkracht is ruim voldoende want systemen die in tegenstelling tot de huis-tuin en keuken computer een specifieke taak hebben vragen helemaal niet zoveel klokfrequentie. Er staat waarschijnlijk een speciale behoorlijk uitgeklede OS-X versie op.
———————-
In ieder geval is zo’n mondelinge overeenkomst vragen om problemen ook al ben je ‘close’ met de andere partij.

Profielfoto

hendrik ijzerbroot op 28 december 2012

@xvisx:

Meen je dit? Of wil je gewoon laten weten dat jij ergens in de Elsevier hebt gelezen dat de NASA raketjes naar de maan stuurde met de rekenkracht van een huidig mobieltje?

Vergeet niet dat we het hebben over de jaren 60. Veel was nog niet uitgevonden en computer systemen die toen gebruikt werden stelden niet veel voor in vergelijking met nu. En hoe gek het ook klinkt: de computers aan boord van de Apollo waren trager uitgedrukt in de klokfrequentie dan de huidige mobiele telefoon maar toch vrij snel omdat ze speciaal voor één taak waren gemaakt. Zo kon b.v. het RAM zonder omwegen direct gebruikt worden door de CPU terwijl het bij een gewone computer door een databus moet. Zie ook de post hierboven.

Profielfoto

stefonline op 02 januari 2013

En zo te zien gaat Venus NL verlaten.
Onderweg naar Gibraltar.

Profielfoto

Ladylefty op 02 januari 2013

Venus is inderdaad vertrokken. Heb haar vanochtend even staan uitzwaaien in IJmuiden. En natuurlijk even wat foto’s gemaakt.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?