Pixar noemt hoofdgebouw naar Steve Jobs

Koen van Tongeren op 07 november 2012 5 reacties Laatste door Dr. User

Steve Jobs wordt een jaar na zijn dood niet alleen herdacht als Apple’s mede-oprichter en voormalig CEO. Ook bij animatiestudio Pixar missen ze hun voormalig directeur nog elke dag. Steve werd al bedankt  in de aftiteling van elke Pixar-film. Nu is een meer permanent eerbetoon gevonden: een gebouw. Pixar Times heeft een foto geplaatst waarop te zien is dat het hoofdgebouw van Pixar nu omgedoopt is tot The Steve Jobs Building.

Het Steve Jobsgebouw (via Pixar Times)

Zoals je in onze toeristische tour door Silicon Valley uit 2011 hebt kunnen horen kocht Steve Jobs Pixar in 1985 van filmproducent George Lucas. Tot dan toe was het een klein groepje computernerds dat experimenteerde met special effectanimaties voor films. Steve voegde er een team van verhalenvertellers, tekstschrijvers en andere creatievelingen aan toe en maakte zo van Pixar de eerste studio die volledige speelfilms maakte met computeranimatie.

Het is niet voor niets dat juist dit gebouw op de Pixar-campus gekozen is om Steve’s naam te dragen. Hij was mede-verantwoordelijk voor het ontwerp van het complex dat bestaat uit een groot atrium waar ruimtes omheen gebouwd zijn. Hierdoor zouden werknemers meer met elkaar in contact komen en zo beter samenwerken. Deze visie komt ook terug in het nieuwe hoofdkwartier van Apple dat in Cupertino gebouwd wordt.

Het hoofdkwartier van Pixar was onderdeel van OMT’s tweede toeristische route door Silicon Valley.

Koen van Tongeren is mede-oprichter van One More Thing. Daarnaast is hij zelfstandig filmmaker en is hij te vinden op Twitter, Facebook en Instagram. Lees meer artikelen van Koen.

En nu?

5 reacties

Profielfoto

Dustin24 op 07 november 2012

Goh, wat origineel.

Profielfoto

Jordy94 op 07 november 2012

Cool.

Profielfoto

knekkie op 07 november 2012

Nice item

Profielfoto

MacAanZee op 07 november 2012

Prima! Hij heeft het dubbel en dwars verdiend. Ook bij Pixar zich blijkbaar overal en nergens mee bemoeid! De films werden ook een compleet nieuwe generatie van animatiefilms, ingeluid door Toy Story. Nog steeds één van mijn favoriete films (en van mijn kinderen!)

Profielfoto

Dr. User op 07 november 2012

Leuke film inderdaad! Zulke hoge grafische kunsten in 1995!:eek:

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?