‘Apple stelt strengere eisen aan makers accessoires iDevices’

Anth op 11 november 2012 10 reacties Laatste door MacFundamenta...

Van 7 tot en met 9 november hield Apple in het Chinese Shenzhen een conferentie voor fabrikanten van Made-for-iPhone/iPod/iPad-accessoires. Dankzij 9to5Mac kregen we inzicht in wat er op deze conferentie werd besproken, maar er heerst ook onduidelijkheid over het event.

Een bron op de conferentie meldt namelijk dat Apple binnenkort strengere eisen stelt aan de Made-for-iDevice-fabrikanten. Apple stelt al sinds enige tijd regels aan de fabrikanten die verantwoordelijk zijn voor het maken van de producten van Apple. Deze regels zijn vooral toegespitst op veilige werkomstandigheden, milieuvriendelijkheid  en eerlijke kansen voor de medewerkers van deze bedrijven. De eisen, verzameld in de Apple Supplier Code of Conduct, zouden volgens een bron bij de conferentie binnenkort ook gaan gelden voor de leveranciers van Made-for-iDevice-accessoires.

Dit zou grote gevolgen kunnen hebben voor veel fabrikanten in het MFi-programma. Hoewel de regels die Apple stelt een stap in de goede richting zijn wat betreft de werkomstandigheden in fabrieken en het verminderen van toegebrachte schade aan het milieu, komen de regels zonder twijfel met een flink prijskaartje. In het geval van veel third-party leveranciers betekent dit dat het maken van accessoires duurder zal worden.

Dit betekent dat de marges op de producten onder druk zullen komen te staan. Er zullen enkele accessoirefabrikanten zijn die het niet meer als rendabel zien om accessoires voor de producten van Apple te maken. Het merendeel zal echter toegeven en genoegen nemen met een minder grote marge of de prijzen van accessoires verhogen.

Apple heeft lang gewacht met het instrueren van accessoiremakers over de nieuwe Lightningkabels. Daardoor werden pas deze week de eerst third-party accessoires aangekondigd door Belkin.

En nu?

10 reacties

Profielfoto

ariepaul op 11 november 2012

Kan geen kwaad! De batterijen van mijn in de US aangeschafte iGrill liepen na vier maanden leeg in het apparaat. Lekkere kwaliteit!

Profielfoto

MacAanZee op 11 november 2012

Goed dat Apple wat dit betreft strengere eisen stelt! Ik geloof niet dat hierdoor de prijzen van accessoires erg zullen stijgen en al helemaal niet dat fabrikanten zullen afhaken. De prijzen dir gevraagd worden voor accessoires voor iOS devices zijn vele malen hoger dan de productiekosten, dat kán gewoon niet anders! Dus er zit nog genoeg in de marge.

Profielfoto

aartjan op 11 november 2012

Ja, superidee. Dan kan je, als er het mfi-logo opstaat, ervan uitgaan dat alle okee is, zelfs de sociale omstandigheden in de fabriek! Een soort Max Havelaar keurmerk! Milieuvriendelijk / slaafvrij etc.

De grote merken zoals Belkin zullen hier ook geen moeite mee hebben. Als ze hun zaakjes op orde hebben zal het hun producten ook niet duurder maken. Die merken zullen het gewoon met deze eisen eens zijn.

Goedkope rotzooi zal er ook altijd bestaan maar je wil garantie dat de dure merken fatsoenlijk geproduceerd zijn.

Profielfoto

MEEUW op 11 november 2012

Ben benieuwd, wacht al tijdje tot ik eindelijk mijn draadloze kabel ontwikkelen.

Profielfoto

Twitfix op 11 november 2012

Kan een kabel draadloos zijn?

Profielfoto

mytecmaster op 11 november 2012

dus allen connectoren ? 1 in ipad/phone en ander in stereo of pc;-) hmm interessant via airplay protecol ;-)?

Profielfoto

JeveStobs op 11 november 2012

Wel ironisch dat juist Apple komt met de eis dat de werkomstandigheden goed moeten zijn, terwijl dat een tijdje geleden bij het maken van de iPad niet erg hoog in het vaandel stond bij Apple.

Profielfoto

MEEUW op 12 november 2012

Irritant die spam….

Profielfoto

Ruben op 12 november 2012

“Dan kan je, als er het mfi-logo opstaat, ervan uitgaan dat alle okee is…”

Ja? Denk je dat het voor die Chinezen erg moeilijk is zo’n logo na te maken? Zo’n plaatje zegt helemaal niets. Het merendeel van consumenten heeft geen idee wat de meeste “keurmerken” precies inhouden, bijna niemand controleert of het product dat een keurmerk op de verpakking heeft ook daadwerkelijk dit keurmerk mag gebruiken en zelfs als het wel allemaal blijkt het ook niet altijd zinvol te zijn. Was die Max Havelaars onlangs niet negatief in het nieuws omdat de boeren er geen klap mee opschieten en de consument eigenlijk alleen betaald voor de organisatie van het keurmerk?

Profielfoto

MacFundamentalist.nl op 12 november 2012

Ruben 5 uur geleden
“Dan kan je, als er het mfi-logo opstaat, ervan uitgaan dat alle okee is…”
Ja? Denk je dat het voor die Chinezen erg moeilijk is zo’n logo na te maken?

Klopt. Ik heb ooit een iPod-oplader gekocht waarvan zelfs het verpakkingsdoosje perfect was nagemaakt. Hij werkt nu trouwens al drie jaar perfect. Hij was die 3,50 inclusief verzendkosten dubbel en dwars waard.

Ik geloof dat Apple 20% krijgt van elk MFi-accessoire.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?