‘Apple Maps-manager ontslagen’

Koen van Tongeren op 28 november 2012 25 reacties Laatste door essiw

Bloomberg zegt uit eigen bronnen vernomen te hebben dat Apple de manager van de Maps-afdeling heeft ontslagen. Richard Williamson gaf tot vandaag leiding aan het team dat Apple’s kaartendienst gemaakt heeft maar zou door Eddy Cue, hoofd Internet-software en -diensten bij Apple, ontslagen zijn.

Volgens de bronnen van Bloomberg is er nog geen vervanging voor Williamson gevonden. Ondertussen zou Cue advies inwinnen bij TomTom en andere bedrijven om de kaarten en bijhorende informatie in de Maps-app te verbeteren.

Apple’s Maps-app werd als onderdeel van iOS 6 geïntroduceerd in september en moest Google maps vervangen op de iPhone, iPad en iPod touch. De kaartendienst bleek echter veel fouten en weinig informatie te bevatten wat een stroom aan kritiek veroorzaakte. Het ontslag van Williamson zou hier een direct gevolg van zijn geweest.

Of Williamson de eerste is die het veld moet ruimen vanwege ‘Mapgate’ is niet helemaal duidelijk. Onlangs werd Scott Forstall nog uit zijn functie gezet als voorman van iOS 6. Het is echter nooit duidelijk geworden in hoeverre het kaartdebacle daarmee te maken had.

Apple heeft nog niet gereageerd op het bericht van Bloomberg.

Koen van Tongeren is mede-oprichter van One More Thing. Daarnaast is hij zelfstandig filmmaker en is hij te vinden op Twitter, Facebook en Instagram. Lees meer artikelen van Koen.

En nu?

25 reacties

Profielfoto

DaveFlash op 28 november 2012

En weer een stapje dichterbij de afgrond voor Apple. De enigste redding voor ze is, ZO SNEL MOGELIJK met (meer) nieuwe, weer innoverende producten en diensten op de proppen te komen. Ik zeg Apple Televisie, kom er maar in.

Profielfoto

Marcvdwiel op 28 november 2012

@JWB De spam wordt pas later op de ochtend gefilterd. Het OMT-team moet ook slapen;)

Profielfoto

jesper211232 op 28 november 2012

Die spammers zeker niet :grin:

Profielfoto

Henck op 28 november 2012

Even een frisse wind door een bedrijf dat dat prima als innovatie kan gebruiken!

Profielfoto

bca303 op 28 november 2012

Tekstwolkje bij die foto klopt niet echt hè?

Profielfoto

Euroscale op 28 november 2012

bca303
Tekstwolkje bij die foto klopt niet echt hè?

Of klopt de foto niet bij het tekstwolkje?

Profielfoto

MoNdO GeNeRaToR op 28 november 2012

En weer een stapje dichterbij de afgrond voor Apple. De enigste redding voor ze is, ZO SNEL MOGELIJK met (meer) nieuwe, weer innoverende producten en diensten op de proppen te komen. Ik zeg Apple Televisie, kom er maar in.

Als ze zich bij Apple zich gaan laten opfokken om elk jaar met een zogezegd revolutionair product te komen, dan is het einde nabij ja. Kijk maar naar de tijd voor Steve Jobs: “revolutionaire” spelconsoles die niemand kocht, Newtons, fototoestellen enz…

Toen kwam Steve en het eerste wat hij deed was al die onzin schrappen.

Tussen de eerste iPod en de originele iPhone zat zes jaar van iPod nano’s, shuffles en gewoon een grotere opslag en een kleurenscherm voor de iPod.
Daarna zit er nog eens drie jaar voor de iPad uitkwam.

Profielfoto

Renroelandt op 28 november 2012

Best belachelijk allemaal. Goed de kaarten Applicatie is niet schitterend van werking maar er kan altijd aan gewerkt worden en het verbeterd worden. Als iets tegen zit meteen zo dramatische beslissingen nemen… Wat kortzichtig.

Profielfoto

Gijs Raggers [moderator] op 28 november 2012

Localscope app gebruikt de Apple kaarten maar zoekt naar keuze dmv Google, Google+, Yelp, Facebook, Wikipedia en nog tien kanalen. Ideaal. Met TomTom integratie.

Profielfoto

MacAanZee op 28 november 2012

En dan mag die Williamson nog blij zijn dat hij na het Apple Maps debakel nog twee maanden op het pluche heeft mogen zitten…:)
De verhalen over “Apple dichterbij de afgrond” vind ik onzin. En qua vernieuwing wordt het inderdaad tijd voor een échte Aha-Erlebnis, maar het heeft geen zin voor Apple om zich door alles en iedereen te laten opfokken. Doen ze ook niet denk ik.
Wel is duidelijk dat de touwtjes niet zo strak in handen zijn van Tim Cook, met zoveel misstappen en ontslagen. Dat kan beter. EN ik hoop binnenkort op een echt vernieuwende Apple iTV…!

Profielfoto

wwgnr op 28 november 2012

Ja zat eraan te komen. Even over die maps. Ik merk echt wel verbetering. Zeker de points of interest. Verder heb ik ook bijna nooit meer last dat een straat niet gevonden wordt.

Profielfoto

essiw op 28 november 2012

lol “weer een stapje dichterbij de afgrond voor Apple” wat een onzin. Er zijn gewoon fouten gemaakt en blijkbaar komt dat door bepaalde mensen.

Profielfoto

Renroelandt op 28 november 2012

Ik draai momenteel ook Windows 8 Pro op mijn Samsung Notebook. Ik moet zeggen, microsoft maakt grote en mooie stappen vooruit! Op het beginnen moest het even wennen met de Live Tiles van Windows 8 maar het kan snel een gewoonte worden. Hun muziek App Xbox Music is ook een prachtige uitvinding waar Apple nu bijna verplicht wordt ook richting de Stream te gaan met iTunes of ze geraken daar het stuur ook kwijt. Nu nog eens kijken voor een Windows Phone 8…

Profielfoto

Ruud Ravenhorst op 28 november 2012

Lekker to the point @Renroelandt

@ moderator: ff verwijderen?

Profielfoto

essiw op 28 november 2012

@Renroelandt, of je bent reclame aan het maken voor windows, of je zit op de totaal verkeerde pagina…

Profielfoto

zepkleiker op 28 november 2012

@Ruud Ravenhorst, @essiw:
Pfffff, wat een onzin zeg. Het is misschien niet compleet relevant voor dit artikel, maar om nu meteen te gaan censureren omdat het over Windows gaat … of hadden jullie net zo hard geschreeuwd als hij het alléén over iTunes had gehad? Vast niet …

Profielfoto

essiw op 28 november 2012

@frank
Ik heb niks over censureren gezegd… Als het over itunes was geweest had ik idd ook gezegd dat hij op de verkeerde pagina zat…
.
Als er een artikel over pannekoeken is en iemand gaat over peren zitten praten, vind jij dat toch ook vreemd? Dit heeft niks te maken met wat ik van die peren vind…

Profielfoto

kx22 op 28 november 2012

Is dat niet Mourinho? De trainer van Real Madrid.
Dikke grap dat ze maps zo hebben door laten komen.

Profielfoto

Sn0w0nS op 28 november 2012

als ik die naam google kom ik uit bij een bishop.

Profielfoto

Dr. Maddox op 28 november 2012

En dat alles om een wedloop rondom Google maps… Ze hadden gewoon het laatste termijn kunnen gebruiken voor de puntjes op de i. Maar nee, als eerst kunnen roepen dat je 3D functionaliteit in je app hebt is belangrijker. Niet de strategie die je zou verwachten van Apple.

Profielfoto

op 28 november 2012

Fijn dat ie ontslagen is. Wel zielig voor hem want hij had natuurlijk een baan bij Apple en deed vast wel zijn best. Laat de betere Apple maps maar komen!;)

Profielfoto

Riczweep op 28 november 2012

Apple gaat op den duur imploderen, net als een ster die een supernova wordt.

De eisen die worden gesteld aan de managers worden steeds meer onhaalbaar. Een minor fout wordt gelijk afgestraft met ontslag, geen mogelijkheid voor verbetering…

Jammer dat de innovatie ten onder gaat aan begeerte.

Profielfoto

hendrik ijzerbroot op 28 november 2012

Die spammers zeker niet :grin:

Nee, die ‘werken’ in ploegendienst…

Profielfoto

hendrik ijzerbroot op 28 november 2012

We weten natuurlijk nooit het neusje van de zalm over wat er nu precies gebeurt bij Apple, maar het is een feit dat de (meeste?) fouten en ontslagen allemaal zijn begonnen na de dood van Jobs. Ik hoop dat ik het mis hebt, maar misschien kun je deze ontwikkelingen vergelijken met wat er in Joegoslavië en Roemenië gebeurde toen die dictators verwijderd werden. Deze landen vielen uiteen en er ontstond chaos hoe slecht die dictators ook zijn geweest.
.
Jobs was zo begrijpen we uit de biografie niet direct geliefd bij iedereen, en wat gebeurt er als die belemmering wegvalt? Dan gaat men helemaal los net als een onderdrukt volk en dat heeft op zich weer zijn consequenties voor anderen en dan met name de personen die wel met Jobs om konden gaan.

Profielfoto

essiw op 29 november 2012

@Hendrik, Ik meen me te herrineren dat als Scott niet ontslagen zou gaan worden dat we dan 2 andere top-mannen (Waaronder Ive) niet meer terug zouden zien… dit speelde al voor dat Steve overleed.
.
Ik denk dat het gewoon toeval is dat de ontslagen gebeuren na dat Steve overleed. Misschien had Steve de fouten kunnen voorkomen, maar misschien had hij de fouten ook wel erger gemaakt. Er is niks over te zeggen.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?