Alles wordt duurder, ook in de App Store

Koen van Tongeren 3 jaren geleden 15 reacties Laatste door Bord19

Euro-crisis, BTW-verhoging, het zal er allemaal mee te maken hebben dat de prijzen in de Mac en iOS App Stores verhoogd zijn. Apps van €0,79 kosten vanaf nu €0,89. €1,59 wordt €1,79 en €2,39 wordt €2,69. Gemiddeld genomen zijn apps 10 tot 15 procent duurder geworden.

De prijsstijging maakt Apps in de Mac App Store ook aanzienlijk duurder. Zo kost OS X Mountain Lion opeens een euro meer en betaal je voor Final Cut Pro X 30 euro meer dan een paar uur geleden. Alleen de iTunes Store lijkt vooralsnog ontsnapt aan de prijsstijgingen. Daar kosten nummers nog €0,99 tot €1,29 en zijn albums te koop voor €9,99.

De verhogingen zijn onaangekondigd doorgevoerd maar konden verwacht worden. Sinds de uitkomst van de App Store zijn de prijsniveau’s hetzelfde gebleven terwijl de Euro in de afgelopen tijd een flinke val heeft gemaakt. In de V.S. zijn prijzen dan ook niet omhoog gegaan.

De prijsstijgingen vallen samen met de bekendmaking van Apple’s kwartaalcijfers. Zoals gebruikelijk braken deze weer alle records.

Koen van Tongeren is mede-oprichter van One More Thing. Daarnaast is hij zelfstandig filmmaker en is hij te vinden op Twitter, Facebook en Instagram. Lees meer artikelen van Koen.

En nu?

15 reacties

Profielfoto

Martink 3 jaren geleden

Maar dan snap ik de prijsstijging in nederland niet

In america kosten de apps $0.99

als we €0.79 omrekenen naar dollar is dit $1.02
Dus we waren al duurder dan in US. nu komt daar nog 10ct bovenop dus zijn we nog duurder ($1.15). Dus zouden prijzen in US toch ook wel stijgen?

Profielfoto

AppleBami 3 jaren geleden

Niet cool.

Profielfoto

JeroenApple 3 jaren geleden

Ik snap het ook niet, iMac ook ineens 200 euro duurder en véél duurder dan in de VS terwijl de prijzen in de VS niet stijgen. Wat denken jullie, zou Steve het ook zo gedaan hebben of is dit een Tim Cook idea?

Profielfoto

@Mathijss95 3 jaren geleden

Ik vind dit echt een stom idee. Ik heb het idee dat Europa voor Apple steeds onbelangrijker wordt. En Azië meer. Logisch?

Maar waarom begint Apple een “monopoliepositie” aan te nemen. Ik bedoel dat Apple steeds arroganter wordt. Producten gaan omhoog maar de afgelopen maand toch een aantal storingen. Daarnaast gaat alles omhoog. Apple levert verder echt topproducten en ik zou nooit meer naar Windows worden maar dit gaat langzaam toch wel ergeren. Jammer zo’n beleid.

Profielfoto

frankhuysmansmsk 3 jaren geleden

De prijzen in de VS zijn zonder locale taksen. Die moet je er nog bijtellen terwijl de prijzen hier inclusief 21% btw zijn. Jaaaa. De overheid pikt iedere keer geld van ons als we iets kopen.

Profielfoto

essiw 3 jaren geleden

is dit niet ook door die 2% btw verhoging van laatst?

Profielfoto

mymac 3 jaren geleden

Niet klagen, wij betalen vanaf nu $0,95, ex tax. Dat wij 21% btw hebben waar het in bijvoorbeeld NY slechts zo’n 8,8% sales tax is, daar kan Apple niks aan doen.

Profielfoto

Thomas18NL 3 jaren geleden

“Martink op 25 oktober 2012
Maar dan snap ik de prijsstijging in nederland niet

In america kosten de apps $0.99

als we €0.79 omrekenen naar dollar is dit $1.02
Dus we waren al duurder dan in US. nu komt daar nog 10ct bovenop dus zijn we nog duurder ($1.15). Dus zouden prijzen in US toch ook wel stijgen?”

$1,15 – 21% = $ 0,95.
Straks gaan de Amerikanen nog zeuren dat wij minder betalen. En dat terwijl we toch echt meer betalen. Blijf lekker VVD stemmen;)

Profielfoto

YoYelloW 3 jaren geleden

Foutje in de tekst, Mountain lion is 2 euro duurder geworden, van 15,99 naar 17,99.

Persoonlijk vind ik het jammer dat apple alles duurder maakt.

Profielfoto

Gezellig 3 jaren geleden

Op Apps zit geen 21% btw, ze worden namelijk verkocht vanuit Luxemburg waar een lager btw-percentage geldt!

Profielfoto

Gezellig 3 jaren geleden

In Luxemburg is het btw-percentage 15%, dus dat is wat Apple afdraagt, ook over verkopen in Nederland. Dus het argument dat de btw in NL van 19 naar 21% is gegaan, snijdt geen hout.

Profielfoto

JJmac 3 jaren geleden

Kan je dan gewoon niet met dollars betalen?

Profielfoto

polansky 3 jaren geleden

Wat heeft de BTW verhoging te maken met de prijzen in de app store.
.
Die hele Appstore wordt niet gerund vanuit Nederland, maar vanuit Luxemburg waar heel andere belastingtarieven gelden dan in Nederland.
.
Bovendien belachelijke verhoging want de Euro/Dollar is momenteel 1,29 Eurootjes voor 1 dollar. De Euro is daarmee 30% meer waard dan de dollar, toch zijn de prijzen hier wederom verhoogt.
.
Het lijkt er op alsof Apple zich graag uit Europa wil terugtrekken…

Profielfoto

sedikit 3 jaren geleden

Profielfoto

Bord19 op 26 oktober 2012

Het is een schande dat Apple de prijzen zo hoog houden en je ben afhankelijk van de app store.
Terwijl de productie van een Apple product nog geen kwart van de prijs is.
D.Bor

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?