Kickstarter update: kubusdock, flitshoesje en AirPlay-blokje

16 reacties

De crowdfundingsite Kickstarter staat vol met interessante, vreemde en briljante uitvindingen die met genoeg financiële steun van bezoekers uiteindelijk werkelijkheid kunnen worden. Opmerkelijk veel projecten ondersteunen of zijn gemaakt voor Mac en iOS. Daarom struinen we bij OMT regelmatig Kickstarter af en verzamelen we de leukste projecten voor je.

Zoals de meeste Apple-gerelateerde Kickstarter-projecten zijn alle producten vandaag iOS-gerelateerd. We behandelen een sierlijk dock dat uitblinkt in eenvoud, een hoesje waarop je kunt zien als je gebeld wordt of een bericht krijgt én een blokje waarmee je naar een iPoddock kunt streamen via AirPlay.

Cube
iPhone docks zijn er in alle soorten en maten. Zelfs Kickstarter staat er vol mee. Toch zijn er weinig modellen die er zo eenvoudig en simpel uitzien als de Cube. Dit plastic bakje in de vorm van een kubus is aan de bovenkant open zodat je je iPhone er in kunt zetten. Aan de onderkant past een dock-connectorkabel waarmee je je iPhone aan kunt sluiten op stroom of je computer. Daarmee is het principe van de Cube uitgelegd, maar nog niet alle functies.

Het feit dat er ruimte om en onder de iPhone zit heeft een aantal voordelen. Zo past een iPhone er altijd in, ook met een hoesje er omheen. Nog belangrijker: de ruimte om de telefoon werkt als een klankkast voor de luidspreker onderop. Zo kun je dus luisteren naar muziek, radio of podcasts terwijl je iPhone gedockt is in de Cube.

De Cube wordt gemaakt van plastic waar met een marker op geschreven kan worden. Naast Zwart, wit en doorzichtig zijn er vier vrolijke kleurtjes om uit te kiezen. Voor de doorzichtige versie betaal je 25 dollar. De andere modellen kosten 30 dollar.

FLASHr
Wist je dat je de LED-flits van je iPhone kunt gebruiken om je te waarschuwen als je gebeld wordt of een bericht krijgt? De functie zit weggestopt in Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid en is bedoeld voor doven en slechthorenden. Zo’n visuele status-alert kan echter voor iedereen handig zijn in lawaaiige omgevingen of op plekken waar je juist stil moet zijn.

Het grootste nadeel van de flits-meldingfunctie is dat je iPhone ondersteboven moet liggen om er iets aan te hebben. Daar hebben twee Amerikanen iets op bedacht: FLASHr.

Het idee is simpel: maak een iPhone-hoesje waarbij het licht van de flits geleid wordt naar een doorzichtige rand om het toestel heen. Dat is precies wat de FLASHr doet. Het hoesje heeft een doorzichtig groene rand die aan de bovenkant en zijkant oplicht als de LED-flits aanspringt. Daarvoor moet de flits natuurlijk wel afgedekt zijn aan de voorkant. Om ‘m toch nog te kunnen gebruiken bij het maken van foto’s zit er een klepje voor dat opengeschoven kan worden.

De buitenkant van het hoesje en het doorzichtige deel dat door de flits opgelicht wordt zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je betaalt er 35 dollar voor.

Pear
Luidsprekers met een ingebouwde dockconnector hebben als voordeel dat je direct muziek kunt afspelen terwijl je iPod, iPhone (en in sommige gevallen iPad) wordt opgeladen. Er kleven echter ook een aantal nadelen aan. De belangrijkste is misschien wel dat er maar weinig dockspeakers zijn waar alle iPods en iOS-apparaten inpassen. Daarnaast moet je apparaat fysiek verbonden zijn waardoor je bijvoorbeeld niet meer op de bank kunt surfen tijdens het luisteren naar muziek.

Voor die nadelen biedt het Kickstarter-project Pear een oplossing. Het is een klein blokje dat aangesloten kan worden op de iPod/iOS-dockconnector van je luidspreker. In het blokje zit een Bluetooth-ontvanger voor audio. Je verbindt simpelweg je iPod touch, iPhone of iPad met Pear. Daarna vind je het apparaat achter het AirPlay-icoontje dat zichtbaar is in alle apps die audio uitsturen. Zo kun je dus muziek streamen met de eenvoud van een AirPlay-zone.

In tegenstelling tot de eerste twee projecten is Pear al ver over zijn beoogde investeringsbudget gegaan. Dat betekent dat je zeker bent dat het product ook daadwerkelijk gemaakt gaat worden. Je betaalt 40 dollar voor een blokje. Daarbij kun je kiezen uit wit of zwart. De makers hopen in november de eerste Pears te kunnen leveren.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  buxx

  De video’s zijn niet goed overgekomen mannen.

 • Profielfoto
  lolbroek

  De videos zijn zoals gezegd niet goed overgekomen.
  Voor de rest, interessante projecten!

 • Profielfoto
  jimeh

  De cube en de flasher lijken me maar niets.
  Cube: onhandige dock.
  Flasher: adhd gizmo.
  De Pear ziet er wel zeer interessant uit.

 • Profielfoto
  MacSjon

  Pear is een geweldige oplossing voor mensen die nu al zeuren over de (mogelijk) nieuwe dock connector op de volgende iPhone. Zelf al een hele tijd over op Airplay (toen nog gewoon Airtunes)

 • Profielfoto
  quincyt

  De cube en de flasher lijken me maar niets.
  Cube: onhandige dock.
  Flasher: adhd gizmo.
  De Pear ziet er wel zeer interessant uit.

  Jij ziet het nut van de Flasher voor mensen die in een luidruchtige omgeving of doof zijn? Je kan je telefoon toch op de rug laten liggen, terwijl je toch de flits ziet. Slim bedacht juist.
  Daarentegen (ondanks dat het mooi bedacht) vind ik de Pear juist een gizmo. Je kan ook je iPhone/iPod in de het dock zetten en (bijv.) surfen op de computer. De Pear lost duidelijk een luxe probleem op, terwijl de Flasher iets kan toevoegen voor mensen met een beperking. Naar mijn mening natuurlijk.
  Neemt niet weg dat alledrie de projecten leuk bedacht zijn en Kickstarter creatieve mensen makkelijker de mogelijkheid geeft hun idee te realiseren.

 • Profielfoto
  Mc55

  Zoek eens op eBay naar 30 pin bluetooth receiver. Bestaat al best een tijdje, het is goedkoper en ook nog eens direct leverbaar. Ik heb er zelf eentje en het is ideaal.

 • Profielfoto
  rspeerstra

  Ja precies, hier zit niets van Airplay bij. Apple kiest er simpelweg voor ook de bluetooth stereo apparaten onder het zelfde knopje te pleuren.

 • Profielfoto
  joeperrr

  Mmm, nu ik zo naar pear kijk begrijp ik niet waarom dockconnecters er niet altijd een bluetooth functie in hebben. Moet toch geen probleem zijn.

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Ik ga die website zeker opslaan. Ik hou wel van rondneuzen op dat soort sites. En nu mijn mening:

  Cube: leuk hebbedingetje dat wel, maar een beetje handig iemand kan dat ook maken met een beetje plastic omsmelten. Ik zie geen meer mogelijkheden dan mijn radiowekker. (die op mijn buro staat)

  Flasher: Best wel een stoer ding maar helaas heb ik geen iPhone. En hij is niet voor de iPod Touch voor zo ver ik weet.

  De Pear: Dit vind ik z’n onzin ding! Er zijn meer luidsprekers en radiowekkers die het zelfde kunnen met bluetooth!

  Ps. Leuk nieuws, eens een keer wat anders dan al die rechtszaken tussen apple en haar concurrenten.

 • Profielfoto
  bestbier

  Pear is TOP!!!! Hebben!

  Eindelijk iPhone met hoesje en iPad te “un”docken.
  Ook een goed idee ivm toekomstige iPhone.

  Enne…… Forget Android!

 • Profielfoto
  Twan94

  Ik zou best een ‘Pear’ willen hebben. Mijn stereoset heeft namelijk geen bluetooth maar op dit moment gebruik ik toch altijd de ingebouwde iPod dock. Maar als ik de geruchten moet geloven komt er een nieuwe kleinere aansluiting in de nieuwe iPhone (die apple waarschijnlijk in al zijn producten gaat doorvoeren) waardoor hij niet meer zo praktisch is. De Pear zou in dat geval de uitkomst zijn!

 • Profielfoto
  wensink

  Eh volgens mij hebben doven niks aan bellen…

 • Profielfoto
  AppleTim

  Eh volgens mij hebben doven niks aan bellen…

  Maar misschien wel aan SMS’en, of push-berichten ontvangen?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind de Cube wel grappig. Op het eerste gezicht wat lomp als je Apple’s eigen Dock gewend bent, maar het is wel een handige en vooral veilige plek om je iPhone neer te zetten en op te laden. Muziek afspelen kan, maar hoe wil je een nummer zoeken, doorklikken naar volgend nummer etc? Dan moet je toch met je vingers diep de Cube in!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Wensink: signaal is ook voor binnenkomende berichten en volgens mij kunnen doven prima whatsappen & emailen:)

 • Profielfoto
  SanderTreur

  Dat laatste filmpje is echt heel slecht gemaakt. En dat voor een product die wel heel interessant is, jammer.