Apple bouwt beveiligde restaurants

Nando Kasteleijn op 27 april 2012 7 reacties Laatste door Lauwrence

Naast het hoofdgebouw aan de Infinite Loop zijn er in Cupertino diverse gebouwen te vinden van Apple. Omdat de medewerkers in de zogenaamde ‘satelliet gebouwen’ niet werkzaam zijn in het hoofdkwartier, eten zij vaak in restaurants in de omgeving. Met als gevolg dat concurrenten, zoals Google en Microsoft, proberen gesprekken tussen medewerkers op te vangen. Apple is dat bespioneer zat en gaat beveiligde restaurants bouwen voor deze medewerkers.

Eén van deze nieuwe eetgelegenheden wordt twee etages hoog en krijgt naast een eetgedeelte onder andere vergaderruimtes voor vertrouwelijk overleg, lounge plekken en een binnenplaats. Daarnaast komt er een ondergrondse parkeergarage. Dan Wishenhunt, bij Apple verantwoordelijk voor de huisvesting heeft al aangekondigd dat er bij de campus aan de Results Way ook een restaurant komt.

Zoals we weten is Apple ook druk bezig met de ontwikkeling en bouw van een nieuwe grote campus op het voormalige HP-terrein. Het ‘moederschip’ zal naar alle waarschijnlijkheid de meeste medewerkers gaan huisvesten, zo’n 13.000. Of dat betekent dat deze restaurants tijdelijk zijn is niet te zeggen. De oplevering van de campus staat gepland voor 2015. Wanneer de restaurants opengaan is onduidelijk.

En nu?

7 reacties

Profielfoto

iPredict op 27 april 2012

Het lijkt me een uitstekend plan wat betreft de bestrijding van (een deel van) de spionage. Natuurlijk hangen er gwinteresseerden rond in de buurt van de campus.

Profielfoto

Lucv3l op 27 april 2012

Lijkt me inderdaad een goed idee, ben ook benieuwd naar het ‘moederschip’ ziet er veelbelovend uit:P

Profielfoto

knekkie op 27 april 2012

Er zullen zelfs dan altijd mensen zijn die lekken

Profielfoto

essiw op 27 april 2012

@knekkie,
Ja maar je kan concurrenten niet ontslaan en je eigen medewerkers die lekken wel.

Profielfoto

Brombeer op 27 april 2012

Volgens ‘Inside Apple‘ van Adam Lashinsky heeft Apple al van huis uit een enorm gesloten bedrijfscultuur, waar medewerkers van elkaar niet (mogen) weten wat ze doen. Ze hebben nog net geen chip op de stembanden.
.
Hoe gaan deze restaurants heten? Chotchkies?

Profielfoto

MacAanZee op 27 april 2012

Tjonge jonge….wat de concurrentie allemaal doet om te spioneren!!

Profielfoto

Lauwrence op 27 april 2012

Ironisch, op het voormalig terrein van HP. Woz zal het met een glimlach aanzien ^^

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?