8 GB iPad 2 naast de iPad 3?

Michiel de Vries op 01 maart 2012 39 reacties Laatste door R-Flow

Volgende week woensdag staat inmiddels met dikke rode letters gemaarkeerd in de OMT-agenda. Dan wordt de iPad 3 onthuld, hoogstwaarschijnlijk met een retina-scherm, snellere processor en een betere camera. Dit beketent echter niet dat we afscheid nemen van de iPad 2.

Volgens DigiTimes blijft de iPad 2 namelijk gewoon binnen het assortiment van Apple, zij het in afgeslankte vorm. Een iPad 2 met een capaciteit van 8 GB zou aangeboden kunnen worden voor een lagere prijs, om zo de ‘achterhoede’ meer te bewaken en tegenwicht te kunnen bieden aan goedkopere Android-tablets en de komende tablets met Windows 8. Daarnaast geeft de site ook aan dat de iPad 3 alleen geleverd zal worden in de smaken 16 en 32 GB. Waarom het topmodel van 64 GB er buiten wordt gelaten is niet duidelijk.

Ook direct gerucht moet vooralsnog met de nodige argwaan gelezen worden, aangezien DigiTimes het over algemeen niet bij het rechte eind heeft. De veronderstelling is daarentegen wel logisch, want in het segment van de goedkopere tablets heeft Apple nog geen goed wapenfeit een een goedkope iPad 2 zou bijvoorbeeld in Amerika prima de strijd aan kunnen gaan met de Kindle Fire van Amazon.

 

En nu?

39 reacties

Profielfoto

Nautdeapplefan op 01 maart 2012

Ben benieuwd! 8GB is volgensmij wel een beetje weinig voor een iPad

Profielfoto

Chorro op 01 maart 2012

Geen 64GB versie betekent voor mij nog meer zekerheid dat ik het houd bij m’n iPad 1.

Profielfoto

Bento op 01 maart 2012

Ook direct gerucht moet vooralsnog…

…goed wapenfeit een een goedkope iPad 2…

Slordig.

Profielfoto

iPredict op 01 maart 2012

Hmm apart een ander gerucht luidde dat het 16gb model gedropt wordt, omdat 16gb inmiddels te weinig zou zijn voor alle content.

Profielfoto

Ironis op 01 maart 2012

Pff, lijkt me pure onzin. Ik zie eerder gebeuren dat er een 16 Gb iPad 2 blijft, met een 32, 54 en 128 Gb iPad 3. Gezien de verhoogde resolutie en dus grotere apps lijkt downsizen geen optie..

Profielfoto

michiel112 op 01 maart 2012

Waarom het topmodel van 64 GB er buiten wordt gelaten is niet duidelijk.

iCloud?

Profielfoto

michelstams op 01 maart 2012

8gb iPad 2 is niet te verkopen. iOS neemt al meer als een gig in tegenwoordig…

Profielfoto

Tee Loo op 01 maart 2012

Waarom het topmodel van 64 GB er buiten wordt gelaten is niet duidelijk.

iCloud?

Goed punt, maar de kracht van een offline iPad is nog steeds goud waard. Denk aan vliegtuig of vakantiehuisje zonder internet.

Profielfoto

mymac op 01 maart 2012

iCloud, iTunes Match en MyPlex zorgen er voor dat ik helemaal niks op m’n iPad heb staan. Van de 16gb is maar de helft in gebruik meestal. Films/series er op zetten is veel te veel werk, zeker in vergelijking met Plex openen en tappen wat je wilt zien om te kijken. Internet is tegenwoordig op veel plekken, in elk hotel zit het sowieso en tegenwoordig ook in vliegtuigen.
8gb is echter wel heel mager. Wat al voorbij kwam: iOS neemt al ongeveer 1/8e in. Flink wat apps en dan nog Photostream zorgen er voor dat het gauw vol zit…

Profielfoto

sunapple op 01 maart 2012

8GB iPad? Ideaal voor de scholen! Op mijn school (CC Groevenbeek) zijn ze druk bezig met een digitale revolutie en geruchten gaan dat het de iPad gaat worden. Een goedkoop model lijkt mij voor zo’n school ideaal. Of 8GB te weinig zou zijn? Voor school zijn het voornamelijk boeken.. We zullen zien.

Profielfoto

Nautdeapplefan op 01 maart 2012

Een iPad is misschien alleen handig met die nieuwe boeken, maar voor de rest is het totaal niet handig voor scholen.

Profielfoto

Di May op 01 maart 2012

Wat is “myPlex” ?

Profielfoto

Peters456 op 01 maart 2012

Elk nieuwsbericht van OMT bevat minimaal 1 grammatica/type/spellingsfout. Waarom worden de berichten niet eerst gecontroleerd voordat ze op de site geplaatst worden?

Profielfoto

ramrod op 01 maart 2012

Ook direct gerucht moet vooralsnog…

…goed wapenfeit een een goedkope iPad 2…

Slordig.

Jij ontpopt je in sneltempo in de grootste zeikerd op OMT ,sneu type .

Profielfoto

sunapple op 01 maart 2012

@Nautdeapplefan: Totaal wel. Met de iPad vervang je inderdaad alle boeken, maar heb je ook toegang tot het internet en handige Apps. Qua formaat ook een stuk handiger dan die €130 Dell Inspirons (o.i.d.) die ze nu hebben. Een MacBook Air is misschien beter, maar dan de prijs..

Dus waarom niet? De boeken vervangen is op zichzelf al genoeg reden.

Profielfoto

reporterdavid op 01 maart 2012

Lets-a-go!

Profielfoto

iNicky op 01 maart 2012

@ramrod, Het wordt veel sneuer wanneer men maar wat aanbrabbelt en niet meer begrepen wordt. Helder communiceren is sowieso al lastig. Laat je de basale regels los dan loop je het risico dat je jouw boodschap niet meer over kunt brengen. Onbegrip is het gevolg.

Profielfoto

MacAanZee op 01 maart 2012

@Peters456: elke discussie hier bevat ook minstens één zeurpiet die steevast alleen gaat zeuren over een taalfoutje, zonder ook maar even op de inhoud van het bericht in te gaan. Het is hier een forum voor Apple-gerelateerd nieuws en geen website voor taalpuristen. Dan moet je toch ergens anders zijn. Bij een erg vervelende fout kan je dat best even melden, maar alléén over de taal gaan zeuren vind ik wel erg armoedig. En dat terwijl ik zelf journalist ben en dus altijd bezig met taal. Ook in elke krant en elk tijdschrift en op elke website vind je taal- of typefouten. Misschien dat ergens een Meldpunt voor Irritaties over Taal- en Typefouten ingericht kan worden. Wat je ook kunt doen is je bij OMT als corrector aanmelden. Ik denk dat ze daar blij mee zijn.

Nu even on topic: ik geloof niet dat er géén iPad 3 met 64Gb komt. Dat is niet logisch – ondanks het gebruik van iCloud. Tot nog toe is iCloud een hulpmiddel en niet een externe hard disc en zijn er nog veel problemen mee. Ook willen mensen vaak veel content aan games, muziek en films of foto’s meenemen en dan is het eerder logisch dat er meer geheugenruimte komt dan minder. Zeker op vakantie en in het buitenland is dat nodig – vooral zolang Onze Neelie de prijzen van dataroaming nog niet fors heeft laten verlagen. Ook naar concurrentie toe niet slim, want die kunnen dan makkelijk adverteren met tablets met groter geheugen.

De iPad 2 als goedkoop basic instapmodel lijkt me logisch en slim – dan wel de prijs aardig wat verlagen. Maar 8Gb lijkt me dan toch te weinig. Ik denk dan eerder aan 16Gb. Dat moet voor een instapmodel genoeg zijn.

Profielfoto

Di May op 01 maart 2012

… ” Ook in elke krant en elk tijdschrift en elke website vind je taal- of typefouten.” …

Deze zin alleen al zegt genoeg over het journalistiek anno 2012.

Er zijn tijden geweest dat ieder stukje tekst minstens eens herlezen werd.
Blijkbaar is daar nu geen tijd meer voor. Men vergeet echter dat slechte schrijfels minder vlot gelezen worden, en op de langen duur zelfs helemaal niet.

Profielfoto

Di May op 01 maart 2012

” over het journalistiek ” …

Baf ! Heb het zelf aan mijn rekker.
Moet natuurlijk ” over dé journalistiek ” zijn.

Profielfoto

MacAanZee op 01 maart 2012

Beste Di May, waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt – ook in de journalistiek. Dat heeft niets met de kwaliteit van journalistiek te maken. Bij teletekst en websites vaak wel met het bezuinigen op – of niet beschikbaar hebben van – een corrector. Kijk trouwens eerst naar de balk in je eigen oog, voordat je de splinter in de oog van een ander ziet. Je presteert het namelijk om in vijf regels tekst drie taal- en typefouten te maken! En als ik heel streng ben zelfs vier!:sarcastic:

Profielfoto

jesper211232 op 01 maart 2012

of een (micro) SD kaart slot waar maximaal 8GB in past? in de 32 GB

Profielfoto

jtd op 01 maart 2012

ik geloof niet dat er géén iPad 3 met 64Gb komt. Dat is niet logisch – ondanks het gebruik van iCloud….vooral zolang Onze Neelie de prijzen van dataroaming nog niet fors heeft laten verlagen.

Apple is vooral gericht op de Amerikaanse markt en daar spelen jouw genoemde problemen niet. Heb je daar een abo bij Verizon oid dan is dat van Oost tot West en van Noord naar Zuid hetzelfde laken en pak. Heel veel Amerikanen, echt heel veel Amerikanen, gaan nooit buiten de VS op vakantie.

Profielfoto

MacAanZee op 01 maart 2012

Ik zie Apple niet (snel) met een SD-kaart slot komen

Profielfoto

MacAanZee op 01 maart 2012

@jtd: daar heb je gelijk in. Zelfs President George Bush was nog helemaal nooit buiten de Verenigde Staten geweest op het moment dat hij president werd! (En moest hard studeren op de topografie van de rest van de wereld!). In die zin is het werkelijk absurd dat je in een minilandje als het onze voor een zelfde bedrag een abonnement hebt voor een grondgebied waar je binnen maximaal twee uur over de grens rijdt. Ik vind het daarom heel goed van Neelie Kroes dat ze dit fors gaat aanpakken! Ze wil heel snel naar 50 cent per Mb in het buitenland en binnen een paar jaar naar ‘nationale’ tarieven die gelden voor de hele EU. Dan merken ook alle mensen dat we daar wat aan hebben! Maar voor het overige willen toch ook Amerikanen content mee op hun iPad en zeker in remote areas als de enorme parken, berghutjes en verlaten vakantiegebieden die ze daar hebben!

Profielfoto

Supreme Stephan op 01 maart 2012

Dit lijkt me al een stuk logischer dan een zogenaamd kleiner iPad-model.

Profielfoto

MacAanZee op 01 maart 2012

Al zou een iPad die in je binnenzak past toch ook erg handig zijn én ik denk dat er belangstelling voor is. Ik vond het van Sony ook een grappig idee dat ze vorig jaar een opvouwbare tablet met een scherm in twee delen op de markt kwamen. Erg origineel, maar het ding is niet veel verkocht denk ik. Ik heb hem nooit in een winkel zien liggen.

Profielfoto

JoelCoster op 01 maart 2012

sunapple 2 uur geleden
8GB iPad? Ideaal voor de scholen! Op mijn school (CC Groevenbeek) zijn ze druk bezig met een digitale revolutie en geruchten gaan dat het de iPad gaat worden. Een goedkoop model lijkt mij voor zo’n school ideaal. Of 8GB te weinig zou zijn? Voor school zijn het voornamelijk boeken.. We zullen zien.

Lijkt mij niet logisch, de schoolboeken die op het moment in itunes staat (de nieuwe itunes textbooks) nemen meer dan 1gb per stuk in, dus zouden scholen de itunes textbooks niet gaan gebruiken, zo dom is apple voor zover ik weet niet

Profielfoto

jtd op 01 maart 2012

Maar voor het overige willen toch ook Amerikanen content mee op hun iPad en zeker in remote areas als de enorme parken, berghutjes en verlaten vakantiegebieden die ze daar hebben!

Ik heb nog geen ervaring met de Cloud (of moet ik zeggen GeClood), maar werkt het in de VS dan ook zo beroerd?
En als dat al zo zou zijn, dan nog denk ik dat Apple eigenwijs genoeg is om te zeggen dat men het maar met de Cloud moet doen. Net als het gewoon simpelweg ontbreken van de floppy in de iMac begin deze eeuw. Iedereen werkte met floppys, hele werkstukken, presentaties, boekbesprekingen, documenten archieven stonden er op de floppys, maar Apple vond dat het anders moest…
.
Zo ook met de harddisks in computer systemen. Ik denk dat Apple vind dat het anders moet.

Profielfoto

Ernstfoto op 01 maart 2012

Een goedkopere zou in ieder geval goed zijn voor de chinese markt.
Maar zelf zou ik nooit met minder dan 32 gig overweg kunnen mijn ipad zit vol met fotos ,muziek, apps, boeken etc.

Profielfoto

KarelWillem op 01 maart 2012

Al zou een iPad die in je binnenzak past toch ook erg handig zijn…

We hebben er hier een paar liggen.
En met twee daarvan kunnen we nog bellen ook. Dàt is pas handig!!
.
Het enige verschil is, dat op de ene iPod touch staat en op de andere iPhone.

Profielfoto

MDPNL op 01 maart 2012

8gb is wel erg weinig voor een iPad

Profielfoto

Thomas18NL op 01 maart 2012

Rond de 300 euro maken deze iPad en en word (weer) een hit:)

Profielfoto

MacAanZee op 01 maart 2012

@KarelWillem: dan is je binnenzak wel érg klein. Het formaat van iPhone en iPod noem ik broekzakformaat. In een binnenzak van bijvoorbeeld jas of jack past iets op formaat van portefeuille, dat is drie iPhones naast elkaar en scheelt dus flink.
Zo’n formaat zou voor veel mensen erg handig uitkomen, want je hoeft hem niet te dragen of mee te slepen, zit in je jas.

Profielfoto

iNicky op 01 maart 2012

Geef je idee even door aan Apple. Wellicht hebben ze daar in Cupertino nog niet bij dit fantastische idee stilgestaan:wink:

Profielfoto

flotje1 op 01 maart 2012

8GB iPad? Ideaal voor de scholen! Op mijn school (CC Groevenbeek) zijn ze druk bezig met een digitale revolutie en geruchten gaan dat het de iPad gaat worden. Een goedkoop model lijkt mij voor zo\’n school ideaal. Of 8GB te weinig zou zijn? Voor school zijn het voornamelijk boeken.. We zullen zien.

LOL dan zit ik bij jou op school xD

Profielfoto

maarten1909 op 01 maart 2012

Dit zou logischer zijn:

3 iPads:

– 8GB zonder 3G, uiterlijk en functies van de iPad 3, A5 chip
– 16GB optioneel met 3G, uiterlijk en functies van de iPad 3, A5X/ A6 Chip
– 32GB optioneel met 3G, uiterlijk en functies van de iPad 3, A5X/ A6 Chip

Dit heeft Apple namelijk al eens eerder gedaan bij de iPod Touch (8GB 3e generatie die software technisch 2e generatie was).

Mensen willen immers graag het nieuwste van het nieuwste en zo zouden ze bij het 8GB model toch het idee hebben dat ze iets nieuwers hebben maar toch nét iets goedkoper.

Profielfoto

sunapple op 01 maart 2012

8GB iPad? Ideaal voor de scholen! Op mijn school (CC Groevenbeek) zijn ze druk bezig met een digitale revolutie en geruchten gaan dat het de iPad gaat worden. Een goedkoop model lijkt mij voor zo\\\’n school ideaal. Of 8GB te weinig zou zijn? Voor school zijn het voornamelijk boeken.. We zullen zien.

LOL dan zit ik bij jou op school xD

Haha, kan zomaar gebeuren hè:lol:

Profielfoto

R-Flow op 03 maart 2012

Volgens MacRumors komt er gewoon een 64 GB versie van de iPad 3…

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?