Je Mac nu al op je HDTV met AirParrot

20 reacties

Eén van de grote, nieuwe functies van OS X 10.8 Mountain Lion is dat AirPlay Mirroring ingebouwd is. Deze functie kennen we van de iPhone en iPad en laat via een Apple TV precies hetzelfde op de televisie zien als wat op je iPad te zien is. Middels een third-party app is dit nu al mogelijk.

AirParrot zorgt ervoor dat AirPlay net als op de al over de feature beschikkende apparaten uitgevoerd wordt: je scherm wordt synchroon weergegeven op je televisie waardoor je een extra monitor hebt. De applicatie werkt zoals nodig is, maar heeft wel wat nadelen. Zo wordt er geen geluid afgespeeld en zet de Apple TV zich automatisch in slaapstand. Ook zul je een kwaliteitsvermindering waarnemen.

De ontwikkelaar van AirParrot liet weten dat hij nog aan de app werkt en dus binnenkort updates uit gaat brengen die de bugs gaan verhelpen.

AirParrot is voor $9,99 te downloaden.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Arthur345

  Mooi voor bijv. scholen. Kunnen ze ook voor Windows maken zodat de meeste middelbare scholen ook Apple TV mirroring kunnen gebruiken.

 • Profielfoto
  rdesign

  Ook zul je een kwaliteitsvermindering waarnemen.

  Bij Mac OS X 10.8 en Apple TV wordt het beeld ook omgezet naar 720p..?

 • Profielfoto
  Jan G

  Daar heeft vanmiddag menig “GODVER” geklonken naar wat ik mag aannemen.

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Zou eigenlijk AirPlay van mijn iPad naar mijn Mac willen hebben.

 • Profielfoto
  Epiloque

  Roy,

  Dat is ook mogelijk in zekere zin. Bekijk de Mac OS X applicatie AirServer eens. Misschien is het wat. Ik weet niet zeker of dat is wat je bedoeld, maar voor mij werkt het prima.

 • Profielfoto
  MacRay

  Lijkt mij dus verstandig om te wachten totdat apple met de oplossing komt, ipv geld uit te geven aan een tussen oplossing.

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Ik hoop dat Apple het notification centre annuleert, of op z’n minst mensen die Growl hebben gekocht een refund geven. Nu heb ik het een tijdje geleden voor niets gekocht. Mocht Apple geen refund geven dan haal ik Mountain Lion wel bij “andere bronnen” vandaan.

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Mountain Lion ziet onze Apple TV wel, maar geeft aan dat het AirPlay apparaat een update nodig heeft. Volgens de Apple TV is deze up to date..

 • Profielfoto
  Borg

  @Twentyeyes:
  Waarom zou Apple het notification centre moeten annuleren of je een refund geven omdat je Growl hebt gekocht?
  Er zullen nog wel meer features in Mountain Lion zitten die mensen nu hebben gekocht van andere fabrikanten.

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Omdat mensen dan geen enkele app meer zullen kopen die een functie die mist van OS X implementeert, uit “angst” dat die aankoop heel snel waardeloos wordt. Zie de app Popclip. Ziet er geweldig uit, is handig, zou hem graag kopen, maar het idee is zo simpel dat Apple er vroeg of laat mee gaat komen. Daardoor zullen de meeste mensen dat soort mooie apps of piraten, of niet kopen. Resultaat: de missende “elementen” in OS X zullen niet worden opgevuld door 3rd party developers. Er valt dan immers geen droog brood mee te verdienen. Bye bye innovatie.

 • Profielfoto
  Chillie

  $10 is best veel voor een eerste public beta..

 • Profielfoto
  KiDo

  Gewoon lekker Beamer of Airflick gebruiken, kost minder, wel audio, werken beide zeer goed (Beamer beter dan Airflick in mijn mening)
  .
  @Twentyeyes
  .
  Komop zeg, die 1,39 voor Growl gaat je tegenhouden om Lion te kopen? Als dat al een knelpunt is, misschien had je dan helemaal niet aan een Mac moeten beginnen…

 • Profielfoto
  Volkie

  Ah, Apple heeft weer een App gevonden die ze kunnen copieeren en waarmee ze kunnen zeggen dat ze revolutionair bezig zijn.

 • Profielfoto
  Kobes

  “Ik heb gisteren een Lexus gekocht zonder navigatie. Nu bieden ze hem aan met navigatiesysteem, terwijl ik net navigon heb gekocht. Ik mag hopen voor Lexus dat ze mij een refund geven of Lexus bij alle nieuwere eigenaren de navigatie eruit haalt. Anders haal ik mijn volgende Lexus wel via andere bronnen!”
  .
  Bi-zar standpunt…
  .
  En die innovatie is ook complete onzin. Was je ook boos toen Apple TimeMachine inbouwde? Geen mogelijkheden meer voor andere backupoplossingen? Wat een idiotie. Bepaalde toepassingen worden standaard, maar als 3rd party moet je dan zoeken waar jouw voordeel nog ligt. Als dat helemaal niet meer in die toepassing kan, dan is het vervelend, maar zoek je je heil weer elders. Zullen er geen takenlijst apps meer verschijnen na Lion (het zit er immers standaard in), is er geen enkele kalenderapplicatie meer te vinden? Is er maar 1 mailprogramma voor de Mac? Allemaal vragen die met “nee” zijn te beantwoorden, omdat de andere developers manieren hebben gevonden om zich te onderscheiden.
  .
  Sorry voor deze off-topic.

 • Profielfoto
  Ree

  Misschien moet er ook gedacht worden aanmensen die niet kunnen of willen upgraden naar 10.8; daar is dit product ( en een betaalde Growl ) een uitstekende aanvulling op Lion of SL.

 • Profielfoto
  Fixdeman

  Het revolutionaire is vaak dat het gebruik vlekkeloos verloopt. Zeker dadelijk met de Apple TV 3g!

 • Profielfoto
  OMT-fan

  Wat is de waarde van AirParrot als je geen Apple TV hebt?
  Ik heb een Macmini aan mijn HDTV hangen.
  Kan ik dan draadloos met mijn iPad2 naar de TV?
  Bedraad, met een HDMI-kabel werkt dat inmiddels wel….

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Roy,

  Dat is ook mogelijk in zekere zin. Bekijk de Mac OS X applicatie AirServer eens. Misschien is het wat. Ik weet niet zeker of dat is wat je bedoeld, maar voor mij werkt het prima.

  Bedankt voor de tip! Werkt best goed, alleen nog geen ondersteuning voor AirPlay Mirroring. Maar het is een begin:)

 • Profielfoto
  kerelvent

  @Twentyeyes
  Doe niet zo raar. Ik heb handenvol apps gekocht die iets deden dat vroeg of laat in OS X werd geïmplementeerd. Mooi voor de ontwikkelaars, hebben ze geld om heel gefocussed Apple te one-uppen, mooi voor mij want ik had al jaren een functie die Apple Apple-waardig acht.
  Bovendien: veel van de functies die Apple jat, zijn veel oppervlakkiger. Zie Reading List: Instapaper/Read It Later killer of juist een manier voor de voorgenoemden om meer klanten te werven die wat meer diepgang zoeken?
  .
  Ik had jaren geleden trouwens een gek wit apparaat met een wieltje voorop dat twee gieg muziek kon dragen en afspelen. Dat kan mij iPhone nu ook! Gaat Apple mij dan het geld van dat malle apparaat teruggeven? Ohnee, dat is de prijs dan dit soort vooruitgang die mij in jubelstemming kan brengen.
  .
  (Was stiekem een troll, toch? Je bent niet écht zo cheap dat je voor iets van de prijs van een brood zo gaat mekkeren?)

 • Profielfoto
  INCTRL

  Als je een Ps3 hebt kan je toch beter gebruik maken van de gratis Ps3 mediaserver? HD vids streamen incl geluid.