iPhone opladen? Hout sprokkelen!

15 reacties

‘Concullega’ Richard IJzermans van Apple Tips beklimt op dit moment de Kilimanjaro in Tanzania en het is te hopen dat hij zijn CampStove heeft meegenomen. Zo niet, dan moet hij het op zijn tocht doen zonder een opgeladen iPhone, GPS, LED-lampje of andere apparatuur.

De BioLite CampStove is namelijk meer dan een kacheltje om je water op te koken. Door hitte van het vuur om te zetten naar elektriciteit, kun je via de USB-poort je iPhone opladen. De CampStove is een kleine variant van de HomeStove, een grotere variant die speciaal bedoeld is voor onderontwikkelde landen. Niet alleen wordt er op deze manier stroom gegenereerd, maar wordt ook de uitstoot van schadelijke rook tegengegaan. Jaarlijks sterven namelijk 1.6 miljoen mensen aan ziekten die veroorzaakt worden door rook van hout.

De BioLite CampStove komt dit jaar op de markt voor slechts 129 dollar. De HomeStove wordt op dit moment geproduceerd, maar een prijs is onbekend.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  cool!!! als ik ooit (weer) ga kamperen, dan koop ik dit ding, zodat ik voor mijn iOS gadgets in ieder geval van stroom ben voorzien!:)

  NB De speler van Vimeo staat erg zacht ingesteld en mist de besturingsbalk, dus kan het volume ook niet hoger gezet worden vanuit de video/flash-file zelf, is dit op te lossen?

 • Profielfoto
  iFlorens

  Ziet er goed uit! Als je veel kampeert kan dit handig zijn!

 • Profielfoto
  appelboer

  maar volgens dit bericht zal zijn iPhone op grote hoogte alsnog uitvallen…

 • Profielfoto
  Jaysaintonge

  Heb met mijn Ipad 1 verkocht, hopen dat de 3 snel komt!!

 • Profielfoto
  nebilem

  Heb met mijn Ipad 1 verkocht, hopen dat de 3 snel komt!!

  Je zit in verkeerde bericht.

  http://www.onemorething.nl/2012/02/komt-de-ipad-3-op-6-maart/

  Deze moet jij hebben.

 • Profielfoto
  iPredict

  Bijzonder innovatief. In de toekomst zullen we overal stroom vandaan moeten halen om onze behoeften te voorzien (en dat zonder olie). We kunnen er maar beter alvast aan wennen

 • Profielfoto
  FreekKlaasen

  Het zal wel handig zijn voor die mensen in de rimboe

 • Profielfoto
  pim939

  Lol, maar ik denk dat je toch beter wat extera opgeladen accu’s kunt meenemen.

 • Profielfoto
  sunapple

  Nah, dat heeft mn tent al..:lol:

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Waarom denken mensen dat je geen stroom hebt als je gaat kamperen? x)

  Ik kampeer al heel m’n leven maar ik heb gewoon altijd stroom gehad hoor!

 • Profielfoto
  ruben

  SIRI-eus vet die oplader

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Ik ben benieuwd hoeveel kubieke meters hout er in moet om je telefoon vol te krijgen. Wel een leuk idee.

 • Profielfoto
  Djmichel

  @Thomas18NL, met kamperen word ook niet altijd een tentje op een camping bedoeld waar je stromend water of elektriciteit hebt:)

  Ik kan me herinneren dat ik op een berghelling in Ierland kampeerde waar het ideaal was geweest om een warm vuurtje en daarmee een volle iPhone gehad te hebben. Dit is de categorie kamperen / backpacken:)

  Deze komt wel op m’n verlanglijstje:)

 • Profielfoto
  Joegoedebom

  Nou als ik daar ooit ben zal ik me lader mee nemen maar voorlopig ben ik daar niet te vinden al helemaal niet zonder iphone, ik had laatst een iphone zonne lader gekocht bij http://www.laderwebshop.nl werken die echt op zon of op uv ?

 • Profielfoto
  quentin710

  Nice cool ding