Eddy Cue neemt Grammy Steve Jobs aan

18 reacties

Bij de uitreiking van de Grammy’s werd dit jaar niet alleen de net-overleden Whitney Houston postuum geëerd. In september vorig jaar werd al bekend gemaakt dat Steve Jobs een Grammy award zou krijgen. Deze hoogste blijk van waardering van de muziekindustrie werd hem gegund voor de revolutie die Apple onder zijn leiding teweeg heeft gebracht in de manier waarop er wereldwijd muziek gekocht en beluisterd wordt.

Eddy Cue, Apple’s President of Internet Software and Services en daarmee ook verantwoordelijk voor iTunes, nam zaterdagavond de Grammy namens Steve’s weduwe Laurene, zijn kinderen en iedereen bij Apple in ontvangst tijdens een Special Merit Grammy Award-gala.

Naast de toespraak van Eddy Cue werd Steve Jobs ook herdacht door een musicus waar hij zelf groot fan van was. Cellist Yo-Yo Ma was een persoonlijke vriend van Steve en vaak geziene gast bij Apple keynotes en Media Events.

Before I met Steve, I first had to say no to him. In the early ’90s, I was touring like a madman, trying to juggle professional commitments and a home life with a young family, when a call came in. Steve Jobs was getting married at Yosemite and he wanted me to play. I declined with great regret. When we met, years later, I was also introduced to his wife and children. The simplicity, directness and openness of his family really struck me. Steve showed me the things he cared about, and I shared the music I would have played at their wedding. From there, the friendship grew.

There were many more meetings, sometimes for a picnic dinner before concerts, other times grabbing lunch after one of his legendary presentations. Steve was ever eager to share the latest “one more thing.” I will never forget how he pulled out a prototype of the iPhone for me and the astonished members of the Silk Road Ensemble at UC Berkeley, or the conversation about intuition versus intelligence and the importance of stimulating disciplined imagination in our students to ensure an innovative workforce. His life’s work was a reflection of his father Paul’s lesson: “When you make something, make sure the back is as beautiful as the front, even if nobody sees it.”

This last year we had three visits, and in the spring Steve asked me to play at his funeral. I said I would, if he would speak at mine. Needless to say, Steve got his way. I, like so many others, will always be grateful for the impact he had, for the beautiful tools that have helped change my thinking, but even more so for his extraordinary friendship.

De overige awards zijn zondagavond uitgereikt tijdens de 54e Grammy Award Ceremony in Los Angeles.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Dustin24

  Hoe vet is het als je zelfs na je dood nog een award ergens voor krijgt:lol:

 • Profielfoto
  robbinonline

  Mooi hoe Eddie oprecht Steve bedankte en miste op het einde.

 • Profielfoto
  ro_me

  Hoe vet is het dat er na je dood een FBI file opduikt waarin staat dat je eigenlijk maar een naar mannetje bent met een persoonlijkheid als een ‘rot’ Appletje.

 • Profielfoto
  Monsta

  @ro_me zo te lezen solliciteer je zelf ook behoorlijk naar die omschrijving. Spiegeltje nodig?

 • Profielfoto
  McNismo

  Jezus, wat is ‘@ro_me’ voor zielig mannetje (of vrouwtje). Volgens mij ben jij niet helemaal wijs.

 • Profielfoto
  ro_me

  Jezus, wat is \’@ro_me\’ voor zielig mannetje (of vrouwtje). Volgens mij ben jij niet helemaal wijs.

  Oh ja, en waarom dan wel? Mannetje trouwens.

 • Profielfoto
  Monsta

  @ro_me ten eerste omdat je reactie offtopic is en ten tweede omdat je je reactie puur geplaatst is om een negatieve toon te zetten en daarmee bewijs je dat je een naar mannetje bent en onder de OMT’s vanaf heden bekend als een rot appeltje.

 • Profielfoto
  ro_me

  @ro_me ten eerste omdat je reactie offtopic is en ten tweede omdat je je reactie puur geplaatst is om een negatieve toon te zetten en daarmee bewijs je dat je een naar mannetje bent en onder de OMT\’s vanaf heden bekend als een rot appeltje.

  Wow, wat een reactie zeg! Ga je niet een beetje ver? Het was eigenlijk bedoelt om het contrast te verduidelijken tussen het krijgen van een Grammy en de FBI die je beoordeeld als vervelende egoistische persoonlijkheid zonder enig sociaal vermogen.

 • Profielfoto
  Diastro

  Niet om te lopen haten ofzo, maar als je Steve zo’n naar mannetje vindt, wat doe je dan hier?

  On topic:

  Kort en krachtig van Eddy, heel mooi gezegd.:)

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Kom op jongens geen ruzie, wees blij dat Steve nog een Grammy heeft gekregen:)

 • Profielfoto
  Bento

  ?…maar als je Steve zo\’n naar mannetje vindt, wat doe je dan hier?

  Als je nieuws wilt lezen of vragen hebt maar geen fan bent van die leugenaar, mag je hier ook gewoon komen hoor.

  de net-overleden

  Streepje mag weg hoor.

 • Profielfoto
  Monsta

  @ro_me Mijn excuses, ik dacht de zoveelste misplaatste anti-apple reactie te lezen..

 • Profielfoto
  Bento

  @ro_me Mijn excuses, ik dacht de zoveelste misplaatste anti-apple reactie te lezen..

  Respect.

 • Profielfoto
  ro_me

  Niet om te lopen haten ofzo, maar als je Steve zo\’n naar mannetje vindt, wat doe je dan hier?

  On topic:

  Kort en krachtig van Eddy, heel mooi gezegd.:)

  Hoe kom je er bij dat ik dat vind?

 • Profielfoto
  fl-ris82

  Niet om te lopen haten ofzo, maar als je Steve zo\’n naar mannetje vindt, wat doe je dan hier?

  On topic:

  Kort en krachtig van Eddy, heel mooi gezegd.:)

  Dat zegt hij niet, hij zegt dat de FBI dat in een dossier heeft staan.
  Hij is zelf geen hater.

 • Profielfoto
  spacefreek

  30 seconden reclame, buiten proporties..

 • Profielfoto
  JTD

  maar als je Steve zo\’n naar mannetje vindt, wat doe je dan hier?

  Heb jij een relatie met hem dan?
  Ik ken hem niet, hoef hem niet te kennen, zal hem nooit leren kennen, maar toch ben ik geïnteresseerd in Apple nieuws, mag dat wel van jou?

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  de net-overleden

  Streepje mag weg hoor.

  Ik vind jou een naar mannetje met je typefouten complex… :thumbsdown: