Apple’s iTV bestaat… in Canada

12 reacties

Zowel de iPhone als de iPad bestonden al jaren als hersenspinsel bij bloggers en Apple-fans voordat ze daadwerkelijk werden aangekondigd door Apple. Dat zelfde lijkt te gebeuren met Apple’s HD TV, die door de fans al omgedoopt is tot iTV. Sinds 2008 wordt gespeculeerd over dit apparaat. Volgens een Canadese krant is Apple inmiddels echter zo ver gevorderd met de iTV dat het product inmiddels getest wordt… in Canada.

Volgens de Canadese krant Globe and Mail is Apple op dit moment op zoek naar partners om de iTV op de markt te brengen. Daarvoor wordt op dit moment een prototype van het apparaat getest door Bell en Rogers, twee bedrijven die televisie-abonnementen aanbieden in Canada. Anonieme bronnen hebben dit meegedeeld aan de krant.

De bronnen geven ook details over het product. Zo zou Siri ingebouwd zijn om de iTV te bedienen. Daarnaast kan de televisie ook met handgebaren bediend worden vanaf een iPhone of iPad. Op het beeldscherm zou naast het bekijken TV-programma’s en films ook gevideochat en gesurft kunnen worden.

De genoemde specificaties van de iTV zijn niet nieuw. In het geruchtencircuit zijn deze kenmerken de afgelopen maanden vaker langsgekomen. Het meest nieuwswaardige aan het bericht van de Globe and Mail is dan ook dat Apple de iTV blijkbaar via specifieke partners wil aanbieden. Dankzij deze strategische samenwerkingen is Apple ervan verzekerd dat het apparaat in de praktijk zal werken zoals in Cupertino bedacht is. Partners kunnen zich op hun beurt onderscheiden van concurrerende televisie-providers door de iTV exclusief te kunnen aanbieden.

Het exclusief verkopen van een product, inclusief bijhorende diensten bij één provider is niet nieuw in de telecom-markt. Bij de introductie van de iPhone gebeurde immers het zelfde. Het zou echter een compleet nieuwe strategie zijn in de televisiemarkt. Apple kan zich, net als bij de iPhone, zo invechten in een markt die verzadigd lijkt.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Klinkt interessant, tot het deel dat exclusieve bij een provider. Ik wil echt niet voor m’n tv een provider..

 • Profielfoto
  wouwout

  hoera weer een halleluja bericht over Apple.
  .
  Helaas is er op OMT niks te vinden over:
  * de problemen met Rosetta na de laatste software update van Snow Leopard
  * het terugtrekken van de delta update naar 10.7.3, door Apple (er is dus wel wat aan de hand)
  Op andere mac sites, zoals macrumors.com zie je deze berichten wel staan.
  .
  OMT is tegenwoordig de Apple Goed Nieuws Show. Hoe zit dit? Is OMT een fanboy site met objectieve uitgangspunten? Of is het alleen maar pro-Apple (zo ja, waarom? En wat zijn de afspraken met Apple).
  .
  Ik lees deze site ruim 10 jaar en merk het afgelopen jaar dat er alleen nog maar positieve berichten over Apple staan, of dat negatieve berichten meteen zo worden ‘gespind’ dat het alsnog positiever wordt (of een sneer naar de concurrentie is).

 • Profielfoto
  csteelooper

  @THomas18NL: Wakey, Wakey! Die héb je al. Hoe denk je anders dat je beeld krijgt op je TV? Je hébt al een provider… Provider >< Telco. Kabel- en satellietmaatschappijen zijn OOK PROVIDERS. Dusss…

  On topic: ik wil m'n TV al een halve eeuw vervangen, maar nu ga ik echt even (?) wachten. Op z'n minst tot ik hoor wat de definitieve specs van de zoveelste iDevice zullen zijn. Ben ERG benieuwd!

  hoera weer een halleluja bericht over Apple.

  So what??
  .

  Helaas is er op OMT niks te vinden over:
  * de problemen met Rosetta na de laatste software update van Snow Leopard

  Oh nee??? Als je dit had gelezen had je beter geweten (laatste posts)…
  .

  * het terugtrekken van de delta update naar 10.7.3, door Apple (er is dus wel wat aan de hand)

  Moet dat op álle Mac-sites staan dan? Zoals je zelf al schrijft:

  Op andere mac sites, zoals macrumors.com zie je deze berichten wel staan.
  .
  OMT is tegenwoordig de Apple Goed Nieuws Show. Hoe zit dit? Is OMT een fanboy site met objectieve uitgangspunten? Of is het alleen maar pro-Apple (zo ja, waarom? En wat zijn de afspraken met Apple).

  Wat denk je nou zelf? Ben jij soms een eeuwige pessimist? Of hongerig naar slecht nieuws? Dat zijn van diezelfde vooringenomen vragen als die jij hier stelt. DENK JE ECHT DAT OMT ALLEEN MAAR GOED NIEUWS BRENGT? Think AGAIN, MAN!
  .

  Ik lees deze site ruim 10 jaar en merk het afgelopen jaar dat er alleen nog maar positieve berichten over Apple staan, of dat negatieve berichten meteen zo worden \'gespind\' dat het alsnog positiever wordt (of een sneer naar de concurrentie is).

  Ik heb toch ook genoeg pessimistische/minder goede berichten voorbij zien komen. Misschien eens je éigen filters nakijken?

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  Sorry wouwout, maar da’s echt onzin. Een greep van de berichten van de afgelopen week:
  – bug in iTunes Match
  – discussie over Foxconn-werkomstandigheden (podcast)
  – vreemde voorwaarden iBooks author aangepast
  – vreemd verbod op witte iPhone-plaatjes
  – verbod op iCloud
  – Filevault te kraken
  – CUI-bug in 10.7.3
  – beveiligingsprobleem in iMessage…

  en da’s alleen de afgelopen week. It’s all in the eyes of the beholder denk ik.

 • Profielfoto
  Makkiej

  Ben benieuwd.. moet ik strakjes naar 1 vd grote aanbieders ipv onze lokale glasvezelaanbieder.

  Denk ook dat het nog wel een tijd zal duren voor dit hier erdoor is, aangezien het niet alleen een product is, maar dus ook afspraken met ISP’s zal Nederland wel weer laatste prio hebben.
  Jailbreaken dus! en gewoon ergens los kopen:P

 • Profielfoto
  Headphonez

  @csteelooper: Werken die zwartwit teeveetjes nog?

  OT: zucht voor dit “nieuws”. Geen goed geanimeerde 3D voorbeelden als de iPhone 5, want natuurlijk weten we allang hoe die eruit ziet! Net als de iPad 3 en 4 natuurlijk! Inhoudsloos nieuws!

 • Profielfoto
  csteelooper

  @csteelooper: Werken die zwartwit teeveetjes nog?

  Nee. Helaas niet (had ik wel grappig gevonden :razz:)… Ik haal zelf de halve eeuw nog niet, dus da’s ook bij wijze van spreken. Maar het is tegelijkertijd al érg lang geleden dat ik een nieuwe TV heb gekocht. Dit zou wel de soort TV zijn waar ik naar op zoek ben.

 • Profielfoto
  Roko

  Tja, dan zal iTV voor een groot deel van de Nederlandse huishoudens buiten bereik blijven als ze exclusief willen gaan. Want stel Ziggo gaat er mee aan de haal dan kun je het bij UPC wel schudden.

 • Profielfoto
  quincyt

  Ik hoop niet dat ze het hier in Nederland

 • Profielfoto
  quincyt

  (te snel gedrukt)… alleen met KPN gaan aanbieden. Die hebben toch wel een serieus beperkt aanbod aan zenders vergeleken bij bijvoorbeeld Ziggo (alhoewel je bij Ziggo wel extra pakketten moet afnemen hiervoor).

  De tijd zal het leren. Ik ben in ieder geval heel benieuwd!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @quincyt; alsof we gebaat zijn met zoveel mogelijk zenders.
  Er word nu toch bijna uitsluitend gekloond en/of herhaald.
  We moeten juist terug naar een flink aantal zenders minder.
  Ik kijk al helemaal geen ‘live’-TV meer.

 • Profielfoto
  ZCase

  @csteelooper: de overgrote meerderheid van de Nederlanders heeft inderdaad een provider voor televisie, maar ik ken mensen die via DVB-T alleen de publieke omroepen ontvangen zonder abonnement. Zelf kijk ik via DVB-S naar de publieken, het complete Engelse FreeSat pakket en nog vele andere free-to-air zenders. Zonder abonnement heb ik niet de commerciëlen van RTL en SBS, maar laat ik daarvoor nou ook geen euro over hebben. Mocht de iTV zijn kunsten alleen vertonen door tussenkomst van een TV-aanbieder, dan moet het wel iets heel bijzonders worden, wil ik daarvoor ook een abonnement op een basispakket of zoiets gaan afnemen. Zoals het nu wordt voorgesteld, lijkt het me geen ervaring die het predikaat ‘amazing’ verdient. Zoals ook mijn (1e generatie) AppleTV nog altijd teleurstelt, omdat het filmaanbod in de Nederlandse iTunesstore uit weinig meer bestaat dan voorspelbare Hollywood kaskrakers. Ik reken daarom eigenlijk op iets totaal anders als het om de iTV gaat en blijf nieuwsgierig zonder op dit moment ook maar iets als vaststaand aan te nemen.