Apple bevestigt datum opening Store Amsterdam

34 reacties

Gisteren kon je het al op One More Thing lezen, maar vandaag heeft Apple het officieel bevestigd: de Amsterdamse Apple Store gaat 3 maart open. Om 10 uur ’s ochtends mogen de eerste klanten naar binnen. Dat staat te lezen op een gloednieuwe Retail-pagina van Apple.com/nl die vandaag online gegaan is.

Op de pagina zijn een aantal nieuwtjes over de Store te vinden. zo blijkt de winkel net als de meeste winkels in het centrum van Amsterdam ook op zondag geopend te zijn. Opvallend is dat de Apple Store maandag tot en met woensdag tot 21 uur open is en donderdag tot en met zaterdag zelfs tot 22 uur. 

De Apple Store iOS-app zal binnenkort ook in de Nederlandse App Store te vinden zijn, zo blijkt uit de retail-pagina. Met de App kunnen onder andere afspraken gemaakt worden met een Genius of een One to One-workshop geboekt worden. Wie de app al gedownload heeft de in de Amerikaanse Store komt de Amsterdamse Store al tegen, maar het maken van afspraken werkt nog niet.

Screenshot van de Apple Store-app

Ook de agenda van workshops is op de retail-pagina al te vinden. Op de openingsdag heeft men het nog te druk met feestvieren, maar vanaf zondag 4 maart worden er dagelijks workshops gehouden over iCloud, iLife, OS X Lion en andere Apple-gerelateerde onderwerpen. Naast reguliere workshops lijkt Apple ook van plan te zijn om speciale workshops voor gezinnen, leerkrachten en kinderen te gaan organiseren.

Vanaf 3 maart is er in ieder geval dus genoeg te doen aan het Leidseplein.

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  laurenske

  Nu ben ik toch wel even jaloers, als fervente Antwerpenaar! Maarja, als er een apple store in België komt, dan is het zeker wel in Anwerpen want: wij zijn de grootste stad van België, Vlaanderen is rijker dan Brussel en Wallonië, hier zijn mensen wel 3 tot 4 talig, wij hebben de duurste en grootste winkelstraten, en we hebben de historische gebouwen. Maar toch: veel plezier ermee.

 • Profielfoto
  sjoerdl

  Nice ik ben erg benieuwd:D
  Binnenkort maar eens een bezoekje die kant op doen!

  @Laurenske: Ik kan het niet laten even op je te reageren, ondanks je erg nutteloze bijdrage. Ben je wel eens in Amsterdam geweest? Er zijn meer dan 100 nationaliteiten, je hebt winkels in alle categorieën en prijsklassen en aan historische gebouwen geen gebrek!

 • Profielfoto
  Dutchster

  Waarom het opscheppen over Antwerpen en je bankrekening? (of iig de bankrekening van de gemiddelde Antwerpenaar..) aan de ene kant snap ik wel dat de winkel tot laat open is, aan de andere kant, alles er omheen is dan al lang dicht dus zal het er heel rustig zijn..

 • Profielfoto
  Macman

  Ik hoor daar toch een ondertoon van jaloezie klinken vanuit Antwerpen!

 • Profielfoto
  Tuvok

  Persoonlijk boeit die store mij niet. Als ik mijn producten dicht bij huis kan halen. Bedoel zelfs de Dixons heeft Apple producten. Waarom zou je dan naar die echte Apple store gaan.

 • Profielfoto
  Mac Daddy

  Donderdag tot en met wat? Misschien wordt er ook tot 22.00 uur bedoelt, maar het is nogal een kromme zin zo.;)

 • Profielfoto
  FlorisW

  Het logo is wel leuk bedacht trouwens.

 • Profielfoto
  Patrick1995

  Ben aan het twijfelen of ik er naar toe ga, is eigenlijk wel een must voor mij om als Apple fan daar de eerste dag geweest te zijn. Maar denk dat het heel druk wordt. En heb geen nieuwe Apple producten nodig…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …aan de ene kant snap ik wel dat de winkel tot laat open is, aan de andere kant, alles er omheen is dan al lang dicht dus zal het er heel rustig zijn…

  De Albert Heyn hier om de hoek is ook elke dag tot 10 uur open, terwijl de rest van de winkels dan al uren dicht is.
  .
  En het is het Leidseplein toch? Daar barst het van de café’s, restaurants en uitgaanspubliek. Allemaal avond-volk dus.

 • Profielfoto
  MDF

  zelfs op zondag open…

 • Profielfoto
  Night

  Iedereen heeft nu een mail in zijn mailbox?

 • Profielfoto
  lekiam97

  Wie gaat er al ’s ochtend voor de deur liggen?
  Ik wel in ieder geval!

 • Profielfoto
  laurenske

  @sjoerdl Ja, ik ben al een paar keer in Amsterdam geweest, en uiteraard verdiend die stad eerst een Apple Store. Daar is geen twijfel over. Maar wat ik gewoon bedoelde was dat (volgens mij) er voor Antwerpen zal gekozen worden als er een Apple Store in België komt, dit in plaats van Brussel. (En mijn bankrekening is helemaal niet zo vet hoor! Het zijn gewoon studies die hebben uitgewezen dat Wallonië en Brussel ongeveer gelijk staan met Portugal op het vlak van levensstandaard en Vlaanderen boven Nederland.)

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Nu ben ik toch wel even jaloers, als fervente Antwerpenaar! Maarja, als er een apple store in België komt, dan is het zeker wel in Anwerpen want: wij zijn de grootste stad van België, Vlaanderen is rijker dan Brussel en Wallonië, hier zijn mensen wel 3 tot 4 talig, wij hebben de duurste en grootste winkelstraten, en we hebben de historische gebouwen. Maar toch: veel plezier ermee.

  De Antwerpen is t’stad , de rest is parking mentaliteit
  Die dikkenek mentaliteit macht mir zum kotzen

  Antwerpenaren beschouwen zichzelf het centrum van het universum :slant:
  Keep real !

 • Profielfoto
  Aidovive

  Sowieso leuk dat we binnenkort in heel NL ook gebruik kunnen maken van de Apple Store App.

 • Profielfoto
  Aidovive

  @Soulshaker Van die mentaliteit hebben veel Amsterdammers ook last trouwens;-)

 • Profielfoto
  Bosdavid

  @Soulshaker Van die mentaliteit hebben veel Amsterdammers ook last trouwens;-)

  Inderdaad! Wat nou de meerwaarde is van Amsterdam…
  Persoonlijk begrijp ik dan ook van geen kant dat de eerste Nederlandse Apple Store niet in Rotterdam staat.;)

 • Profielfoto
  lekiam97

  Ik vind persoonlijk dat hij in Eindhoven moest, dat is niet alleen de slimste regio van Nederland, maar er zitten ook de meest technologische mensen.

  En het is ook gewoon verl dichterbij voor mij!

 • Profielfoto
  smalle50

  gho voor de deur gaan liggen als je t-shirt wil zal wel niet moeten denk ik, in de rss apple hot news staat: “De eerste Apple Store in Nederland, gevestigd aan het Leidseplein in Amsterdam, opent op 3 maart a.s. zijn deuren. ‘s Morgens om 10 uur vindt de Grote Opening plaats. Je bent van harte uitgenodigd om dat samen met ons te vieren: de eerste 4500 bezoekers krijgen een gratis Apple T-shirt.”

 • Profielfoto
  nrg

  Wat mij betreft had ie in Delfzijl moeten zijn, gewoon omdat het kan.

 • Profielfoto
  CorMac

  Waarom het opscheppen over Antwerpen en je bankrekening? (of iig de bankrekening van de gemiddelde Antwerpenaar..)

  Waarom? Dat is eigen aan de gemiddelde Antwerpenaar.

 • Profielfoto
  toineenzo

  Heb zijuist ook een mail van apple gekregen! Ik keek op de site van apple en zag dat ze. Zelfs zonerkampen aanbieden! Ongelooflijk! Ook nog gratis!!

 • Profielfoto
  Suuske

  Waarom nu weer die kat naar Antwerpen, ik ben zelf Nederlander, maar kom liever in Antwerpen dan Amsterdam. Ook dit is volgens jou nutteloze info, maar laten we elkaar eens wat respecteren. Naar de Apple store ga ik so wie so naar toe. Ben benieuwd.

 • Profielfoto
  Aerea

  Je zou de gemiddelde Amsterdammer eens over zijn stad moeten horen. *kotst heftig* Nee, doe mij inderdaad maar Antwerpen dan. Maar wel heel vet dat deze store opent. Lijkt me erg gaaf en dan heb ik eindelijk eens een reden om naar Amsterdam te gaan!:D

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Zonde van al dat geld.
  Wie koopt er nou z’n Mac/Pad/Phone nou nog in een winkel?

  Jullie lopen achter, tegenwoordig kan dat ook online hoor?

  :P

 • Profielfoto
  lekiam97

  Wie gaat er heen en hoe laat gaan jullie???

 • Profielfoto
  jonahke

  Wanneer komt er eindelijk eens een Apple Store naar België !? (het liefst dan in Antwerpen):)
  Maar tot dan zal ik af en toe naar Amsterdam moeten gaan:D

 • Profielfoto
  R0913R

  Iedere werkdag zeker tot 18.00 uur workshops en trainingen… behalve woensdag de 7e… toeval?

 • Profielfoto
  elidepeli13

  Gebeurt er eigenlijk nog iets bij de opening? Een optreden, presentatie of iets dergelijks?

 • Profielfoto
  R-Flow

  Als ik Apple was zou ik helemaal geen winkel uitbrengen in België, dat land staat al jaren op de vooravond van een burgeroorlog omdat ze het maar niet eens kunnen worden over het taaltje dat gesproken moet worden. Tot overmaat van ramp is de infrastructuur verrot tot op het bot want al het geld gaat naar die drie regeringen met elk 10.000 parlementariërs die alleen maar lopen te bekvechten. Anyway…

  Je zou de gemiddelde Amsterdammer eens over zijn stad moeten horen. *kotst heftig*

  En de rest van Nederland grijpt zo’n beetje iedere kans aan op Amsterdam af te zeiken dus tja dan krijg je vanzelf zo’n tegenbeweging.;-)

 • Profielfoto
  DaveFlash

  voor iedereen die de vreugde op zijn eigen Mac/PC mee wil vieren hier wat bureaubladachtergronden:

  16:9 breedbeeld 1920×1200
  4:3 fullframe 1600×1200
  Voor iPad, iPhone en iPod touch, ga je naar de website van mijn goede vriend Bas van der Ploeg. Of ga direct op je iOS-apparaat naar deze speciale pagina.

 • Profielfoto
  lekiam97

  De 4:3 fullframe werkt bij mij niet!
  Toch bedankt voor de andere.

 • Profielfoto
  BasiX

  @DaveFlash Mensen kunnen ook met hun iOS-device naar http://basvanderploeg.nl/wallpaper gaan, dan worden ze automatisch doorverwezen naar de mobiele pagina.:)

 • Profielfoto
  hifi

  laurenske leer eens uw cultuur kennen, antwerpen is al belachelijk enkel om het feit dat er mensen rondlopen die denken dat ze de rijkste stad zijn en de grootste en de beste. beetje kindermentaliteit me dunkt. als er al een apple store komt zal dat mooi in de hoofdstad zijn. waarom? EU-top, centrum van Europa, het merendeel dat belgie bezoekt, gaat naar brussel ook. dus ik denk niet dat antwerpen dat daar egens bovenaan het land ligt zoveel meerwaarde heeft.