Apple nodigt pers uit voor educatie-event

Koen van Tongeren op 11 januari 2012 36 reacties Laatste door Fietsbel

Apple heeft uitnodigingen gestuurd naar diverse blogs voor een persevenement op 19 januari in het New Yorkse Guggenheimmuseum. Onderwerp van de bijeenkomst is educatie.

Begin januari werd al gesproken over een dergelijk evenement aan het einde van de maand. Vermoed wordt dat Apple een vernieuwende content- en distributiesamenwerking zal aankondigen voor digitaal leermateriaal op de iPad.

In de biografie van Apple’s voormalig CEO Steve Jobs staat te lezen hoe de educatieve boekenmarkt al lang op zijn radar stond. Jobs zou auteurs willen inhuren om hun boeken te herschrijven voor de iPad. Deze zouden dan gratis verstrekt worden aan Amerikaanse scholen die iPads willen inzetten voor hun onderwijs.

Wat de aankondiging op 19 januari ook is, het is waarschijnlijk dat de focus van Apple op de Amerikaanse onderwijsmarkt zal liggen. Desalniettemin volgt OMT het evenement hier van minuut tot minuut en doen we live verslag.

Koen van Tongeren is mede-oprichter van One More Thing. Daarnaast is hij zelfstandig filmmaker en is hij te vinden op Twitter, Facebook en Instagram. Lees meer artikelen van Koen.

En nu?

36 reacties

Profielfoto

html-junky op 11 januari 2012

Wanneer?

Profielfoto

spacefreek op 11 januari 2012

Benieuwd, education announcement. Is die er wel eens eerder geweest?

Edit: misschien studieboeken in de iBookstore?

Profielfoto

Chiel1990 op 11 januari 2012

Hopelijk wordt dan eindelijk het nieuwe pakket van iWork aangekondigd. Een goede samenwerking tussen iOS en Mac zou heel fijn zijn.

Profielfoto

macpro op 11 januari 2012

Apple begint een Open Universiteit en noemt het de iOU:wink:

Profielfoto

Retyro op 11 januari 2012

Apple begint een Open Universiteit en noemt het de iOU:wink:

i Owe You, lol. Anyway, ik als student ben erg benieuwd, maar wat het ook is het zal wel weer even duren voordat wij Nederlanders er van kunnen genieten.

Profielfoto

lalalalalalalalal op 11 januari 2012

Opvolger voor de eMac ? iBook / MacBook (White). Of een iPad 3 met eInk scherm:) haha leuk altijd dit.

Profielfoto

imathieu op 11 januari 2012

Studieboeken in iBooks zouden super zijn! Nu bestaan er al apps hiervoor (vb. Inkling), maar het aanbod is beperkt en de prijzen te hoog. Hopelijk zorgt Apple opnieuw voor een revolutie.

Profielfoto

i_yell0wi7 op 11 januari 2012

iWork 12?

Profielfoto

Tuvok op 11 januari 2012

Chiel1990

Inderdaad, wordt tijd dat een nieuwe verdien van iWork verschijnt. Hopen maar.
Vind dat Apple haar software een beetje heeft verwaarloosd met al het hardware lawaai.

Profielfoto

robbinonline op 11 januari 2012

Ik hoop inderdaad op iwork 12 want de huidige pages, numbers serie is zwaar verouderd en verwaarloosd.

Profielfoto

Erwal op 11 januari 2012

De aankondiging van Microsoft Visio voor OSX Student Editie wellicht?
Wat een rare banner vandaag op de OMT site van Microsoft voor de nieuwe Visio. “Download nu een trial…”, werkt zoals ik al vreesde alleen op Windows platforms. Vandaar de banner bij OMT…? Ik ben even confuus:confused:

Maar iWork12 zou super zijn, net als iOU:lol:

Profielfoto

Erwal op 11 januari 2012

iWork12 universal binary zou pas echt leuk zijn. Dan heb je een perfecte office suite voor een zacht prijsje op je Windows machine.:ftim:
Blijft natuurlijk behelpen zonder mac, dat dan weer wel

Profielfoto

pim939 op 11 januari 2012

Wanneer?

Er staat 19 januari in de tekst…

Profielfoto

Da Vinci op 11 januari 2012

Een digitaal schoolbord van Apple, ik ben al die rotzooi inmiddels wel zat. Ik zeg: digibord met multi-touch en super software van Apple!

Profielfoto

Da Vinci op 11 januari 2012

Kijk trouwens eens goed naar de prent, dat is een ouderwets krijtbord! Het moet wel iets met een ‘bord’ zijn!!!! Denk je ook niet?

Profielfoto

Marieke van Osch op 11 januari 2012

Voor veel scholen in NL hoop ik in ieder geval op een systeem voor eenvoudige distributie van apps, maar dat zal er wel komen verwacht ik. Ik ben heel benieuwd wat dit gaat betekenen voor de onderwijsuitgeverijen. Ik verwacht niet veel techniek, maar vooral veel inhoud en oplossingen om het voor de scholen en leerlingen makkelijker te maken om te leren met de iPad. Duimen!

Profielfoto

Jasperr op 11 januari 2012

Doet OMT verslag van dit event evt. voorzien van filmpjes en afbeeldingen.
Ik denk dat veel gebruikers van OMT dit bijzonder op prijs zouden stellen.

Profielfoto

JWB op 11 januari 2012

@Move
Ik verwacht er nog niet veel van, zeker niet in Nederland. Op dit moment levert het geweldige huwelijk tussen onderwijs en Apple vooral frustraties op: de wijze van app-distributie en beheer van grote groepen iPads is voor Apple een onderwerp waar ze geen kaas van hebben gegeten, laat staan de ondersteuning ervan. Kortingen op hun eigen iWork-pakket is er niet (al staat dit wel op de website). Ik ben wel benieuwd wat ze nu hebben gevonden, maar met alleen interactieve lesboeken gaan ze het onderwijs niet op de kop zetten.

Profielfoto

cmug op 11 januari 2012

Interessant ! Ben benieuwd. Dit is echt leuke groei markt. Ik heb voor mijn studie 2 leerboeken moeten kopen met elk 1300 blz papier. Twee van die boeken in je tas en ik krijg al last van mijn rug. Dezelfde boeken als PDF op mijn iPad, is veel handiger !

Profielfoto

JWB op 11 januari 2012

@cmug
Sommige uitgevers bieden die mogelijkheid al, daarvoor heb je Apple verder niet nodig. Zo heb ik alle boeken van ThiemeMeulenhoff die ik in mijn lessen gebruik in hun Schooltas-app. Dus ik hoop dat Apple echt met iets anders gaat komen, maar zoals al eerder aangegeven denk ik dat de inhoud niet van Apple moet komen, wellicht alleen de randvoorwaarden (hard- en/of software)

Profielfoto

aknetsch op 11 januari 2012

Nieuwe iWork’s zou inderdaad super zijn. Office ’11 is bij mij in ieder geval uit pure noodzaak terwijl bijvoorbeeld pages naar mijn mening veel makkelijker werkt. Ook ben ik al die buttload van extra geinstalleerde zooi van elke MS app helemaal zat.

Profielfoto

NTG op 11 januari 2012

iWork zou inderdaad super zijn. (:eek: onbewust heb ik de zin van Aknetsch 1:1 gekopieerd. LOL) Ik hoop, tegen beter weten in, dat ze iWork uit gaan breiden met fatsoenlijke programma’s voor het maken van complexe diagrammen/visualisaties (mindwebs, boomdiagrammen, demografische gegevens op een kaart) en iets voor projectmanagement (iets van Evernote/Things meets iCloud, iCal meets Pages/Numbers/Keynote met mogelijkheden om samen te werken met andere gebruikers van dit programma en mensen die dit programma niet gebruiken)

Profielfoto

nebilem op 11 januari 2012

Bij mij op de hogeschool zijn alle Macs verwijderd iig.

Profielfoto

Diastro op 11 januari 2012

Als Apple ELKE SCHOOL in de Verenigde Staten van iPads zou voorzien, en de productie van schoolboeken zou VOLLEDIG stopgezet worden, hoeveel bomen zouden er dan wel niet gespaard blijven?

* durf te dromen *

Profielfoto

Afroman op 12 januari 2012

Ja, en die stroom dan? En de productiekosten? Hoezo mileuvriendelijker.

Profielfoto

Xcode op 12 januari 2012

Ben benieuwd.:eek: De focus op de Amerikaanse onderwijsmarkt valt hoop ik mee wanneer ze het over de Engelstalige onderwijsmarkt hebben: Engelstalige boeken en toebehoren (dan kunnen we hier in Nederland er ook al snel gebruik van maken). Tenminste, ik denk in de richting van een Apple ‘alternatief’ voor boeken en alles wat daar bij hoort.

Profielfoto

PH-SKY op 12 januari 2012

Wat leuk, dan hoeven we door het tijdsverschil met New York niet meer tot 19:00 ’s avonds te wachten, maar dan kunnen we de boel ’s middags al volgen!:D

Profielfoto

martijnsch op 12 januari 2012

iWork voor Mac met betere ondersteuning voor iCloud mag wel eens komen…

En wellicht een (grote) uitbreiding van iTunes U?

Toch niet weer een eMac achtig iets he?

Profielfoto

karelschapie op 12 januari 2012

One more thing met Apple tv?:p

Profielfoto

Xcode op 12 januari 2012

Toch niet weer een eMac achtig iets he?

De eMac was een prima computer.

Profielfoto

MacAanZee op 12 januari 2012

De iPad als leesplankje……aap, noot, mies…. :sarcastic:

Profielfoto

MacAanZee op 12 januari 2012

@ Afroman:

Als inderdaad de meeste schoolboeken digitaal op de iPad zouden komen. En ook de meeste kranten, leesboeken en tijdschriften, dan weet ik wel zeker dat dit beter is voor het milieu en dat beetje electriciteit dat de iPad verbruikt is al helemaal te verwaarlozen. Het is een zegen voor het milieu. (En voor de spieren van al die schoolkindertjes die met vele kilo’s aan boeken naar school moeten lopen en fietsen!. Ook updates kunnen natuurlijk vrijwel naadloos gedaan worden als schoolboeken digitaal zijn. Dan hoef je geen 15 jaar met een geschiedenismethode te doen of zo, maar kan het steeds worden verbeterd en geupdate.

Profielfoto

Tmied op 12 januari 2012

neXt is back!

Profielfoto

NTG op 13 januari 2012

Toch niet weer een eMac achtig iets he?

De eMac was een prima computer.

Klopt! Ik spreek uit ervaring!

Profielfoto

Joosteke op 17 januari 2012

ischool.com .. word doorgelinkt naar apple.com!

Profielfoto

Fietsbel 5 jaren geleden

ischool.com > whois: geregistreerd in 1996, door Apple, zo registreren grote bedrijven heel veel domeinnamen om gebruik door anderen tegen te gaan, zelfs als de domeinnamen niet gebruikt worden

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?