MacBook met 3G weer stapje dichterbij?

Koen van Tongeren op 09 november 2011 7 reacties Laatste door WillumpieNL

Het is één van de meest gemiste functies in de huidige MacBook Pro en MacBook Air: een ingebouwde 3G-antenne voor mobiel internet. Dat Apple hier al jaren mee experimenteert weten we al sinds er eerder dit jaar een prototype MacBook Pro uit 2007 opdook met 3G antenne en simkaarthouder. Nu is er een patent toegekend aan Apple waaruit verdere hoop geput kan worden op 3G in toekomstige MacBooks.

Het patent is ontdekt door de site Patently Apple en beschrijft een fysieke vorm van een antenne voor MacBooks waarmee Bluetooth-, Wifi- én 3G-verbindingen gemaakt kunnen worden. De site merkt hierbij op dat dit niet het eerste 3G-MacBook-patent is dat Apple in handen heeft. In september 2010 werd al een vergelijkbaar patent toegekend aan Apple.

Helaas geldt voor dit patent het zelfde ontnuchterende feit dat voor alle Apple-patenten geldt: resultaten bij het US Patent and Trademark Office bieden geen garantie voor de toekomst. We moeten dus afwachten of er überhaupt MacBooks met ingebouwde mobiele dataverbindingen uit gaan komen en als dat gebeurt, of dat 3G of 4G verbindingen worden.

Koen van Tongeren is mede-oprichter van One More Thing. Daarnaast is hij zelfstandig filmmaker en is hij te vinden op Twitter, Facebook en Instagram. Lees meer artikelen van Koen.

En nu?

7 reacties

Profielfoto

MathiasB op 09 november 2011

Dat zal nog wel eventjes uitblijven, dan kunnen ze meer iPads verkopen…

Profielfoto

pim939 op 09 november 2011

Als je echt 3G wilt koop je toch gewoon zo een dongel?

Profielfoto

Melle op 09 november 2011

Voor mij zou het zeker en vast een (extra) argument zijn, om een macbook te kopen.

Profielfoto

spacefreek op 09 november 2011

Als je echt 3G wilt koop je toch gewoon zo een dongel?

Maar zo’n uitpuilend ding is natuurlijk niet echt in lijn met Apple’s visie..

Profielfoto

Elbertox op 09 november 2011

Bluetooth of USB tethering van je iPhone of hem instellen als wifi hotspot, ik heb geen behoefte om een extra sim kaart met bundel te betalen als het perfect zonder kan.

Profielfoto

Dutch-American op 09 november 2011

Denk eerder 4G. 3G is op zijn retour in Amerika. Alle providers zijn al op 4G aan het overstappen. De snelheid van 3G hier ligt ook fors lager dan in Nederland. Verizon, sprint en t-Mobile hebben al 4G netwerken uitgerold en ook ATT begint er mee. In alle grote steden heb je al 4G netwerken die vele malen sneller zijn dan de 3G netwerken.

Met 3G haal hier haal je maximaal 1 a 2 mbps, maar vaak haal je slechts 0.6 mbps. Met 4G haal je gemakkelijk 5 mbps en vaak nog hoger. Vergeet ook niet dat voor Apple de Amerikaanse markt nog altijd de belangrijkste is.

Profielfoto

WillumpieNL op 09 november 2011

Elbertox: tenzij je een iPhone hebt met T-Mobile Abo…:( Tethering niet toegestaan…

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?