Infographic: wie koopt de iPhone 5?

26 reacties

Nog vijf nachtjes slapen en dan toont Apple haar 5e iPhone aan de wereld. Hoe het ding gaat heten en hoe hij eruit ziet, is nog onbekend. Wie hem gaat kopen is wel bekend. AYTM and PaidViewpoint deden onderzoek naar de doelgroep en maakten een fraaie infographic.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  at

  Leuke statistieken! Wist niet dat iphone het meest wordt gebruikt voor smsen, gebruik hem vaker om te internetten/whatsappen

 • Profielfoto
  RobbieB

  De meest interessante grafiek is 2. En laat duidelijk zien dat iPhone gebruikers niks geven om specs. En de specs waar ze wel om geven (9% betere camera, 15% accuduur, 6% groter scherm, 6% snellere cpu) worden waarschijnlijk wel geupdate.

  De belangrijkste update ligt dus vooral bij de providers.. (in Amerika, maar ik denk dat je dat ook door kunt trekken naar NL tegenwoordig)

 • Profielfoto
  Usain

  Ik koop hem

 • Profielfoto
  sloot

  on-topic: ik koop hem niet

 • Profielfoto
  de.Studio

  pssssst niet verder vertellen …. maar in 2012 komt de iPhone 6:razz:

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Ik koop hem in ieder geval niet. In 2007 heb ik een WebOS telefoon (originele Pre bij Sprint) gehad, later datzelfde jaar nog een Droid gekocht, later nog een ander Android toestel gekocht en nu heb ik een Windows Phone 7 telefoon. Ik heb zo nu en dan een iPhone gebruikt, en ik kan nou niet echt zeggen dat ik hem zo ‘geweldig’, ‘revolutionair’ en ‘magisch’ vind.

 • Profielfoto
  McNismo

  Ik koop ‘m op ZEKER!

  (Ik heb de iPhone 1 gehad, iPhone 2, momenteel de iPhone 3Gs, iPhone 4 heb ik overgeslagen want ik was toch nog helemaal tevreden met mijn 3Gs. Nu op naar de iPhone 5)

 • Profielfoto
  MacBooky

  De meeste wensen hebben niks met de iPhone 5 van doen, maar met de providers en iOS5 ….. wat mij betreft voldoet de 4 prima, nieuwer iOS kijk ik wel naar uit … maar Apple zal ons vast verrassen met iets waardoor het toch weer een hebbedingetje zal worden

 • Profielfoto
  morty

  of ik hem koop is niet een mysterie maar wanneer wel!

  ga ik gelijk over en kom je wellicht een kinderziekte tegen in de eerste batch van de productie of wacht ik even en ga ik begin volgend jaar over.

  Natuurlijk telt mijn liquiditeit ook mee, het is niet niets om even 700 euro naar de apple retailer te brengen voor een vers model.

  Als er niet veel veranderd aan het de iphone is de upgrade wat minder belangrijk.

  Verder over de infographic, dit is natuurlijk gebaseerd op VS gebruik. Dit betekend niet dat het ook in nederland zo is. SMS is in de states veel groter dan hier, je zit daar meer in de knoei met locale en interlocale gesprekken. het hangt er een beetje vanaf waar je kennissen en vrienden wonen of je belt of niet. ook is de oude vertrouwde huistelefoon heel populair daar.

  al met al zou het niet veel schelen maar de marktonderzoeker in mij geeft deze infographic een 4 voor bruikbaarheid in nederland. om over de validiteit niet te spreken, die is gewoon niet aanwezig hier!

 • Profielfoto
  iSponge

  ‘k ga’m zeker kopen! =D

 • Profielfoto
  jorn567

  Ik heb nog nooit eerder een iphone gehad, ik stap bij dit model in!

 • Profielfoto
  Baszert

  iPhone ‘5’ word diegene die ik heb, wel lelijk dat er staat: Hoe nieuwer de device, hoe sneller diegene zal upgraden, dus de mensen met de iPhone 4 zullen sneller overstappen dan de mensen met een 3Gs?

  ik heb nog de 3Gs en het abbonnementje loopt al lekker wat maandjes door te tikken na die 2 jaar, ik zal zeker upgraden.:)

 • Profielfoto
  yesn95

  Ik heb nu een HTC Wildfire:cry: helemaal niet tevreden (al drie keer op reparatie gestuurd binnen een half jaar tijd. Vaker een leentoestel in mijn handen gehad dan mijn eigen telefoon.
  Dus als de iPhone 5 simlock vrij komt wil ik er best wel een kopen, gewoon omdat ik wel tevreden ben over mijn iPod touch en iPad 2.
  Die dingen werken namelijk.

 • Profielfoto
  Bubbles

  Op deze site staan weer nieuwe muckup foto’s als dit ehm wordt ohohohohohohhhh :crazy:http://www.macrumors.com/

 • Profielfoto
  Aidovive

  Na de iPhone en iPhone 3GS voor mij nu ook de iPhone ‘5’. Mijn abo bij T-Mobile is inmiddels gecanceld en de Vodafone sim is aangevraagd.
  Ik ben er klaar voor!

 • Profielfoto
  jobz

  ik hoop ook deze weer van Apple te krijgen. Ga hem dus niet kopen, maar wel zsm gebruiken.

 • Profielfoto
  essiw

  Baszert, dat is logisch omdat de meeste mensen die meteen overstapte na iphone 3 nu een iphone 4 hebben, dus die mensen die altijd de nieuwe iphone willen hebben hebben ook altijd de nieuwste. (en dat zijn er wat)

 • Profielfoto
  leovanh

  Uhhh….. Ikkuh… kanniewachtuh :angry:

 • Profielfoto
  Edwin

  “Nog vijf nachtjes slapen en dan toont Apple haar 5e iPhone aan de wereld. Hoe het ding gaat heten en hoe hij eruit ziet, is nog onbekend.”
  .
  Blijft toch wel ongelofelijk dat er al honderden webservers klaarstaan met teksten en afbeeldingen waarvan geen persoon in de wereld het in zijn/haar hoofd haalt om die te tonen.

 • Profielfoto
  leovanh

  @Biker Ja wonderlijk:grin:

 • Profielfoto
  Aidovive

  @Biker Fijn he, die loyaliteit en dat vertrouwen. Zouden meer mensen moeten hebben.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik wil hem absoluut hebben! Want goed wordt ie, wat alle geruchten ook mogen zijn. Hij zal zeker sneller zijn dan de iPhone 4, meer werkgeheugen en samen met iOS 5 een fors aantal leuke en heel bruikbare nieuwe features hebben. Ik stap van mijn 3Gs over naar de 5, iPhone 4 moest ik overslaan omdat mijn abonnement nog liep en geen geld om ‘m ff los te kopen. De infographics zijn interessant en vooral ook heel mooi en erg duidelijkt! Ik snap alleen de horizontale info van de gekleurde gebouwen niet bij de “features & benefits” omdat de importantie toch al verticaal in procenten aangegeven staat. Wat doen die verschillende kleuren dan?

  Het is leuk om te zien waar de iPhone voor gebruikt wordt. Ik gebruik hem zelf vooral voor internet, whatsapp etc. En natuurlijk ook om te bellen, maar dat komt minder vaak voor, omdat je veel gratis kunt communiceren via WhatsApp en andere apps. @at – ik denk dat WhatsAppen en gebruik van soortgelijke apps als Yak, FFM en Pingchat in de grafiek gerekend wordt tot smssen. Wel verrassend dat een nieuw uiterlijk nota bene het laagst scoort, terwijl daar misschien wel het meest over gepraat wordt! Natuurlijk is battery life, onbeperkt internet etc van levensbelang voor een goed gebruik, maar ik zou denken dat een groter scherm, HDMI output, Full HD video en nieuw design veel hoger zouden scoren.
  Misschien doet het dat in Europa toch wel. In Europa letten we wat meer op een goed design dan in Amerika, denk ik. Ik hoop en vertrouw erop dat de iPhone 5 een knaller wordt!!!

 • Profielfoto
  exilim

  Laat maar komen die europese cijfers, want die zien er volgens mij idd heel anders uit en nog meer in het voordeel van de iPhone.

 • Profielfoto
  CMD-Z

  en welke provider nemen jullie?

 • Profielfoto
  Aidovive

  @CMD-Z Terug naar Vodafone. T-Mobile dekking is gewoon DRAMA. In mijn eigen huis heb ik soms geen bereik…. En nee, ik woon niet op het platteland;)

 • Profielfoto
  Heijtink

  Ik heb nu een HTC Wildfire:cry: helemaal niet tevreden (al drie keer op reparatie gestuurd binnen een half jaar tijd. Vaker een leentoestel in mijn handen gehad dan mijn eigen telefoon.
  Dus als de iPhone 5 simlock vrij komt wil ik er best wel een kopen, gewoon omdat ik wel tevreden ben over mijn iPod touch en iPad 2.
  Die dingen werken namelijk.

  Dit kan met iedere telefoon gebeuren. Ik heb ook verhalen gehoord van mensen die een iPhone hebben gekocht en deze steeds terug moesten sturen omdat er wat aan mankeerde. Ik denk dat de wet van Murphy gewoon tekenend is in zulke situaties. Als je nou alternatieve argumenten hebt om een iPhone te nemen zal de iPhone wel bij je passen (of je weet het nu nog niet en kom je er later achter). Maar puur omdat een toestel vaak gerepareerd moest worden vind ik geen goede reden. Mijn iPhone 4 home knopje binnen de kortste keren stuk. Ik heb gehoord van de reparatie diensten dat dit vaak gebeurd. Verder, voor nog 4 dagen, is de iPhone 4 wel de beste telefoon:cool: