Creëer je eigen location gate met TrackMe

19 reacties

Alweer een half jaar terug brak er een privacy-relletje uit rond Apple’s iPhone. Het apparaat bleek locaties op te slaan en te synchroniseren met iTunes. Deze ‘location gate’ is uiteindelijk met een sisser afgelopen toen bleek dat de opgeslagen data niet gedeeld werd. In een update verdween de onbedoelde functie. Daar was echter niet iedereen blij mee, zoals Nederlander Chris Eidhof. Hij maakte daarom TrackMe: een App waarmee je iPhone weer bijhoudt waar je bent geweest.

Volgens Eidhof waren er voordelen aan de onbedoelde tracking-functie van de iPhone. Door het uitpeilen van zendmasten in plaats van GPS, gebruikte de functie weinig stroom. Daardoor konden bijvoorbeeld vakantiegangers bijhouden waar ze allemaal geweest waren op hun reis, zonder dat dit ten koste ging van hun batterijduur. TrackMe doet het zelfde. De App houdt in de achtergrond de afstand tot GSM-zendmasten bij. Op een Google Maps kaart wordt vervolgens getoond wanneer je iPhone waar was.

Chris Eidhof benadrukt dat de privacy van de gebruiker op geen enkele manier in het geding is bij zijn App. De gegevens blijven alleen op de iPhone bewaard. Wel kan je ze in .gpx-formaat e-mailen om ze te gebruiken in een andere applicatie. Leuk? Download TrackMe dan voor €1,59 in de App Store.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Meh1965

  Volgens Eidhof waren er een aantal voordelen…

  Volgens Eldhof was er een aantal voordelen…

  http://www.onemoretaalfout.nl

 • Profielfoto
  Simonvanwijk
 • Profielfoto
  Brammetjebammetje

  @Simonvanwijk haha, begin maar niet over het genootschap Onze Taal. Daar heeft onze oude brompot Meh een hekel aan, net als aan héél veel andere dingen.:-D

 • Profielfoto
  Meh1965

  Ik heb geen hekel aan Onze Taal maar het is een compleet ongeloofwaardig instituut. Zolang ze zich bedienen van zinnen als “het is allebei goed” omdat hele volksstammen iets verkeerd doen of als iets gewoon fout is het afdoen met “..is niet voor iedereen aanvaardbaar” is deze website alleen maar lachwekkend en kan het niet als bron voor wat nu goed en fout is dienen natuurlijk.

  Maar Koen heeft het inmiddels aangepast. Keurig!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Jongens, zit niet zo te miepen over een veelgemaakt taalfoutje. Reageer ’s on-topic. Of een app zoals beschreven leuk is. Kan leuk zijn én handig zijn voor mensen die bijvoorbeeld vanwege hun werk veel op de weg zijn. En wat dacht je van mensen met een auto van de zaak, die moeten bijhouden waar ze allemaal heen geweest zijn. Dan kan zo’n app een handige hulp zijn. Zelf vind ik het onnodig. Ik zet ook de locatievermelding van de foto’s altijd uit.

 • Profielfoto
  Ir.Bob

  @Meh1965 Taal is geen exacte wetenschap en is daarnaast aan verandering onderhevig. In sommige gevallen kan dat betekenen dat op den duur iets wat als fout gezien was goed wordt. Vergelijk onze huidige spelling maar met die van een paar eeuwen geleden. Iets als goed taalgebruik aanduiden op basis van het gebruik door hele volksstammen is daarmee wel degelijk valide.

  Daarnaast, is het in casu wel degelijk mogelijk om beide stijlvormen te hanteren, daar ze het accent van de zin op verschillende plekken leggen. De correcte vorm is hierbij dus afhankelijk van de mening van de schrijver.

 • Profielfoto
  Rickje

  Ik zit echt 10 minuten te kijken voordat ik zag wat jullie bedoelden met ‘fout. En nu ik weet wat er ‘niet klopte’, lach ik je keihard uit. Naja, dat hele taalinstituut. Voordelen is voor mij meervoud, dus ‘waren’! Whahahahaha.

  Punt uit. Er waren voordelen.

 • Profielfoto
  remcob00

  Er is nog een andere app van een andere nederlandse ontwikkelaar: 3G Mapper en de lite versie

 • Profielfoto
  milan475

  Alweer een half jaar brak er een privacy-relletje uit rond Apple’s iPhone.

  Alweer een half jaar geleden brak er een privacy-relletje uit rond Apple’s iPhone…. Lijkt mij een stuk ernstiger…

 • Profielfoto
  Beninho

  Het overzichtskaartje geeft een grote blauwe vlek. Dat is minder praktisch als je echt wilt zien waar je geweest bent of de route die je gelopen hebt..

 • Profielfoto
  milan475

  Alweer een half jaar brak er een privacy-relletje uit rond Apple’s iPhone.

  Alweer een half jaar geleden brak er een privacy-relletje uit rond Apple’s iPhone…. Lijkt mij een stuk ernstiger…

  Ik zie dat het inmiddels opgelost is. terug ipv. geleden =) Ook goed.

 • Profielfoto
  LighScan

  Als de schrijvers geen grijze haren van jullie krijgen, weet ik het toch ook niet meer.

 • Profielfoto
  PvdO

  Ach, enkel een indicatie dat het taalniveau en -gevoel van de gemiddelde Nederlander om te huilen is. Gelukkig ridderlijk verbeterd door de schrijvers hier. Maar verbeteringen houden je scherp, al kunnen sommigen daar niet tegen.

 • Profielfoto
  Meh1965

  Ik zit echt 10 minuten te kijken voordat ik zag wat jullie bedoelden met \’fout. En nu ik weet wat er \’niet klopte\’, lach ik je keihard uit. Naja, dat hele taalinstituut. Voordelen is voor mij meervoud, dus \’waren\’! Whahahahaha.

  Punt uit. Er waren voordelen.

  Je hebt het niet helemaal begrepen. Herstel: je hebt het helemaal niet begrepen.

 • Profielfoto
  NTG

  Ik zie het nut er wel van in, zo’n app. Handig voor wetenschappelijk onderzoek op gedrag van mensen(massa’s).

 • Profielfoto
  Smon

  Ik zit echt 10 minuten te kijken voordat ik zag wat jullie bedoelden met \\\’fout. En nu ik weet wat er \\\’niet klopte\\\’, lach ik je keihard uit. Naja, dat hele taalinstituut. Voordelen is voor mij meervoud, dus \\\’waren\\\’! Whahahahaha.

  Punt uit. Er waren voordelen.

  Je hebt het niet helemaal begrepen. Herstel: je hebt het helemaal niet begrepen.

  Je klaagt hier wel over de spelling, maar er is vast ook wel ergens een regel dat je bronnen moet geven als je iets wilt bewijzen. Je kan wel zeggen dat we ’t allemaal fout doen, maar als JIJ geen bronnen geeft, dan doen we het de volgende keer weer fout.

 • Profielfoto
  Meh1965

  @Smon: als je op school had opgelet had je kunnen weten dat een aantal (een = 1) altijd enkelvoud is. Dat hoef ik niet te bewijzen net zo min als ik hoef te bewijzen dat 1 + 1 twee is.

  Je leraar / lerares Nederlands is je bron.

 • Profielfoto
  interFACE

  Ik dacht een leuk stukje te gaan lezen over TrackMe.

  Niet dus!

  In plaats van een on-topic stukje leesvermaak struikelen de taal puristen hier over elkaar heem om de ene na de andere kromme zin er uit te halen.

  Mijn vraag is: waarom?

  Voor zo ver ik weet is dit een Apple forum en zijn er allemaal vrijwilligers druk in de weer om ons hiermee te vermaken. Bied hen liever aan hun teksten op voorhand te redigeren – en daardoor een constructieve bijdrage te leveren aan deze website.

  Ik stel dan ook voor om een topic te openen waar deze lieden hun ongenoegen kunnen spuien over of taal bv. wel of niet een exacte wetenschap is. Blijven zij daar en kan de rest van ons weer gewoon on-topic bijdragen lezen.

  We weten toch wel wat de schrijvers bedoelen, ook al is het in een ‘kromme’ zin.

 • Profielfoto
  Meh1965

  @interFACE: het moet zijn: Bied hun liever aan….