Amazon’s eerste tablet: de Kindle Fire

11 reacties

Na een succesvolle serie Kindle e-readers presenteerde topman Jeff Bezos vanmiddag Amazon’s eerste tablet computer, de Kindle Fire. Een 7 inch tablet met een resolutie van 1024 x 600 pixels, zonder camera’s maar met een zeer aangename prijs: 199 dollar.

De tablet beschikt over een aangepaste versie van Android en biedt veel mogelijkheden. Zo is de Fire voorzien van e-mail, een webbrowser én Amazon’s eigen online mediawinkel. In deze mediawinkel kunnen onder andere muziek, films, tijdschriften en apps worden gekocht. Het apparaat ondersteunt geen 3G maar alleen wi-fi, je bent dus niet overal online. De Kindle is uitgerust met een niet nader gespecificeerde dual core processor en gaat op een volle accu ongeveer 8 uur mee. In vergelijking, de iPad houdt het tot 10 uur vol. In het apparaat zelf zit 8 gigabyte geheugen. Daarnaast kun je voor Amazon-content gebruik maken van gratis opslag bij Amazon in de ‘cloud’.

Naast deze tablet kondigde Amazon ook de Kindle Touch met en zonder 3G aan en wordt de bestaande Kindle in prijs verlaagd tot 79 dollar. De Kindle Touch met aanraakscherm kost 20 dollar extra en voor nog eens 50 dollar meer heb je een Kindle Touch 3G waarmee je overal e-books kunt downloaden en spartaans kunt internetten op een zwart/wit e-ink scherm.

Maar interessanter is de Kindle Fire. Deze ligt vanaf 15 november in winkels in de Verenigde Staten. Later zal dit worden uitgebreid naar meer landen.

Naast het formaat is het grootste verschil tussen de Kindle Fire en de iPad de prijs. De Kindle Fire is meer dan de helft goedkoper. Amazon kan dit doen, omdat de Fire aanhaakt op het Amazon-ecosysteem: een goed gevulde mediawinkel met muziek, films, TV-series en e-books waaruit veel vervolgomzet valt te genereren. Maar maakt dat de Fire tot een mogelijke iPad-killer?

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Ik dacht dat dit een Apple website is?

 • Profielfoto
  Zegveld

  Ga in januari naar de VS heb nu al weer een cadeau voor me zelf.

 • Profielfoto
  Casper

  Zoo met die prijs en specificaties is het toch wel een potentieel iPad-Killer

 • Profielfoto
  bram91

  Ziet er uit als een mooi apparaat.
  Vooral voor die prijs is het een interessant alternatief voor de iPad.

 • Profielfoto
  essiw

  totdat de iPad-3 uitkomt;)

 • Profielfoto
  Tjerker

  Ht zijn wel prijzn inclusief advertenties… Wil je zonder dan betaal meer… Die prijzn zijn ntb

 • Profielfoto
  1984

  Amazon lanceert iPad-killer tegen spotprijs klik

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Gaaf ding, ben erg benieuwd en ik denk dat Amazon zich hiermee een sterke positie zal verwerven op het lagere segment van de elektronicamarkt. Mensen met een grotere portemonnee zullen waarschijnlijk toch voor een iPad blijven gaan. Maarja; wie heeft er nowadays nog een grote portemonnee;-)

 • Profielfoto
  DaveFlash

  hmm, als-ie nou met free 3G was, dan zou het, net als de kindles met gratis 3G, een echte iPad killer zijn. jammer amazon!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Maar ja; wie heeft er nowadays nog een grote portemonnee;-)

  Die ruwweg 25 miljoen mensen die binnen één jaar een iPad kochten vast wel.:wink:
  .

  Zoo met die prijs en specificaties is het toch wel een potentieel iPad-Killer

  Het LIJKT nog niet eens op een iPad-killer.
  Ja, het is een tablet en hij is goedkoop. En that’s it.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Voor veel mensen is 7″ te klein. Ik denk vooral voor de klanten van Amazon is het scherm te klein. Die klanten zijn volgens mij mensen van boven de 25, die werken en dus genoeg geld hebben om te betalen voor online tijdschriften, boeken en muziek. Misschien zijn de meeste klanten van Amazon wel boven de 30. Die hebben liever toch een scherm van het formaat van de iPad. Een 7″ scherm zou wél interessant zijn voor tieners, omdat het makkelijker mee te nemen is naar school, vrienden etc. Maar de kids betalen geen stuiver voor hun films of muziek en het woord “boek” is al helemaal besmet (ik zie het aan mijn eigen kinderen).
  Het zou kunnen dat de Kindle Fire dus door jongeren wordt gekocht, maar dan mislukt het project voor Amazon, omdat het nauwelijks geld door nieuwe bestellingen oplevert. En met het oog daarop is de prijs zo laag. Het is een soort veredelde etalage voor Amazon. Dit nog afgezien van de kwaliteit, want die is nog niet bekend. Voor deze prijs kan de kwaliteit gewoon niet zo goed zijn als de iPad.
  Over een inktscherm (onverlicht?!) met 3G wil ik het niet eens hebben. Dat vind ik een kansloos product.