AutoCAD voor $ 900 in de App Store

Jan David Hanrath op 17 augustus 2011 21 reacties Laatste door 3dGuy

Nadat het technisch tekenpakket AutoCAD oktober vorig jaar na een afwezigheid van 18 jaar weer terugkeerde op de Mac maakt het nu z’n debuut in de Mac App Store. In de Amerikaanse variant van deze online winkel kun je sinds kort voor de lieve som van $ 899,99 AutoCAD LT 2012 kopen.

AutoCAD LT 2012 is het kleine 2D broertje van het echte AutoCAD-pakket. Die laatste is ook geüpgraded naar versie 2012, maar is niet online verkrijgbaar. Dit komt omdat Apple geen apps toestaat die meer kosten dan $999,99. Online aankopen van AutoCAD LT 2012 levert overigens wel financieel voordeel op, want wanneer je het pakket in fysieke vorm koopt, mag je $ 300,- meer achterlaten bij de kassa.

Autodesk is de eerste niet-Apple ontwikkelaar die z’n professionele software in de Mac App Store zet. VP voor Platform Solutions Amar Hanspal van Autodesk maakt zich geen zorgen over de 30% die ze nu moeten afstaan aan Apple. Het fysieke retailkanaal kost immers ook geld en de Mac App Store heeft een enorm bereik.

Het is nog niet bekend wanneer AutoCAD ook in de Nederlandse Mac App Store te vinden zal zijn.

Meer informatie over de vernieuwingen en mogelijkheden van AutoCAD LT 2012 vind je op de website van Autodesk.

Jan David Hanrath is mede-oprichter van One More Thing en daarnaast als architect gespecialiseerd in de bouw van bibliotheken. Je vindt hem op Twitter en Linkedin. Lees meer artikelen van Jan David.

En nu?

21 reacties

Profielfoto

Jojo890 op 17 augustus 2011

Hopelijk word hij dan wel 600 euro (of goedkoper) in de Mac App Store. Want zoveel kost hij dan in Euro’s.

Profielfoto

Waffle op 17 augustus 2011

Misschien is dit eindelijk een goed excuus voor mijn vader om z’n Dell Precision T7500 met AutoCAD 2010 weg te doen en op die plaats een iMac neer te zetten…:grin:

Profielfoto

polansky op 17 augustus 2011

Nu nog een BTW bonnetje van Apple…..:sealed:

Profielfoto

Anicos op 17 augustus 2011

Ik bij de APR om de hoek: ‘Doe mij maar $900,- aan iTunes kaartjes’…:wink:
Ik denk dat deze ‘App’ niet snel tussen de Top betaald Apps is te vinden.

Profielfoto

Brims op 17 augustus 2011

Ik denk dat wanneer Apple de BTW bonnen voor elkaar had dat ze beslist de zakelijke markt ook om kregen.

Maar ik denk dat Autodesk erg blij zal zijn met de AppStore.

Profielfoto

ocramarco op 17 augustus 2011

Inmiddels ruim een jaar beta tester van de AutoCAD Mac versie. Maar hoe verliefd ik ook ben op de mac geef mij maar tot nu toe de windows versie, ik vind het z’n geld nog niet helemaal waard. Ik wacht nog even. En wil sowieso dan de volledige versie hebben.

Profielfoto

Hessel89 op 17 augustus 2011

Ik bij de APR om de hoek: \’Doe mij maar $900,- aan iTunes kaartjes\’…:wink:
Ik denk dat deze \’App\’ niet snel tussen de Top betaald Apps is te vinden.

oneclick;) link je gewoon aan je bankaccount hoor.

sowieso… aankopen doen met itunes kaartjes :’)

Profielfoto

Yggdrasil op 17 augustus 2011

sowieso… aankopen doen met itunes kaartjes :\’)

Wat is er daar verkeerd aan? Ik doe het altijd. Waarom? Ik heb geen creditcard en als je ziet hoeveel keer het fout loopt bij bv. Click&Buy. (lees: er zijn al diverse topics over op OMT)

Profielfoto

Anicos op 17 augustus 2011

[/quote]
“sowieso… aankopen doen met itunes kaartjes :\’)”[/quote]
.
Ja, wat is daar mis mee? Moet ik speciaal een creditcard aanschaffen voor iTunes? Of moet ik me vrijwillig laten beroven door Click & Buy?

Profielfoto

mymac op 17 augustus 2011

@ Anicos: een CC kost bijna niks en het is erg makkelijk om te hebben in sommige gevallen. Zoals iTunes dus:razz:

Profielfoto

kevinhoppa op 17 augustus 2011

@Anicos: Ik heb gewoon een debitcard ipv. een creditcard. Voor een buitenstaander lijkt het een creditcard, maar eigenlijk is het gewoon prepaid:p

reuzehandig dat spul.

Profielfoto

hendrik ijzerbroot op 17 augustus 2011

Online aankopen van AutoCAD LT 2012 levert overigens wel financieel voordeel op, want wanneer je het pakket in fysieke vorm koopt, mag je $ 300,- meer achterlaten bij de kassa.

$300 Voor een boekje en een schijfje?
Stelletje afzetters!

Profielfoto

koen op 18 augustus 2011

Er is ook een gratis versie: http://itunes.apple.com/us/app/autocad-ws/id454730552?mt=12

Profielfoto

Star65 op 18 augustus 2011

Sorry hoor, maar wie tekent er anno 2011 nog 2D (uitgezonderd in de bouw.) Ik vind het een beetje een dooie mus om nog een 2D CAD pakket voor Apple uit te brengen waar je voor moet betalen.
Als je toch 2D wilt tekenen is er een prima gratis alternatief in de vorm van Draftsight van Solidworks.

Profielfoto

syltheboy op 18 augustus 2011

In mijn vorige studie, waar ik het overigens maar 1 schooljaar heb uitgehouden had ik ook AutoCAD nodig en toen vond ik het ook best jammer dat ik hem niet onder Mac kon installeren (heb namelijk een iMac, toen ook al). Nu hebben ze hem en heb ik hem niet meer nodig. :angry:

Profielfoto

Soulshaker op 18 augustus 2011

Mag je die dan ook nog op 5 macs zetten ?:nerd:

Profielfoto

DaveFlash op 18 augustus 2011

Mag je die dan ook nog op 5 macs zetten ?:nerd:

Sterker nog, die kun je SOWISO op 5 Macs zetten, want zo werkt de App Store. Ook als je Lion uit de App Store heb gedownload! Ga gewoon naar een van je andere Macs, login met het zelfde apple-id en ga in de App Store naar de tab “Aankopen” (of Purchased) en download opnieuw.
(Alloewel het voor Lion beter kan zijn om de “Installeer OS X Lion.app” te kopiëren dan opnieuw te downloaden)

Dus ja elke app store app kan op maar liefst 5 verschillende OS X installaties/machines geïnstalleerd worden.

Profielfoto

Bodevinaat op 19 augustus 2011

Bij Autocad snappen ze, samen met nog wat andere ontwikkelaars, nog niet helemaal welke ontwikkelingen er gaande zijn in software land, zeg maar de app markt. Software met een dergelijk prijskaartje wordt direct onverkoopbaar, helemaal als je voor de dvd’s $300.- extra moet betalen. Zelfs Microsoft ziet langzamerhand in dat klanten niet meer bereid zijn om voor een doos waarop Office versie x.x staat tot in lengte van dagen 400,- neer te tellen. Alleen oldskool dozenschuivert Ballmer twijfelt nog, maar goed. Daaaaag Autocad. succes met de verkopen!

Profielfoto

computer space 6 jaren geleden

Het is vooral Sketchup die aan AutoCAD knaagt. Dit programma heeft er voor gezorgd dat veel architectenbureaus AC alleen nog kopen voor de tekenaars die werktekeningen maken, de hele ontwerpafdeling krijgt niks meer van Autodesk. Was ook mooi te zien in de verkoopcijfers van Autocad over de laatste 5 jaar. Flinke keldering. Dat de omzet nog OK leek ligt vooral aan de hoge updatecyclus en nieuwe abbo-vormen denk ik.

Profielfoto

computer space 6 jaren geleden

Oh, en voor de werktekeningen stappen steeds meer bedrijven over op de Chinese AutoCAD kloon. Zelfde functies als de volledige versie, 500 €. Met name aannemers schaffen deze versie massaal aan.

Profielfoto

3dGuy op 22 september 2011

Een 2D tekenpakket blijft voor de uitvoering altijd nodig!
Van een 3d model van een gebouw kan de metselaar en timmerman niet meten.

En als je dan slim met 3d Bezig wil zijn dan gebruik je een Bim pakket dat de 2D informatie en maatvoering slim uit dat model kan halen.

Sketchup kan handig zijn voor een ontwerper maar de daarmee gemaakte 3D modellen blijken toch niet zo solide te zijn. Voor wie de handigheid van Sketchup wil en en toch echte solidmodeling zou eens naar Bonzai 3D moeten kijken naar het uitgebreidere FormZ van het zelfde bedrijf. Van FormZ komt binnen kort versie 7 uit die dezelfde intuïtievere manier van Modelleren van Bonzai3D ook heeft.

En AutoCad LT zal hier wel niet in de Appstore verschijnen.
Ik denk dat de dealers en de importeur hier het alleen recht hebben om het te verkopen. En ik zag deze week een aanbieding van LT 2012 van ruim €1600 en dat is vast te veel voor de Appstore

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?