Verstuur data via camera telefoon

20 reacties

Je gaat op een Mac opzoeken hoe laat jouw trein vertrekt. Vervolgens ga je naar het station en dan wil je natuurlijk op de hoogte blijven van eventuele vertragingen. Je kan nu de iPhone pakken om de mobiele site of een treinapp te laden, maar dan moet je de reisdata eerst opnieuw inkloppen. Project ‘Deep Shot’ kan hier een einde aan maken.

Als het aan onderzoekers van MIT en Google ligt gaan we in de toekomst data versturen via camera’s. Ben je aan het surfen op een Mac, maar wil je verder werken op je iPhone? Maak dan met je telefoon een foto van de website en deze wordt direct ingeladen op de iPhone. De techniek werkt niet alleen in de richting van een telefoon, maar ook andersom. Door je telefooncamera te richten op het beeldscherm van een Mac, kan je de Mac selecteren als doelapparaat waar de informatie van het telefoonscherm naar toegestuurd moet worden.

Mogelijk kan de technologie ook gebruikt worden om van apparaat te wisselen terwijl je bezig bent in een willekeurige applicatie. De technologie is in handen van Google. Het is niet bekend of en wanneer Google de techniek zal gebruiken. De onderstaande video geeft een demonstratie.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  sam-105

  dat klinkt heel mooi!

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  DeepShot? Dat doet me denken aan Microsoft DeepZoom, dat was geloof ik ook iets met camera’s… (EDIT: DZ is een image viewer)

 • Profielfoto
  Welloe

  Lol. Lijkt me wel echt heel tof.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Huh?

  Ik zoek dan altijd meteen via mijn iPhone op wanneer een trein vertrekt, gaat ten eerste 14x zo snel, ten tweede staan de storingen er 1 klik naast, en ten derde hoef ik niet te klooien met foto’s maken. Zomaar een voorbeeld.

  Verder: Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig? Hoe moeilijk kun je doen?:slant:

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Lekker sceptisch SunKeeper. Dit gaat niet alleen over de trein maar elke site die je opzoekt. Al is het een artikel, een filmpje of hoe laat de trein vertrekt: je kunt nu met je camera binnen enkele seconden die site overnemen.

  Heel handig als je een site hebt en je wil die met iemand delen en hij heeft alleen z’n mobiel mee! Super handig!

 • Profielfoto
  BJVR

  *Ik sta op het station:

  DING DONG de intercity van Amsterdam centraal richting Eindhoven met eindbestemming Maastricht heeft 20 min. vertraging.

  Volgens mij waren we daar al zo’n 15 jaar geleden mee begonnen.

  Maar het is natuurlijk wel lekker handig dat je nu weer je telefoon even in je hand kan pakken om te kijken of de mevrouw die het omroept ook wel gelijk heeft.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Lijkt me nou eigenlijk ook wel een beetje overbodig. Maar dat zal wel aan mij liggen. :sarcastic:

 • Profielfoto
  CorMac

  Leuke technologie:) Alleen vind ik het stom van die camera’s. bv als je een iPad 1 hebt gat het al niet… Ze zouden zoiets moeten maken wat wertk via wifi/bluetooth/3g. Dat je telefoon/Mac/Tablet automatisch in verbinding staat met je andere apparaten (indien zo ingesteld) en dat als je dan je andere apparaat gebruikt je daar verder kan gaan.
  off topic: je kan trouwens goed horen dat het is ingesproken door een aziatisch vrouwtje…

 • Profielfoto
  sanders1515

  Cool!

 • Profielfoto
  Nickalicious

  RFID? Anyone?

 • Profielfoto
  johnkeates

  RFID gaat je niet helpen, NFC wel, maar dan moet je je telefoon praktisch op je scherm leggen. Bluetooth is dan geschikter, maar camera’s zijn makkelijker.

  In de praktijk was het al gedemonstreerd met Moblin voordat het met Maemo samen ging voor MeeGo.

  Microsoft had ooit ook een vergelijkbaar concept, dat tegelijk met de courier voorgesteld werd, maar ik heb die filmpjes (behalve die van de courier) nooit meer teruggevonden…

 • Profielfoto
  Eelke

  Kom maar op!

 • Profielfoto
  wimbers

  Komt dit niet overeen met dat patent van apple waarmee een infrarood signaal opgevangen kan worden en omgezet in een actie?

  Hier was nogal wat scepsis over omdat men dan bijvoorbeeld de camera zou kunnen uitzetten in zg no camera zones. Leuk als je iets wilt filmen dat controversieel is.

 • Profielfoto
  Olieboer

  Heeft nog niemand geklaagd over die zaadstem van die vrouw? Nou dan ik maar: wat een zaadstem!

 • Profielfoto
  Maikelw
 • Profielfoto
  Bart01

  Heeft nog niemand geklaagd over die zaadstem van die vrouw? Nou dan ik maar: wat een zaadstem!

  Het viel mij ook al op, computer vrouwtje?

 • Profielfoto
  obuma

  Kijk en daar komt gewoon iCloud om de hoek kijken. Geen foto maken, geen bluetooth verbinding, geen infrarood oid. Als je via de cloud je bookmarks kan syncen, foto’s kan syncen, muziek luisteren waar dan ook, zal historie delen op multiple devices ook een eitje zijn. Gewoon doorgaan waar je gebleven bent, dat noem ik winst.

 • Profielfoto
  obuma

  Misschien zelfs wel een bureaublad voor elk device. De cloud houdt de status bij waar je met elk device gebleven bent, in welke app dan ook. Op je iPhone kan je het bureaublad van je Mac thuis openen en verder gaan waar je thuis gebleven bent. Of visa versa natuurlijk.

 • Profielfoto
  Grrromit

  What’s up, Doc?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Hm, op Android heb je daar al Chrome to Phone voor toch? Dat werkt al een stuk beter en sneller dan dit DeepShot.