iDatacenter mag in Google Maps

22 reacties

Het mag een publiek geheim genoemd worden dat Apple flink geïnvesteerd heeft in een 150.000 vierkante meter groot datacenter in North Carolina. Alom wordt aangenomen dat Apple het center heeft neergezet voor iCloud, de geheimzinnige online dienst die volgende week wordt aangekondigd op de WWDC .

Het bestaan van het center is echter nooit door het bedrijf bevestigd en was ook niet zichtbaar op satellietfoto’s in Google Maps. Daar was niets meer te zien dan weiland en bos. 9to5Mac is erachter gekomen dat nu, minder dan een week voor de WWDC keynote het datacenter opeens zichtbaar is in volle glorie!

Iedereen kan nu vanuit de lucht een kijkje nemen bij het geheimzinnige witte complex. Wie helemaal inzoomt ziet zelfs een speciaal voor Steve Jobs gemarkeerde parkeerplaats naast de entrée.


View Larger Map

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  karelschapie

  wat steve is gehandicapt?

 • Profielfoto
  Soap

  @Karelschapie

  Ik snap het ook niet. Is dit gewoon een ‘grappige’ grap van OMT?

 • Profielfoto
  eroplos

  @Soap & Karelschapie

  Volgens mij is het algemeen bekent (onder apple fanboys) dat Steve altijd op de Apple campus op een invalide parkeerplaats parkeert;)

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Lekker rustig op de parkeerplaats! Volgens mij kan’ie zijn Mercedes gewoon pal voor de voordeur zetten en hoeft een eigen parkeerplaats niet eens…

 • Profielfoto
  hamersvelt

  Denken jullie nou echt, dat Steve vanuit Cupertino helemaal naar North Carolina rijdt?

 • Profielfoto
  Zakske

  Aanschouw het betere parkeerwerk van Steve Jobs op de Apple-campus in Cupertino.:wink:

 • Profielfoto
  ququlequ

  Waarom staat dat ding daar?

 • Profielfoto
  Zakske

  Waarom staat dat ding daar?

  In addition to the estimated $46 million in tax breaks that Apple will get as a result of the law changes over the next decade, the local city and county governments offered Apple additional incentives to the tune of $21 million, also spread out over the next ten years. If Apple operates the data center for as long as 30 years, state corporate tax breaks could amount to as much as $300 million.

  Belastingvoordeel.

 • Profielfoto
  tomkloos

  Eerlijk gezegd vind ik het maar een klein gebouw. Daarnaast zie ik in de ongeving nog meer vergelijkbare gebouwen (met witte daken). Is het wel zeker dat dit het datacenter van Apple is?

 • Profielfoto
  MEEUW

  ja dat het niet in googlemaps te zien was, is logische. Mijn aanbouw is ook nog niet te zien in google maps omdat ze dat tijd geleden foto’s hebben gemaakt. Update van google maps is zoiezo al niet al te best.

 • Profielfoto
  iep

  Zo mysterieus is het allemaal niet. Google maakt regelmatig foto’s en update ook vrij regelmatig foto’s van bepaalde gebieden. Het kan hier dan ook om een routine update gaan.

  @tomkloos: dan heb je een aparte definitie van klein. Dit is een erg groot gebouw maar niet uitzonderlijk groot. Voor een groot dc is het een normale grootte. Zo hebben we ze hier in Nederland ook wel. Voor de rest is het nog altijd niet zeker, datacentres hullen zich in geheimhouding omdat infrastructuur van zeer groot belang is. Bij sommige zaken ben je het zelfs wettelijk verplicht omdat je gegevens zo goed mogelijk moet beschermen. Vandaar dat datancentra ook afgeschermd zijn en je niet zonder legitimatie en begeleiding binnen komt (nou ja, de receptie haal je nog).

 • Profielfoto
  stavos

  LOL! Zoom in tot streetview niveau en het datacenter is spontaan verdwenen.:grin: Rarara..

 • Profielfoto
  tomkloos

  Ik zie op Google Maps andere vergelijkbare gebouwen. De blauw omcirkelde is het dc en de andere lijken er heel erg op.

 • Profielfoto
  Zakske

  Dat grote gebouw linksboven is een groot distributiecentrum, kijk maar naar de vrachtwagens / containers.

 • Profielfoto
  TakkU

  Als je een klein stukje links van t datacenter kijkt, dan zie je gigantische transformatoren staan.. Dit gebouw heeft dus een serieuze stroomtoevoer nodig;)

 • Profielfoto
  Smon

  Het bestaan van het center is echter nooit door het bedrijf bevestigd en was ook niet zichtbaar op satellietfoto’s in Google Maps.

  Wat een nonsense. Vorig jaar nog tijdens de introductie van de nieuwe iPods werd er nog gezegd dat het datacenter bijna af was.

  En toen bij de kwartaalcijfers een tijdje later werd er gezegd dat ze verwachtten dat het datacenter voor het einde van het jaar actief zou worden gezet (wat dus niet gebeurde door vertragingen in de bouw).

  Het is dus wel degelijk meerdere malen bevestigd, en dit is makkelijk te achterhalen als je even Google gebruikt.

 • Profielfoto
  blurryMotions

  Jammer dat die 150.000 vierkante meter dak niet volligt met zonnepanelen…

  Gemiste kans.

 • Profielfoto
  barrZ

  @blurryMotions

  zeker een gemiste kans.
  zo kan het ook.

  http://www.inautonews.com/toyota-prius-factory

 • Profielfoto
  iep

  LOL! Zoom in tot streetview niveau en het datacenter is spontaan verdwenen.:grin: Rarara..

  Zoom eens op een op dorp hier in Nederland met streetview en het dorp is spotaan verdwenen…rarara… Kortom, Google update niet instant wanneer er iets nieuws staat en stuurt ook niet per direct een streetview auto langs. Sterker nog, ze hebben die dingen een tijdje binnengehouden voor wat upgrades en ook vanwege de tumult die ze zelf hebben veroorzaakt door de wet in vrijwel ieder land te overtreden door het aftappen van wifi connecties.
  .
  @tomkloos: moet je eens inzoomen op Amsterdam, ook heel veel dc’s:) Die zitten zelfs in een speciaal gebied waarbij dat hele gebied is aangewezen als A-locatie (kortom, iedereen die daar in de buurt zit krijgt als eerste weer stroom bij stroomuitval). Ook leuk als je daar een bom op dropt. Ligt meteen een ruime 90% van ons internetverkeer plat (de AMS-IX zit daar namelijk en die is verantwoordelijk voor een bijzonder groot deel van ons internetverkeer).
  .
  @blurrymotions: inderdaad maar wellicht dat ze via andere wegen energie weten op te wekken (warmtewisselaar, wind, geothermisch, etc.). Had zou wel een leuke extra zijn geweest.

 • Profielfoto
  petertjep

  Niet dat het er veel toe doet, maar het DC 500.000 Square Feet. Dat is 46.000 vierkante meter, geen 150.000. Dus zo’n 7 voetbalvelden. Toch best groot 

 • Profielfoto
  stavos

  @iep, laadt de batterijen van je humormeter eens op!:nerd:

 • Profielfoto
  Osirison

  Jammer dat die 150.000 vierkante meter dak niet volligt met zonnepanelen…

  Gemiste kans.

  Had er op zijn minst het apple logo op het dak laten tekenen.