Gerucht: nieuwe iPhone met A5-chip in september

Statenweg op 22 juni 2011 11 reacties Laatste door plonserd

Tijdens de WWDC begin deze maand werd iOS 5 uitvoerig aan het publiek getoond. Een overzicht van de nieuwe functies die het besturingssysteem voor de iPhone en iPad te bieden heeft vind je hier. Qua aankondigingen van nieuwe hardware bleef het echter stil. Anders dan voorgaande jaren, werd geen nieuwe iPhone geïntroduceerd.

Bloomberg meldt vandaag dat we deze herfst alsnog een nieuw model iPhone kunnen verwachten. Bronnen hebben het persbureau ingefluisterd dat de opvolger van de iPhone 4 uitgerust zal worden met de snelle A5-processor, die momenteel te vinden is in de iPad 2. Ook zou de camera met 8-megapixels stukken beter worden. Momenteel moet de iPhone 4 het doen met een 5-megapixel camera.

Het uiterlijk van het nieuwe toestel zou sterke gelijkenissen vertonen met de iPhone 4. Dit spreekt eerdere berichten tegen dat de nieuwe iPhone juist een radicaal ander design zal krijgen. De lancering zou in september plaatsvinden, tegelijk met iOS 5. Apple wilde de lancering van de nieuwe iPhone en iOS 5 naar verluidt samen laten vallen.

Bloomberg gaat nog een stapje verder door te beweren dat Apple met een low-end iPhone komt die tegen een lagere prijs verkocht zal worden om nieuwe klanten te trekken in opkomende landen. Ook de iPad wordt niet overgeslagen door Bloomberg. Apple zou volgens het bericht werken aan een iPad met een hogere schermresolutie dan het huidige model.

En nu?

11 reacties

Profielfoto

Robin Peek op 22 juni 2011

Ik hoop wel op een nieuw design, anders zie ik niet echt reden om m’n iPhone 4 te vervangen voor een iPhone 4S.

Profielfoto

Usain op 22 juni 2011

YEAH de iPhone 5 word mijn eerste iPhone

Profielfoto

CMD-Z op 22 juni 2011

wow dat gerucht is al vaak voorbij gekomen, hopen at t waar is !

Profielfoto

Crap Os X op 22 juni 2011

Is dit niet ontzettend oud nieuws?

Profielfoto

Diastro op 22 juni 2011

Dus toch een iPhone 4S.. Ik weet niet, zouden ze het echt nodig vinden? De iPhone 4 is toch behoorlijk zippy, zelfs als je ‘m helemaal volplempt met content en Apps. En het is altijd zo’n zonde voor de nieuwe abonnementsverlengers, want een jaar later komt er weer een gloednieuw model!;)

iPad met Retina Display zou daarentegen nog wel eens wat extra magie kunnen toevoegen.

Profielfoto

bugboy op 22 juni 2011

@Diastra: Ik denk dat er morgen wel weer een gerucht is over een druppelvormige iPhone. Als je je 10 minutes of fame wilt halen, dan moet je gewoon een iPhone 5 gerucht in de wereld helpen:lol:

Profielfoto

operator op 22 juni 2011

niemand wilt geruchten, ze zijn meestal toch niet waar…

Profielfoto

spreenbrouwer op 22 juni 2011

Van dat vorige bericht op MacRumors gisteren werd ik een stuk vrolijker. Ik vergeleek van het weekend namelijk nog het design van de iPhone 3Gs en de 4 en wordt van de 3Gs toch een stuk vrolijker. Veel eleganter, houdt fijner vast, wel een beetje lomp, maar dat kan tegenwoordig toch veel strakker… Het druppel design is wat mij betreft wel een vooruitgang, geef mij maar een nieuw design..! Verder wel leuk dat hij een camera upgrade krijgt.

Profielfoto

JeremyvanVliet op 22 juni 2011

Spannend!
Een Low-End iPhone verwacht ik niet echt gezien telco’s de vorige generatie iPhone altijd zeer aantrekkelijk prijzen.
We zullen het meemaken!

Profielfoto

diotav op 22 juni 2011

Kom maar door!

Profielfoto

plonserd op 22 juni 2011

Wat het ook wordt of wanneer het ook uitkomt, sowieso wordt het een vervanger voor m’n 3Gs.

M’n vriendin loopt al een tijdje rond met de iPhone 4, en de betere camera en het retina display alleen al steken al de hele tijd m’n ogen uit:)

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?