Kevin Rose: iTV gaat alles veranderen

54 reacties

Orakel Kevin Rose heeft weer gesproken! Na het correct voorspellen van de iPod nano en een complete misser met de allereerste iPhone zoekt hij opnieuw de publiciteit met nieuwe details. Dit keer gaat het om een opvolger voor de hobby van Steve: de Apple TV.

De naam iTV en iOS als besturingssysteem hadden we al eerder in de geruchtenmolen langs horen komen, maar onder de titel “Why Apple’s iTV will change everything’ Kevin voegt er een aantal leuke details aan toe:

 • iOS besturingssysteem, net als iPhone, iPod touch en iPad
 • Prijs rond de $ 99,-
 • Lancering in september 2010
 • iOS TV applicaties: een App Store net als de iPhone en iPad hebben, maar dan met specifieke apps voor de iTV. Denk aan video’s delen, streamen en opnemen, Interactieve nieuws apps en natuurlijk games.
 • A la carte (app) zenders: door de combinatie met iAds ontstaat voor TV stations direct een interessant commercieel model dat, volgens Kevin, op termijn de dure Amerikaanse kabel gaat vervangen.
 • MobileMe foto’s en video’s delen: de laatste vakantiefoto’s en filmpjes van familieleden verschijnen automatisch op je TV.
 • De iPad wordt een grote ‘badass’ afstandsbediening voor iTV: niet alleen om de iPad bedienen, maar ook om video te bewerken, games te besturen en de TV ervaring te verrijken door bijvoorbeeld een ander camerastandpunt te kiezen op de iPad tijdens een sportuitzending.

Wat denk jij, heeft Kevin het bij het rechte eind? Zit jij op de Kevin’s iTV te wachten of verwacht je een heel ander apparaat?

Reacties

54 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  99 dollar? Ik wil hebben!

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Klinkt redelijk. Ik heb me altijd afgevraagd hoe je een fatsoenlijke afstandsbediening kunt maken voor een complexe settop box, maar een iPhone, iPod of iPad is inderdaad een goed idee. Sluit aan op mijn jaren oude wens om de telefoon als ab te gebruiken.

  IAds maakt het inderdaad aantrekkelijk voor commerciële kanalen om de stap te maken. Als die meerwaarde voor stations er niet is, wordt het moeilijk om hen te verleiden.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Gaan we vanaf nu elk ‘iPhone’, ‘iPod’, ‘Macbook’ woordje direct linken naar de Applestore? Beetje irritant. Dealtje met Apple gemaakt?

 • Profielfoto
  Yosemite

  Ik denk dat het een hobby project blijft zoals Steve al verschillende keren heeft aangegeven en daardoor niet spectaculair zal zijn.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  iTV? Nope, dat was nl de eerste (werk)titel van de Apple TV. Apple zal toch niet weer de naamgeving veranderen? Lijkt mij niet handig. Overigens blijft zo’n apparaat in Europa achterlopen zolang er nog geen content genoeg is. Dat is ook een van de redenen waarom veel mensen een Mac mini aanschaffen als media center ipv de Apple TV.

 • Profielfoto
  Pieterr

  Zo’n Apple oplossing gaat nooit alle mogelijke content afspelen (zonder te hacken) en is dus voor een hoop mensen niet interessant.

 • Profielfoto
  jurrie

  De logica van het verhaal spreekt mij wel aan.

  De prijs lijkt me wel onderschat, een apparaat met deze mogelijkheden en een forse opslagcapaciteit voor de content die je opneemt…….. Laten we het hopen:)

  Zou overigens wel een groot aantal mini’s die nu waarschijnlijk als mediacenter gebruikt worden in vele huiskamers overbodig maken. Tenzij de iTV het hart van de setup wordt en je mini, TC oid gebruikt moet worden als opslagmedium. Waarschijnlijk draaf ik nu door. haha.

  gr
  J

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  ■De iPad wordt een grote ‘badass’ afstandsbediening voor iTV: niet alleen om de iPad bedienen

  Had het niet moeten zijn; niet alleen om de iTV bedienen ?

 • Profielfoto
  krisp

  Geloof niets van het feit dat alleen de iPad als afstandsbediening functioneert. De iPhone en iPod Touch zullen er ongetwijfeld ook geschikt voor zijn.

 • Profielfoto
  Byron

  Graag een bronvermelding plus link, jongens, want dit is wel het internet, geen krant;)

 • Profielfoto
  1984

  Geloof niets van het feit dat alleen de iPad als afstandsbediening functioneert. De iPhone en iPod Touch zullen er ongetwijfeld ook geschikt voor zijn.

  En dan nog zijn deze reuze onhandig, omdat je niet op gevoel de remote kunt bedienen, + een iPad tussen de lakens zoeken. geen goed idee. en je bent weer eens totaal afhankelijk van Apple, wereldwijd geen goed idee.

 • Profielfoto
  Lexis

  iPhone moet ook eenzelfde afstandsbediening worden. Dus dat je ipad/iPhone het stuur is van je Apple TV als je Real Racing speelt. En dan is je iPad/iPhone de achteruit kijk spiegel.

 • Profielfoto
  knekkie

  hoe gaat dit succesvol worden in landen waar iTunes geen video content aanbied?

  hulu en de andere genoemde diensten zijn ook niet overal beschikbaar.

  een hit or mis producte als je het mij zegt.

  apple heeft zelf al precies aan gegeven op D8 waarom een apple TV nu nogsteeds een hobby is.

  er is geen goede universele direct to markt strategie mogelijk. althnas dat was toen

  wie weet heeft apple daar nu wat gevonden

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  Graag een bronvermelding plus link, jongens, want dit is wel het internet, geen krant;)

  Excuses! Linkje vergeten naar het blog van Kevin. Nu toegevoegd…

 • Profielfoto
  apple1499

  Het zou wel super zijn mocht deze “iTV” net zoals de slingbox in staat zijn om tv te streamen naar je Mac en iPod’s.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Die iTV moet wel iPlay hebben. Gewoon een game console. Dan kan je je iPhone of iPod touch gebruiken als een soort van Wii-mote, en je iPad als een normale ‘PlayStation’ controller…

 • Profielfoto
  Jandejoop

  Jandejoop: iTV wordt niks!

 • Profielfoto
  bosies7

  allen ipad afstandbediening?..denk t niet maar $99 wil ik hem hebben:money: hopelijk is ook klein zodat ie niet zo opvalt en nu kun je eindlijk gamen met de
  apple TV,,sorry ‘ITV’:sarcastic:….
  hij zou best nog eens gelijk kunnen hebben. nu hopen dat ie meer details voorspelt voor iphone en ipad:lol:

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Vind de hoeveelheid verwijzingen naar de Apple store ook een beetje onsmakelijk worden. Begin te twijfelen aan de onafhankelijkheid van deze site…

 • Profielfoto
  JMO

  Hmmm ik weet niet of ik dit product wel ga kopen of uberhaupt erover ga wegen. Dit omdat ik vind dat de Nederlandse televisie anders is dan de tv zenders in de VS. De publieke omroep, rtl, sbs zijn toch, naar mijn mening, echt iets nederlands. Wat het probleem is dat ik niet weet of dit dan ook zo blijft of dat andere tv zenders, zoals uit de vs, afrika, enzo, er ook erop kunnen komen met een totaal andere achtergrond, cultuur en waarde. Je mag me noemen wat je wilt, maar als Apple eerst dat zeker maakt dat de nederlandse omroep zender, of in wat voor land je ook zit, de basis is en daarna zenders erbij kan nemen dan overweeg ik het om het misschien te kopen. En laat alsjeblieft, als het product, hier in Nederland, dan direct ervoor zorgen dat de auteursrechten direct zijn geregeld, want is echt bijster slecht geregeld in Nederland. Dat laatste vind ik echt slecht van Apple hier in Nederland en in de rest van de EU!

 • Profielfoto
  rodeyseijkens

  Ik ben benieuwd, ik ben gewoon op zoek naar een device die alle video formaten kan gaan afspelen met een super mooie interface.

  Ook mag hij niet overpriced zijn zoals hij nu is… 100 Euro vind ik een nette prijs.

  Apps voor TV zie ik ook wel zitten met interactieve dingen er in.
  Natuurlijk zullen de iPhone, iPad & iPod touch daar een rol in spelen en hopelijk zullen er dan ook leuke combinatie Apps zijn.

  Slot Quote:
  “All things come to those who wait, But when they come they’re out of date.”

 • Profielfoto
  JMO

  Slot Quote:
  “All things come to those who wait, But when they come they’re out of date.”

  Met andere worden?

 • Profielfoto
  JMO

  Woorden?

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Killer app: facetime for itv.

 • Profielfoto
  michielrutjes

  Op zich helemaal geen gekke gedachte, toch? Als je ziet hoe iPhone en iPad werken als game consoles, dan zou de iTV een briljant platform zijn voor gameontwikkelaars. Gave indie games, dat is weer eens wat anders dan wat er beschikbaar is voor xbox/ps/wii.

  Het is wel zo dat er dan ook films in iTunes nodig zijn om het hier echt een succes te maken, maar dat is (hoe lang het ook duurt) een kwestie van tijd en geduld.

 • Profielfoto
  Synapse88

  hoop dat hij gelijk heeft maar de vorige keer verkocht hij zever.

 • Profielfoto
  error

  De hardware kan nog zo leuk zijn… de content is de kliier in dit geval. Zolang het Apple niet lukt om in de kleine Europese landen deals te sluiten met producenten over verkoop/verhuur van films en tv-series dan blijft de Apple (i)TV een gadget voor fans. Slechts een kleine groep mensen heeft zin om films te converteren naar een voor het Apple-ding te behappen video-formaat.

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Niks nieuw iTV gewoon de AppleTV eens upgraden met speelfilms in Europa en HDV output 1920 x 1080p dan ben ik al tevreden.

  En b.t.w. ik denk dat Apple TV toch gaat achterlopen met de nieuwe trend in nieuw TV’s met interne wifi en internet en 3D want daar kunnen ook films mee bekeken worden via wifi en die trend zet zeker door.

  Dus eigenlijk zit ik er niet meer op te wachten als er geen films meer in Europa worden aangeboden (Nederland).

  Nu gebruik ik AppleTV om films van internet of eigen gemaakte films op groot beeld te bekijken.

 • Profielfoto
  Byron

  Excuses! Linkje vergeten naar het blog van Kevin. Nu toegevoegd…

  Top, bedankt:)

  En wat betreft de geruchten, het is wel een echt wensenlijstje, dikke kans dat Apple ‘klein’ begint en de komende jaren dit nieuwe platform uitbouwt, zoals ze doen bij al hun huidige iOS producten.

 • Profielfoto
  Sascha

  Niks nieuw iTV gewoon de AppleTV eens upgraden met speelfilms in Europa en HDV output 1920 x 1080p dan ben ik al tevreden.

  Ik dacht ergens gehoord te hebben dat deze nieuwe Apple TV maximaal 720p zou kunnen afspelen.

  Ik ben gewoon op zoek naar een device die alle video formaten kan gaan afspelen met een super mooie interface.

  Een Mac mini met Plex al eens geprobeerd ? Ik heb het, en het komt aardig dicht in de buurt.

  De komende update van Plex gaat trouwens gigantische verbeteringen met zich meebrengen om je media te delen met andere Macs in je netwerk.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Racen op iTV en sturen met de iPad. Klinkt goed! Dit gaat vast een fraai apparaat worden dat alle twijfel wegneemt over AppleTV (hoop ik dan).

 • Profielfoto
  Lexis

  Niks nieuw iTV gewoon de AppleTV eens upgraden met speelfilms in Europa en HDV output 1920 x 1080p dan ben ik al tevreden.

  Ik dacht ergens gehoord te hebben dat deze nieuwe Apple TV maximaal 720p zou kunnen afspelen.

  Ik ben gewoon op zoek naar een device die alle video formaten kan gaan afspelen met een super mooie interface.

  Een Mac mini met Plex al eens geprobeerd ? Ik heb het, en het komt aardig dicht in de buurt.

  De komende update van Plex gaat trouwens gigantische verbeteringen met zich meebrengen om je media te delen met andere Macs in je netwerk.

  Heb ik ook en is uiteraard echt uber uber! Maar als dit systeem beter op je iTunes aansluit e.d. en beter met m’n iPhone communiceert dan wil ik het wel hebben. Dan wil ik alleen wel Plex erop hebben…

 • Profielfoto
  johvdbroek

  ” Sacha

  Dat heb ik ook gehoord 720p.
  Dat is dus niet goed genoeg voor full HD TV.
  Als zoiets weer op de markt wordt gezet dan loopt Apple helemaal achter.

  Op Apple TV heb ik de App. Boxee dat doet het ook prima.
  Is eigenlijk hetzelfde als videopodcast maar dan uitgebreider en gebruikersvriendelijker.

 • Profielfoto
  rdesign

  @Mensen die zeuren om de links naar de Apple Store:
  OMT moet ergens het geld wat ze hier in stoppen terug verdienen… En als jij nu na het klikken op één van deze links een iProduct koopt in de Apple Store krijgt OMT zoveel procent van de winst.:thumbsup:

 • Profielfoto
  Sascha

  @Lexis: Je hebt ook apps voor je iPhone op Plex te bedienen. Ik heb er wel nog geen getest.

  En btw: mijn Apple TV gebruik ik enkel voor mijn iTunes muziek. Ik had hem in eerste instantie ook gehackete, maar dat was het toch niet. En dan voor al mijn terrabytes aan films (VIDEO_TS mappen) maar een dedicated Mac mini aangeschaft…

 • Profielfoto
  martijnsch

  Gaan we vanaf nu elk \’iPhone\’, \’iPod\’, \’Macbook\’ woordje direct linken naar de Applestore? Beetje irritant. Dealtje met Apple gemaakt?

  Vanaf nu? Dat is al jaren, en inderdaad een dealtje met Apple…

 • Profielfoto
  Rano

  Wat een open deuren trapt hij in..

 • Profielfoto
  strigoi

  Verbazingwekkend hoe mensen alleen met het horen van ‘iTV’ en ’99 dollar’ al roepen:

  99 dollar? Ik wil hebben!

  Ik heb een iTV, voor €99.- is ie van jou!

 • Profielfoto
  twh

  Goede naam. Oh wacht… http://www.itv.com/

 • Profielfoto
  ctxppc

  @Mensen die zeuren om de links naar de Apple Store:
  OMT moet ergens het geld wat ze hier in stoppen terug verdienen… En als jij nu na het klikken op één van deze links een iProduct koopt in de Apple Store krijgt OMT zoveel procent van de winst.:thumbsup:

  Ik denk dat OMT het te ver trekt met die advertenties. Die linkjes naar de Apple Store zijn niet alleen storend, maar brengen hoogstwaarschijnlijk weinig op. De enigen die op die linkjes klikken zijn mensen die denken dat het gekoppeld artikel meer informatie geeft in verband met de iTV, niet het product zelf (zonder verband met het artikel), en niet kijken naar de statusbalk of tooltip. Een soort advertentie die zijn werkelijke bedoelingen niet volgt. Iedereen die het product wil kopen, gaat naar apple.com en klikt door naar de productpagina. Daar leest hij/zij de info en klikt daarna op “Bestel” of zoiets. Wie springt rechtstreeks over van OMT naar de Apple Store?

  Zijn die (soms écht) storende en soms irrelevante (of vreemde-voor-een-Apple-blog) advertenties rondom de pagina niet genoeg? Ik verkies een donatieformulier en ik met plezier eerste kandidaat worden. En gelukkig hebben we nog Gizmodo (#Apple) (voor Engelse sprekers) die in ruil voor de beperkte advertenties jou het nieuws brengt binnen seconden of minuten en in een uitgebreid format.:evil:

  By the way, waar is de OMT app?! Ik dacht dat die ooit zou komen in een native format met alle 3 onderdelen: nieuws, community en podcast.:confused::sad:

  [ctxppc is momenteel aan het zoeken naar een Safari-extensie om die WTHAT witlijnen terug te krijgen.]

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Hij denkt en vind dat waarschijnlijk… dit vind ik echt koffie dik kijken…
  Het betekend nog niet dat dit een super hype gaat woorden?
  iTV gaat het niet echt woorden… TV is een veel te complex product.

  Laat Apple maar eerst even bij komen van de antenne-gate…
  Ik vind het niet eens de moeite waard om te kopen…

  Ik denk niet dat Apple het zelfde voor elkaar krijgt met rechten als die WURG contracten die ze met platen maatschappijen hebben ivm de mp3-maatschappij die toen de muziekwereld om zeep hielp.
  De TV/film maatschappijen draaien weer veel beter tegenwoordig!!!

 • Profielfoto
  Brammetjebammetje

  @ctxppc: dus jij hebt liever een site die vol ads staat (Gizmodo) dan een site met één advertentie per pagina en een paar linkjes waar niemand op hoeft te klikken? Er zitten hier toch een paar vage figuren, in ieder geval bij de reageerders!:-D
  Waar kom sowieso dat gezeik over die linkjes opeens vandaan? Ik volg OMT nu toch zeker een jaar of 6-7 en al die tijd zijjn ze er volgens mij geweest. Zelf nooit last van gehad. Liever zoiets dan een site vol ads.

 • Profielfoto
  So Klear

  Een iTV als mogelijk console! Klinkt interrestant! Als Apple dit goed aanpakt kan de mogelijke iTV net zo’n geduchte concurrent worden van de Nintendo Wii als de iPhone / iPod Touch van de Nintendo DS!!

 • Profielfoto
  Tuvok

  Ik hoop dat ze de oude AppleTV ook gaan voorzien van nieuwe software. Zou een mooie actie zijnvan Appe. In Nederland kunnen we herlaad niet alles uithalen wat erin zit. Geen films huren of kopen bijvoorbeeld.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Verbazingwekkend hoe mensen alleen met het horen van \’iTV\’ en \’99 dollar\’ al roepen:

  99 dollar? Ik wil hebben!

  Verbazingwekkend? Onder welke steen heb jij gezeten dan? En volgens mij is dit een reactie op het hele lijstje wensen/rumors waar een prijs van 99 tegenover staat. Laat ik het zo stellen.. als je 100 euro dan de moeite niet waard vind of je verbaast over de mensen die dit een fijn prijsje vinden, dan zit je toch echt op de verkeerde website vrees ik!

 • Profielfoto
  roger767

  ik geloof er niks van die kabelmaatschappijen zijn een stelletje schurken die laten niks nieuws binnen hun wereldje. Kijk maar hoe de liberalisering van onze kabel de kop in werd gedrukt.
  Word gewoon een andere GUI om je youtube videos te kijken en je itunes filmpjes (die wij in nederland geeneens hebben)

 • Profielfoto
  strigoi

  Onder een steen valt wel mee. Als ik de voorspelling van onze kevin moet geloven is het hebben van een ipad haast geen optie maar een vereiste, wat de prijs flink omhoog zal jagen. Los hiervan wordt ik soms gewoon moe van een grote groep mensen die bij elk nieuw apple product roepen “kopen!” nog voordat er ook nog maar iets concreet bekend is over wat het apparaat nou precies kan. De apple tv is voor ons nederlanders ook gebleven tot ‘grote ipod’ voor je tv. Ik ben benieuwd maar ik wacht nog eerst gewoon af tot de introductie en vergelijk het dan eens met de huidige oplossingen om je eigen media op de tv te krijgen.

 • Profielfoto
  strigoi

  ik geloof er niks van die kabelmaatschappijen zijn een stelletje schurken die laten niks nieuws binnen hun wereldje. Kijk maar hoe de liberalisering van onze kabel de kop in werd gedrukt.
  Word gewoon een andere GUI om je youtube videos te kijken en je itunes filmpjes (die wij in nederland geeneens hebben)

  Daar had steve het idd onder andere over op de d8. Ik ben heel benieuwd hoe apple het gaat aan pakken. Vast veel beter dan de huidige apple tv, betere bediening en met een ipad als remote geweldig gebruiksgemak. Hopelijk stappen ze van het .mov en .mp4 (alles enkel via itunes) gebeuren af en maken ze het mogelijk om vrijwel alle bestanden af te spelen. Want enkel 720p en dan ook nog eens al mijn 1080p mkv bestanden in itunes (om)zetten ga ik niet doen.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Met sceptisch zijn is niks mis. Met jezelf in een ander verplaatsen ook niet. Na het lezen van een rumor lijstje roep ik ook snel “dat wil ik ook!” Neemt niet weg dat ik na de officiele introductie/verkoop nog eens goed bekijk wat ik ermee kan en of het me iets brengt.

 • Profielfoto
  Bloemie

  Klinkt interessant.

  Het veranderd wel de manier waarop we TV beleven, hoe we over TV denken. TV en computer komen zo nog dichter bij elkaar. Gaan in elkaar op.

  Misschien (waarschijnlijk) veranderd het de TV beleving wel net zoals iPad de beleving van de computer veranderd. iPad heeft de PC en zelfs wel laptop, doodverklaard.

  De vraag is of meanstream TV kijker (en PC gebruiker) klaar is voor dit soort innovatie. Hoe lang het duurt voordat ‘we’ hier allemaal op over stappen. Kan me wel voorstellen dat Idols en dergelijke programma’s hiermee nieuwe stappen kunnen maken. Als dat gebeurt gaat het snel.

 • Profielfoto
  peebeenl

  @MightyMouse: de Mac Mini is misschien wel het bestaansrecht van de Apple TV. Het gaat om keuzes maken. Door de Apple TV is de Mini niet de goedkoopste manier van computer koppelen aan de TV als media center.

  Het uitbouwen van de Apple TV zou juist de basis vergroten. Een nog grotere vendor lock qua apparatuur en als je meer wilt, en de Apple feel gewend bent; schaf je een mini aan (Resell).

  Een vendor lock is niet leuk, maar als het met kwaliteit is; heb ik er geen probleem mee (alleen prijstechnisch)

 • Profielfoto
  firepower

  Ik kom al een tijdje op deze site en vind het wel irritant al die links naar de Apple Store. Ik begrijp dat jullie geld moeten verdienen maar het lijkt wel of jullie nauw samenwerken met Apple.

  Misschien kan iemand van OMT dit eens duiderlijk uitleggen aangezien er meerdere zijn die zich hier aan storen.

  Vroeger was er geen reclame op Mac Os X.

  Vang dit op als positieve ‘kritiek’. Ik kom nog dagelijks op jullie website hoor ;- )

 • Profielfoto
  Appelschil

  Ik mag hopen dat ook de iPod Touch nog als remote valt te gebruiken. Wanneer dit zo is, en dat ding gaat inderdaad $99,- kosten, is ‘ie van mij;)

 • Profielfoto
  Patrick Stam

  Gaan we vanaf nu elk \’iPhone\’, \’iPod\’, \’Macbook\’ woordje direct linken naar de Applestore? Beetje irritant. Dealtje met Apple gemaakt?

  EENS! Het maakt het lezen van een bericht er niet makkelijk op. Bovendien klik ik 100.000 x eigenlijk voor niks. Alleen de knop ” Meer” zou voldoende zijn.