T-Mobile kan populariteit iPhone niet aan

88 reacties

De laatste tijd is het gebruik van een iPhone voor sommigen een ware verschrikking geworden. Het internet werkt niet, gesprekken worden zomaar verbroken en smsjes komen nooit aan. Oorzaak van dit alles lijkt het netwerk van T-Mobile te zijn.

Enkele weken geleden gaf T-Mobile al aan dat de capaciteit van het 3G-netwerk dit jaar verdubbeld wordt om de groei van het internetverkeer op te vangen. Of dit alles helpt is nog maar zeer de vraag, de website Uitgekotst.nl verzamelt de vele klachten op Twitter over het slechte bereik van T-Mobile. In Amsterdam is de verhoging van de capaciteit volgens T-Mobile inmiddels afgerond, in Rotterdam en omgeving is de provider volgens woordvoerder Hennie van der Heiden nog druk bezig. Na Rotterdam zal ook in de rest van Nederland geprobeerd worden de netwerkkwaliteit weer op peil te brengen. Maar is dit alles voldoende om de klanten van T-Mobile van een stabiel netwerk te voorzien? Uit onderzoek blijkt dat bezitters van de iPhone 40 keer zoveel dataverkeer gebruiken dan andere smartphonebezitters. De populariteit van de iPhone  zal alleen maar groeien nu een nieuw model niet lang meer op zich laat wachten. Als T-Mobile opnieuw als enige provider de nieuwe iPhone aan zal bieden zullen ook deze nieuwe abonnees een grote druk leggen op het datanetwerk van de provider.

OMT is benieuwd of naar jullie ervaringen met T-Mobile. Je kunt je ervaringen e-mailen naar [email protected]

Reacties

88 reacties
 • Profielfoto
  Rivanov

  Totaal geen problemen met T-Mobile hier in het zuiden van Brabant.

 • Profielfoto
  DoggieDogs

  Grote kans dat jij ook wat meer betaald?:P
  Maar hier in Enschede heb ik ook nergens last van!..
  Kameraad van mij woont aan de andere kant van Enske, daar valt het wel regelmatig weg, hehe

 • Profielfoto
  xiqum

  Vreemd dat ze dit niet hebben voorzien. Neem aan dat de stijging van het aantal abonnees logischer wijs ook betekend dat er meer belasting op je netwerk zal komen. Dit hadden ze vast wel kunnen voorkomen, de iPhone is immers al bijna 2 jaar beschikbaar via T-Mobile.

 • Profielfoto
  RJ

  In Delft heb ik nooit problemen, maar ik was afgelopen zaterdag in Rotterdam en daar kreeg ik het internet niet aan de gang. Ik had vol bereik en 3G volgens mijn iPhone, maar het Rabobank appje deed niks. Misschien dat het bereik daar nu zo slecht is vanwege die uitbreiding?

 • Profielfoto
  sandman4sure

  Hier in Amsterdam nog steeds verschrikkelijk. SMS-jes komen soms (te) laat aan, bereik laat te wensen over en 3G valt vaak weg.

  Nog slechter is het wanneer je met de trein richting zuiden gaat. Onderweg heel slecht 3G bereik en vaak springt de telefoon over op Geen Service…

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  In Rotterdam is het een verschrikking…

 • Profielfoto
  Paul26

  Hadden ze dat niet eerder kunnen bedenken? Ik merk wel regelmatig dat ik een slechte verbinding heb. Ook nog steeds in Amsterdam! Wordt hoog tijd dat ze dat netwerk goed op orde gaan maken..

 • Profielfoto
  Gies

  In Amsterdam verbeterd netwerk? Merk er niets van. Gesprekken worden afgebroken, bereik op dezelfde plaats soms vol, seconde later geen bereik. Of het ligt aan mijn iPhone maar een beter netwerk is sowieso welkom.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Hier in Groningen merkte ik inderdaad dat af en toe het netwerk er volledig uitligt! Het geldt overigens niet voor telefoonverkeer, dat werkt in de regel naar behoren. Maar waar ik eerst 3G-verbinding had is dat vaak nu niet het geval en ook de GPRS-verbinding is vaker niet dan wel in de lucht. Mocht Steve Jobs op de W.W.D.C. een nieuwe iPhone introduceren die opnieuw alleen met een abonnement van T-Mobile te koop is, moet ik toch nog even nadenken of ik mijn abonnement dat in augustus afloopt wel ga verlengen…

 • Profielfoto
  Gies

  Wel grappig trouwens dat ik op het IJsselmeer en het Markermeer volledig bereik heb en vaak nog 3G ook.

 • Profielfoto
  rdesign

  Hier in Bunschoten (bij Amersfoort) geen 3G netwerk. Niks. Ga je echter richting Amersfoort gaat het weer heerlijk snel. Heb verder geen last van late sms’jes of wegvallende gesprekken…

 • Profielfoto
  Cavalli

  Wat ben ik blij als ik dit soort berichtjes lees dat ik met mijn simlock vrije iPhone op het Vodafone netwerk zit, heb er nooit problemen mee..

 • Profielfoto
  NeefjeLepiDop

  T is hier in Amsterdam, en ook tussen Adam en Utrecht soms een crime. Wat wel weer aardig is is dat KPN op dit moment druk haar (ex) klanten aan het informeren is dat zij bij de nieuwe iPhone (4.0) deze ook kunnen aanbieden. Zakelijk dan.
  Even afwachten wat ze bieden, als het gelijkwaardig is aan T-Mobile rennen we snel over naar die oude vertrouwde P(utjescheppers), T(entopzetters) en T(ukkiedoeners).

 • Profielfoto
  BarbRoos

  Hier in Den Haag krijg ik steeds meldingen op mijn iphone 3G dat er geen netwerk is, internet is ontzettend traag en ligt er om de haverklap uit en mail ophalen lukt vaker niet dan wel. Verpest wel behoorlijk het plezier van mijn iphone. Ik begin nu sterk te twijfelen of ik wel weer een nieuwe versie van de iphone zal aanschaffen.

 • Profielfoto
  koenvisser

  laatste maand is het hier in Zwijndrecht echt heel slecht! 3G valt constant weg, en zelfs wanneer ik 3G heb is het trager dan normaal.

 • Profielfoto
  onemorevaral

  In het centrum van Utrecht komt het regelmatig voor dat je niet kan bellen of gebeld kan worden, ook al geeft de iPhone volle signaal-sterkte. Hopeloos dus helaas…

 • Profielfoto
  KeKo

  Verschrikkelijk. Internet is in Utrecht eigenlijk niet meer te gebruiken. Het is tergend traag, laatst in Alkmaar liep alles als een treintje, kennelijk zijn er daar minder iPhonegebruikers…

 • Profielfoto
  Bram van Dam

  Helemaal voor meer providers, laat ze maar lekker tegen elkaar opstunten want maar 1 provider slaat natuurlijk nergens op!

 • Profielfoto
  Grote Eef

  Wellicht moet Apple nu maar eens afstappen van het solo-contract en andere aanbieders toelaten!

 • Profielfoto
  Stoklos

  Ik vraag me af of je kosteloos van je T-mobile abbo afkunt wegens de slechte kwaliteit van de dienstverlening.

  In Amsterdam en omstreken wisselend 3G succes overigens.

 • Profielfoto
  liesebirdie

  In Den Haag is het bagger, ook T-Mobile op andere telefoons dan de iPhone.

  Dit konden ze toch wel voorkomen, ze hadden er 2,5 jaar voor. Volgende iPhone unlocken en op ander netwerk dan maar?

 • Profielfoto
  Thanzie

  Utrecht centrum is idd verschrikkelijk. Afgelopen tijd best vaak op het terras gezeten daar aan de gracht en had gewoon vaak geen bereik dan wel.

  En in de trein tussen Den Bosch en Utrecht ga ik tegenwoordig al niet meer uit van 3G en ben ik ‘blij’ met een gprs-verbinding want vaak geeft mijn iPhone aan dat er geen service is.

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ja t-mobile is niet al te best helaas. Maar goed de vraag is of een Hi (met een fup van 250mb) het beter zou doen, of een Vodafone die geregeld netwerkstoringen heeft.
  Het is een enorm dataverkeer wat de iphone en de huidige androids genereren. En ondanks dat wij als Nederlands een van de duurste abonnee kosten hebben, lijkt geen enkel netwerk geschikt om dit dataverkeer te verwerken.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Eigenlijk heb ik altijd wel fatsoenlijk 3G bereik, in en rondom Rotterdam, terwijl ik anderen hier zie klagen.
  Is toch ook vreemd.

 • Profielfoto
  Anth

  Om mijzelf ook maar even aan het lijstje toe te voegen: Ook hier niets meer dan doffe ellende. Midden in Rotterdam wegvallend bereik en ook vol signaal staat niet garant voor ook maar enige mogelijkheid tot surfen. Sinds een paar weken een stuk erger geworden. Jammer wel, daarvoor redelijk tevreden geweest bij T-Mobile. Maar als dit zo blijft zien ze mij na dit abonnement niet meer terug.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het netwerk van T-Mobile is altijd verschrikkelijk geweest. Op heel veel plaatsen slecht of helemaal geen bereik. Of het nou steden of dorpen zijn. Inderdaad heb ik wel ’s midden in Amsterdam geen bereik gehad. Dit is dus volkomen in tegenspraak met de TV reclames die T-Mobile over haar netwerk laat uitzenden! Toch heb ik zelf geen recente verslechtering gemerkt of problemen met internet of sms. In sommige plaatsen, zoals mijn woonplaats (noordelijke randstad) is de dekking zelfs verbeterd en eindelijk op de meeste plaatsen 3G. Maar het moet nog veel beter. Het is te hopen dat de nieuwe iPhone door meer providers geleverd wordt. KPN heb ik altijd nog de beste ervaringen mee gehad.

 • Profielfoto
  mymac

  Ook ik heb af en toe last van die haperende connectie helaas, en t is meer voorkomend dan toen ik net m’n 3G had.. Soms spontaan geen service, en dan kan je gewoon niks, dat is toch gewoon dramatisch als je in r’dam centrum loopt?
  Hoop dat we de verbeteringen in r’dam snel kunnen ondervinden:-)

 • Profielfoto
  Henri Kroeze

  Yep, simlockvrij op het Hi netwerk.

  M’n oude telefoon was met T-Mobile-> Wat een drama!! NOOIT meer T-Mobile.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Dit is natuurlijk vragen om kritiek over het netwerk van T-Mobile, zoals dat al jaren aan de orde van de dag lijkt te zijn.

  Echter, ik heb nu 12 jaar T-Mobile (en Ben) en echt nog geen dag last gehad van storing, slechte dekking of wat dan ook van die strekking.

  Natuurlijk kan het beter wat 3G-dekking betreft, maar op plekken waar Vodafone geen netwerk heeft, heeft T-Mobile dat weer wel.

 • Profielfoto
  tdwesten

  In deventer heeft t-mobile het ook zwaar..

 • Profielfoto
  MbM

  In Utrecht, Amsterdam en alles daartussen is het echt onwerkbaar. Als je wilt bellen moet je bijna altijd een paar pogingen doen voordat er verbinding is. Heel regelmatig ben ik niet bereikbaar terwijl mijn telefoon wel bereik heeft. Mobiel internetten via 3G werkt alleen nog als je heel veel geluk hebt, maar sowieso niet op plekken waar je typisch iets wilt opzoeken (op het station, in de trein, in de auto, op het terras).

  Ik heb mijn iPhone de eerste 2 maanden via mijn oude Telfort abbo gebruikt, dat was echt heerlijk! Gewoon in de trein uitzending gemist kijken, altijd snelle responstijden en uiteraard gewoon kunnen bellen. Wat een treurnis toen ik mijn nieuwe sim erin moest doen, en sindsdien is het alleen maar rap erger geworden.

  T-Mobile mag zo onderhand weleens een heel groot gebaar maken, hoe bont mogen ze het eigenlijk maken voordat je niet meer hoeft te betalen / contract kan opzeggen? Experts in consumentenrecht in huis hier?

 • Profielfoto
  Warped

  Hier in Leiden is het ook bal.

  Regelmatig valt de verbinding weg, in huis en op kantoor heb ik dead-spots en ik ontvang niet alle berichten of ik ontvang ze uren later.

  Mocht T-mobile niet meer de enige provider zijn die de iphone levert, dan stap ik over.

 • Profielfoto
  Beakerflo

  Wat ik tegenwoordig regelmatig heb is dat ik vol 3G bereik heb, maar toch geen internet. Ik zie het bolletje minder, maar dit betekent dus niet dat ik beter internet heb.

  Ook gebeurt het nu vaker dat ik gewoon totaal geen bereik heb. Het lijkt nu wel een beetje: alles of niets.

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Whaha:P Ik ga ook maar even tegen het berichtje in, ipv mail zet ‘k het hier wel neer..

  Heb GELUKKIG geen abbo T-Mobile, wel een tijd geleden prepaid gehad bij hun, maar het was überhaupt een wonder als er al bereik was, laat staan dat je nog fatsoenlijk kon bellen/smssen ;P

  Dus ehh, als het aan mij ligt; T-Mobile is rubbish!

 • Profielfoto
  Eastmaster

  In de trein heb ik regelmatig last van wegvallende verbinding… Vooral traject Den Haag – Amsterdam…

  Ik heb eigenlijk onvoldoende ervaring met andere netwerken om te zeggen dat andere netwerken beter zijn.. Ik zit al 8 jaar bij Ben/T-mobile….

 • Profielfoto
  iErnst

  Mijn vrouw is al maanden bezig met T-Mobile over de belabberde dekking (eerst Amersfoort, nu Zeist). Gesprekken die wegvallen of niet tot stand komen, smsjes die uren later aankomen. Men beloofd steeds beterschap en “binnen 3 maanden moet het verbeterd zijn…”, maar die 3 maanden schuiven lekker door naar mijn gevoel…

 • Profielfoto
  PimPamPet

  In Amsterdam soms waardeloos hoor… Vaak “Geen Service” en als ik iemand wil bellen duurt het soms 30 seconden voor je de telefoon hoort overgaan.

  Ik zit zoveel mogelijk op WiFi, want met 3G van A’dam naar Arnhem gaan is echt een hel! T-Mobile is niet de beste kandidaat voor de iPhone ben ik bang…

 • Profielfoto
  Macteach

  >Grote kans dat jij ook wat meer betaald?

  Ik denk dat de kans groter is hij ook wat meer betaalT :crazy:

 • Profielfoto
  Lexis

  @RJ
  Ik word hier in Delft soms echt gek, ik krijg gewoon direct voicemails bij mensen, super irritant. Maarja, het netwerk van T-Mobile in Nederland is ruk, dat wisten we al.

 • Profielfoto
  herko

  Ik reis bijna elke dag van Den Haag naar Deventer, en ik schat dat ik 40% van de tijd geen bereik of zelfs geen netwerk heb. Wat mij opvalt is dat het vooral rond de steden echt bar en boos is: in de spits heb ik op Den Haag, Zoetermeer, Gouda, Utrecht CS, Amersfoort gewoon geen databereik, en alleen gprs.

  Is er geen app te maken die elke x minuten opslaat wat de soort verbinding is die je hebt (grps, umts, geen) en de sterkte, en indien mogelijk de gps coordinaten opslaat? Die gegevens stuurt het naar een site, die dan een échte dekkingskaart kan maken van NL (en overal eigenlijk).

 • Profielfoto
  Sausje

  En ik maar denken dat het aan m’n iPhone lag dat hij niets binnen kreeg! Het is hier (Dordrecht) echt drama de laatste tijd.

 • Profielfoto
  Petje

  Ik heb KPN en regelmatig geen verbinding.
  Dus dat is ook geen oplossing

 • Profielfoto
  So Klear

  Wat ik erg frappant vind is dat wanneer ik in Oudeschild ben, een druk bezocht vissersdorpje gelegen op Texel, ik totaal geen bereik heb. Laat staan 3G. Maar wanneer ik me diep in de Slufter bevind, een groot afgelegen natuurgebied, kilometers verwijderd van de dichtstbijzijnde zendmast, ik volledig ontvangst heb!:P

 • Profielfoto
  Rick Mulder

  In Limburg is 3G ontvangst ook heel slecht momenteel!

 • Profielfoto
  Ouistiti

  In België is het voor Mobistar hetzelfde liedje, als het op 3G aankomt dan: enkel in grote steden is er 3G, daarbuiten is het altijd (het zeer, zeer, zéér trage) edge. Telefoongesprekken en SMS-functionaliteit doen het dan weer wél optimaal..

 • Profielfoto
  bonjorno

  T-MOBLIE SUCKS hier in Groningen. Vaak netwerk weg, telefoontjes daardoor missen. Meer capaciteit hier in het noorden a.u.b.

 • Profielfoto
  DestroyOhBoy

  Tijd dat ze hun exclusiviteit kwijt raken

 • Profielfoto
  Vodka

  Kamervragen!

 • Profielfoto
  Maced.2

  Ik heb me buik vol van dat brakke gedoe bij Tmobile.:angry:

  In Amersfoort/Noord heb ik een hele slechte verbinding met de iPhone[3Gs] op het Tmobile netwerk.
  Heel vaak “Geen Service” en als ik iemand wil bellen duurt het zeker 20 seconden voor je de telefoon hoort overgaan en vaak komen de sms/jes niet eens aan..
  En dan maar nog te zwijgen over het 3g netwerk,wat een aanfluiting is dat zeg.
  Nee ik zal zeker overstappen naar KPN als de iPhone nr 4 om de bocht komt. [als kpn ze gaat leveren] :thumbsup:

 • Profielfoto
  R1039

  Verschilt heel erg, maar over het algemeen gaat het me hier in Rotterdam nog redelijk af.

 • Profielfoto
  iRJ

  3G is beter geworden hier in het noorden, maar heb inderdaad tijd gehad dat smsjes niet aankwamen..

 • Profielfoto

  Hopelijk stapt iedereen straks over op een andere provider zodat er wat meer ruimte vrij komt op de masten van T-Mobile… Ik zit namelijk nog ruim een jaar vast aan het contract;)

 • Profielfoto
  patrickheiloo

  In vergelijking met KPN of zelfs Vodafone is T-mobile gewoon niet goed. Het 3G bereik is opzich wel te doen, maar als ik vanuit Alkmaar met de trein naar Amsterdam rij is het zeer storend dat het bereik + 3G steeds wegvalt. En dat terwijl je tussen allerlei steden zit. Verder heb ik in het centrum van Amsterdam wel 3G, maar dan is het zo snel als dat rondje. Ben benieuwd hoe ze het eventuele 4G netwerk aan gaan pakken in de toekomst…

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Klinkt als een geval AT&T, die hadden de bandbreedte behoefte ook “ietwat” onderschat met de introductie van de iPhone.

 • Profielfoto
  Teunis IV

  In het Groene Hart tussen Amsterdam, Utrecht en Leiden vrijwel nooit 3G… En irritant vaak Geen Service. Wel makkelijk voor als je niet graag belt of gebeld wilt worden! Dan is T-Mobile de ideale provider…:grin:

 • Profielfoto
  spacefreek

  ’t is hier ook hels -.-;; Zelfde locatie als hierboven

  Soms denk ik wel aan de goede ouwe tijd met m’n 2G met Hi

 • Profielfoto
  Ralffilm

  Ik heb in ieder geval ook Apple laten weten dat ik niet blij ben met de kwaliteit van het netwerk waarop de iPhone werkt, is toch ook door hen gekozen (en wordt wellicht binnenkort al dan niet verlengd) Misschien een idee als iedereen hier ook aan apple laat weten wat ze ervan denken?

  http://www.apple.com/feedback/iphone.html

 • Profielfoto
  AndyB

  Dat 3G doet het ook niet lekker aan de linkerkant van mijn Ikea Göteborg bank, wel aan de rechterkant.

 • Profielfoto
  bartje

  Hier in Sittard-Geleen vrijwel geen last van geen 3G bereik buiten. Minder dicht gebouwd ook in Limburg. Loop je door een smalle winkelstraat, heb je uiteraard geen 3G:)

 • Profielfoto
  Maat

  In Utrecht op de uni, valt heel vaak de verbinding weg. Vooral 3G maar soms ook alles. Erg irritant als de 3G weg valt terwijl ik de iphone op m’n computer heb aangesloten. Dat staat ‘ie vrij dicht bij m’n speakertjes en geeft ‘ie steeds zeer irritante gms interferentie…

 • Profielfoto
  Rano

  Ik word knettergek van T-Mobile. Het netwerk is echt te slecht. Gewoon GSM of GPRS. Ik word er helemaal gek van. Hier in Hoofddorp gewoon geen (goed) signaal. Als ik op de A9 rijd wisselt mijn iPhone constant van 3G naar GSM. Elke keer valt daardoor de verbinding weg. Het internet is bokke traag. Zelfs in grote steden als Amsterdam en Utrecht.

  Dank je wel voor dit bericht. Het herinnert mij er weer aan om een opzegbrief te versturen. Bij de volgende iPhone neem ik een andere provider. Het liefst gewoon KPN als deze de nieuwe iPhone aanbiedt. En anders haal ik wel een simlockvrije uit België.

 • Profielfoto
  Gloaming

  Leuk dat jullie hierover schrijven want ik zat te overwegen om mijn Web’n’Walk Plus op te zeggen. Hiervoor betaal ik €15 extra, bovenop mijn Flex 25 abonnement.

  Ik was gisteren verdwaald in Deventer en ik kon Maps niet eens aan de praat krijgen!

  Ik woon zelf in Hengelo (Overijssel) en ik vrijwel nergens geen 3G verbinding.

 • Profielfoto
  jabesse

  Eigenlijk zelden tot nooit problemen in Rotterdam.

 • Profielfoto
  Geux

  Tjemig, da’s toeval. Stond zojuist in de Office Centre en wilde even snel iets opzoeken. 10 minuten later nog altijd niets. Google werkte amper, site die ik wilde bekijken kwam maar half. Ik heb het maar opgegeven.

  Surf nauwelijks op de iPhone, maar dit viel wel even tegen.

 • Profielfoto
  mmmac

  Op Rotterdam Centraal haal ik iPhone niet eens meer uit mijn binnenzak. Is kansloos.

 • Profielfoto
  acvz

  Hier in Zoetermeer ook nergens last van, maar was van de week in Zeeland en daar was het echt bar slecht. Alleen in de steden zoals Middelburg en Vlissingen had ik bereik, daartussen hele stukken helemaal geen bereik.

 • Profielfoto
  Ed Mokum

  Pardon? In Amsterdam is de verhoging van de capaciteit reeds afgerond? Ik woon in het centrum van Amsterdam en m’n ontvangst is gewoon slecht! Ik kan werkelijk vrijwel geen pand binnenlopen of de 3G valt terug naar gprs of zelfs helemaal weg. Op sommige plekken in het centrum zelfs buiten op straat geen ontvangst. En zélfs heel regelmatig gewoonweg geheel geen ontvangst/service, dus niet eens kunnen bellen/gebeld worden. Waardeloos! Van een uitbreiding van de capaciteit heb ik niets gemerkt, geen enkele verbetering, nog steeds ronduit belabberd!

 • Profielfoto
  black-oil

  Ben vorig jaar overgestapt naar vodafone na een jaar van ergernis bij t-mobile. Bereik bij mij thuis (emmeloord) was erg slecht, vaker geen dan wel bereik, gold ook voor gewoon telefoon verkeer.
  3g had ik bijna nooit. Had er zelfs een goedkope KPN phone bij genomen zodat ik voor familie wel bereikbaar was.
  Heb vorig jaar maar snel de 3GS gekocht in België en nu met vodafone overal bereik.
  Voor mij NOOIT meer t-moblie!

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ik hou niet van dat Nederlandse geklaag maar sinds een maand is het werkelijk dramatisch gesteld met tmobile. Niet handig als je contract over anderhalve maand afloopt. Hopelijk komt er concurrentie.

 • Profielfoto
  ctxppc

  Ik hoop dat niemand de ervaring van AT&T voelt! Och arme Amerikanen!:razz::evil:

 • Profielfoto
  Vin

  Ik kan erg slecht bellen en heb geen internet bereik op Amsterdam CS en Amstel. Hoewel ik dan wel vol 3G bereik heb doet het internet het simpelweg niet en gesprekken vallen weg of ik kan zelfs niet eens bellen. Zodra ik voorbij Amstel ben richting Utrecht gaat het minder slecht.
  ERG matig en vervelend.

 • Profielfoto
  Anoniempje

  Heb ook wel eens een paar sms’jes gehad die niet aankwamen, of pas heel laat. Verder is het in de trein meestal waardeloos met 3g, meestal alleen gprs. In het noorden en randstad nooit problemen eerlijk gezegd op vaste locaties, meestal prima 3g bereik, zolang je niet het bos ingaat of een weiland :-).

 • Profielfoto
  Aardsengel

  Ik heb regelmatig uitval van 3g of geen bereik. Nu thuis, midden/oost Nederland, meldt de iPhone ook dat er geen netwerk is. SMS-en gaat lastig, MMS-en is een ramp. Soms moet ik het bericht 3 keer sturen om hem verzonden te krijgen. De laatste twee weken geeft de iPhone regelmatig meldingen met pop-ups van failed connection. Lastig.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  In Amsterdam zijn ze al KLAAR???? Waarmee dan???
  Ik merk GEEN verschil. Net zo belabberd als altijd.

  T-Mobile zijn een stel dieven en prutsers. Ik ben weg en ga naar een echte provider waar je waar krijgt voor je zuurverdiende geld.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  @Vin richting Utrecht ben je dan met T-Mobile wel kilometers lang verstoken van ENIG bereik whatsoever in de trein. Op het meest drukke stukje spoor van NL heb je dus GEEN bereik, kiloooometers lang!
  BIZAR.

 • Profielfoto
  Frans Haven

  In Noord Friesland heb ik geen enkel probleem. Zo nu en dan wat langzaam internet, maar ja da’s het enige. Zelfs als ik op De Wielen zeil kan ik prima internetten, bellen en SMS-en.

 • Profielfoto
  www.project-euh.com

  Ik begon te denken dat het aan mijn telefoon lag, maar mijn vriendin met Telfort met dezelfde iPhone heeft nooit problemen. Hier in Utrecht-centrum komen telefoontjes haast nooit aan, sms-jes heel laat en voicemails (die er een hoop zijn omdat telefoontjes nooit zelden aankomen) uren later. Ik kan ook geen betalingen meer doen via iDeal (ING) omdat die sms-jes zo laat aankomen. Ook krijg ik zeer vaak ‘call failed’ als ik probeer te bellen, ook al is er vol bereik volgens mijn iPhone. Ik hoop maar dat ze na Rotterdam Utrecht aanpakken…

  Vervelendste is dat ik voor mezelf werk en zo slecht bereikbaar ben en onnodig op kosten wordt gejaagd omdat ik iedereen moet terug bellen.

 • Profielfoto
  ageman

  Dagenlijk in trein van Zaandam naar Amsterdam. Internet werkt slecht!

 • Profielfoto
  awesomemac

  Werk in Rotterdam. Had tot een paar weken geleden nooit ergens last van en werkte het allemaal goed. Maar de afgelopen 2 weken komt het regelmatig voor dat er geen 3G is of zelfs geen normaal GSM. Dan staar ik naar een “Geen Service” mededeling.

  Pas na een tijdje (als ik 3G uit heb gezet) krijg ik 2G weer terug.

  Onderweg naar Rdam in metro E had ik nooit 3G als ik langs Pijnacker-Zuid, Berkel-Westpolder ging, dus dat was ik gewend, maar nu Rdam ook vaak wegvalt?

 • Profielfoto
  Magistic

  Zelfs in de kleinste dorpen hier in het noorden altijd stabiel 3G!

 • Profielfoto
  reven

  wat een onzin – ben erg tevreden over T-Mobile!

 • Profielfoto
  nookie

  Bij deze mijn ervaring met het T-Mobile netwerk.
  Drama!!
  Wij (mijn vriendin en ik) hebben alletwee de laatse versie van de iPhone.
  Thuis geen bereik van beide netwerken, telefoon en 3G.
  De telefoon leggen we maar neer in de keuken bij het raam, dan hebben we één streepje T-Mobile.
  Vorige week waren we in Landall Lommerbergen, in de buurt van Reuver.
  Geen 3G netwerk, wel de nodige streepjes van het telefoonnetwerk.
  Laatst op Bevrijdingspop Haarlem, wel telefoonbereik, maar overbelast.
  We konden niet bellen en er was geen datanetwerk mogelijk, zoals smsjes versturen.
  Mijn vriendin reist per trein en dat is ook niet zo best met beide netwerken, traject Krommenie – Zaandam – A’dam Amstel – Diemen Zuid.
  Op Amsterdam Amstel is het 3G netwerk een drama.
  We zijn zo langzamerhand een beetje klaar met T-Mobile.

 • Profielfoto
  Henri Kroeze

  Het gekke is dat ik precies deze problemen 2 jaar geleden al had bij T-mobile, maar dan met een ander merk telefoon.
  Ik was vaak niet bereikbaar of men kreeg direct mijn voicemail. Waar ik dan een dag later een berichtje van kreeg dat er voicemail was!

  Met heel veel helpdesk mensen aan de telefoon gezeten, andere telefoon geprobeerd, andere SIM kaart, niets hielp. Maar volgens de mensen had ik toch prima bereik! (omgeving Dordrecht).

  Ik heb gelukkig m’n abonnement voortijdig kunnen beeindigen, ik was het helemaal zat!

  Zoals gezegd: Nu heb ik een iPhone simlockvrij (op Hi netwerk) en heb er werkelijk door heel NL geen problemen mee!

 • Profielfoto
  Pascal72

  Ik wordt er knetter gek van. Vaak slechte 3g of helemaal niet. Mensen die mij bellen krijgen vaak mijn voice mail terwijl ik niet in gesprek ben.

  Ik heb met name veel last in Den Haag, Rotterdam, Leidschendam, Wateringen en Zoetermeer.

  Als dit nog lang duurt stop ik met t-mobile.

 • Profielfoto
  Jandejoop

  Begin dan toch maar met 4g-netwerk. En die nieuwe iphone HD moet dat ondersteunen natuurlijk!

 • Profielfoto
  jimeh

  Ik heb al bijna een maand geen 3g meer in de stad en ook nerges edge ofzoiets. ik kan alleen nog maar bellen en smsen, ik dacht al dat het aan m’n iphone lag

 • Profielfoto
  Bombolony

  Slechte provider. Ik heb altijd vodafone gehad, die is veel beter. Maar t-mobile heeft de i-phone, dus je hebt geen keuze. In Amsterdam heb je vaak geen 3G. Zullen ze er iets aan gaan doen?

 • Profielfoto
  f.zijlstra

  T-mobile heeft gelogen aangaande iPhone4 check: http://bit.ly/9ftZlZ