iPhone OS 4 beschikbaarheid, multicore geruchten

Apple Maarten ter Horst 9 apr 2010
Leestijd: 1 minuut

Het vanavond gepresenteerde iPhone OS 4 is vanaf deze zomer beschikbaar als gratis download op je iPhone en iPod touch, mits je niet een apparaat van de eerste generatie hebt. Alleen op de iPhone 3G, iPhone 3GS, iPod touch van de 2e generatie (uit 2008) of 3e generatie (2009) is de update te installeren.

De multitask-functionaliteit werkt echter alleen op de iPhone 3GS en iPod touch 3e generatie. In het najaar komt ook iPhone OS 4 beschikbaar op de iPad.

Op de developer-site van Apple is inmiddels een betaversie van iPhone OS 4 (alleen voor leden van het iPhone Development Program) en de bijbehorende software development kit (SDK) te downloaden.

Momenteel hebben enkele ontwikkelaars in de iPhone OS 4 SDK al aanwijzingen gevonden voor flits-support voor de camera en van Apples efficiënte multicore API genaamd Grand Central Dispatch, wat erop kan duiden dat de nieuwe iPhone, die hoogstwaarschijnlijk deze zomer uitkomt, een flitser en een multicore processor heeft. Deze iPhone gaat wellicht de iPhone HD of iPhone 4G heten.

Eerder vanavond plaatsten wij in verschillende artikelen een overzicht van de nieuwe functies in iPhone OS 4:

  • Multitasking
  • iAd
  • Folders, Mail, iBooks, Game Center en functies voor bedrijven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen