Binnen 5 min. kopen in de US iTunes Store

92 reacties

In Nederland en België blijft Apple’s iTunes Store toch een karig buurtwinkeltje in vergelijking met de Verenigde Staten. Wie hier meer wil kopen dan muziek komt niet verder dan drie korte filmpjes van Pixar  terwijl de Amerikaanse Store uit z’n voegen barst van de duizenden films, tv shows en videoclips die te koop én te huur zijn, in High Definition!

One More Thing kan dit onrecht niet langer onder ogen zien. Wij verdienen meer dan alleen muziek in de Benelux.Gelukkig kan dat! OMT legt je uit hoe je binnen 5 minuten aankopen kan doen in de US iTunes Store, gewoon met je eigen credit card of PayPal account. In hoeverre dit legaal is laten we in het midden. Zie het als een stil protest tegen de gebrekkige iTunes winkels van Nederland en België, zij het op eigen risico.

Stap 1: iTunes Gift Cards
De grootste hobbel voor het kopen in de Amerikaanse iTunes Store is, hoe kan het ook anders, betalen. Europese creditcards worden simpelweg niet geaccepteerd. Nu is het via omwegen mogelijk een Amerikaanse creditcard aan te vragen, maar die methode is ingewikkeld en duur. Het kan eenvoudiger, met iTunes Gift Cards.

iTunes Gift Cards zijn kartonnen kaartjes met iTunes tegoed. Je kan ze in winkels kopen met een tegoed van $10, $15, $25 of $50. Een code op de kaart vertegenwoordigt die waarde. Websites als Maximus Cards verkopen deze Amerikaanse iTunes Gift Cards, maar in plaats van het kaartje op de post te doen, sturen ze je de code direct per e-mail. Uiteraard moet je wel meer betalen voor deze dienst. De kaarten zijn 20 tot 25 procent duurder. Zet daar echter de gunstige dollar-euro wisselkoers tegenover en je realiseert je dat je in euro’s nog altijd minder betaalt dan in je eigen iTunes Store. Betalen kan met creditcard of PayPal.

Met de code die Maximus Cards je toestuurt heb je nu ‘recht’ op het doen van aankopen in de Amerikaanse iTunes Store. Je hebt daarvoor alleen nog wel een account nodig.

Stap 2: US iTunes Store account
Om te kunnen kopen in de Amerikaanse iTunes Store moet je een nieuw, Amerikaans iTunes Store account aanmaken. Daarvoor moet je eerst naar de Amerikaanse iTunes Store gaan. Hiervoor scroll je naar beneden in de iTunes Store. Rechtsonder zie je een bolletje met de Nederlandse of Belgische vlag. Door er op te klikken krijg je een overzicht met alle landen. Linksboven kies je voor ‘United States’.

Het Amerikaanse filiaal van de iTunes Store lacht je nu al tegemoet met alle vormen van media die er te halen zijn. Je kan er echter nog niets doen zonder account. Daarom klik je rechts boven op ‘Log in’. Je krijgt dan de optie om een nieuw account aan te maken. Het eerste invulscherm is een fluitje van een cent. Vul een e-mailadres in dat bij Apple nog niet bekend is als ‘Apple ID’ en de rest spreekt voor zich.

Het volgende invulveld vergt meer creativiteit. Om te beginnen vul je hier de iTunes Gift Card code die je per mail hebt ontvangen van Maximus Cards. iTunes accepteert dit als een betalingsmethode waardoor je geen creditcardgegevens hoeft in te vullen. Wel is het nodig om, na het opgeven van je eigen naam, een bestaand Amerikaans adres te vinden, inclusief postcode en telefoonnummer. Apple checkt of de postcode en het telefoonnummer overeenkomen met de ingevulde woonplaats maar verder gebeurt er niets met die gegevens. Een korte Google actie levert je zo adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer van een willekeurig bedrijf in een willekeurige Amerikaanse stad. Zodra je die gegevens hebt ingevoerd is je Amerikaanse iTunes account klaar voor gebruik. Het is aan te raden voor een Amerikaanse staat te kiezen waar geen belasting wordt geheven over verkopen. Een voorbeeld hiervan zijn Delaware en Alaska.

Stap 3?
Er is geen stap 3! Je kan nu naar hartelust films en tv programma’s kopen en huren en ze bekijken in iTunes of op je iPod of iPhone. Wie zich al gelukkig mag prijzen met een iPad kan met z’n Amerikaanse account iBooks en iWork voor de iPad downloaden. Ben je door je credits heen? Dan koop je gewoon een nieuwe Gift Card. Vervolgens vind je rechtsboven in de iTunes Store de optie ‘Redeem’. Daar vul je de nieuwe code in waarmee je iTunes tegoed weer wordt aangevuld.

OMT wenst je vel plezier met al het moois dat de Amerikaanse iTunes Store te bieden heeft.

Reacties

92 reacties
 • Profielfoto
  CPnieuws

  Veelbelovend!:)

 • Profielfoto
  Lapdog

  Hoe zit dit dan met het bekijken/distribueren binnen je eigen netwerk van je aangekochte films? Kun je die alleen bekijken onder je Amerikaanse account?

 • Profielfoto
  CalmCruiser

  hum, dit doe ik al vier jaar ofzo…:confused:

 • Profielfoto
  Pieterr

  Bedankt voor de uitleg, Koen.
  Maar, dit werkt toch al jaren zo?

 • Profielfoto
  spacefreek

  Wel jammer dat de kortingsacties (25% op iTunes giftcards) die geregeld langskomen in NL dan geen zin hebben..

 • Profielfoto
  iberno

  Maar voor alle nieuwe mensen hier (gok op veel nieuwe apple fans met de ipad) is t geen gek verhaal…. Alleen moet er volgens mij staan dat je met dollars goedkoper uit bent dan met euros in je eigen store…. Tikt best fijn vanaf n iPad eigenlijk:D

 • Profielfoto
  iberno

  @spacefreek je hebt nu toch 2 accounts;) maar waar zijn die acties?

 • Profielfoto
  eiskoud

  gaan we proberen:)

 • Profielfoto
  The Gimp

  je downloadt deze films en kan deze nadien zonder probleem bekijken eh.. daarvoor moet je niet geconnecteerd met internet zijn..

 • Profielfoto
  yoepie

  Ik kan me alleen niet abonneren op podcasts. Iemand een idee hoe dat komt?

 • Profielfoto
  Arie_Bombarie

  Hoe zit het met de muziek en apps die ik heb gekocht via de Nederlandse Itunes Store? Kan ik die nog zien als ik via mijn Amerikaanse account ben ingelogd?

 • Profielfoto
  Qmagic

  Andere websites die USA Giftcards verkopen zijn: itunescode.nl, mediawob.com, mikesay98.blogspot.com, itunescodestore.com en itunes-giftcards.com

 • Profielfoto
  YellowFish

  Dit is inderdaad niet geheel nieuw, maar wel een goede tip. Overigens weet ik niet of dit wel in overeenstemming is met de gebruikersovereenkomst van de iTunes store, en dus legaal, maar ach, we hebben al zo lang gewacht op die films en series, dat we ze nu zelf maar gaan halen:)

 • Profielfoto
  Louwerens

  Hoe zit dat met ned ondertiteling met films?

 • Profielfoto
  Bodevinaat

  Ik heb een tegoed van 10,00 USD. Ik wil een film kopen van 9,99 USD. Vervolgens zegt de iTunes shop… ‘te weinig saldo’ ehh??

 • Profielfoto
  Bor

  Stap 3?
  Er is geen stap 3q

  Ben ik de enige die de grap snapt?

 • Profielfoto
  Evil Otto

  Hmm, met die adressen…
  Dan kan het dus zijn dan een amerikaan die daar woont een account wil maken, en er dan achterkomt dat iemand in nederland z’n adres heeft ingepikt…
  Omwille van de moraal zouden mensen die dit gaan doen wel een adres van een gebouw moeten nemen dat niet particulier is denk ik.

 • Profielfoto
  inawt

  Stap 3?
  Er is geen stap 3q

  Ben ik de enige die de grap snapt?

  Nee hoor, ik denk de de meesten het hier wel door hebben.

 • Profielfoto
  fatboysmart

  Ik heb al jaren een US iTunes account, maar het is mij nog niet gelukt om daar mijn credit card of paypal account aan te hangen.

  In de intro zegt koen dat dit wel zou kunnen. Kan iemand mij uitleggen hoe dan?. De creditcard gegevens invullen lukt wel, maar zodra je een aankoop wil doen krijg je een melding dat de creditcard niet geldig is voor de US store.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Ik ken ook een trucje dat wel legaal is, en gratis. Dit trucje heet ‘pirate bay’.

 • Profielfoto
  Mr. Klugh

  Ik doe dit ook al jaren, de ene keer in NL shoppen en de andere keer in de Amerikaanse iTunes store. De Amerikaanse kaarten zijn op heel veel sites te krijgen.

 • Profielfoto
  Doulos

  Ik ben eigenlijk ook wel geïnteresseerd in de Amerikaanse CC. Hoe werkt dat?

 • Profielfoto
  koenvdvoort

  Ik koop mijn Amerikaanse iTunes giftcards altijd via eBay. Betaal je gewoon precies de dollar prijs. Laatst dus omgerekent voor iets van 60/70 euro 100 dollar tegoed gekocht om een season pass op Lost te nemen:D

 • Profielfoto
  iekozz

  Handig, bedankt voor de tip!. Ben nu star trek in HD aan het binnen halen. Gaat wel langzaam met een 8mb lijn, maarja, morgen klaar :).

 • Profielfoto
  Rolf

  Sorry jongens, maar dit is toch oud nieuws ? Ik koop al zeker een jaar in de US iTunes store, en met giftcards via Ebay. Daar worden ook de codes verstuurd, vaak binnen enkele minuten, soms enkele uren (tijdsverschil met US). En daar zijn ze vaak geen 20-25% duurder, maar goedkoper juist. Daarbij nog eens afrekenen in dollars ipv Euri en tel uit je winst.

 • Profielfoto
  ctxppc
  CalmCruiser

  hum, dit doe ik al vier jaar ofzo…

  Ik ook!:lol: Maar het is wel handig om het aan iedereen te tonen!

 • Profielfoto
  Maced.2

  hihi ik doe niet anders….al 3 jaar:cool:

 • Profielfoto
  Smon

  Leuk als je snel een film ofzo wilt downloaden. Via iTunes weet je dan zeker dat je het krijgt, bij torrents kan het bijvoorbeeld nog een tijdje duren voordat je het binnen hebt.

  En gedownload (via iTunes) = gedownload. Ze kunnen niet controleren of het een Nederlandse of Amerikaanse download is:p

 • Profielfoto
  jabesse

  Ik ken ook een trucje dat wel legaal is, en gratis. Dit trucje heet \’pirate bay\’.

  Dat is vaan niet legaal. Inherent aan het bittorrent ssteem is dat je de content die je binnenhaalt ook weer deelt en dus weer uploadt naar anderen. Downloaden in Nederland mag, uploaden (van bepaalde content) niet.
  Gebruik je echter nieuwsgroepen (bijvoorbeeld via een “nzb index in nederland” waarvan ik de URL niet zal noemen), dan doe je alleen downloaden, en dat is (vooralsnog) in NL legaal!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Nice! Bedankt voor de uitleg

 • Profielfoto
  Delars

  Heel fijn dat het eindelijk eens écht duidelijk word uitgelegd!

 • Profielfoto
  koenvdvoort

  Ik heb een tegoed van 10,00 USD. Ik wil een film kopen van 9,99 USD. Vervolgens zegt de iTunes shop… \’te weinig saldo\’ ehh??

  De prijzen in de iTunes store zijn wel zonder TAX. De hoeveelheid verschilt per staat, dus als adres kan je eigenlijk het best Alaska opgeven, omdat daar volgens mij op dit moment geen salestax is.

 • Profielfoto
  fatboysmart

  Ik betaal nooit sales tax. Mijn account is op een NY adres.

 • Profielfoto
  hotel17

  Werkt dit ook op AppleTv? Ik bedoel kan ik rechtstreeks op de AppleTv een film ‘huren’ en bekijken ipv van eerst op mijn mac te downloaden en dan copieren naar mijn AppleTv? Ik vind het jammer dat in de Europese iTunesstore tot op heden (behalve UK en Duitsland) niet mogelijk
  is. Het is namelijk erg handig om vanuit je luie zetel een
  film te selecteren en onmiddellijk te bekijken, ipv van
  naar de dichtsbijzijnde videotheek te gaan. Bovendien kan je films
  in HD bekijken, wat op een dvd speler niet mogelijk is.

 • Profielfoto
  Chillie

  Kan ik gewoon vanaf mijn Nederlandse account muziek kopen en op dezelfde iPod zetten als vanaf mijn Amerikaanse account?

  Of moet m’n iPod syncen met 1 account?

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Hopla, mooi artikel! Daar ga ik zeker eens naar kijken, Amerikaans aanbod is veeeeeeel uitgebreider.

  Spank you:-)

 • Profielfoto
  wesssley

  Ontzettend handig dit. Toevallig heb ik dit 4 dagen geleden ook gedaan.

  Ik had via de site “www.braziliapilot.com” een iTunes Giftcard gekocht van $15,00. De prijs werd uiteindelijk $18,95. Dit rekende ik af met PayPal en ik moest uiteindelijk een bedrag van €14,54 betalen.

  Natuurlijk een Amerikaanse iTunes-store account aangemaakt en ik was klaar. Echt ontzettend vet dat je daar wel (HD) films/programma’s ed. kan kopen/huren.

  Ik vind het jammer dat we dit in Nederland nog niet kunnen…

 • Profielfoto
  gsmaster

  Vrees idd dat je dan gaat moeten beginnen met switchen van account! Als je dan ingelogd bent met je Belgische of Nederlandse account ga je de downloads met je US account niet kunnen bekijken of beluisteren denk ik… of zie ik dat niet juist?

 • Profielfoto
  janbergstra

  Bedankt. Ik ga het zo meteen proberen.

  Is het nu de keuze van Apple om de verschillen per land zo groot te laten zijn of ligt het aan de eigenaren van de films/series, die krampachtig hun markt willen beschermen en controleren ?

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Moet je dan in paypal een een nieuw account aanmaken met een amerikaans adres met jouw naam en bankrekening?

  Want daar kijkt de iTunes store naar?

 • Profielfoto
  Jor1

  Jah, dit werk ook (zo niet nog beter) op de aTv.

  bij: http://www.itunescode.nl kun je ook met iDeal betalen

 • Profielfoto
  Bonte

  Heb er ook al over nagedacht maar films lijken me toch wel duur aan 15-20 euro, zijn er interessantere zaken dat je met zo’n US account kunt doen?

 • Profielfoto
  hankie

  Om het nog interessanter te maken het uit te proberen. In de USA iTunes musicstore zijn letterlijk talloze Free Episodes te downloaden. Het zijn vaak de eerste afleveringen van series, heel interessant omdat Pilots vaak speelfilmachtige lengtes hebben, met redelijk budget gemaakt. Zo ben ik nu de pilot van V (The Arrival) aan het downloaden, free of charge en…HD

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  I think you news got a little lost in the Mail, Koen!:D

  Dit is toch al jaren bekend? ^^

 • Profielfoto
  Seentje

  Thanks, we hebben nu weer een wat ruimere Apple blik op de wereld

 • Profielfoto
  Volkie

  je downloadt deze films en kan deze nadien zonder probleem bekijken eh.. daarvoor moet je niet geconnecteerd met internet zijn..

  Hoeft niet maar mag best.

 • Profielfoto
  Volkie

  Werkt dit ook op AppleTv? Ik bedoel kan ik rechtstreeks op de AppleTv een film \’huren\’ en bekijken ipv van eerst op mijn mac te downloaden en dan copieren naar mijn AppleTv? Ik vind het jammer dat in de Europese iTunesstore tot op heden (behalve UK en Duitsland) niet mogelijk
  is. Het is namelijk erg handig om vanuit je luie zetel een
  film te selecteren en onmiddellijk te bekijken, ipv van
  naar de dichtsbijzijnde videotheek te gaan. Bovendien kan je films
  in HD bekijken, wat op een dvd speler niet mogelijk is.

  Een heel kort antwoord; “Ja”

 • Profielfoto
  Volkie

  Kan ik gewoon vanaf mijn Nederlandse account muziek kopen en op dezelfde iPod zetten als vanaf mijn Amerikaanse account?

  Of moet m\’n iPod syncen met 1 account?

  Op zich wel alleen zal de ipod elke keer als je een nummer afspeelt wat je niet in de store had gekocht van het nummer daarvoor vragen om inlog gegevens. Als je dus om en om nummers van verschillende stores wil afspelen ben je constant bezig je gegevens in te voeren. Als ik het goed hebt onthoud hij de gegevens niet van oude ingevoerde stores.

 • Profielfoto
  Volkie

  Vrees idd dat je dan gaat moeten beginnen met switchen van account! Als je dan ingelogd bent met je Belgische of Nederlandse account ga je de downloads met je US account niet kunnen bekijken of beluisteren denk ik… of zie ik dat niet juist?

  Dat klopt, als je in de Nederlandse store bent ingelogd en iTunes (if je iPhone ofzo) moet een liedje uit de US store afspelen (of een andere store) dan vraagt hij om login details.

 • Profielfoto
  Volkie

  Moet je dan in paypal een een nieuw account aanmaken met een amerikaans adres met jouw naam en bankrekening?

  Want daar kijkt de iTunes store naar?

  Kan dit wel? Dus een Amerikaans adres met een Nederlandse CC of bankrekening. Volgens mij vind PayPal dat niet goed (en lukt het ook niet) maar ben niet 100% zeker.

 • Profielfoto
  Bonte

  Dat zal wel zo zijn bij de oude DRM muziek maar die zijn nu toch al een tijdje onbeschermd te koop op iTunes?

 • Profielfoto
  Volkie

  Heb er ook al over nagedacht maar films lijken me toch wel duur aan 15-20 euro, zijn er interessantere zaken dat je met zo\’n US account kunt doen?

  Full HD films huren (kopen vind ik veelal inderdaad ook iets duur), kost maar een paar dollar en in Full HD is toch wel prettig vanuit je relaxte bank.

 • Profielfoto
  Marius1976

  ik heb nog geen antwoord voorbij zien komen op de vraag of er ook NL ondertitels te genereren zijn op deze manier….

 • Profielfoto
  Qmagic

  ik heb nog geen antwoord voorbij zien komen op de vraag of er ook NL ondertitels te genereren zijn op deze manier….

  Nee, antwoord is simpel: geen NL ondertitels mogelijk. Video’s zijn drm beveiligd. En USA leverdt uiteraard geen NL ondertitels mee.

 • Profielfoto
  wout-l

  je kan ook gwn een gratis app downloaden dan staat er optie geen creditcard

 • Profielfoto
  gipsman

  Ik krijg straks een iPad uit USA binnen.
  Als ik er iWork en iBooks op laat installeren (door familie in
  USA), kan ik die apps hier dan gebruiken ?
  Updaten wellicht niet via mijn apple-ID in iTunes, maar gewoon
  gebruiken resp.als teksteditor en e-reader moet toch kunnen tot
  op de dag dat de iPad hier te koop is?
  Of kan ik ‘m beter niet in de USA laten testen/gebruiken omdat
  hij dan hier gereset zal moeten worden?
  Kun je met de iPad+belische Apple-ID trouwens in de app store wanneer de Belgische iPad er nog niet is ?

 • Profielfoto
  Di May

  ” In Nederland en België blijft Apple’s iTunes Store toch een karig buurtwinkeltje in vergelijking met de Verenigde Staten. ”

  Aan wie hebben we dat te danken ?

 • Profielfoto
  Jonnotie

  Het lijkt er op dat het niet werkt met Paypal. Krijg elke keer deze melding:

   
  De ontvanger vereist dat u een geldige betaalbron heeft in Verenigde Staten. Anders wordt deze transactie niet voltooid.
   
 • Profielfoto
  bartvanderveer

  ” In Nederland en België blijft Apple’s iTunes Store toch een karig buurtwinkeltje in vergelijking met de Verenigde Staten. ”

  Aan wie hebben we dat te danken ?

  > Aan Brussel : die laat nog steeds 21 landen opereren onder het motto ‘samen voor ons zelf’ terwijl we wel een gemeenschappelijke munt hebben is de rest nog steeds een raar geregeld verhaal. Belastingen, snelheid op de ‘AutoBahn’…

  Toegeven : het moet toch mogelijk zijn om als Hollander in Spanje te wonen en daar in de Spaanse Itunes Store Kraftwerk te kopen ?
  Waar zit het probleem, je kunt in Spanje wel de CD kopen in een muziekwinkel met je Nederlandse CC, maar als het Digitaal moet (kan..) in de ItunesStore is het ineens onmogelijk en is je CC niet goed genoeg…?

 • Profielfoto
  Bonte

  Full HD films huren (kopen vind ik veelal inderdaad ook iets duur), kost maar een paar dollar en in Full HD is toch wel prettig vanuit je relaxte bank.

  Het is 5 dollar voor een HD film en die iTunes kaarten kosten blijkbaar 1 euro per dollar. Dat is dus 4 euro voor een gewone film en 5 euro voor HD, dat lijkt me duur al heb je wel het extra gebruiksgemak natuurlijk.

  dvd post lijkt me dan een waardige concurrent, 3 tot 4 euro per film (dvd of blueray) gratis met de post verstuurd. http://www.dvdpost.be/how.php?faq=7

 • Profielfoto
  roger767

  nou ik gebruik lekker bittorrent om mijn films en shows te zien. En met de app air video kan ik het naar mijn ipod touch streamen. Lekker simpel en goedkoop.

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  gsmaster
  Vrees idd dat je dan gaat moeten beginnen met switchen van account! Als je dan ingelogd bent met je Belgische of Nederlandse account ga je de downloads met je US account niet kunnen bekijken of beluisteren denk ik… of zie ik dat niet juist?

  Dat klopt, als je in de Nederlandse store bent ingelogd en iTunes (if je iPhone ofzo) moet een liedje uit de US store afspelen (of een andere store) dan vraagt hij om login details.

  Meer lezen: http://www.onemorething.nl/2010/04/binnen-5-minuten-kopen-in-de-us-itunes-store/#more-6111#ixzz0koYufH3W

  Welnee, je kunt gewoon alles wat je hebt gedownload door elkaar bekijken of beluisteren. Het is immers gedownload en je hoeft niet eens ingelogd te zijn om muziek, films e.d. in iTunes af te spelen.

 • Profielfoto
  JMO

  Uiteindelijk moeten we wel naar een systeem dat ook hier in Nederland, of ergens anders in de Benelux, te krijgen is. Want nu is het echt bar en bar slecht gesteld met de koop van films en tvv series.

  Ik begrijp gewoon echt niet waarom men bij elkaar komt en het duidelijk maakt, aan Apple, maar ook de film industrie dat wij dit soort dingen willen.

  Ik was is een keer zo geirriteerd hierover dat ik op facebook maar is gaan kijken wie het daar mee. Daar kwam ik erachter dat ik niet de enige ben.

 • Profielfoto
  JMO

  ik bedoel dus te zeggen:

  Uiteindelijk moeten we wel naar een systeem dat ook hier in Nederland, of ergens anders in de Benelux of de gehele eu, te krijgen is. Want nu is het echt bar en bar slecht gesteld met de koop van films en tv series.

  Ik begrijp gewoon echt niet waarom men niet bij elkaar komt en het duidelijk maakt, aan Apple, maar ook de film industrie, dat wij dit soort dingen willen.

  Ik was is een keer zo geirriteerd hierover dat ik op facebook maar is gaan kijken wie het daar mee. Daar kwam ik erachter dat ik niet de enige ben.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Blijft een prettig systeem, ik koop al een hele tijd zo muziek die in de Europese app stores niet te vinden is.

 • Profielfoto
  Joor

  geweldig zeg, ik wist wel dat het kon, maar stuitte elke keer op die creditcard. ik heb er wel een, maar uiteraard niet op een amerikaans adres. dus nu heb ik dit maar eens geprobeerd en inderdaad, vlekkeloos. nu maar downloaden en genieten. dank (ben ik nu medeplichtig, of jullie als dit niet mag?)

 • Profielfoto
  MacMeijers

  Ja , velen doen dat al jaren zo, ik ook. Maar hoe moet het nu met spelregels van dit forum? Ik dacht dat zaken die niet geheel volgens de regels zijn hier altijd een slotje kregen, laat staan dat er een gebruiksaanwijzing over wordt geplaatst.
  Ik weet niet of het echt illegaal is, maar Apple zal het zo zeker niet bedoeld hebben…

 • Profielfoto
  fatboysmart

  Ik denk dat het Apple zelf een worst zal wezen. Zij verdienen op elke aankoop. Als het aan Apple lag hadden we denk ik één Global iTunes store. Het zijn de platenmaatschappijen en rechten organisaties zoals Buma die als voorwaarde hebben gesteld dat de rechten ‘lokaal’, dus per land, geregeld zijn. Zolang eerdergenoemden dus niet doorkrijgen dat we tegenwoordig in een Global Community leven zal deze situatie nog lang voortduren.

 • Profielfoto
  hunter18

  Gelukt! Maar was geen 5 minuten!

 • Profielfoto
  Juch

  wat een top-tip!

 • Profielfoto
  boekeloo

  Weet iemand een adres voor giftcard voor de franse itunesstore??

  Dit trucje zal ook wel werken voor frankrijk toch?

 • Profielfoto
  boekeloo

  Weet iemand een site waar je GiftCards kunt kopen voor de Franse iTunesStore?? De truc zal daar toch ook wel voor werken …

 • Profielfoto
  araminta

  Als je content in twee stores koopt (NL en US in mijn geval) dan moet je bij updates van die content (met name apps) wel switchen van account. Niet onoverkomelijk, maar wel gedoe. Ik houd het dus maar bij alleen huren op mijn Apple TV en de Macs blijven op NL zitten.

 • Profielfoto
  morty

  als je itunes giftcards wil kan dat ook makkelijker.

  itunescode.nl accepteert ook ideal, paypal en wallie

  zelfde concept maar dan door ene nederlandse gozer. dit bedrijf heeft ook zusterondernemingen die xboxlive cards verkoopt enzo. het is altijd prettig zakendoen

 • Profielfoto
  Gijs Wilmink

  Leuk, $12,49 betaald hoopvol, lekker gemaakt en toch een grote deceptie.
  Want “The code you entered is not valid. Check the code and try again bla bla. Iemand een idee. Verdere informatie is een heerlijk spare rib restaurant in Chicago. Je kan ook via Twitter naar @gijswilmink een reactie geven.

 • Profielfoto
  marco94

  bij mij gaat er iets fout ik krijg steeds de melding dat er iets fout is en dat ik me “billing info” moet aanpassen. maar ik heb geen idee wat ik fout doe want ik heb gewoon alle gegevens ingevuld en een gift card geactiveerd van $10. kan iemand mij helpen?

 • Profielfoto
  Finisher

  interessant onderwerp. Maar; Het opgeven van een willekeurig Amerikaans adres lijkt mij toch illegaal?? :slant:

 • Profielfoto
  hankie

  Qmagic op 11 april 2010
  Marius1976
  ik heb nog geen antwoord voorbij zien komen op de vraag of er ook NL ondertitels te genereren zijn op deze manier….

  Nee, antwoord is simpel: geen NL ondertitels mogelijk. Video’s zijn drm beveiligd. En USA leverdt uiteraard geen NL ondertitels mee.

  Correct…maar er is een workaround, die alleen werkt als je de serie bekijkt via je computer (dus niet via je iPod->universal dock). Gebruik daarvoor 2 zaken:
  – een .srt bestand voor de uitzending die je ondertiteld wilt hebben (te vinden op bijv: http://www.nlondertitels.com)
  – de gratis applicatie iAddSubs

  Het werkt als volgt:
  – Je start eerst iAddSubs op en doet er nog niets mee. iTunes start automatisch op.
  – Zoek in iTunes de film/aflevering en klik op Afspelen. iTunes pauzeert de uitzending meteen.
  – Verberg iTunes en je ziet in iAddSubs nu de titel van de film/aflevering die je aan het afspelen bent.
  – Klik in iAddSubs op “Open Subtitle” en kies juiste .srt-bestand
  – Ga terug naar iTunes en maak het scherm beeldvullend. Voila, iTunes Store Movie mét ondertiteling

  Je kunt in iAddSubs ook nog de grote en de positie van de ondertiteling aanpassen. Standaard staat de ondertiteling op het midden van je scherm. Middels een vinkje kan je dat verschuiven. Vergeet vervolgens dat vinkje niet uit te zetten.

  De applicatie iAddSubs legt feitelijk een doorzichtig schermpje als een laag over je film waardoor je met de juiste positie het idee hebt dat de subtitles in de film zit. Dat is dus niet zo. Het is een workaround, maar het werkt verder uitstekend en heeft mij in ieder geval uit de brand geholpen. Oh ja en aansluiten op een LCD-tv via de HDMI-uitgang werkt ook prima. De subs worden gewoon netjes op het grote scherm weergegeven.

 • Profielfoto
  ronaldvanbueren

  Geweldig!! ik “woon” inmiddels op het duurste adres in NY en shop als een dolle in de US App store. Dank voor de handleiding
  R

 • Profielfoto
  Hvalbiff

  Maximuscards accepteert nu ook iDeal

 • Profielfoto
  maluku-nick
 • Profielfoto
  proXify

  Ik heb het besteld van 15 euro en ik kreeg de code maar hij is niet geldig in de store.:( Nu proberen mijn geld terug te vragen of een nieuwe code te krijgen.

 • Profielfoto
  netstrada

  Best Online Store for Genuine USA Apple iTunes Gift Cards Code Emailed Instantly same day , great for iPad iPhone Apps from United States with no credit card needed , so far http://4SALEUSA.COM is most competitive website on the Globe , 4Saleusa sell wholesale and retail to international buyers mostly ! Other Hot products offered are: PSN – Playstation Network cards / codes , Nintendo WIi 2000 codes , AppleCare for Mac, Apple accessories, Warcraft MMO CdKeys, WoW Lich King, Xbox Live Subscriptions and Points, Xbox codes, Maplestory Nexon Cash, Trials , Games …. New Availability : iPad Tablets and iPhone Cell phone devices – Shipped WorldWide ! Good Luck…. http://www.youtube.com/watch?v=vEsPZPpivYg

 • Profielfoto
  netstrada

  4saleusa

 • Profielfoto
  netstrada

  lol http://4saleusa.com best itunes service ever !

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Weet iemand een site waar je GiftCards kunt kopen voor de Franse iTunesStore?? De truc zal daar toch ook wel voor werken …

  iTunescode.nl verkoopt giftcards van alle groote EU iTunes Stores, hier: http://www.itunescode.nl/eu-itunes.php en ff naar beneden scrollen, onder belgie en duitsland.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Qmagic op 11 april 2010
  Marius1976
  ik heb nog geen antwoord voorbij zien komen op de vraag of er ook NL ondertitels te genereren zijn op deze manier….

  Nee, antwoord is simpel: geen NL ondertitels mogelijk. Video’s zijn drm beveiligd. En USA leverdt uiteraard geen NL ondertitels mee.

  Correct…maar er is een workaround, die alleen werkt als je de serie bekijkt via je computer (dus niet via je iPod->universal dock). Gebruik daarvoor 2 zaken:
  – een .srt bestand voor de uitzending die je ondertiteld wilt hebben (te vinden op bijv: http://www.nlondertitels.com)
  – de gratis applicatie iAddSubs

  Ik heb een beter oplossing dan iAddSubs:

  Subler, die opent het bestand, ook als het een iTunes drm aankoop is zoals een film of tv serie en zet de subtitles als een QuikTime compatible stream er in, dus net als met extra 5.1 surround audio streams die veel series en films bevatten*, kun je in itunes vanaf het tekstwolkje de ondertiteling aan of uit zetten. (werkt ook in QuickTime)

  *en helaas alleen werken als je een optische 3,5mm naar spdif/toslink gebruikt met een sorround receiver set, zoals deze kabel)

 • Profielfoto
  danielletree

  Ik gebruik http://itunes-giftcards.com/
  alles wordt gedaan door PayPal en is snel x)
  als ik in een ander land, dat maakt mijn leven een stuk gemakkelijker

  :razz::lol:

 • Profielfoto
  iGiftcards.nl

  Op itunescode kun je gemakkelijk prepaid tegoed halen voor de apple store, dan betaal je wel ene paar euro meer. of je koopt een prepaid creditcard? maar dan betaal je ook een euro meer.
  op http://www.igiftcards.nl/ zijn die van 15 het goedkoopst.

  grz

 • Profielfoto
  itunesgiftcards

  Ik heb verschillende websites gebruikt maar heb ik de beste ervaring

 • Profielfoto
  robiniooh

  Je kan ook relaxt itunes dingen kopen bij https://www.opwaarderen.nl/ werkt bijzonder vlekkeloos.

 • Profielfoto
  joostpleune85

  weet iemand hoe je tegenwoordig nog een amerikaanse itunes account kan aanmaken, het bovenstaande heb ik allemaal gevolgd maar ze vragen nu ook om een bijbehorend amerikaans tel. nr. van adres wat je opgeeft uit amerika. Daarna “moet” je ook een code invoeren die je krijg op dat tel. nr.

  Iemand creatieve ideeën?