“Apple werkt aan HDTV’s met internettoegang”

32 reacties

Laat uw fantasie even de vrije loop. Sinds Apple Inc. (voorheen Apple Computer Inc.) het woord ‘computer’ uit haar naam heeft geschrapt is de weg vrij voor eindeloos speculeren over nieuwe markten die het bedrijf zal betreden.

Jason Calacanis, oprichter van Weblogs, Inc, meent te weten dat Apple momenteel werkt aan een ‘networked television’. Dit komt neer op een HDTV met alle functies aan boord die de huidige Apple TV biedt, waaronder het kopen en huren van films via internet. Hierdoor verdwijnt de noodzaak van een aparte box naast het televisiescherm.

Volgens Calacanis is dit voor Apple erg eenvoudig te realiseren, aangezien het bedrijf reeds ervaring heeft met de productie van Cinema Displays en all-in-one systemen zoals de iMac. Voor Apple zou dit een volgende stap betekenen in haar poging muziek, films en tv-series naast de broekzak en computer ook de huiskamer binnen te krijgen.

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  H-P.

  Ben wel benieuwd. Apple kan vast wel met iets revolutionairs op de proppen komen. Van mij mogen ze aangezien ik aan een nieuwe tv toe ben:)

 • Profielfoto
  MeHmO

  Ik heb net een nieuwe Philips Aurea gekocht als dit gerucht eerder was geplaatst had ik even gewacht.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Met grotere afstandsbediening, gaarne. En ingebouwde DVB tuner.

 • Profielfoto
  Patrock

  Prima idee. Zolang ze er maar niet teveel beperkingen op leggen, dus wel gewoon een HDMI-in poort. Misschien dat je er dan ook games op kan spelen, meteen het hele rijtje klaar.

  Nadeel is natuurlijk wel dat als hij kapot gaat, je ook meteen een nieuw scherm moet kopen. Of ze moeten daar een oplossing voor vinden natuurlijk.

 • Profielfoto
  snipper

  Het zou de naam ‘Apple TV’ een stuk logischer maken, ;) verder zie ik het spectaculaire er niet van in.

 • Profielfoto
  1984

  iTunes Store….. ???

 • Profielfoto
  liesebirdie

  itunes store indeed….? hmm, ik denk dat ik dan ga afzien.. btw vind ik de cinemadisplays nu al veel en veel te duur, voor groter, full-hd en platter heb ik pas gekocht voor de helft van de prijs

 • Profielfoto
  Statenweg

  “het kopen en huren van films via internet” verloopt natuurlijk via de iTunes Store

 • Profielfoto
  Maced.2

  laat maar komen…..kan die Philips Aurea de deur uit :p

 • Profielfoto
  LEXY

  Over een dergelijk apparaat wordt ook al weer heel wat jaren gespeculeerd. Zou leuk zijn als het er nu eindelijk eens van komt. Maar eigenlijk valt de pioniersfunctie van Apple best wel tegen. Apple komt veelal met ‘nieuwe’ dingen die al op de markt bestaan, alleen verstaan zij de kunst het in een vorm te gieten die echt fijn, simpel en vriendelijk werkt. Dat alles in een mooi jasje…

 • Profielfoto
  Drexciyan

  Ik zie het wel zitten. Een 42″ Apple Cinema TV in een alu behuizing.

 • Profielfoto
  f.zijlstra

  Interessant… Ik heb voor 1,5 jaar terug een eind presentatie gezien van student op het HKU, die een systeem hadden bedacht om interactief te te kijken.. waarbij onderlinging tijdens het film zien gechat kon worden.. en tegelijker tijd een film besteld kan worden.. en worden vertoont. Dit lijkt me echt iets voor apple om zo’n manier van interactie in hun tv’s te verwerken… Keep going the good work… ;)

 • Profielfoto
  niels

  Jammer. Ik ben geen fan van het idee in deze opzet. Ik denk niet dat een Apple HDTV waarbij de settopbox wordt geïntegreerd in de tv de ideale oplossing is voor in de huiskamer.

  Wat Apple zou moeten maken, in mijn ogen, is een verbeterde AppleTV. Eentje waarin je ook cd/DVD/Blue-Ray kan afspelen. Met een grotere harde schijf en waarop je in de USB poort een EyeTV tunertje kan aansluiten met een plug-in om vanuit dezelfde interface ook tv te kunnen kijken. En opnemen (immers, er is een harddisk).

  Op die manier krijg je één apparaat wat je op je TV aansluit en waarmee je bijna alles (alleen console games niet) kunt doen. Een media-hub (iTunes, YouTube, Flickr, Rentals) waarop je ook je optische media kan afspelen en tv mee kan kijken/opnemen.

  De afstandsbediening is er ook al. Hoewel een numeriek pad op de Apple Remote onmisbaar wordt is de iPhone, met de Remote app, natuurlijk geniaal om als remote te gebruiken.

  Als Apple het daarna nog af wil maken bouwen ze dit geheel in een televisiescherm. Zodat je, a-la de iMac, alles-in-één hebt. En er in het televisiemeubel een hele boel snoeren minder zitten.

 • Profielfoto
  niels

  @LEXY: dat is Apple’s strategie. Eerst andere bedrijven het product laten ontwikkelen. Echter, omdat er nog geen ervaring is met de markt en die bedrijven eigenlijk niet precies weten wat ze aan het doen zijn blijven er bij die producten veel wensen over. Dit hebben we gezien bij mp3-spelers, en nu ook bij smartphones. Echter, het zijn die eerste modellen die alvast een markt creëeren. Doordat mensen zien dat ze kunnen e-mailen op hun telefoon willen ze dat ook wel.

  Het enige wat Apple vervolgens hoeft te doen is kijken hoe het beter kan. Vervolgens het product plaatsen wanneer de afzetmarkt wat gegroeid is en klaar. Klanten tevreden, Apple tevreden. Mooi werk.

 • Profielfoto
  maikel22

  vraag me af hoe ze het gaan doen met bijvoorbeeld digitenne. als ze dat er ook gelijk inbouwen en de interface ook wat mooier en makklijker maken, ja dan zou ik het wel kopen als ik een nieuwe tv nodig heb. Wij hebben nu 4 afstandsbedieningen!!!: tv, ontvanger, dolby, dvd-speler…. oja en nog eentje voor de open haard maar die telt niet.

 • Profielfoto
  MauZ

  eindelijk!!!

 • Profielfoto
  MauZ

  42″ iMac eeh iTV

 • Profielfoto
  maconly

  Laten ze er eerst maar eens voor zorgen dat ik gewoon legaal films kan huren met m’n Apple tv.

 • Profielfoto
  zoltan

  en misschien een iPhone/iPod touch a-like afstandsbediening
  met een coverflow maar ipv albumillustraties het beeld van de andere zenders zodat je meteen weet of het wel de moeite is om er naar toe te zappen of even te checken op het al begonnen of afgelopen is
  en misschien ook de mogelijkheid om programma’s op te slaan en ze dan als video-podcast terug op te roepen via die iPhone-afstandsbediening

  ach
  wie weet

 • Profielfoto
  Delars

  Ik hoop dat zoiets er snel komt. Zou geweldig zijn.

 • Profielfoto
  brandfles

  Ik heb nog geen HDTV, en wil er wel 1 gaan kopen.
  Maar helaas kan ik bij Philips met korting kopen :D

 • Profielfoto
  wouwout

  leuk idee, maar met de huidige en komende economische misere in de wereld wordt dit geen verkoopsucces. Ik denk dat ze dit een paar jaar uitstellen – als het al ontwikkeld wordt…

 • Profielfoto
  Rolf

  Eindelijk een serieuze concurrent voor mijn B&O ?

 • Profielfoto
  Brims

  dit is gjin nijs dit is in roddel!

 • Profielfoto
  hansilan

  loewe connect achtig dus

 • Profielfoto
  KR1275

  In deze markt toch liever een merk dat er verstand van heeft en uit ervaring kan putten. Dus gewoon een Pioneer, Sony of Panasonic en dan nog het liefst een plasma! Ik zie Apple in deze markt zich meer richten op eigen achtrgronservice (iTunes e.d.) dan dat ze in overleg gaan met kabelmaatschappijen om bijvoorbeeld DVB-C aan het werk te krijgen. Internet-toegang hebben de nieuwe modellen van Sony trouwens ook.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  T zal wel iets voor Apple kunnen zijn. Je weet maar nooit;)…..

 • Profielfoto
  Tolax

  Zou heel mooi zijn, geen DVD recorder, radio, digitale TV apparaatje etc. onder de TV en maar een beperkt aantal kabels (stroom, ethernet, TV).

  YouTube filmpjes op je TV kijken, uitzendinggemist, HD opnemen etc. GEWELDIG:D

  Jammer dat we hier net een nieuwe TV hebben .. Maar het zal nog wel even duren – denk ik – voordat de Apple TV zal verschijnen.

  Ze moeten – als ze een Apple TV gaan maken – wel heel goed nadenken over de gebruiksvriendelijkheid/interface, dan wordt het zéker een verkoopsucces (net zoals de iPod, het clickwheel maakte het tot een succes).

 • Profielfoto
  Bergbewoner

  Volgens mij zag ik dit aankomen:-)

 • Profielfoto
  ottovds

  ideaal

  mijn ouders zijn nu stik-jaloers omdat mijn iMac op kot een pak groter is als hun klein tv-tje. Dit zou dus de oplossing kunnen worden.

 • Profielfoto
  iDecide

  Apple TV is een leuk apparaatje maar geef nou toe:

  Ik had altijd al het gevoel dat er iets ontbrak aan de Apple TV. Laat me eens raden, wat was dat ook alweer?! TV, televisie, zenders? Zappen?

  En bovendien 299,- voor een Apple (TV?) en dan een 40GB hardeschijf? Is dat niet ‘zo 2007’?